Kitap gibi ev

Beni anlatmışsın :KK43: Bende 1 aylık evliyim iki kişiyiz şu bahsettiklerinin hepsini aynen yaşıyorum. Çok fazla çamaşır çıkıyor. Annemin evinde 5 kişiydik sanki bu kadar çamaşır yıkanmıyordu. Halılardan dolayı her yer tüy toz oluyor. İşten geliyorum, yemek yap temizlik yap akşam 10 ediyorum. Eşim yardımcı ama Başak burcuyum yaptığı işi beğenemiyorum :KK43:( Bir de yeni evli demeden her akşam misafirimiz oluyor. Gece 1' den önce uyuyamıyorum sabah 06:30 da kalkıyorum. Her gün aynı maraton. 1 ayda tükendim :KK70::KK70:
aynen aynen o yeni eşya tüyleri zaten ayrı bi olay :D bilmiyorum benim eşim yardm etmez kesinlikle bn deli gibi temzlk yaparken o yatar tv karşısında :D ama hakkını yiyemem dağıtmazda. :D kızlar nolcak halimiz bilmiyorm valla

1) yardımcı tutun
2) kocanız yardım etsin
3) mükemmel olmayın, biraz boşverin
4) pratik olmaya bakın

Seçenekler bunlar. Kendinizi yıprattıgınız ile kalırsınız. Ben hepsini yapıyorum.
Yardımcı da geliyor, kocam da yardım ediyor, çocuklardan sonra boşvermeyi de öğrendim, zamanla pratiklik de kazandım.

Evinizde yaşıyorsunuz. Orası mobilya mağazası veya dekorasyon katologu değil.
Bırakın biraz camlarınız kirli kalsın. Perdeleri çekin görmezsiniz.

Ev işlerine nasıl yetişiyorum? Çok basit: Yetişmiyorum! =) Her zaman şu anlattığınız tempoda mı yaşıyorsunuz? Ne zaman ayaklarınızı uzatıp, bir kahve içip, hayal kuruyorsunuz? Ne zaman kitap okuyorsunuz ya da film izliyorsunuz? Ne zaman hiçbir şey yapmadan, sadece kendinizi dinliyorsunuz? Bana göre şu saydıklarım, çamaşırdan da bulaşıktan da daha önemli şeyler. Bir de küçük çocuğum var düşünün. Bazen halının üstünde oyuncaklardan adım atacak yer olmuyor. Onları mı toplayayım, yemek mi yapmaya girişeyim, yoksa lavaboyu mu ovayım diye düşününce, yemeksiz olmaz diyorum. Yemek yapıyorum, gerisi bir gün daha bekliyor. Olmadı iki gün beklesin. Bazılarını akşam eşim gelince hallediyor. Toz içinde yaşamıyoruz ama evimiz dağınık ve ben bunu kafaya takmıyorum. Mesela şuan, bir metin işi yetiştirmeye çalışıyorum, sıkılınca gelip burada takılıyorum, kalkıp bir çay yaptım. Oysa bulaşık makinası boşaltılacak, kurutma makinasından çamaşır çıkarılacak. İşim bitince çamaşırlara bakacağım. Bulaşıklar için söz veremem, belki yarına kalır. Ona mı takayım kafayı? :KK49::KK76:

İşte olay budur.. Olması gereken bu. :KK50:

Evde olduğum günler oğlumu öğlen uykusuna yatırınca ilk yaptığım şey kahve yapıp ayaklarımı uzatmak. Kahvem bitince kalkar yaparım ne yapılacaksa.
Sebze falan ayıklayacaksam kahve eşliğinde yaparım ama :)

Ev toparlamak oğlum uyanıkken de yapılabilir ama kahveyi bana asla sakince içirtmez. Oturmama alerjisi var.

Onun dışında yemek bulaşığımı eşim evdeyse çocukla oynarken hemen hallederim tezgahta durunca rahatsız oluyorum. Ama o konuda pratiğimdir o yüzden. Ben üşenip yapmazsam eşim girer.
Ayrıca tencere tepsi yıkamak ne kadar zaman alır ki? Eğer defalarca sabunlanmıyorsa.. Bu kısım kafamda soru işareti.

Ütüleme işini de aklıma estikçe yaparım. Hala kenarda anca 2 seferde bitecek çamaşırlar var. Her gün yanlarından geçip işe geliyorum. Ne yapayım yani bileklerimi mi keseyim?

