• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Kitabın konusu nedir -Pandora- -Pandora- ? :)
Mina Urgan'ı ben Sineklerin Tanrısı'nın çevirmeni olduğu için biliyordum. ''Bir Dinozorun Anıları'' nda hayatını anlatmıştı, o kitap çok çok satıldı ve sevildi, Mina hanım bunun üzerine bu seferde '' Bir Dinozorun Gezileri'' nde gezdikleri yerleri ve ülkeri anlatmış, sadece gezi değil; dostluk arkadaşlık anılarını da anlattığı bir kitap... (Çok görmüş geçirmiş ve çevresindeki herkes edebiyat dünyasından tanıdığımız kişiler olunca bu anılar çok çok ilgimi çekti.) Mina hanım kendisine sürekli kocakarı ve dinozor vs. tanımlarda bulunduğu için tam bir sohbet havasında, onu okumayı çok seviyorum. Okumayı düşünürsen önce anıları sonra gezilerini okumanı tavsiye ederim.

Selamlar arkadaşlar.
Dün Kurk Mantolu Madonna'ya başlamıştım bugün bitirdim. Okumuştum yıllar evvel ama unutmuşum okudukça hatırladım. Çok güzeldi :KK200:
Bu ayı kendime ayırdım.
Bol bol okumaya çalışıyorum.
Bazı şeyleri biraz ihmal etsem de felekten bir ay çalıyorum :)

günaydın mutlu haftalar hepinize,
haftasonu Ben, Robot'u bitirdim kitaba başlarken Asimov hakkında yazılanları okurken 470 den fazla kitap yazdığını okudum bu nasıl oluyo ben anlamadım acaba öyküler de dahil mi? herneyse kitap yapay zekayı irdeleyerek esasında insan doğasını gözümüzün önüne koyan bir kitaptı bence bazı öyküleri okurken kıkırdadım bazılarında insanoğlunun yaradılış özelliklerini içgüdülerini düşündüm ve keyifle bitirdim.
Yeni kitabım Damızlık Kızın Öyküsü syf 83deyim. şuan ağır ilerliyor anlatılanları hazmetmek için ben de vitesi büyütmedim açıkcası.
Merhaba sizinle pek iletişimimiz yok açıkcası daha fazla paylaşım yapmanız sizin için de bizim için de daha güzel olur kanaatindeyim bazen mesajınızı görüyorum kısa ve öz 'aynı kitap syf..deyim'. tarzında oluyor açıkcası çok sık da girmediğinizden ben hatırlamıyorum hangi kitabı okudugunuzu ya da o kitaptan keyif alıp almadıgınızı bilemiyorum. Aramızda daha çok vakit geçirmenizi dilerim. Güzel günler.

canım enfes bir yorumenfes bir bilgilendirme. Kendi adıma çok çok teşekkür ederim.

Beğenmene çok sevindim. :KK200:

set indirimi olur arada ama Proust için hiç görmedim yıllardır :işsiz:
Merhaba, yanlış yere yazmış olabilirim kusurumu mazur görün:) peygamberimiz'in hayatını okuyorum, açıkçası keyif alıyorum okurken.Öğrenmeyi seviyorum,iyi akşamlar dilerim size teşekkürler:)

Merhaba
Grange - Şeytan Yemini
120 li sayfalardayım. Zamansızlıktan okuyamıyorum.

Cicoretti Cicoretti teşekkür ediyorum. Benim eşim ve kardeşim doktor. Mobbingin olmadığı, insanca çalışma saatlerinin olduğu, hasta yakınlarının tehditlerine mağruz kalınmadan mutlu bir şekilde işinizi yapmayı diliyorum.

Swann'ların Tarafı bitti. Sevdiceklerim gibi güzel güzel yorumlayamayacağım. Ama aynı duyguları hissettirdi bana da. Çok sevdim ben de. Uzun betimlemeler beni sıkar sanıyordum ama aksine daha çok içine aldı. Kendi adıma yaşadığım olumsuzluk kitaptan çok koptum. Bir gün okudum 3 gün okumadım o sebeple yazık ettim ama yine de harika tadını damağımda bıraktı.

Arkadaşlar merhaba herkese, aranıza yeni katıldım biliyorum fakat biraz ara vermek istiyorum. Gebeydim, bebeğimi kaybettim. Birkaç gündür kafamı toparlamaya uğraşıyorum ama beceremedim. Bir süre daha kendimle kalmak istiyorum sanırım. Herkese iyi okumalar dilerim.
Geçmiş olsun. Allah sabırlar versin.

Günaydın sevgili arkadaslar,
Damızlık Kızın Öyküsü syf 306 dayım. Bugun bitirmeyi umuyorum. Umuyorum derken bir an evvel bitmesini istediğimden degil elbet cok merak ediyorum devamını o sebeple.
Stephen HAWKİNG ölmüş çok üzüldüm, çok sevdiğim bir insanı uzay-zamanı ve kuantum fiziğine ilgi duymamı sağlayan ve birazcık da olsa çok çok çok basit olarak anlamamı sağlayan bir insandı. Bilim dünyasına çok katkısı oldu tarihte çok sevdigim 3 bilim insanından biriydi. İnanmasa da Allahtan rahmet diliyorum ona.

Nietzche hiç sevemedim beni geriyor o adam :)) negatif enerji alıyorum yazdıklarından ben de okumustum ama o kadar zor ilerlemiştim ki. Umarım sen keyif alırsın biraz olumsuz yaklaştım gerçi.

beni çok mutlu ettim çok incesin canım çok teşekkürler hekim olan yakınlarına da ( belki istemezsin diye yazmadım) çok sevgiler onların da tıp bayramını kutluyorum.

