Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Gunaydinlar ve guzel haftalar hepinize?
Eduardi GALEANO Kadinlar bitti. Bilindik bilinmedik, ses getiren veya sessizce gecip gitmis yuzlerde kadini anlatan kisa bolümler ile yazilmis bir kitap daha dogrusu bir derleme. Havva' nin Adem'i kandirma "efsanesi" ile baslayan/baslatilan gunahkar, aptal, seytani, eksik kadinin tarihini hikayeler uzerinden hayltirlatma niteliginde bir eser. Erkeklerin kadinlara bu ozellikleri uygun gormesini anliyorum da peki ya onlara destek cikan ' kadinlara' ne demeli???? Cahil kal ki potansiyelini gorme. Karanlikta buyu ki isigin ne oldugunu bilme ... Damizlik Kizin Oykusu' nden sonra baya iyi okunuyor. Tavsiyemdir.

benim de cocugum olursa isime yarayacak bu yazilar hep.

Ben korkuyorum biraz bebekten yapi itibariyle pek anne olacak biri gibi hissetmiyorum kendimi ama yas ilerledikce de zorlasiyor cocuk sahibi olma imkani kismet olursa sizden bol bol tavsiye alicam zaten. Ben ama seni cok takdir ediyorum hic kopmadin yavas da olsa tempon ki bence hic degil okuyorsun aramizdasin darisi basima fistigim.
Kızlar 1000 Kitap hesabı olan var mı? Ben vikitaptan daha çok beğendim daha kullanışlı geldi. Vikitapa üye olmuş ama sevememiştim daha da girmedim ama burası hoşuma gitti.
biz ordayiz gel hadi, ben de ayni adimlayim.

Eskiden nekadar çok okurdum şimdi açasım gelmıyor
En son suç ve cezayı almıştım hamileydim ozaman bebegım 4 aylık oldu 100 sayfa anca okumuşumdur
Nasıl tekrar başlanır?
DonukPudra etiketleyince gördüm mesajınızı. Benim de 2 yaş altı iki bebeğim var ve çalışıyorum. Bebekten önce nasıl bir okuma alışkanlığınız varsa ona göre tekrar düzene alışma süreci farklılaşıyor. İlk kızım doğduğunda artık bir süre kitap okuyamam diye düşünüyordum ve gerçekten de bu düşünceden dolayı kitaplara geri dönmem 3 ayımı aldı. İkinci kızım doğduğunda ilk kızım 16 aylıktı ve 1 aydan kısa sürede okumaya döndüm. Tabi eskisi gibi ayda 8-10 kitap okuyamıyorum ama en azından 2-3 kitap okuyabiliyorum.

Öncelikli olarak düşünsel yönü daha zayıf kurgu üzerine kitaplarla başlamanızı öneririm. Merak duygusunu uyandırmak işe yarayacaktır diye düşünüyorum. Geri dönüş için Suç ve Ceza ağır kaçar bence.

Ayşe Kulin, Sevdalinka.
Yenilerde Nazan Bekiroglu' nun Nar Ağacı'ni bitirdim. O da aşkla örülmüş olsa da Balkan ve 1. Dünya Savasi'ndan bol esintilerin yer aldığı bir kitap diyebilirim.
Teşekkür ederim.Bunları da okudum.sanırım daha az bilinen,daha duyulmamış kitaplar vardır bildiğiniz.Nar ağacı da çok beğendiğim,dolu dolu bir kitap.Duyguları çok güzel hissettiriyor.

Yani e kitap olsa da okuyoruz ya işte, ne bileyim tuhaf geldi reel okumak söylemi
Keyifli okumalar

Gunaydinlar ve guzel haftalar hepinize?
Eduardi GALEANO Kadinlar bitti. Bilindik bilinmedik, ses getiren veya sessizce gecip gitmis yuzlerde kadini anlatan kisa bolümler ile yazilmis bir kitap daha dogrusu bir derleme. Havva' nin Adem'i kandirma "efsanesi" ile baslayan/baslatilan gunahkar, aptal, seytani, eksik kadinin tarihini hikayeler uzerinden hayltirlatma niteliginde bir eser. Erkeklerin kadinlara bu ozellikleri uygun gormesini anliyorum da peki ya onlara destek cikan ' kadinlara' ne demeli???? Cahil kal ki potansiyelini gorme. Karanlikta buyu ki isigin ne oldugunu bilme ... Damizlik Kizin Oykusu' nden sonra baya iyi okunuyor. Tavsiyemdir.

bende 1000k dayim tam duzenleme ve kayit yapmadim takip edebilriz tarz olaak uyan arkadaslar birbirimizi

İrfan Değirmenci - Herlanda kitabı bitti. Fazlasıyla ütopik bir dünyaydı kitapta anlatılan, ama anlatmaya çalıştığı direnişi güzel anlatmış. Bazı yerlerde yaptığı nokta atışları da başarılıydı.
Yeni kitabımı büyük bir keyifle seçtim. Sevgili loliss ciğimin hediyesi İhsan Oktay Anar - Yedinci Gün evi haftasonu dağınıklığından kurtarıp ders çalışma planımın bugünlük kısmını da halledersem bugün ufaktan giriş yaparım

Değil mi bende öyle düşünmüştüm eşim okuyamıyorum diye R.J Palacio nun mucizesini almış bugun bismillah diyerek başlıyorum :)

Hanımlar 1000kitap uygulamasıyla ilgili bir şey soracağım. Orada gerçek adınızla kayıt olduğunuzda adınız diğer kullanıcılar tarafından görünüyor mu yoksa sadece nickiniz mi görünüyor? Benim profilimde direk kendi adım yazıyor da. Herkes görebiliyor mu diye soracaktım.

Merhaba,

Yeni seçtiğim kitaplarım;

Albert Camus__Yaz
Aziz Nesin__Memurlar Memurlar

Birazdan okumaya başlayacağım, daha sonra da ders çalışırım, bunların gidişatına göre Eco'cuğumdan bir kitap seçip kafamı allak bullak da edebilirim, kararsızım.
Bu aralar ruh halim çok çabuk değişiyor, havalardan sanırım. Dengesizliğim üzerimde, hadi hayırlısı.

Haftaya güzel başlayıp keyifle de bitirin inşallah sevgili kitap kurtlarım.
Seviyorum sizi.

Yeni kitabım 2017 de Pulitzer Ödülü almıs ve aynı yıl daha önce duymadıgım Arthur C. Clarke ödülünü de almıs olan Yeraltı Demiryolu. Sarsıcı başladı su an 60. sydayım.
Ece Temelkuran'ı da çok merak ediyorum ama biraz önyargım var yine :))
Giz bişey dicem Umberto Eco diyince aklıma sen geliyosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…