• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Gunaydinlar ve guzel haftalar hepinize?
Eduardi GALEANO Kadinlar bitti. Bilindik bilinmedik, ses getiren veya sessizce gecip gitmis yuzlerde kadini anlatan kisa bolümler ile yazilmis bir kitap daha dogrusu bir derleme. Havva' nin Adem'i kandirma "efsanesi" ile baslayan/baslatilan gunahkar, aptal, seytani, eksik kadinin tarihini hikayeler uzerinden hayltirlatma niteliginde bir eser. Erkeklerin kadinlara bu ozellikleri uygun gormesini anliyorum da peki ya onlara destek cikan ' kadinlara' ne demeli???? Cahil kal ki potansiyelini gorme. Karanlikta buyu ki isigin ne oldugunu bilme ... Damizlik Kizin Oykusu' nden sonra baya iyi okunuyor. Tavsiyemdir.

Hayırlı omurleri olsun bebeğinizin..
Benzer durumları yaşadım .şuan 2.5 yaşında neredeyse ve 1 senedir aktif okuyorum eskisi gibi Çok şükür .. İlk aylar adapte ve sürekli depresif -uyku modu oluyor.
Ben resmen 1 sene depresyondan cikamadim. Alerji şüphesi vardı az uyuyordu oğlum . ben zombi gibiydim. Gündüzleri ayağımda uyurdu indiremezdim o ara ya koltukta yaslanıp uyur ya da mal gibi tv ve telefona bakardım . kitap elimde 5 sayfa sonra kapanırdı .. Ne zamanki büyüdü biraz daha ben alıştım tempoya .sonra burdaki canım arkadaşlarım @_meLinDa_ bu sayfaya gelmemi söyledi .(doğum öncesinde başka kitap sayfasına yazıyordum ) ve @_asmunikal_ da gazladı. Kocaman aile olduk. Okuyanları gördükçe aska geldim. Eskiden ayda 6-7 kitap okurdum.. Ne kadar özlemiş olduğumu anladım kitapsız ben ,ben değildim. Her arada okumaya başladım. Ev işlerini aksattım ama ruhum doydu. Kasmadım hiçbirşey için kendimi.. Sen mutlu ol gerisi önemli değil inan. Ev hanımı isen oglen uyuduğunda uykun varsa uyu. Yoksa 15 dk okumaya ayırarak başla. Gece ayağımda uyuduğu dönemler kitap okuma lambası ile de okudum ben. Her anı değerlendirdim.
Şimdi eski tempoma kavuştum . sağlık ve aksi bir durum yoksa her ay en az 4 kitap okuyabiliyorum .
Çok uzattım kusura bakmayın.
Zamanla oturacak herşey.
benim de cocugum olursa isime yarayacak bu yazilar hep.

İstenilince zaman ayrılıyor cico. biliyorsun benimde ufak bebeğim var ve 2.5 ay gece gündüz ağladı ,eskiden 5 okursam şimdi 2 okuyorum. sadece kitap ta okumuyorum örgü de yapıyorum. böylece kendimi de iyi hissediyorum. Sadece çocuğa odaklandığım zaman kendim olmaktan çıkıyorum kendi hayatım olmuyor. Tabi ki çocuğum önceliğim ama hayatımın tamamı değil :) Bu arada 12 Haziran iyiymiş :)
Ben korkuyorum biraz bebekten yapi itibariyle pek anne olacak biri gibi hissetmiyorum kendimi ama yas ilerledikce de zorlasiyor cocuk sahibi olma imkani kismet olursa sizden bol bol tavsiye alicam zaten. Ben ama seni cok takdir ediyorum hic kopmadin yavas da olsa tempon ki bence hic degil okuyorsun aramizdasin darisi basima fistigim.
Kızlar 1000 Kitap hesabı olan var mı? Ben vikitaptan daha çok beğendim daha kullanışlı geldi. Vikitapa üye olmuş ama sevememiştim daha da girmedim ama burası hoşuma gitti.
biz ordayiz gel hadi, ben de ayni adimlayim.

Eskiden nekadar çok okurdum şimdi açasım gelmıyor
En son suç ve cezayı almıştım hamileydim ozaman bebegım 4 aylık oldu 100 sayfa anca okumuşumdur
Nasıl tekrar başlanır?
DonukPudra DonukPudra etiketleyince gördüm mesajınızı. Benim de 2 yaş altı iki bebeğim var ve çalışıyorum. Bebekten önce nasıl bir okuma alışkanlığınız varsa ona göre tekrar düzene alışma süreci farklılaşıyor. İlk kızım doğduğunda artık bir süre kitap okuyamam diye düşünüyordum ve gerçekten de bu düşünceden dolayı kitaplara geri dönmem 3 ayımı aldı. İkinci kızım doğduğunda ilk kızım 16 aylıktı ve 1 aydan kısa sürede okumaya döndüm. Tabi eskisi gibi ayda 8-10 kitap okuyamıyorum ama en azından 2-3 kitap okuyabiliyorum.

Öncelikli olarak düşünsel yönü daha zayıf kurgu üzerine kitaplarla başlamanızı öneririm. Merak duygusunu uyandırmak işe yarayacaktır diye düşünüyorum. Geri dönüş için Suç ve Ceza ağır kaçar bence.

Ayşe Kulin, Sevdalinka.
Yenilerde Nazan Bekiroglu' nun Nar Ağacı'ni bitirdim. O da aşkla örülmüş olsa da Balkan ve 1. Dünya Savasi'ndan bol esintilerin yer aldığı bir kitap diyebilirim.
Teşekkür ederim.Bunları da okudum.sanırım daha az bilinen,daha duyulmamış kitaplar vardır bildiğiniz.Nar ağacı da çok beğendiğim,dolu dolu bir kitap.Duyguları çok güzel hissettiriyor.

