Kitap gibi ev

CEvap : yetiştiremiyoruz , mutlaka bir veya birkaç iş kalıyor , onlarıda ertesi güne öteliyorum mesela o günde süpürme yapmam öbürü işi yaparım gibi idare ediyorum şahsen; bende herşey tastamam olsun öyle oturayım derdim ama baktımki uykuya vakit kalmıyor boşverdim Canımdan kıymetli değil ütüde kalıversin, çamaşırlar 1 gece dursun mesela

Sürekli zaman geçirdiğimiz oda dışında diğer odalar genel olarak kitap gibidir. Ama deli gibi temizlik yapmam. Kirlendikçe yaparım.
Yalnız ben de son zamanlarda gittiğim evlerde kendimi yeniden dizayn hayalleri kurarken buluyorum. Özellikle küçük ve tıklım tıkış evlerde. "Şunu atsak,şunu başka şeyle değişsek,şunu şuraya alsak hah oldu yer açıldı,derli toplu oldu"
Başıma ağrı giriyor eve gelince.
Millete "Gelin evinizde yaşam alanı açalım" dememek için zor tutuyorum kendimi.

Ben okurken bile yoruldum:)))

Valla hiç kendimi yoramam cama noluyor temiz olunca kim fark ediyor (hiçkimse) o yüzden varsın pis olsun camda
Birinin farketmesi için değil. Toz oluyor .havalandırmak için camı açtığımızda dış kısım evin içine dönük oluyor haliyle tüm toz eve giriyor. Sonra tül perde renkli bile olsa kirlenmiş gibi görünmese bile toz olduğu için yıkanıyor. O havayı evde soluyoruz neticede. Bir cam silip türleri yıkayıp tozları alınca evin havası kokusu değişiyor resmen.

Aynı şey bende de var maalesef. Evimde biblo süs ıvır zıvır hiç bir şey yoktur. Eşyalarım da minimalist ve dogal renkler. Fazlası boğuyor çünkü.

2 sene önce kayınvalidemde 1 hafta kalmıştık. Evini tarif edeyim, en küçük bir çıkıntıya bile biblo süs yapay çiçek vs koyan biri. Duvarlarda rengarenk birbirinden alakasız stickerlar. Perdelere bile iğneyle bişeyler tutturmuş. 3 fiskosu var tamamının üzeri full biblo dolu. Eşyalar desen aşırı detaylı ve o kadar gereksiz parçalar var ki. Gözümü dinlendireyim niyetine tavana bakayım dedim avize abisinin düğünü için gelmiş görümce gibi. Zaten tavana da bişeyler yapıştırmış.

Neyse kafamdan kuruyorum şunları atsam bunları söksem falan. En son kendimi evin kapısına isteyen istediğini alsın gitsin tamamı hayrattır yazısı asarken buldum

Ahahha bu kayınvalide evleri hep aynı demek ki :)
Şuana kadar kapağını açtığım hiçbir dolabı sakin görmedim. En küçük çekmece bile kanının son damlasına kadar doldurulmuş. Tv ünitesinin çekmecelerinde bile yer yok

Lorentz uzman yardımı al mutlaka
Ablam aynı senin gibi
Kendinize zor şnan etrafınızdakilere bin kat zor
Yaşı ilerledikçe dahada arttı bu durum
Sen geç olmadan önlem al

Onceki konularinizdan hatirladigima gore temizlik probleminiz vardi?

Yakinda insallah bebeginiz olur ve o cocugun daginikligiyla ugrasirnizi ne diyelim. Hersey ev temizligi camasir utu degilki.

Oructu cocuktu yemekti derken gelde benim evimi bi gor, ne olmus yani insanlik hali.

Iftar saat 21:45 te, topla kaldir yika derken zaten insan yoruluyo yatmak istiyo. Ha aygazim silinik degil simdilik napalim yani ölelimmi elim bos olunca temizlerim. Sizde boyle soyleyin icinizden kendinizi bu kadar yordugunuza degmez.

