Kitap gibi ev

Temizlik için geçici süreliğine birini ayarlayamaz misin canım? Benim yardımcı ablam da köye gitti yaklaşık 2 aydır ben de çok zorlandım hatta şuan evim kadın bile alınamayacak kadar dağınık halde diyebilirim
Ben temizlik takıntılı değilim ama yine de ev dağınık olunca mutsuz oluyorum. Anladığım kadarıyla senin takıntın var çünkü bulaşık yıkamaktan hasta olmuşsun. Bırak evin mükemmel olmasın bal dök yala olmasın ama sen ve eşin sağlıklı sıhhatli ve huzurlu olun. Bu dünyayı temizlemeye mi geldik Allah aşkına? Sana son bir soru: düşün ki ömrünün son anlarını yaşıyorsun, son dakikalarında "keşke biraz daha temizlik yapsaydım, evim hep kitap gibi olsaydı" der misin? Yoksa keşke o kadar kendimi paralayacagima evim dağınık kalsaydı da ben hayatı dolu dolu yaşasaydım mi dersin :)

Yeni yardımcı bulun. Hem temizlik, hem çamaşır, hem ev toplamayı halletsin. Bu şekilde yaptıran çok insan var.

Bence sizin erteleme gibi sorununuz var. Önce bunu aşın. İşlerinizi zamanında biriktirmeden yapsanız zorlanmazsınız bu kadar.

Klinik psikolog bulun ve tedavi olun bence,bu titizlik çok hayra alamet değil

Ev işi nankör iştir derler. Yap yap aynı. Bende sizin gibiyim.Kaldır,kopar,indir,yerleştir.Oto kontrol bende olmalı evde diye diye herşeyi kendime iş bildim. Sonuç geçen bazayı kaldırırken belimde birşey oldu yanlış hareketten galiba 1 hafta iğne ile zor geldim kendime ve şu anda yürüme zorluğu çekiyorum. Resmen topallıyorum anlıyacağın.Yazıktır canına rahat ol lütfen. Varsın dağınık olsun. Canın kıymetini ancak canın yanınca anlıyoruz.

Eşyanız çok mu acaba? Ya da aksesuar bol mu? Vitrin vs. var mi? Minimalist yaşamla ilgili sayfalar var onları öneririm bana baya faydası oldu. Öte yandan eliniz yavaş olabilir. Ya da bende bütün mobilya ve dolaplarin ayaklarının yüksek olması takıntısı var. Heryeri süpürüp sileyim rahatca. Arkalarında hep toz birikiyor gibi düşünüyorum ki öyle de oluyor. Ama bu kadar yıpratmayın kendinizi. Çocuk olursa çıkmaza girebilirsiniz.

Ev isi bitmez ki =)
bulasigin temizlerini yerlestirirsin, tekrar yemek yaparsin yersin makina dolar, camasir desen beyazlari yikarsin renkliler birikir, onlar kurur utu birikir. Misafir gelmeden temizlik yaparsin, gidince yine dokulen kirintilar supurulur. Banyodan tuvaletten hic bahsetmiyorum bile =))

yani hepimizin basinda bu işler. Ama 4*4luk de yapsak kirlenme-temizlenme dongusu surekli birbirini takip edecek. Hele ki cocuk olunca dokecek saçacak kirletecek illa ki.

Yani rahatlamaniz lazim biraz. Hepimizin evi ayni durumda ustelik hepimiz yardimci da almiyoruz. Çalismasina ragmen pazar gunu temizligini yapanlar var.

Ütüleri ütücüye ver, ütü parça başı 2,3 lira. bulaşıkları elinde yıkama. Evi haftada bir temizle, camları salla gitsin. Çok ciddiyim

Ben şimdi bu yazida çamaşırları katlamamak icin her türlü kaçışı bulan birisini okudum.

Canına yazık
Camlarımı 6 ayda bir silerim
Ocağı haftada bir temizlerim
Evi haftada bir süpürürüm
Vileda- mop 15 günde bir ancak
Elde bulaşık yıkamam
Çamaşır haftada 2
Ütü sadece giyeceğim şey ütü gerektiriyorsa...

Tamam ben temiz değilim de sen de çok takıntılı gibisin...

