Kitap gibi ev

Lorentz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2014
2.058
3.442
83
Çok bunalımdayım. Tüp bebek sürecine girdim. Yardımcımin babası rahatsız o yüzden yaklaşık 2 aydır bütün ev işleri bende. Çamaşır bulaşık ev supur sil toz al camlar ütü... çamaşırlar zaten facia. Bir günümü ayırıyorum. Harika bir şekilde katlayıp ütüleyip yerlestiriyorum. Sonra kendime soz veriyorum .kurur kurumaz hemen katlayıp yerleştireceğim biriktirmeyecegim diye ama olmuyor dağ gibi yığılıp gidiyor.

Artık bulaşık yıkamaktan ellerim dermatit oldu temizlik yapmaktan deterjandan. Bir türlü hayalimdeki ev kadını olamadım.

Dün yemekli misafirim vardı. Evi cillop gibi temizledim yemeğimi yaptım misafirimi ağırladım. Çamaşırlar duruyor tabi onlara zamanım kalmadı. Sonra misafir saat 11 de gitti. Oturdum yazılı kağıtlarını okudum ders notlarını girdim. Saat gece 2. Sonra eşime sahur hazırladım yattım ve saat 11.30 da kalktım. Dünden kalan bulaşıkları makineden topladım kalan bulaşıkları elimde yıkadım. 5 kilo süt almıştım ondan çökelek yaptım.. Saat 1.30 oldu. Banyo yaptım fön makyaj derken bu saati buldum. Saat 3 te öğrencim gelecek özel derse. Çamaşırlar hala duruyor. Camlarım yağmurdan kirlendi. Ocağımi silmem lazım.

Allahaşkına söyleyin siz bu ev işlerini nasıl yetiştiriyorsunuz. Delirmek uzereyim. 1 gün 24 saat yetmiyor bana. Evim hep temizdir ama şu dağınıklığa çözüm bulamıyorum. Her gün abartısız 3 saat ev işi yapıyorum.

Lorentz bak anne olmak istiyorsun , insallah kisa surede bebegine kavusursun
Ama lutfen su titizlik hastaligin icin birsey yap
Ben cok uzuluyorum konularini okudukca
Hamile kalmadan once buna bir cozum yolu bul arkadasim , bebek sahibi bir kadinin hem ruhsal hem fiziksel olarak saglikli ve guclu olmasi lazim

Delirmek artık. Milletin evi tertemiz ve düzenli. Ben eminim onlardan 10 kat fazla temizlik yapıyorum ama başkaları kadar düzenli olamıyorum.

Çok yoruldum artık. Nasıl bir çözüm bulacağım bilmiyorum. Çaresizlik içindeyim

ev işleri benide BIK TIR DI üstelik daha cocugum yokken yeni evliyken bıktım işlerden bende cok takıntılıyım çalışmama ragmen evim tertemiz olsun düzenli olsun görenler kız çalışıyor ama evi nasıl temiz desin istiyorum. diyorlarda ama bide bana sorun haftada bir genel temzlk yapıyorum balkonlar yerler toz al duşakabin banyo tuvalet ocak herşey güzelce temzleniyor. haftaiçide hep bişeylerle uğrasıorm anlamadan. bi bakıyorm koca akşam geçmiş dinlenmemişim bile. iki kişiyz ama haftada 3 4 mkina çamasr acıyorum bunun ütüsü vs. şimdi ramazan hem çalış hem temizlk hem 10 12 kişilik masaalr kur cok zor. meselam cumartesi görümcemler iftara gelcek toplam 12 kişi oluyorz daha pazar gününden temzlk yaptm cam sildim sarma sardm buzluga attm halada iş var hala da var zaten sildim ama yağmr yağdı gel gör camlar silinmemiş gibi. annem derdide inanmazdım ev işi nankör diye

