Kitap Kardeşlerinin Sohbet Alanı :)

Ohoo çok çalışman lazım tatlım çoookk :) Kitap okumak seni o çalışma temposunda dinlendirecektir emin ol

Merhabalar
Eskimeyen Yüreğim kitabı ile gözlerim vedalaştı bugün.
Elime İyi Hissetmek kitabını aldım. Yarın tatil iki kitap bitirme hedefim var.Listeli takip etsek, belki yarış vs yapsak biraz daha birbirimizi tesvik ederiz .Olma mı Canlar

Benim fikrim şöyle;
Gerçek bir okurun, ayrı bir teşvike ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Zaten her fırsatı okumak için değerlendiyordur.Yine de yarışmak bazıları için keyifli olabilir tabi. Ama bana göre değil
Bilmem belki de yarışmayı sevmiyorumdur .

Dediğiniz gibi bireysel farklılıklar var Ben listeli, hedef belirleyerek okumayı, aylık kota dolumunu önemsiyorum. Diğer türlü okumaya aşık dahi olsam günlük rutin işlerin arasında okuma oranım minilize oluyor.
Teklifim geçerli halen
Her anın okuyarak geçmesi temennisiyle.

Kuyumcuya gidip takı setleri, pırlantalar alsam böyle mutlu huzurlu hissetmem kendimi..
Fuarı talan ettim kızlar, cumartesi günü kanser olan arkadaşımla birlikte gittik kitap fuarına. Öğleden önce gittik ki çok kalabalık olmasın. Arkadaşım zorlanmasın diye... Yaklaşık iki saat kaldık ama epey kitap aldık. Pazar günü de ben kendim gittim. Baya doldurdum çantamı kitapla yine. Daha önce okuyup beğendiğim ama kütüphanemde olmayan kitaplarda vardı aklımda, onların da bir kısmını aldım. Şimdi bana yeni bir kitaplık lazım. Gerçekten çökecek bu kitaplığım çok küçük.

Kızıma da aldım tabi 1-2 yaş resimli eğitici kitaplar ve hikaye kitapları. O da seviyor kitaplarını. Bugün en az 20 kere okutturdu bana bir tanesini :) hikaye bittikçe kapatıyorum ya kitabı o açıp yine oku diye veriyor elime. Yüzünde cilveli bir gülüşle.
Küçük Prens'i de aldım uyuturken okumak için ama küçükken çoğumuzun fark etmediği o ayrıntıyı fark edip baya bir sinirlendim. Sanırım o bölümü karalayıp okutturacağım kızıma...

Kinyas ve Kayra'ya başladım.

Ağır.. Hem ruhsal ağır hem konu ağır..
Ama bir o kadar iyi. Hakan GÜndal'ın ilk romanı. Ben de ilk defa bir Hakan Gündal kitabı okuyorum. Yazarın tespitleri ve kelime oyunları hoşuma gitti.
Bir de nihilizmi karakterlerin ağzından yaşatması başarılı bir tarz olmuş.
Depresyondakiler ya da her okuduğuna kapılanlar okumasın bence.

Selam gülcüm ve diger arkadaşlar
Ben de kinyas ve kaytayı okuyorum aslında bu dönemde araya birkaç kitap da sıkıştırdım,arkadaşlarımdan ödünç kitaplar olduğu için bir an önce bitirmem gerekti ama kinyas ve kayra hala kitaplıktan bana göz kırpıyor:)
Bu dönemde grinin elli tonu 1 ve 2 yi okudum,hiç kimse sıradan değildir ,köpek düşleri ve asla yapma yı bitirdim
Sen nasılsın tatilin iyi geçmiştir umarım?adayı öperim...

gökhan biçer hedef mustafa kemal i okuyorum :) bakalım bitmesine az kaldı. bu arada çoğu kitaplarım yazarlarından imzalıymış yeni farkettim

Imzali kitaplari nereden temin ettiniz. ☺ buradaki tum uyelerimiz kitap kurduu ☺☺☺
fuarlar :)) genelde fuarlardan kitap aldığım zaman imzalatıyorum yada özellikle yazarlarından temin ediyorum :) okuduğum çoğu kitabın yazarıyla muhabbetim vardır :) hatta geçen gün özellikle yorum beklediğini yazmış kitabın içine yazarlarımızdan biri :) bana özel yazdığı mektupla

canım, iyiyim zor bir yazdı.. tatil olarak fena değildi ama arkadaşımın rahatsızlığı taşınma telaşı ada büyüdükçe ki koşturmalar falan derken geçti işte...
Kinyas ve Kayra ile ilgili yorumlarda fark ettim ki.
Ya çok beğenilmiş,
ya yarım bırakılmış,
ya da hiç beğenilmemiş..
Hani mesela böğürtlen kışı'nı herkes beğenmiş ya da güneş çavması'nı.. çünkü absürt durum yok o kitaplarda. Yani hayatın olağan akışı içinde olabilecekler için serpiştirilen bir konu var o kitaplarda..
Ama Kinyas ve Kayra gibi kitaplar öyle değil, olamaz da zaten. Genel bir durum hikayesi değiller çünkü. Ben bitirdiğimde ne düşüneceğim merak ediyorum. Elimde başka kitaplar da var.ama onları buraya yazmıyorum pek dikkat çekmiyor burada (Aristotales - metafizik). Bir de Kafka - Dönüşüm'ü okuyorum yeniden. Daha doğrusu analizini yapmak için okuyorum, her cümle bir ayrıntı çünkü. Bir yapmayan ben kalmışım bir de ben yapayım dedim :)

Kocaman öptük biz de seni..

Hakan Günday'ın tüm kitaplarını okudum. Kesinlikle harika bir yazar. Hangi kitabını daha çok beğendiğime bile karar veremiyorum

Merhaba kızlarr :)

Sarah Jionun son kitabı Yeşil deniz Kabuğunu bitirdim. Genel olarak idare ederdi ama diğer kitaplarıyla karşılaştırınca biraz hafif kaldı gibi.. Çeviriside pek iyi değildi. Arkadya yayınlarından çıkan kitapları daha başarılı. Agapiyide sevememiştim..

Ben galiba biraz önce çok çılgın bir harekette bulundum

Eklentiler

• image.png
    165,8 KB · Görüntüleme: 56
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…