Kitap Okuma Günlüğü 📚

Tabiki 20ye ulaşınca artırırız

Hedef küçük olunca ulaşması kolay oldu yine de teşekkür ederim

Benim idefix den aldığım 5 kitap geri kendilerine iade olmuş. Ve hiç bir geri dönüş alamadım. Para iadesi için. Bakalım İnstagram hesaplarına yazdım. Bana bir kaç kitap önerisi yazarsanız sevinirim. Başka yayınevi tavsiyeside olur. Üç beş daha alayım uçuşlar başlayınca gelsinler. Yüzyıllık yalnızlıkta az kaldı. Bir süre okuma işi askıya alınacak. sonra inşallah aynı performansla dönerim. Bu boşlukta ehliyet çalışmayı düşünüyorum. İngilizce zorlasada ehliyet almam gerek.

Umarım en kısa zamanda güzellerinize kavuşursunuz.
Stefan Zweig kitaplarını eğer okumadıysanız tavsiye ederim. Tolstoy İtiraflarım, polisiye, gerilim isterseniz Tess Gerritsen, John Verdon iyi gider. Onun yanında ütopik veya distopik kitaplar seviyorsanız Hükümdar, Devlet, Güneş Ülkesi, Yeni Atlantis tavsiye edebileceğim kitaplar arasında.

Yeni kitabım: Friedrich Nietzsche : Ecco Homo
Değişik bir anlatımı var. Eşimin kitaplarına başladım şimdi. Bakalım saracak mı?
Ecco Homo gerçekten insan hayatına başka bir pencereden bakmayı öğretecek kitaplardandır bana göre. Hatta Nietzsche'nin Böyle Buyurdu Zertdüşt kitabından sonra en sevdiğim diğer eseridir. İçerisinde okurken yorum yapabileceğiniz, sorgulayabileceğiniz çok konu bulacaksınız. Ayrıca iyi bir otobiyografik eserdir.

Yazmak için uygun zamanı bulamadım kitapzede ama uzun zamandır göremeyince sizi ben de merak etmiştim, hoşgeldiniz.
Dokuzuncu kitap Kırmızı Pazartesi az önce bitti. Okuduğum ikinci Gabriel Garcia Marquez kitabıydı. Güzel bir kitaptı beğendim.
Hedefim olan onuncu kitap olarak biraz tarz değişikliği yapıp William Shakespeare - Macbeth okuyacağım. Geçen gün Mukaddime'ye de başladım yaklaşık 1600 sayfa. Her gün 3-4 sayfa anca okuyorum. Bu yıl bitiremeyebilirim bile. O yüzden şimdilik listeye almıyorum ama bitirebilirsem (hiç sanmıyorum ) ekleme yaparım. Bu sayfada çok kısa sürede motive olup, geçici kitap hedefine ulaştım. Herkese çok teşekkür ederim. Hedefi 20 kitaba çıkarıyorum şimdilik.

Aspidistra /George Orwell bitti .
Satranç / Stefan Zweig başladım. nasıl gidiyor kızlar okuma
Stefan Zweig kitapları gerçekten çok güzeldir. Satranç kitabını da seveceğinizi umuyorum. Amok Koşucusu'nu da çok sevmiştim. Ben de Orwell ın Hayvan Çiftliği kitabını çok merak ediyorum. İçerisinde çok fazla sosyolojik öge taşıdığı için de okumak istiyorum. Umarım en kısa zamanda okuyabilirim.
Okuma konusunda ise son birkaç gündür pek verimli değilim. Ders çalışmak daha baskın oldu (olmak zorunda) son günlerde benim için.

Hayvan Çiftliği ve 1984 gerçekten ilk fırsatta okumalısın :) Satranç şuan başlamama rağmen merak uyandırdı merak ediyorum sonunu kpss hazırlanıyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…