• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Selamlar
Karanlığın sol eli sayfa 158.
Gezegende cinsiyet yok ama birilerinden bahsederken sürekli adam deniyor yada güzellik bildiriken yakışıklı. Acaba kitabın aslında da böyle mi yoksa çeviri mi böyle? Siz ne düşünüyorsunuz Cicoretti Cicoretti minerva1988 minerva1988
evet ben de farkettim ama ben yazarın dilinden olduğunu düşündüm açıkcası Ayrıntı Yayınları bu tür şeylere dikkat eder diye düşünüyorum. Bazı yerlerde de benim kafamda hep erkek canlandı ve erkek egemen toplumun bu zihniyetten kendini kurtarmaya çalışan zavallı bir bireyi olduğumu farkedip kendime gıcık oldum. :)

burda herkes özgür, çok şükür hiç kavga gürültü vs de olmuyo, isteyen istediği kitabı okuyabiliyor :KK200:
MASALLAH diyorum. Herkes keyifle kitabını okuyor tavsiye ediyor fikrini belirtiyor. Herkesin hayatına kimse karışamaz ekolünü benimsiyoruz hepimiz. :KK70:Ne mutlu bana burada bulunduğum için. Başganımız çok yasa :))) :KK9:

evet ben de farkettim ama ben yazarın dilinden olduğunu düşündüm açıkcası Ayrıntı Yayınları bu tür şeylere dikkat eder diye düşünüyorum. Bazı yerlerde de benim kafamda hep erkek canlandı ve erkek egemen toplumun bu zihniyetten kendini kurtarmaya çalışan zavallı bir bireyi olduğumu farkedip kendime gıcık oldum. :)

MASALLAH diyorum. Herkes keyifle kitabını okuyor tavsiye ediyor fikrini belirtiyor. Herkesin hayatına kimse karışamaz ekolünü benimsiyoruz hepimiz. :KK70:Ne mutlu bana burada bulunduğum için. Başganımız çok yasa :))) :KK9:

Bence sıkıntı bizde değil her ne kadar Ursula androjen desede cinsiyeti yok desede kitabın çoğunluğunda bence erkekk olarak anlatmış. Sanki normal zamanlarda erkek ama cinsel dürtüsü yok kemmer zamanında ya erkek olarak dürtüsü oluyor yada kadına dönüşüyor. Yani kurulan cümlerde betimlemelerde ben hiç cinsiyeti olmayan kadın mı erkek mi belli olmayan bir anlatım göremedim. Hissedemedim. Hepsi erkek de lazım gelen zamanlarda kadın olıyorlar gibi hissettim.

Bakalım belki ilerleyen zamanlarda değişir.

Bence sıkıntı bizde değil her ne kadar Ursula androjen desede cinsiyeti yok desede kitabın çoğunluğunda bence erkekk olarak anlatmış. Sanki normal zamanlarda erkek ama cinsel dürtüsü yok kemmer zamanında ya erkek olarak dürtüsü oluyor yada kadına dönüşüyor. Yani kurulan cümlerde betimlemelerde ben hiç cinsiyeti olmayan kadın mı erkek mi belli olmayan bir anlatım göremedim. Hissedemedim. Hepsi erkek de lazım gelen zamanlarda kadın olıyorlar gibi hissettim.

Bakalım belki ilerleyen zamanlarda değişir.
ben de öyle algıladım az önce birine bay bilmem kim diye hitap etti mesela! Çok eleştirel gözle okuyorum ben kitabı.

Selam arkadaşlar,
Karanlığın Sol Eli 105'e geldim ama bir türlü kitaba giremedim hala. minerva1988 minerva1988 ne zaman anlamaya başlarım :))
Ya kitap birince her şey oturuyor canim . Umarim seversin ya :) sana onerirken cekinmeden oneriyorum sevmezsen diye korkmaya basladim :)

5 yıl önce bu tipik te bu kitabı okuduğum için uyarı yemistim, dini kitaplar yasak diye :KK14:
Kurallar değişmiş sanırım.

Keyifli okumalar
bizim sayfamız özgür bir sayfa. Herkes okunan kitaplara saygı duyar kimseyi eleştirmez bunu okumuşsun şunu okumuşsun diye. o yüzden rahat olun

Hermen hesse Sinddharta bitti gerçekten çok ama çok güzeldi ilk 30-40sayfasi ne anlatıyor acaba falan dedim ama ortalarına doğru hem çok sürükleyici hem çok anlamlı olmaya başladı zaten 150 sayfa çok uzun değil küçük prens ten aldığım tadın aynısını aldım kesinlikle tavsiye ediyorum

Ya kitap birince her şey oturuyor canim . Umarim seversin ya :) sana onerirken cekinmeden oneriyorum sevmezsen diye korkmaya basladim :)
Sen tavsiye ettin mutlaka oturacaktır bir şekilde diye düşünüyorum Ursula tembel okur istemiyor diye düşünüyorum ve inan çok sürükleyici gelmese de nereye nasıl bağlayacak diye meraktayım.

Merhabalar herkese.
Pazar günü İstanbul’a gittik döndük, dün de temizlik yaptım. Bugün yarı uyur yarı uyanık geçiriyorum günü. Uyanık olduğum vakitte de ders çalıştığım için hiç alamadım kitabı elime. Şimdi uyuyakalmazsam 1 saat en azından okumak istiyorum.
Mine Söğüt - Kırmızı Zaman sayfa 13.
Ayni kitabi okuyoruz ben de hafta sonu başladım daha da okuyamadim insallah bugünlerde biter

Merhabalar herkese.
Pazar günü İstanbul’a gittik döndük, dün de temizlik yaptım. Bugün yarı uyur yarı uyanık geçiriyorum günü. Uyanık olduğum vakitte de ders çalıştığım için hiç alamadım kitabı elime. Şimdi uyuyakalmazsam 1 saat en azından okumak istiyorum.
Mine Söğüt - Kırmızı Zaman sayfa 13.
İnşaallah bebeğin sana uğur getirir kpss de güzel sonuç elde edersin canım.

Okuma topigimizde temizlik deyince aklıma sen geliyorsun :)
Ben de dün büyük temizliğe başladım oğlum uyudukca yaptığım için yavaş oluyor. Okuma saatlerimi bu ay temizlik alacak gibi malesef.

Abum Rabum'a başlayacaktım ama daha ince kitap seçmeye karar verdim çünkü dağınık ve kısa zamanlarda okuyabileceğim ancak.
İyi okumalar :KK200:

mart ayı listesini sonunda yapabildim:) birincileri tebrik ediyorum:)
Canım beni bildirim topigindeki listede mavisu07 olarak yazmışsın listeyi devredeceksin ya sorun olur mu hep öyle devam eder mi ki?
Bu arada ellerine sağlık tüm emegin icin teşekkürler :KK200::KK200:

İnşaallah bebeğin sana uğur getirir kpss de güzel sonuç elde edersin canım.

Okuma topigimizde temizlik deyince aklıma sen geliyorsun :)
Ben de dün büyük temizliğe başladım oğlum uyudukca yaptığım için yavaş oluyor. Okuma saatlerimi bu ay temizlik alacak gibi malesef.

Abum Rabum'a başlayacaktım ama daha ince kitap seçmeye karar verdim çünkü dağınık ve kısa zamanlarda okuyabileceğim ancak.
İyi okumalar :KK200:

Aslında hiç de temiz bir insan değilim ama her seferinde buraya yazmışım demek ki temizlik yapıyorum diye :KK53:
Bu arada güzel dileklerin için de çok teşekkür ederim :KK200:

Back