Okumam gerek benim de. Bilincim minimalist yaşam dese de beynimde kalan yerler onu da al bunu da al diyor sürekli. :)))

Beni de geriyor Cicoretti Cicoretti , yalnız değilmişim :KK17:

Mina Urgan'ı ben Sineklerin Tanrısı'nın çevirmeni olduğu için biliyordum. ''Bir Dinozorun Anıları'' nda hayatını anlatmıştı, o kitap çok çok satıldı ve sevildi, Mina hanım bunun üzerine bu seferde '' Bir Dinozorun Gezileri'' nde gezdikleri yerleri ve ülkeri anlatmış, sadece gezi değil; dostluk arkadaşlık anılarını da anlattığı bir kitap... (Çok görmüş geçirmiş ve çevresindeki herkes edebiyat dünyasından tanıdığımız kişiler olunca bu anılar çok çok ilgimi çekti.) Mina hanım kendisine sürekli kocakarı ve dinozor vs. tanımlarda bulunduğu için tam bir sohbet havasında, onu okumayı çok seviyorum. Okumayı düşünürsen önce anıları sonra gezilerini okumanı tavsiye ederim.

Merak ettim ben de -Pandora- -Pandora- , sağol yorumun için :KK200:

günaydınlar
Cicoretti Cicoretti m ve diğer sağlık çalışanı arkadaşlarımın geçmiş tıp bayramı kutlu olsun
Allah sizleri başımızdan eksik etmesin :KK200:
dün kekeme çocuklar korosunu bitirdim, çok çok sevdim diyemem
bu aralar okuyamıyorum verimli, kafamız meşgul ailecek ama her şey güzel olacak inşallah
sizleri özledim

Günaydın arkadaşlar,
Margaret ATWOOD Damızlık Kızın Öyküsü bitti. Bir kadın olarak okurken çok etkilendim, diken üstünde hissettim kendimi sanki o rejimi yaşadım diyebilirim. Kitapta Gilead rejimi kuralları çerçevesinde tamamen kadını sosyal her yönden kısıtlayıp üreyebilir özellikte olan bireyleri damızlık olarak kullanıyor ama bunu kadını tek tip örtülere dolayıp hareketlerini kısıtlayarak düşüncelerini daha doğrusu düşünebilme yeteneğini öldürmeye çalışarak yapan kokuşmuş baskıcı bir rejim. Baş karakterin ağzından anlatılan öykü direk rejimin içinde başlayıp geriye dönüşlerle bunun nasıl başladığını rejim öncesini ,nasıl iktidara geldiğini ve süreci anlatıyor. Bireyin yaptıklarından kendini sorgulaması,hissettiği veya hissetmediği şeyler için kendini sorgulaması yani kısacası anlatımı gerçekten çok iyi. Okunması gereken bir kitap. Hepinize ŞİDDETLE tavsiye ederim. Bir de anlatım çok gerçekçi ve yer yer durağanlaşabiliyor bu sebeple çok hızlı gitmeyebilir ama beğeneceğinizi düşünüyorum.

Distopyaları sevme nedenlerimden de bahsetmek isterim biraz. Birincisi kaliteli ve dolambaçlı kurgu seviyor olmam. İkincisi ise esasında benim severek okuduğum tüm distopik romanlar gerçekçi ,gerçekte olabilecek şeyler bunlar bir nevi sosyolojik çalışma bana göre toplumun ve bireyin tepkilerini, nasıl güdülebildiğimizi okumak bana kendimiz hakkında bazen gözden kaçırıp es geçtiğim noktaları hatırlatıyor bazende yeni fikirler edinmemi sağlıyor bu türü bu yüzden çok severek okuyorum. Yeni , bilmediğim distopik roman önerilerine her zaman açığım.
Yeni kitabım Gölgesinde (Irmak ZİLELİ) syf 64'teyim.

Merhaba, yanlış yere yazmış olabilirim kusurumu mazur görün:) peygamberimiz'in hayatını okuyorum, açıkçası keyif alıyorum okurken.Öğrenmeyi seviyorum,iyi akşamlar dilerim size teşekkürler:)
ben teşekkür ederim sizi daha çok aramızda görmek dileğiyle. sevgiler.

Merhaba
Grange - Şeytan Yemini
120 li sayfalardayım. Zamansızlıktan okuyamıyorum.

Cicoretti Cicoretti teşekkür ediyorum. Benim eşim ve kardeşim doktor. Mobbingin olmadığı, insanca çalışma saatlerinin olduğu, hasta yakınlarının tehditlerine mağruz kalınmadan mutlu bir şekilde işinizi yapmayı diliyorum.
Amin canım çok teşekkür ederim. Bütün sağlık çalışanlarına çalışma azmi ve şevki diliyorum ben de.

günaydınlar
Cicoretti Cicoretti m ve diğer sağlık çalışanı arkadaşlarımın geçmiş tıp bayramı kutlu olsun
Allah sizleri başımızdan eksik etmesin :KK200:
dün kekeme çocuklar korosunu bitirdim, çok çok sevdim diyemem
bu aralar okuyamıyorum verimli, kafamız meşgul ailecek ama her şey güzel olacak inşallah
sizleri özledim
can başgan, fıstık başgan . Biran önce kafanı mesgul eden şey herne ise rayına otursun. Bol sağlık dilerim sana sevgiler. :KK200::anneadayı:

Back