Yani gerçekten baskısı olan kağıttan okuduğum bir kitap :KK66: ve ekstra programdan pdf eklediğim kitaplardan da AP ayrı bir kitap yoksa hepsinde okumamız reel :KK66: bir başkası bu şekilde ifade etmişti diye yazmış oldum neredeyse ilkkkez iki farklı kitap okuyorum aynı anda:KK66:
Yani e kitap olsa da okuyoruz ya işte, ne bileyim tuhaf geldi reel okumak söylemi
Keyifli okumalar

Gunaydinlar ve guzel haftalar hepinize?
Eduardi GALEANO Kadinlar bitti. Bilindik bilinmedik, ses getiren veya sessizce gecip gitmis yuzlerde kadini anlatan kisa bolümler ile yazilmis bir kitap daha dogrusu bir derleme. Havva' nin Adem'i kandirma "efsanesi" ile baslayan/baslatilan gunahkar, aptal, seytani, eksik kadinin tarihini hikayeler uzerinden hayltirlatma niteliginde bir eser. Erkeklerin kadinlara bu ozellikleri uygun gormesini anliyorum da peki ya onlara destek cikan ' kadinlara' ne demeli???? Cahil kal ki potansiyelini gorme. Karanlikta buyu ki isigin ne oldugunu bilme ... Damizlik Kizin Oykusu' nden sonra baya iyi okunuyor. Tavsiyemdir.

bende 1000k dayim tam duzenleme ve kayit yapmadim takip edebilriz tarz olaak uyan arkadaslar birbirimizi

İrfan Değirmenci - Herlanda kitabı bitti. Fazlasıyla ütopik bir dünyaydı kitapta anlatılan, ama anlatmaya çalıştığı direnişi güzel anlatmış. Bazı yerlerde yaptığı nokta atışları da başarılıydı.
Yeni kitabımı büyük bir keyifle seçtim. Sevgili loliss loliss ciğimin hediyesi İhsan Oktay Anar - Yedinci Gün :KK200: evi haftasonu dağınıklığından kurtarıp ders çalışma planımın bugünlük kısmını da halledersem bugün ufaktan giriş yaparım :kahve:

DonukPudra DonukPudra etiketleyince gördüm mesajınızı. Benim de 2 yaş altı iki bebeğim var ve çalışıyorum. Bebekten önce nasıl bir okuma alışkanlığınız varsa ona göre tekrar düzene alışma süreci farklılaşıyor. İlk kızım doğduğunda artık bir süre kitap okuyamam diye düşünüyordum ve gerçekten de bu düşünceden dolayı kitaplara geri dönmem 3 ayımı aldı. İkinci kızım doğduğunda ilk kızım 16 aylıktı ve 1 aydan kısa sürede okumaya döndüm. Tabi eskisi gibi ayda 8-10 kitap okuyamıyorum ama en azından 2-3 kitap okuyabiliyorum.

Öncelikli olarak düşünsel yönü daha zayıf kurgu üzerine kitaplarla başlamanızı öneririm. Merak duygusunu uyandırmak işe yarayacaktır diye düşünüyorum. Geri dönüş için Suç ve Ceza ağır kaçar bence.
Değil mi bende öyle düşünmüştüm eşim okuyamıyorum diye R.J Palacio nun mucizesini almış bugun bismillah diyerek başlıyorum :)

Hanımlar 1000kitap uygulamasıyla ilgili bir şey soracağım. Orada gerçek adınızla kayıt olduğunuzda adınız diğer kullanıcılar tarafından görünüyor mu yoksa sadece nickiniz mi görünüyor? Benim profilimde direk kendi adım yazıyor da. Herkes görebiliyor mu diye soracaktım.

Merhaba,

Yeni seçtiğim kitaplarım;

Albert Camus__Yaz
Aziz Nesin__Memurlar Memurlar

Birazdan okumaya başlayacağım, daha sonra da ders çalışırım, bunların gidişatına göre Eco'cuğumdan bir kitap seçip kafamı allak bullak da edebilirim, kararsızım.
Bu aralar ruh halim çok çabuk değişiyor, havalardan sanırım. Dengesizliğim üzerimde, hadi hayırlısı.

Haftaya güzel başlayıp keyifle de bitirin inşallah sevgili kitap kurtlarım.
Seviyorum sizi. :KK200:

Yeni kitabım 2017 de Pulitzer Ödülü almıs ve aynı yıl daha önce duymadıgım :deli:Arthur C. Clarke ödülünü de almıs olan Yeraltı Demiryolu. Sarsıcı başladı su an 60. sydayım.
Günaydınlar,
Ece Temelkuran- Kayda Geçsin.
Kitap köşe yazılarından derleme. Daha önce romanı olan Devir kitabını okumuş ve pek beğenmiştim. Köşe yazıları sert ve ne demek istediğini çok iyi anlatan cümlelerle donatılmış.
Ece Temelkuran'ı da çok merak ediyorum ama biraz önyargım var yine :))
Merhaba,

Yeni seçtiğim kitaplarım;

Albert Camus__Yaz
Aziz Nesin__Memurlar Memurlar

Birazdan okumaya başlayacağım, daha sonra da ders çalışırım, bunların gidişatına göre Eco'cuğumdan bir kitap seçip kafamı allak bullak da edebilirim, kararsızım.
Bu aralar ruh halim çok çabuk değişiyor, havalardan sanırım. Dengesizliğim üzerimde, hadi hayırlısı.

Haftaya güzel başlayıp keyifle de bitirin inşallah sevgili kitap kurtlarım.
Seviyorum sizi. :KK200:
Giz bişey dicem Umberto Eco diyince aklıma sen geliyosun :KK45:

Back