çoook küçükken okumuştum, aklımdadır hepSusanna Tamaro__Yüreğinin Götürdüğü Yere Git bitti.
Çok meşhur olduğu için sürekli okumayı ertelediğim bir kitaptı. Yazarın okuduğum ilk kitabı, geçen gün sahafta sararıp solmuş bir baskısını görünce o kağıt kokusuna dayanamayıp almıştım, iyi ki de almışım.
Yaşlı bir kadının uzakta olan torununa yazdığı mektuplardan oluşuyor. Bu tarz anlatımlara çok çok bayılırım, okurken de o keyifle okudum.
Geleneklerin değişmesi, kuşaklar arası farklılıklar, dile getirilemeyen yıllarca saklanan sırlar, hayatındaki pişmanlıklar, keşkeler, dile getirilmeye korkulan duygular ... Hepsi mektuplara işlenen yalın ama anlamı süslü olan cümlelerle gün yüzüne çıkıyor.
Duygu aktarımı çok güzel işlenmiş, kadının hislerinin çoğunu birebir hissettim diyebilirim.
Kitaptaki tek eksik nokta benim için, torununun bu yazılanlara nasıl tepki vereceğini bilememek. Çok merak ediyorum, öfke-pişmanlık-kayıtsızlık duygularından hangisi ağır basardı acaba ?
Ben yine de kafamda bir son yazdım kıza dair ve kitabın sayfasını kapadım.
günaydınGünaydın :)
Gün olur asra beden sf 55.
Bu okuma listesi nezaman yapılıyor kızlar dün de sordum ama gören olmadı
Listeye dahil olmak için ekstradan başka birşey yapılmıyor sanırım değil mi
çoook küçükken okumuştum, aklımdadır hep
çok sevmiştim
tekrar okusam ne güzel olur
günaydın
listemiziazra2004 yapıyor
okuyucu listelerimiz ve bildirimlerimiz konusu var ya eğer oraya bitirdiğin kitabı bildirim olarak yazarsan yeni ayın başında bir önceki ayın listesini hazırlıyo azra
en azından 2 günde bir buraya uğrayıp bildirim yapmak, sohbetlerimize katılmak yeterli
PDF hangi kitabı okuyorsun canımAsude - Beni Sev Diye sayfa 77'deyim. Bırakasım geliyor bazen kitabı ama merak kötü bişey tabi, sırf hikayenin devamını merak ettiğimden okuyorum
Karanlıkta Bir Ninni Struma kitabına adam akıllı başlayamadım daha. Ev değiştirdiğim için yolum kısaldı yolda okuyamıyorum, evde de okuyamıyorum henüz. En azından işyerinde işler sakin, PDF'ye devam
Ortak okuma etkinliği adında bi topik var. SağolsunAnladım, bahsettiğin konuya bitirdiğim kitabı yazıyorum, buraya da iki günde bir uğruyorum :)
bu arada ortak okuma günleri de varmış ve 3 gün kalmış yukarıda bir bayan bahsetmiş
o nezamanları oluyor kitap belli mi, elimdekini 3 gün içinde bitirim ona da katılmayı isterim
PDF hangi kitabı okuyorsun canım
tam bekarlara göre diyorsunAsude - Beni Sev Diye kitabını okuyorum Asmum. Çerezlik bi kitap, kaslı yakışıklı oğlanlar güzel kızlar, kontlar kontesler falan
Struma üzerine yazılmış bir kitap öyle mi :)Asude - Beni Sev Diye sayfa 77'deyim. Bırakasım geliyor bazen kitabı ama merak kötü bişey tabi, sırf hikayenin devamını merak ettiğimden okuyorum
Karanlıkta Bir Ninni Struma kitabına adam akıllı başlayamadım daha. Ev değiştirdiğim için yolum kısaldı yolda okuyamıyorum, evde de okuyamıyorum henüz. En azından işyerinde işler sakin, PDF'ye devam
o etkinlik bitmek üzere, bu ayın kitabı Gazap ÜzümleriAnladım, bahsettiğin konuya bitirdiğim kitabı yazıyorum, buraya da iki günde bir uğruyorum :)
bu arada ortak okuma günleri de varmış ve 3 gün kalmış yukarıda bir bayan bahsetmiş
o nezamanları oluyor kitap belli mi, elimdekini 3 gün içinde bitirim ona da katılmayı isterim
yok okumadım ama merak ediyordum ben de devamını
o etkinlik bitmek üzere, bu ayın kitabı Gazap Üzümleri
ayın 20si ile 30u arasında okunuyor
Aralık ayı da sanırım Gün Olur Asra Bedel ile ince bir klasikti ama aklıma gelmedi şimdi
Film çok iyi bir seçim o halde naçizane iki fil daha tavsiye etmek isterim aynı konular üzerine :)Selam kızlar.
Dün akşam okuyamadım film izledim. gün olur asra beden sf 100.
The pianist.. Çoğu yerinde değer mi? Bu kadar ızdırap çekmeye değer mi dedim. tüm sevdiklerin ölmüşken, kaçak yaşıyorken, görüldüğün anda vurulma ihtimalin varken, açlıkla hastalıkla baş ederken değer mi diye düşündüm..herkes ölüme giderken öyle bir psikoloji ile yaşam vermek ne kadar mantıklı bir karar tartışmaya açık sanırım
alman geralini görünce iyi insanlar varmış demekten insan kendini alıkoyamıyor..
piyanoya dokunup çalıyormuş gibi hissetmesinde de çok etkilendim.
tam bekarlara göre diyorsunbende varmıydı acaba?
aşk kokan kitapları sevmiyorum. böyle serenad gibi olanlar tercihim
Struma üzerine yazılmış bir kitap öyle mi :)
Hay Allah iyi ki takip ediyorum bu konuyuuu, ne güzel şeylere vesile oluyor.
Livanelinin Serenad kitabında çok acı şeylerden bahsetmişti Struma üzerine, etkilenmiştim.
Lütfen başladığında fikirlerini yaz kitap hakkında, okuma listeme alıyorum derhal :)
ikisini de izledim. teşekkür ederimFilm çok iyi bir seçim o halde naçizane iki fil daha tavsiye etmek isterim aynı konular üzerine :)
Çizgili pijamalı çocuk ve hayat güzeldir ilk aklıma gelenler :)
yok okumadım ama merak ediyordum ben de devamını
ama ona sıra ne zaman gelir bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?