• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

Merhaba arkadaşlar.

Gir Kanıma isimli romanı bitirdim. Okuması biraz uzun sürdü 600 küsur sayfalık bir kitaptı. Sıradan bir korku-gerilim kitabı olduğunu düşündüğüm için bekletmiştim bunca zaman fakat farklı işlenmiş bir hikayesi vardı. Gerilimden ziyade psikoloji, aile, zorbalık, dışlanma, şiddet gibi konular üzerinde durmuş yazar. Akıcı bir kitap ama benim kaldırabileceğimden fazla vahşet içeriyordu bu nedenle bu kısımlarda kitaba ara vermek durumunda kaldım. Kan dondurucu kısımlar fazlacaydı, özellikle pedofili içeren kısımlar beni çok zorladı. Karanlık bir atmosferi var, kitap da İsveç gibi bir İskandinav ülkesinde geçiyor zaten. Filmini kitabı okumadığım için izlememiştim ama izlemeyi düşünmüyorum. Kötü bir kitap değil ama bana göre de değilmiş.

Okumak isteyen arkadaşlar olursa yardımcı olur umarım bu yorum.
 
Dünya Emekçi Kadınlar Günü

Bugün FARKINDALIK günü.

Dünya Emekçi Kadınlar Gününün kısaca tarihçesi:
8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. İşçiler...in cenaze törenine 10.000'i aşkın kişi katıldı.
26 - 27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka'nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadınlar toplantısında (Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihindeki tekstil fabrikası yangınında ölen kadın işçiler anısına 8 Mart'ın "Internationaler Frauentag" (International Women's Day - Dünya Kadınlar Günü) olarak anılması önerisini getirdi ve öneri oybirliğiyle kabul edildi.
İlk yıllarda belli bir tarih saptanmamıştı fakat her zaman ilkbaharda anılıyordu. Tarihin 8 Mart olarak saptanışı 1921'de Moskova'da gerçekleştirilen 3. Uluslararası Kadınlar Konferansı'nda (3. Enternasyonal Komünist Partiler Toplantısı) gerçekleşti. Adı da "Dünya EMEKÇİ Kadınlar Günü" olarak belirlendi.
 
Back