- 1 Kasım 2016
- 1.914
- 7.516
- 88
- 43
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #24.361
evet ben de farkettim ama ben yazarın dilinden olduğunu düşündüm açıkcası Ayrıntı Yayınları bu tür şeylere dikkat eder diye düşünüyorum. Bazı yerlerde de benim kafamda hep erkek canlandı ve erkek egemen toplumun bu zihniyetten kendini kurtarmaya çalışan zavallı bir bireyi olduğumu farkedip kendime gıcık oldum. :)Selamlar
Karanlığın sol eli sayfa 158.
Gezegende cinsiyet yok ama birilerinden bahsederken sürekli adam deniyor yada güzellik bildiriken yakışıklı. Acaba kitabın aslında da böyle mi yoksa çeviri mi böyle? Siz ne düşünüyorsunuzCicoretti minerva1988
MASALLAH diyorum. Herkes keyifle kitabını okuyor tavsiye ediyor fikrini belirtiyor. Herkesin hayatına kimse karışamaz ekolünü benimsiyoruz hepimiz.burda herkes özgür, çok şükür hiç kavga gürültü vs de olmuyo, isteyen istediği kitabı okuyabiliyor
evet ben de farkettim ama ben yazarın dilinden olduğunu düşündüm açıkcası Ayrıntı Yayınları bu tür şeylere dikkat eder diye düşünüyorum. Bazı yerlerde de benim kafamda hep erkek canlandı ve erkek egemen toplumun bu zihniyetten kendini kurtarmaya çalışan zavallı bir bireyi olduğumu farkedip kendime gıcık oldum. :)
MASALLAH diyorum. Herkes keyifle kitabını okuyor tavsiye ediyor fikrini belirtiyor. Herkesin hayatına kimse karışamaz ekolünü benimsiyoruz hepimiz.Ne mutlu bana burada bulunduğum için. Başganımız çok yasa :)))
ben de öyle algıladım az önce birine bay bilmem kim diye hitap etti mesela! Çok eleştirel gözle okuyorum ben kitabı.Bence sıkıntı bizde değil her ne kadar Ursula androjen desede cinsiyeti yok desede kitabın çoğunluğunda bence erkekk olarak anlatmış. Sanki normal zamanlarda erkek ama cinsel dürtüsü yok kemmer zamanında ya erkek olarak dürtüsü oluyor yada kadına dönüşüyor. Yani kurulan cümlerde betimlemelerde ben hiç cinsiyeti olmayan kadın mı erkek mi belli olmayan bir anlatım göremedim. Hissedemedim. Hepsi erkek de lazım gelen zamanlarda kadın olıyorlar gibi hissettim.
Bakalım belki ilerleyen zamanlarda değişir.
Ya kitap birince her şey oturuyor canim . Umarim seversin ya :) sana onerirken cekinmeden oneriyorum sevmezsen diye korkmaya basladim :)Selam arkadaşlar,
Karanlığın Sol Eli 105'e geldim ama bir türlü kitaba giremedim hala.minerva1988 ne zaman anlamaya başlarım :))
bizim sayfamız özgür bir sayfa. Herkes okunan kitaplara saygı duyar kimseyi eleştirmez bunu okumuşsun şunu okumuşsun diye. o yüzden rahat olun5 yıl önce bu tipik te bu kitabı okuduğum için uyarı yemistim, dini kitaplar yasak diye
Kurallar değişmiş sanırım.
Keyifli okumalar
Sen tavsiye ettin mutlaka oturacaktır bir şekilde diye düşünüyorum Ursula tembel okur istemiyor diye düşünüyorum ve inan çok sürükleyici gelmese de nereye nasıl bağlayacak diye meraktayım.Ya kitap birince her şey oturuyor canim . Umarim seversin ya :) sana onerirken cekinmeden oneriyorum sevmezsen diye korkmaya basladim :)
var mı yapacagımız bir sey canım ?Selamlar hanımlar bahane sunmadan söyleyeyim ben okumuyorum. Uzun bir surede kafami toplayacağımi sanmıyorum:) basgan beni atmaz umarim :)
Ayni kitabi okuyoruz ben de hafta sonu başladım daha da okuyamadim insallah bugünlerde biterMerhabalar herkese.
Pazar günü İstanbul’a gittik döndük, dün de temizlik yaptım. Bugün yarı uyur yarı uyanık geçiriyorum günü. Uyanık olduğum vakitte de ders çalıştığım için hiç alamadım kitabı elime. Şimdi uyuyakalmazsam 1 saat en azından okumak istiyorum.
Mine Söğüt - Kırmızı Zaman sayfa 13.
Bildirim topiginin ilk sayfasında her ay guncelleniyorArkadaslar herkesin okudugunu yazdığınız listeyi biz görebiliyor muyuz
Tmm cnm ben bu topugin ilk sayfasina bakmisim teşekkür ederimBildirim topiginin ilk sayfasında her ay guncelleniyor
Yok kuzum teşekkürler ) düşünmen yeterlivar mı yapacagımız bir sey canım ?
Ayni kitabi okuyoruz ben de hafta sonu başladım daha da okuyamadim insallah bugünlerde biter
İnşaallah bebeğin sana uğur getirir kpss de güzel sonuç elde edersin canım.Merhabalar herkese.
Pazar günü İstanbul’a gittik döndük, dün de temizlik yaptım. Bugün yarı uyur yarı uyanık geçiriyorum günü. Uyanık olduğum vakitte de ders çalıştığım için hiç alamadım kitabı elime. Şimdi uyuyakalmazsam 1 saat en azından okumak istiyorum.
Mine Söğüt - Kırmızı Zaman sayfa 13.
Canım beni bildirim topigindeki listede mavisu07 olarak yazmışsın listeyi devredeceksin ya sorun olur mu hep öyle devam eder mi ki?mart ayı listesini sonunda yapabildim:) birincileri tebrik ediyorum:)
İnşaallah bebeğin sana uğur getirir kpss de güzel sonuç elde edersin canım.
Okuma topigimizde temizlik deyince aklıma sen geliyorsun :)
Ben de dün büyük temizliğe başladım oğlum uyudukca yaptığım için yavaş oluyor. Okuma saatlerimi bu ay temizlik alacak gibi malesef.
Abum Rabum'a başlayacaktım ama daha ince kitap seçmeye karar verdim çünkü dağınık ve kısa zamanlarda okuyabileceğim ancak.
İyi okumalar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?