• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

merhaba arkadaşlar en geç yaz sonu taşınacağım için ve temizliği daha rahat kolay hale getirmek için çalışmalara başladım haftasonu ve ^''hayatı sadeleştirmek için derle topla rahatla '' kitabına başladım sayfa 135
Geçen sene okumuştum bu kitabı. Gerçekten hayatınıza uyarladığınız zaman baya bir işe yarıyor. Tam da taşınma arefesinde okunacak bir kitap :)

Günaydın sevgili arkadaslar,
Damızlık Kızın Öyküsü syf 306 dayım. Bugun bitirmeyi umuyorum. Umuyorum derken bir an evvel bitmesini istediğimden degil elbet cok merak ediyorum devamını o sebeple.
Stephen HAWKİNG ölmüş çok üzüldüm, çok sevdiğim bir insanı uzay-zamanı ve kuantum fiziğine ilgi duymamı sağlayan ve birazcık da olsa çok çok çok basit olarak anlamamı sağlayan bir insandı. Bilim dünyasına çok katkısı oldu tarihte çok sevdigim 3 bilim insanından biriydi. İnanmasa da Allahtan rahmet diliyorum ona.

Başlardayım ama sanırım sevemeyeceğim Cicoretti Cicoretti :KK43: Ama bitireceğim, senelerdir ertelemiştim..
Nietzche hiç sevemedim beni geriyor o adam :)) negatif enerji alıyorum yazdıklarından ben de okumustum ama o kadar zor ilerlemiştim ki. Umarım sen keyif alırsın biraz olumsuz yaklaştım gerçi.

Günaydın herkese
Cicoretti Cicoretti tıp bayramın kutlu olsun
beni çok mutlu ettim çok incesin canım çok teşekkürler hekim olan yakınlarına da ( belki istemezsin diye yazmadım) çok sevgiler onların da tıp bayramını kutluyorum.

Geçen sene okumuştum bu kitabı. Gerçekten hayatınıza uyarladığınız zaman baya bir işe yarıyor. Tam da taşınma arefesinde okunacak bir kitap :)
Okumam gerek benim de. Bilincim minimalist yaşam dese de beynimde kalan yerler onu da al bunu da al diyor sürekli. :)))

Lizbon'a Gece Treni- Pascal Mercier'i bitirdim.

Pek akıcı bir kitap değil. Hiç değilse kitabın ortalarına kadar merak duygusu uyandırmıyor. Ama kitabın sonunu görenler eminim bahsi geçen doktorun yazıları için devam etmiştir.
Daha önceden tanımamış olduğum asi, çok zeki, insanları etrafına dahil eden bir adamın hayatını inceledik. Ben de hikayede bu doktoru merak eden adamla her gün yeni bir ayrıntı öğrenerek mutlu oldum. Sadece sonu konusunda mutsuzum. Havada kalan hikayeleri pek sevmiyorum.
Felsefi açıdan bugüne kadar pek konuşulmamış şeylerden bahsediyor doktor yazılarında. Daha değişken, sorgulaması pek kolay olmayan, benim gibi birinin işin içinden pek çıkamayacağı düşüncelerini paylaşıyor.
Şahsen merak edenler varsa okumalarını tavsiye ediyorum. İlk işim filmini de izlemek olacak.

Burda sık sık bahsedilen Körlük kitabına başlayacağım.

Arkadaşlar merhaba herkese, aranıza yeni katıldım biliyorum fakat biraz ara vermek istiyorum. Gebeydim, bebeğimi kaybettim. Birkaç gündür kafamı toparlamaya uğraşıyorum ama beceremedim. Bir süre daha kendimle kalmak istiyorum sanırım. Herkese iyi okumalar dilerim.

Geçmiş olsun.
Kafanızı toparlayıp yeniden kitaplara ihtiyaç duyduğunuzda bekleriz tekrar.

Günaydın kızlar :KK200:
Dün sonunda Gün Olur Asra Bedel kitabını bitirdim :KK6: başlarda kitabı anlamakta ve içine girmekte zorlandım. Fakat kitap ilerledikçe her Cengiz Aytmatov kitabında olduğu gibi anlatıma hayran kaldım. Kimi yerde üzüldüm, kimi yerde sinirlendim. Kitaptaki duyguları tam olarak hissedebildim yani.
Sıradaki kitabım bu kitabın devam kitabı olan Cengizhana Küsen Bulut. Bugün işlerim var başlayamam ama yarın başlayıp kısa sürede bitiririm diye umuyorum. Tabi ki bu kitap da __giz__ __giz__ ciğimle ortak okuma olacak :KK200: bu sefer tembellik etmem de onu yalnız bırakmam beraber keyifle okuruz inşallah :dua::KK50:

Çok çok geçmiş olsun Allah sabır versin ;(
Arkadaşlar merhaba herkese, aranıza yeni katıldım biliyorum fakat biraz ara vermek istiyorum. Gebeydim, bebeğimi kaybettim. Birkaç gündür kafamı toparlamaya uğraşıyorum ama beceremedim. Bir süre daha kendimle kalmak istiyorum sanırım. Herkese iyi okumalar dilerim.