Yapmıyorum evdeyim şuan yan gelmiş yatıyorum vallahi lorentz hic bu kadar kasamam kendimi şu fani dünyada herşeyin başı saglik bırak bir çamaşır da kalsın yani senin gibi 3 saat temizlik yapsam günde ben ölebilirim sana da yazık at makinaya bulasigi elinde niye yikiyorsun

Bazen bırak dağınık kalsın demeyi bilmelisiniz.sağlığınız için

Yani ev bu haldeyken ben dağınık kalsın diyemiyorum. Nasıl bir düşünce sistemi geliştirmeliyim bilmiyorum ki. Etrafımdaki insanları da rahatsız ettiğimin farkındayım. Mesela bi arkadaşıma kahve içmeye gitsem, "kusura bakma ocağımi temizleyemedim" , "suyu dolaptan koyuyorum ama biz asla tepemize dikmeyiz " meyveleri yıkadım kuruladım peçeteyle yemezsin diye " "evumi yeni temizledim sen geleceksin diye " sürekli böyle saçma sapan şeyler duyuyorum. Ben bu etiketten de bu takıntılarımdan da çok bunaldim.

Allah aşkına başkası için mı yaşıyorsunuz kendinize yazık vücuda eziyet yapmayın bırakın camlar pis kalsin

Kendine bu kadar yük etme bu konuyu. Yapmadığında da zihinin meşgul ediyorsun bunlarla sürekli, dağılsın ne olacak? Canın ne zaman isterse o zaman yaparsın
Keyfine bak biraz. Kimse 7/24 temizlik yapmıyor, kimsenin evi kusursuz ve derli toplu değil her zaman

Canım makineye sığmıyor büyük tencereler tupperlar falan. Tahta kaşıklar, plastik siseler borcamlar...

Ayyy hiç acımıyor musunuz kendinize?
Gerçekten takıntılarınız varsa yardım alın.
Bu şekilde kendinize eziyet etmeyin.

Canım makineye sığmıyor büyük tencereler tupperlar falan. Tahta kaşıklar, plastik siseler borcamlar...
Plâstik şişe kullanmıyorum tupper falanda beyaz naylonlarım var onlarla genelde sudan geçecek şeyleri yikadigim icin durulayıp kaldırıyorum tahta kaşık tamam ama tencere ne kadar olabilir ki iki kişisiniz zaten at gitsin makinaya borcamlari da atıyorum ben yazık kendine

Ben kendim yapmaya çalışıyorum. Çok düzenli muazzam bir ev hanımı olduğum söylenemez ama kendimce günlere böldüm.
Normalde eşimle birlikte yaparız ama bu ara inanılmaz özel dersi olduğu için adama dokunmuyorum:))
Çamaşırları yıkadığım gün hemen kurutmaya atıyorum. Kurutmadan alınca pantlon gömlek tişört şekilinde ayırıyorum önce. 1 gün 5 pantlon, diğer gün 5-6 gömlek ve tişörtü ütüleyip hemen asıyorum. Çamaşır atarken ben biriktirmiyorum. Az az yapıyorum( doğrudur yanlıştır bilemem) kendi kıyafetlerimi yalan yok ütülemeden kaldırıyorum bir çoğunu:)) giyeceğim zaman ütülüyorum zaten 1 kez giyerim 2. kez çok çok nadir giyerim.
Banyo tuvalet temizliğini tuvaleti haftada 2 kez. Banyoyu 1 kez şeklinde yapıyorum.
Haftanın 4 günü çalışıyorum. Ben günlere böldüm. Ütü günü, banyo tuvalet temizliği günü. Sil süpü günü. Günde 40-45 dk yetiyor bir tanesi için ortalama. Ayrıntılı temizlik günü( 15 günde 1 daha uzun sürer)

Günde 1 saatimi evime ayıracağım fazlası asla! :) mottom bu.