Rahatlayın hanımlar. O dağınıklığa bir bakış atıp (ki hala konuya ait evin dağınık olduğuna inanmıyorum ama neyse) hıh deyip gidin bir kahve için..

Ev isi cok nankör malesef.
Bitmiyor bitmiyor
Bitsede yenisi cikiyor hemen ardindan.
Günlük olağan seyleri yapip bir düzen oturtmaya calisiyorum ben.

Çocuk olmayan, karı koca çalışılan ve sürekli iş yapılan ev nasıl dağınık olabilir ki? :KK64:

Ya valla aynısı bizim ev işte, çocuk yok karı-koca çalışılıyor hatta eşim eve normal zamanda 8 den önce gelmiyor. Ama elimi sürmesem dağınık...Eşim pijamasının üstünü banyoya altını başka yere, telefonunu bozuk parasını saatini başka yere atıyor. Bir çalışma odası tahsis ettim ona, arada bir çaktırmadan bir poşet dolusu kağıt atıyorum habire işten evrak taşıyor ama onları asla atmaz biriktirir. Sürekli bir biriktirme istifçilik, atayım yok.

Çok bunalımdayım. Tüp bebek sürecine girdim. Yardımcımin babası rahatsız o yüzden yaklaşık 2 aydır bütün ev işleri bende. Çamaşır bulaşık ev supur sil toz al camlar ütü... çamaşırlar zaten facia. Bir günümü ayırıyorum. Harika bir şekilde katlayıp ütüleyip yerlestiriyorum. Sonra kendime soz veriyorum .kurur kurumaz hemen katlayıp yerleştireceğim biriktirmeyecegim diye ama olmuyor dağ gibi yığılıp gidiyor.

Artık bulaşık yıkamaktan ellerim dermatit oldu temizlik yapmaktan deterjandan. Bir türlü hayalimdeki ev kadını olamadım.

Dün yemekli misafirim vardı. Evi cillop gibi temizledim yemeğimi yaptım misafirimi ağırladım. Çamaşırlar duruyor tabi onlara zamanım kalmadı. Sonra misafir saat 11 de gitti. Oturdum yazılı kağıtlarını okudum ders notlarını girdim. Saat gece 2. Sonra eşime sahur hazırladım yattım ve saat 11.30 da kalktım. Dünden kalan bulaşıkları makineden topladım kalan bulaşıkları elimde yıkadım. 5 kilo süt almıştım ondan çökelek yaptım.. Saat 1.30 oldu. Banyo yaptım fön makyaj derken bu saati buldum. Saat 3 te öğrencim gelecek özel derse. Çamaşırlar hala duruyor. Camlarım yağmurdan kirlendi. Ocağımi silmem lazım.

Allahaşkına söyleyin siz bu ev işlerini nasıl yetiştiriyorsunuz. Delirmek uzereyim. 1 gün 24 saat yetmiyor bana. Evim hep temizdir ama şu dağınıklığa çözüm bulamıyorum. Her gün abartısız 3 saat ev işi yapıyorum.
zor iş gerçekten , üstelik çalışan bir kadınsınız herhalde. ama yine de fena değil yapıyorsunuz anlattığınıza göre. yardımcı olan arkadaş, keşke yerine birini gönderseydi öyle bir şansınız yok mudur? çevresine falan rica da bulunabilrdi.

Fazla olan herseyi ayırın belli bir düre ihtiyac duymazsanız verin gitsin.Mary Kondo youtube videolarını tavsiye ederim..Ütünüz uzun sürüyorsa kazanlı basıncı yüksek bir ütü alın .2 günlük ütü 1 saatte bitiyor.
Okb olabilirmisiniz acaba .
Ha bide eldiven kullanın .

Boyle omur mu gecer. Bak tup bebek tedavisindeymissin. Bir de cocugun olunca gor sen. Bu gunlerini mumla ararsin. Benim kizim 15 aylik ama durmuyor. Cekmeceleri bosaltiyor. Onu oraya digerini baska bir yere koyuyor. Yedigi seyi dokuyor. Kiyafeti gunde 10 kere batiyor. Hele bir de kusan bir bebek olursa o koltuklar halilar isyan bayragini cekiyor. Seni korkutmak icin degil ama gerceklerle yuzlesmen icin bunlari yazdim.
Bu takintilarindan bir an evvel kurtulmalisin.