Yapmiyorum. Baktım yaşanacak hal kalmıyor evde anca o zaman elim gidiyor. 8den 5e kadar calisiyorum. Idareciyim cogu zaman streslive gerginim artı bir de gebeyim yıldım valla. Bende saldım artık

Kayınvalidem 3+1 evde yalnız yaşıyor. Onun evinden yatağı ,yorgani,koltuk takımı, mutfak eşyası dahil 2 ev daha çıkmazsa gel yüzüme tükür

Senin camasir konusunda vs onceki konunu biliyorum tavsiyelere pek uydugunu sanmiyorum. Her gun 1 saat camasira mi ayiriyosun? Bu ne demek biliyo musun? Yani burikmeden yapmak en rahati aslinda camasiri utuyu.. gereksiz cok sey yaptigini dusunuyorum ben hala

Allah canını almasın

Bu kadar kafaya takma , tamam düzenli olmak güzel bir şey benim evimi de arada bir derleyip toparlayınca iyi oluyor. Aa bizim evimiz güzelmiş aslında diyoruz. Bak daha bunun hamileliği var çocuklu hayatı var. Şimdiden enerjini tüketme kendini bıktırma. Şahsen ben yemekle ütüyü aynı gün yaptıysam kendimi kötü hissediyorum bunun için mi yaşıyorsun bunun için mi çalışıyorsun diyorum. Ütü varsa yemek yok yemek varsa ütü yok. Kaç yıllık evliyim bir kere cam silmedim . Yapana helal olsun ama yapınca yoruyorsun benim gibi triplere giriyorsan yapma

Şu an hamileyim içimden hiçbirşey yapmak gelmiyor Üstelik çalışmıyorum temizliği yapmak için eşimin Hafta sonu tatillerini beklıyorum sağ olsun eşim yardım ediyor bana kendisi matematik öğretmeni oyuzden cok fazla ogrencı gelıyor eve sınav da yaklaştı şuan da özel dersi var azonce öğrencisi geldi diğer Odaların kapısını kapattık evde sınıf var hemen oraya geçtiler yani bu kadar kasmana gerek yok ders yapmadığın yerlerin kapısını kapatabilirsin bu kadar basit Ben yorgun ve halsiz olduğum için uzanıyorum dersi bitince işleri beraber yapacağız evimi görsen kendi evine dağınık demezsin eminim. Şu an mutfağım dağınık ütülenecek katlanacak çamaşırım var bir camım kirli Ama hiçbir şekilde takmıyorum Şimdiden böyleysen hamileyken işin çok zor çünkü hiçbir iş yapmaya halini olmayacak Bu seni daha da strese sokar stres de bebeğe zarar

Son düzenleme:
Sen bi anne ol insallah.. o gunluk 3saatlik ev isini var ya sen 2haftada zor yapicaksin .. basina gecsen 1saatte bitecek isler bazrn benim 3gunumu aliyor. Salondaki kanepe kirlentlerini duxeltmek bile bir is su an benim icin. Ne kadar basit ve onemsiz degil mi.. sonuc.. onu bile duzeltmiyorum. Ev oyle iste yuvarlanip gidiyor kendi halinde. Kokusmamak icin copleri atip camasirlari kirli sepetinden tasinca ancak yikiyorum. Utu mutu de yok..katlar koyarim o da 3gun sonra mi olur artik ne zaman olursa.. bulasiklari biriktirmemeye calisirim. Ama bazen 2 3gun surundugu olur ortalikta.. yemek yapmak,bebek bakmak ve tez yazmak su aralarki islerim.. yani pek biseye vakit kalmiyor. Takintim da yok daginiklikta yasiyoruz ama esim hep bi laf sokusturur ..baskalarinin kocasi dert etmiyomus puf benimki ediyor yada ben daginigim cidden
Dipnot# cam silmek dunyanin en sacma isi bence. Yagmur yagmis tamam iste ne guzel yikanmis. Oyle dursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…