Yemek işini şöyle hallediyorum. 1 gün dışarda yiyoruz.(cumartesi) 1 gün evde pizza vs gibi kolay yapılan fast food günü( pazar) Sebze yemeği+ pilav +salata (2 gün) et ya da kıyma/ tavukla yapılan yemek+ pilav salata( 2 gün) 1 günde ben arkadaşlarımla eşim arkadaşlarıyla yiyor ya da ailelerimizden biriyle buluşuoruz genelde gidiyoruz annesine, teyzesnine ya da arkadaşlarımızıdan birine :) karışık gibi ama bu düzenden çooook memnunum

Ev işlerine nasıl yetişiyorum? Çok basit: Yetişmiyorum! =) Her zaman şu anlattığınız tempoda mı yaşıyorsunuz? Ne zaman ayaklarınızı uzatıp, bir kahve içip, hayal kuruyorsunuz? Ne zaman kitap okuyorsunuz ya da film izliyorsunuz? Ne zaman hiçbir şey yapmadan, sadece kendinizi dinliyorsunuz? Bana göre şu saydıklarım, çamaşırdan da bulaşıktan da daha önemli şeyler. Bir de küçük çocuğum var düşünün. Bazen halının üstünde oyuncaklardan adım atacak yer olmuyor. Onları mı toplayayım, yemek mi yapmaya girişeyim, yoksa lavaboyu mu ovayım diye düşününce, yemeksiz olmaz diyorum. Yemek yapıyorum, gerisi bir gün daha bekliyor. Olmadı iki gün beklesin. Bazılarını akşam eşim gelince hallediyor. Toz içinde yaşamıyoruz ama evimiz dağınık ve ben bunu kafaya takmıyorum. Mesela şuan, bir metin işi yetiştirmeye çalışıyorum, sıkılınca gelip burada takılıyorum, kalkıp bir çay yaptım. Oysa bulaşık makinası boşaltılacak, kurutma makinasından çamaşır çıkarılacak. İşim bitince çamaşırlara bakacağım. Bulaşıklar için söz veremem, belki yarına kalır. Ona mı takayım kafayı?

Bu kadar incelersen işin zor zaten.
Bebek olunca hiç bir işe vaktin olmayacak onu da biliyor musun?
Ben çok güzel salmıştım hiç bir şey için hırpalamadım kendimi.

Deterjanı çok aşırı kullanıyorsun. Ayrıca hamile kalınca kimyasaldan uzak durman gerekecek..

Ben aşırı titiz kadınların deterjan kullanmasını bilmediğini düşünüyorum artık..
Bir de yanlış hatırlamıyorsam aşırı bir kirli çamaşır takıntın vardı senin. Doktora gitmen şart bunlar için..

Çocuklu çalışan kadınım haftasonu süpürüp silip toz alıp wc temizlersem kendimi şanslı sayıyorum. Yardımcı kadın ramazan ortası regl olup iş yapmaya gelecek diye bir şey yapamıyorum. İdareten oğlum ve biz mikrop kapmayalım diye uğraşıyorum.
Kalkıp bu halde yapsam canıma yazık yemin ediyorum. Çünkü akşam bir şey yapmaya hiç vaktim kalmıyor.

sorun temizlik değil dağınıklıksa haddinden çok eşyanız olabilir. minimalizm videoları var youtubeda. bi bakın isterseniz. fazla eşyayı evden çıkarınca hem eviniz hem kafanız rahatlar.

Bakis acini degistir
Bu kadar temiz ve duzenli olmak zorunda degilsin ki

Beni anlatmışsın Bende 1 aylık evliyim iki kişiyiz şu bahsettiklerinin hepsini aynen yaşıyorum. Çok fazla çamaşır çıkıyor. Annemin evinde 5 kişiydik sanki bu kadar çamaşır yıkanmıyordu. Halılardan dolayı her yer tüy toz oluyor. İşten geliyorum, yemek yap temizlik yap akşam 10 ediyorum. Eşim yardımcı ama Başak burcuyum yaptığı işi beğenemiyorum ( Bir de yeni evli demeden her akşam misafirimiz oluyor. Gece 1' den önce uyuyamıyorum sabah 06:30 da kalkıyorum. Her gün aynı maraton. 1 ayda tükendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…