Kitap Okuma Günlüğü 📚

Erken kalktım evin sessizliğinde kitabımı okudum 2 saati geçti ve bitirdim.

Boğazımdaki düğümle okuduğum bir kitaptı.
Çok etkiledi beni.

"Bu kentin ne çatısını aydınlatan ayları sayabilirsin,
Ne de duvarlarının gerisine gizlenen bin muhteşem güneşi."

Erken kalktım evin sessizliğinde kitabımı okudum 2 saati geçti ve bitirdim.

Boğazımdaki düğümle okuduğum bir kitaptı.
Çok etkiledi beni.

"Bu kentin ne çatısını aydınlatan ayları sayabilirsin,
Ne de duvarlarının gerisine gizlenen bin muhteşem güneşi."
O kitap beni de çok etkilemişti ağlamıştım okuduğumda

Önerebileceğiniz ekitap uygulaması var mı?
Elektronik kitaptan önce, PDF dosyalarını ek bir program kullanmadan direkt olarak telefondan açıp, gece modunda okuyordum. Arka planı siyah yapıp, ışığını kısınca aşırı derecede göz yormuyordu. Google Play kitaplar bölümünde ücretsiz veya çok ucuza kitap ve dergiler oluyor. Telefondan okunabilecek formatta olduğu için rahat bir okuma sağlıyor. Ayrıca Kitap Oku (ücretsiz uygulama) diye bir telefon uygulaması var. İçinde birçok türde kitap yüklü. Oradan da okuma yapabiliyorsunuz ama istediğiniz dosyayı yükleyip okuma gibi bir seçeneği var mı bilmiyorum.

E kitaplara nasıl ulaşabilirim peki? Aslında uygulamadan ziyade e kitap arıyorum desem daha doğru olur.
İnternet üzerinden satış yapan bazı kitap sitelerinde satılan e kitaplar mevcut. Kitap okuyucunuzun formatına göre satın alım işlemi yapıyorsunuz. Arama motoruna istediğiniz kitabı PDF olarak aratırsanız yine karşınıza birçok seçenek çıkıyor. Elbette bunlar korsan, muhtemelen izinsiz kopya oluyor.

Elektronik kitaptan önce, PDF dosyalarını ek bir program kullanmadan direkt olarak telefondan açıp, gece modunda okuyordum. Arka planı siyah yapıp, ışığını kısınca aşırı derecede göz yormuyordu. Google Play kitaplar bölümünde ücretsiz veya çok ucuza kitap ve dergiler oluyor. Telefondan okunabilecek formatta olduğu için rahat bir okuma sağlıyor. Ayrıca Kitap Oku (ücretsiz uygulama) diye bir telefon uygulaması var. İçinde birçok türde kitap yüklü. Oradan da okuma yapabiliyorsunuz ama istediğiniz dosyayı yükleyip okuma gibi bir seçeneği var mı bilmiyorum.
Bu dediğiniz uygulamada da mı izinsiz kopyalanıyor kitaplar?
Bu arada teşekkür ederim..

Bu dediğiniz uygulamada da mı izinsiz kopyalanıyor kitaplar?
Bu arada teşekkür ederim..
Rica ederim. :)
Uygulama konusunda bilmiyorum ama Google Play de yer aldığına ve içinde onlarca kitap olduğuna göre işin de hukuksal boyutunu düşünürsek, kitapların telif haklarının ödenmiş olduğunu düşünüyorum. İzinsiz paylaşım, korsancılık vs gibi durum olsaydı uygulama kaldırılırdı sanırım.

Son düzenleme:
Deli gibi okurken bu pandemi beni tembel yaptı. Okuyamıyorum 3 aydır eskisi gibi. Oysaki kitap kurdu lakabını çok hakederdim. Nasıl canlandıracağım tekrar okuma hevesimi acaba :110:
Ben de sizin gibiydim birkaç hafta öncesine kadar. Elime kitabı alıp alıp kaç defa bıraktım hatırlamıyorum bile. Ama ne zaman bu konudaki mesajları okudum, ben de katıldım o zaman eski isteğim yavaş yavaş geri gelmeye başladı. Konuda aktif olmak, paylaşımda bulunmak gerçekten olumlu olarak etkiliyormuş. Motivasyonunu arttırıyor insanın. Kusuruma bakmayın lütfen önceki mesajlardan hatırlayamadım sizi ama birbirimizle paylaşımda bulundukça eski isteğinizin geri geleceğini düşünüyorum.

Ben de sizin gibiydim birkaç hafta öncesine kadar. Elime kitabı alıp alıp kaç defa bıraktım hatırlamıyorum bile. Ama ne zaman bu konudaki mesajları okudum, ben de katıldım o zaman eski isteğim yavaş yavaş geri gelmeye başladı. Konuda aktif olmak, paylaşımda bulunmak gerçekten olumlu olarak etkiliyormuş. Motivasyonunu arttırıyor insanın. Kusuruma bakmayın lütfen önceki mesajlardan hatırlayamadım sizi ama birbirimizle paylaşımda bulundukça eski isteğinizin geri geleceğini düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim bu başlığa ilk defa yazıyorum, ciddi anlamda çok severim okumayı. Saatlerimi ayırırım her gün. Ama bu pandeminin psikolojik boyutu beni çok etkiledi. Hiçbirşey yapamıyorum, mecburen ev toplaması temizlik yemek ve bunların dışında sadece yatıyorum öyle yatağımda. Eski halime dönmek istiyorum çok. Başaracağım inşallah. Yeni kitabımı elime alarak başlayayım.

X