Başkaları sadece görünen göze çarpan yerleri temizliyorda ondan bana pissin diyen eltime gittim uzun bir aradan sonra normalde hiç gitmem ama kaynım yemeğe çağırmış
Beni görünce afalladı haberi yokmuş tek eşimi gelecek sanıyormuş ben erken gittim 1 saat falan
Yatak odasının kapısı açık kalmış lavaboya geçerken gözüme çarptı yatağın üstündeki çamaşırlardan yatak gözükmüyordu
Bir köşede çocugun kirli bezi duruyordu
Lavabo aynası da acayip kirliydi
Sonra mutfaga yardım için geçtim bakıldığında temiz görünüyor ama kapaklar yağlı ve tozluydu normalde mutfagına 3 kere girmişim dir şimdiye kadar
Ben varken sürekli temizliğini överdi
Sonra içeri geç canım ben hallederim dedi
Oğlum ve kuzeni oyuncakları istedi dolabı bir açtım oyuncaklar çamaşır herşey bir arada
Tv ünitesi toz dolu

Ama dikkatli bakmasan ev muazzam gözüküyor
Çoğu kişi misafir gelecegi zaman görünen odaları temizleyip siliyor
İçimin yağı eridi kv vs hep beni pis pasaklı bu eltimi ve diğer kaynımın sözlüsü temiz pirupak ilan ederlerdi

Ben ocagı her gün sliyorum
Süpürge de her gün ama bir türlü temiz olamıyorum
Ama artık son 4 5 gündür akıllandım kendimi kasmıyorum hiç
Hiçte pis değilsiniz olması gerektiği gibi yapıyorsunuz

Çocuk yokken o kadar dağılıyor mu gerçekten,olunca napacaksınız

Ben de aşırı titiz ve düzenliydim çocuktan evvel.
Çocuk olduktan sonra yetişemeyince biraz gevşettim kendimi.
Hâlâ dağınıklığa tahammülüm yok.
Kanepedeki kırlentin fermuarlı kısmı alta gelmediyse rahat edemiyorum mesela

Ama canımı düşünüyorum artık daha çok,işler olur gider,vücuduma yazık.

Bence siz de rahatlayın biraz.
Zor böyle yaşamak günde 3 saat çok fazla.

Ben haftada bir veya 2 gün süpürür silerim.
Toz iki günde bir alırım.
Çamaşır haftada iki gün olur (4kişiyiz)
Kuruduklarında hemen katlarım.
2 haftada bir ütü yaparım.
Çoğunluk sadece eşimin kıyafetleridir.
Bulaşık makinesine giren herşeyi atarım.
Tahta kaşık,plastik elde yıkarım.
Ocağı her yemekten sonra silerim.
Batsa da batmasa da,muhakkak silerim o yüzden kısa sürer.
Hatta buzdolabının kapağını filan da silerim.
Takıntılarım çok ama önceliğim keyfim.
Düzenli ve temiz oluyorum bu şekilde.
İki küçük çocuğum var,evi dağıtmalarına ses etmem ama kendilerine toplatırım :)
Bence temizim.çevremde de öyle bilinirim.
Yetiyor yani.
Günde 3 saat çok.
Daha önce bir konunuzu da okumuştum,siz aşırısınız biraz.
Umarım yenebilirsiniz.
Tlc de ve Trt belgeselde programlar var izleyin çok güzel,belki faydası olur

inanin okurken yoruldum :)) felsefe su : Oldugu kadar...sütten çökelek yapmak bile bi enerji. gider hazır alırım, ne ugrasacam.. hayalinizdeki ev hanimi her yerin temiz olması mi her an. boyle bir dünya yok ki, topla 1 güne dagiliyor, ne gerek var. dagilirsa dagilsin oturun dinlenin; film izleyin, hayati temizlik ekseninde yaşamayın, kendinizi önemseyin..kendinizi neden bu kadar hirpaliyorsunuz.

Her türlü kirleniyor ve dağılıyor zaten boşver her şey nizamlı olmayıversin
Gençliğini yaşa :)

Maşallah size

Canım benim biz tüp bebek anne aday adaylarının stresten ve kimyasallardan uzak durması lazım Kendin için işleri zorlaştırma kolaylaştır. Azcık relaks ol. Mesela herşeyi ütüleme. Ben ütüyü bıraktım oohh çok rahatladım. Makinenin az kırıştıran programına atıyorum çamaşırları, kurutuken ve toplarken de kırıştırmamaya özen gösteriyorum, katlarken de kalıp gibi yapıyorum ohh misss... Eşime haftalık giyecek bi kaç gömlek pantolon ütülerim, kendime bi kaç bluz ütü işim o kadar. İç çamaşırları zaten ya 60 derecede ya da 90 yıkanıyor onlar da hijyenik oluyor...

Azcık relaks olmaya çalış. Kimse pislikten ölmez ki sen çok temiz bi insansın sadece mükemmeliyetçi olmayı bırak. Çocuklarımız olunca zaten koyvercez inşallah

Son düzenleme:
Seni Çok iyi anlıyorum .
Ne yazık ki anlatırken sanki kendimi gördüm ...
Benim de ellerim deterjandan egzama oldu.
Her gün evi süpürüyorum. Toz alıyorum .
2 tane balkon var onlarla uğraşıyorum.
Çiçekler ayrı bir iş .
Her gün mutlaka çamaşır yikiyorum.
Tuvalet ve lavoba her gün çamaşır suyu ile yikiyorum ve bu ev bana hala pis geliyor. .
Üstelik ben evli değilim .
Annem yemek yapıyor .
Arkasından bir daha giriyorum.
Bu bir hastalık bence .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…