Geçmiş olsun, insan kısa zamanda kendinizi toparlarsınız.

Merhaba Kitapsever Baykuşlar...

Cicoretti Cicoretti ve aramızda sağlık çalışanı olup da bildirmek istemeyen arkadaşlarımızın TIP BAYRAMI'nı kutlarım. İnşallah daha güzel günlerde kutlarız. :spor:

başlamayı düşündüğüm kitap bu; http://www.kitapyurdu.com/kitap/aykut-ogut/254064.html&manufacturer_id=50329
adı yok ; AYNALI KİTAP diyeyim herkes gibi ben de...:KK50:
Çok geçmiş olsun . Allah şifa versin.

Teşekkür ederim :KK19:

Evet ,grip oldum.. Bugün daha iyi gibiyim .sana da geçmiş olsun. migren berbat benim de sık sık ataklarım oluyor perşembe doktora gideceğim . :ıslık:
Pudra geçmiş olsun. Doktor herhangi bir teknik verirse bana da söyle lütfen migren için :KK200:
Koalina teşekkür ederim. :KK36:
Filozof__Prenses Filozof__Prenses @DonukPudra sizlere de çok geçmiş olsun kızlar
skosnob teşekkür ederim. :KK37:

Geçmiş olsun. En kısa zamanda toparlanmanızı diliyorum. :KK39:

Çok geçmiş olsun. Allah sabır versin.

Selam Kızlar
Bir kaç akşamdır okuyamadım eşim geç geldiği için oğlumla daha uzun süre ilgileniyorum ve onunla uykuya dalıyorum.

Swann'ların Tarafı bitti.
Dün akşam kendimi iyi hissedince okumuştum.
1 senedir merakla bekledim bu seriye başlamak için. :KK200: İlk başlarda adapte olamadım .Çok yorgun ve uykusuz günlerim oldu.

Öncelikle bu seri için 2'ye ayrım çok fazla var. Klasik metin sevip,uzun cümleler ve betimlemeler okumayı seviyorsanız bu kitap size hitap edecektir. Seri olaylar beklemeyin. Böyle beklentide olanlara hitap etmediği için sevilmediğini düşünüyorum.
Çünkü ciddi anlamda virgüller serisi şeklinde tasvirler okunuyor.
Ben çok sevdim.
__giz__ __giz__ çok güzel yorumlamış zaten. :KK36:

Kitapta anlatıcı kişinin gözlem yeteneği çok kuvvetli. İnsanların davranışlarını gözlemleyip ruhsal tepkimelerini de analiz etmiş. Kitap;
"Bazen bir koku veya bir tat aldığınızda, geçmişe gider ama daha önce yaşadığınız olayın ayrıntılarını tam hatırlayamadan, geçmişin yollarında iz sürersiniz. O koku veya tat zihninizi en bulanık hatıraların esiri eder. Eksik olan bir şey vardır. Bu eksiklik tamamlanamadığı için hatıralar netleşemez. " cümlesiyle içine alıp anlatıcının içtiği kahve den aldığı tat ile geçmişe yolculuk başlıyor.
Bazen hangisi anılarında yaşandı hangisi zihninde canlandırdığı olaylardı demeden geçemedim.

Proust'un kalemini çok sevdim. Bir şehri ,bir havayı bir insan daha güzel betimleyemezdi. Şiir gibiydi. :KK37:
2. kitabı okumak için sabırsızlanıyorum.

Nerdeyse kitabın her sayfasında senle konuşup tartışabildiğim için aşırı mutluyum. :KK200: Güzel yorumlaman için sağ ol sevdicek. Kalemine sağlık. Kitaptaki hala ve baba figürleriyle masa başında oturup muhabbetin dibine vurabilmeyi isterdim.:confused:

Kızlar ikinizin de yorumlarına bayıldım :KK200: bakış açımı değiştirdiniz kitaba karşı :KK19:

Back