Kurutma makinesi alin, is yuku baya hafifler. Hic bir isi de bekletmeyin. Ben de surekli evde bir seyler yapiyorum 1 gun bana da asla yetmiyor ama boyle iyiyim. O ocak pisse, mutfak tezgahi silinmediyse yatamam

Hamile kalınca bu kadar detaylı yapamayacaksın bile. Bence gayet kitap gibi evin. Neyinden memnun değilsin boşa takıntı yapıyorsun.

Rahat olacaksın, zaten ne kadar yaparsanız yapın ertesi gün tekrar bulaşık olacak, tekrar çamaşır olacak tekrar camlar kirlenecek.
1 yıl olacak camlar silinmedi umrumda değil.
Süpür sil tuvalet banyo yıka çamaşır bulaşık derken anca yetişiyorum 5 gün çalışıyorum.Eve 4 te geliyorum zaten kafa yorgun beden bitik.
Temizlik için de strese giremem valla.
Eşim de alıştı sayılır.
Hamilelik de olunca daha çok saldım maalesef.
Ama zaten okulda stres sinirim bari evimde rahat olayım diyorum.

ayy ben evi sürekli temizleyenlere özeniyorum:(
çalışıyorum eve geliyorum yemek... bide 16 aylık kızım var o anne anne diyoo..
yemek yapıp makineye koy.. eşyalari düzenle.. bi bitmiyo be bacim..:(
bende çok yoruluyorum bitiyorum demirim % 0. hiç kalmadi.. şu an anemi hastasiyim.
pratik işlerini hizlica yapan kadinlara çoooook imreniyorummm:(

Bir tane çocuğum var 4 yaşında. Bazen kanepelerde oturmaya, halıda yürümeye yer olmuyor... boya kalemleri, ortalığa saçılmış oyun hamurları, dağılmış yapboz parçaları... çocuk düşünenlere duyurulur :)))

Çok bunalımdayım. Tüp bebek sürecine girdim. Yardımcımin babası rahatsız o yüzden yaklaşık 2 aydır bütün ev işleri bende. Çamaşır bulaşık ev supur sil toz al camlar ütü... çamaşırlar zaten facia. Bir günümü ayırıyorum. Harika bir şekilde katlayıp ütüleyip yerlestiriyorum. Sonra kendime soz veriyorum .kurur kurumaz hemen katlayıp yerleştireceğim biriktirmeyecegim diye ama olmuyor dağ gibi yığılıp gidiyor.

Artık bulaşık yıkamaktan ellerim dermatit oldu temizlik yapmaktan deterjandan. Bir türlü hayalimdeki ev kadını olamadım.

Dün yemekli misafirim vardı. Evi cillop gibi temizledim yemeğimi yaptım misafirimi ağırladım. Çamaşırlar duruyor tabi onlara zamanım kalmadı. Sonra misafir saat 11 de gitti. Oturdum yazılı kağıtlarını okudum ders notlarını girdim. Saat gece 2. Sonra eşime sahur hazırladım yattım ve saat 11.30 da kalktım. Dünden kalan bulaşıkları makineden topladım kalan bulaşıkları elimde yıkadım. 5 kilo süt almıştım ondan çökelek yaptım.. Saat 1.30 oldu. Banyo yaptım fön makyaj derken bu saati buldum. Saat 3 te öğrencim gelecek özel derse. Çamaşırlar hala duruyor. Camlarım yağmurdan kirlendi. Ocağımi silmem lazım.

Allahaşkına söyleyin siz bu ev işlerini nasıl yetiştiriyorsunuz. Delirmek uzereyim. 1 gün 24 saat yetmiyor bana. Evim hep temizdir ama şu dağınıklığa çözüm bulamıyorum. Her gün abartısız 3 saat ev işi yapıyorum.
haftada bir genel ev temızlıgı sıl supur toz al wc banyo yıka yaparım.
mutfagın ocagı damluzbazı tezgahı gunluk yemek sonrası sılerım. detyalı temızlıgı mutfak dolabı buzdolabı sılmek kastım ayda bır falan yaparım...
camasır bulasık bırakmam yıkanıp kuruyanı hemen yerıen kaldırırım..
utu gunluk yaparım oyle herseyıde utulemem...
ve evım her daım derlı toplu duzenlıdır..
ve en onemlısı fazla esya tutmam ya bırıne verırım ya atarım..

Çamaşırı haftada bir yıkayıp ütülüyorum. Genelde heryeri silme toz alma işlerinide hafta sonları yapıyorum. Ama onun dışında evi toplamayı bulaşığı falan o an hemen hallediyorum ki sonradan başıma çıkmasın. Zaten iki kişiyiz dağıtan falanda olmuyo.

Back