- 11 Haziran 2008
- 4.689
- 6.744
- 658
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #23.221
Geçen sene okumuştum bu kitabı. Gerçekten hayatınıza uyarladığınız zaman baya bir işe yarıyor. Tam da taşınma arefesinde okunacak bir kitap :)merhaba arkadaşlar en geç yaz sonu taşınacağım için ve temizliği daha rahat kolay hale getirmek için çalışmalara başladım haftasonu ve ^''hayatı sadeleştirmek için derle topla rahatla '' kitabına başladım sayfa 135
Nietzche hiç sevemedim beni geriyor o adam :)) negatif enerji alıyorum yazdıklarından ben de okumustum ama o kadar zor ilerlemiştim ki. Umarım sen keyif alırsın biraz olumsuz yaklaştım gerçi.
beni çok mutlu ettim çok incesin canım çok teşekkürler hekim olan yakınlarına da ( belki istemezsin diye yazmadım) çok sevgiler onların da tıp bayramını kutluyorum.
Okumam gerek benim de. Bilincim minimalist yaşam dese de beynimde kalan yerler onu da al bunu da al diyor sürekli. :)))Geçen sene okumuştum bu kitabı. Gerçekten hayatınıza uyarladığınız zaman baya bir işe yarıyor. Tam da taşınma arefesinde okunacak bir kitap :)
Arkadaşlar merhaba herkese, aranıza yeni katıldım biliyorum fakat biraz ara vermek istiyorum. Gebeydim, bebeğimi kaybettim. Birkaç gündür kafamı toparlamaya uğraşıyorum ama beceremedim. Bir süre daha kendimle kalmak istiyorum sanırım. Herkese iyi okumalar dilerim.
Arkadaşlar merhaba herkese, aranıza yeni katıldım biliyorum fakat biraz ara vermek istiyorum. Gebeydim, bebeğimi kaybettim. Birkaç gündür kafamı toparlamaya uğraşıyorum ama beceremedim. Bir süre daha kendimle kalmak istiyorum sanırım. Herkese iyi okumalar dilerim.
Geçmiş olsun, insan kısa zamanda kendinizi toparlarsınız.Arkadaşlar merhaba herkese, aranıza yeni katıldım biliyorum fakat biraz ara vermek istiyorum. Gebeydim, bebeğimi kaybettim. Birkaç gündür kafamı toparlamaya uğraşıyorum ama beceremedim. Bir süre daha kendimle kalmak istiyorum sanırım. Herkese iyi okumalar dilerim.
Pudra geçmiş olsun. Doktor herhangi bir teknik verirse bana da söyle lütfen migren içinÇok geçmiş olsun . Allah şifa versin.
Teşekkür ederim
Evet ,grip oldum.. Bugün daha iyi gibiyim .sana da geçmiş olsun. migren berbat benim de sık sık ataklarım oluyor perşembe doktora gideceğim .
Koalina teşekkür ederim.
skosnob teşekkür ederim.
Geçmiş olsun. En kısa zamanda toparlanmanızı diliyorum.Arkadaşlar merhaba herkese, aranıza yeni katıldım biliyorum fakat biraz ara vermek istiyorum. Gebeydim, bebeğimi kaybettim. Birkaç gündür kafamı toparlamaya uğraşıyorum ama beceremedim. Bir süre daha kendimle kalmak istiyorum sanırım. Herkese iyi okumalar dilerim.
Çok geçmiş olsun. Allah sabır versin.Arkadaşlar merhaba herkese, aranıza yeni katıldım biliyorum fakat biraz ara vermek istiyorum. Gebeydim, bebeğimi kaybettim. Birkaç gündür kafamı toparlamaya uğraşıyorum ama beceremedim. Bir süre daha kendimle kalmak istiyorum sanırım. Herkese iyi okumalar dilerim.
Swann'ların Tarafı bitti.
Dün akşam kendimi iyi hissedince okumuştum.
1 senedir merakla bekledim bu seriye başlamak için.İlk başlarda adapte olamadım .Çok yorgun ve uykusuz günlerim oldu.
Öncelikle bu seri için 2'ye ayrım çok fazla var. Klasik metin sevip,uzun cümleler ve betimlemeler okumayı seviyorsanız bu kitap size hitap edecektir. Seri olaylar beklemeyin. Böyle beklentide olanlara hitap etmediği için sevilmediğini düşünüyorum.
Çünkü ciddi anlamda virgüller serisi şeklinde tasvirler okunuyor.
Ben çok sevdim.
__giz__ çok güzel yorumlamış zaten.
Kitapta anlatıcı kişinin gözlem yeteneği çok kuvvetli. İnsanların davranışlarını gözlemleyip ruhsal tepkimelerini de analiz etmiş. Kitap;
"Bazen bir koku veya bir tat aldığınızda, geçmişe gider ama daha önce yaşadığınız olayın ayrıntılarını tam hatırlayamadan, geçmişin yollarında iz sürersiniz. O koku veya tat zihninizi en bulanık hatıraların esiri eder. Eksik olan bir şey vardır. Bu eksiklik tamamlanamadığı için hatıralar netleşemez. " cümlesiyle içine alıp anlatıcının içtiği kahve den aldığı tat ile geçmişe yolculuk başlıyor.
Bazen hangisi anılarında yaşandı hangisi zihninde canlandırdığı olaylardı demeden geçemedim.
Proust'un kalemini çok sevdim. Bir şehri ,bir havayı bir insan daha güzel betimleyemezdi. Şiir gibiydi.
2. kitabı okumak için sabırsızlanıyorum.
Nerdeyse kitabın her sayfasında senle konuşup tartışabildiğim için aşırı mutluyum.Güzel yorumlaman için sağ ol sevdicek. Kalemine sağlık. Kitaptaki hala ve baba figürleriyle masa başında oturup muhabbetin dibine vurabilmeyi isterdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?