Kitabevi açmak.. Yorumlarınız?

Hevesinizi kırmak istemem hiç, düşünmesi bile insanın içini kıpır kıpır ediyor biliyorum : ) Ama gerçekten çok zor.. Çeken bilir derler ya, aynen öyle işte : )
Adam senelerdir ticarete atılmak istiyor bi bulamadık iş getirecek alan :D

Napalım olmayacaksa da hayırlısı olsun. :) Olacaksa da inşallah bereketli olur :)

Adam senelerdir ticarete atılmak istiyor bi bulamadık iş getirecek alan :D

Napalım olmayacaksa da hayırlısı olsun. :) Olacaksa da inşallah bereketli olur :)

Bizimde aklımızda işletme kurmak ama mesela bizim niyetimiz kreş açmak.
Annem işletecek. Güvenilir biri var yani etrafımızda.
Biraz tutarlı ve olabilecek sektörler ve muhitler düşünün.
Bahsettiğiniz semtte kitabevi açmak, hele ki sermayeyi bankadan kredi çekerek sağlamak tam bir delilik.

Sonra pişman olmayın canım.

o semtte tutmaz diye düşünüyorum
ama çook tatlı bir düşünce <3
biz de düşünüyoruz kahve içilen bir yer, 3-4 kitaplığı olacak, insanlar kitap da okuyabilecek falan...
ama tam yerini bulmak lazım...

Bizimde aklımızda işletme kurmak ama mesela bizim niyetimiz kreş açmak.
Annem işletecek. Güvenilir biri var yani etrafımızda.
Biraz tutarlı ve olabilecek sektörler ve muhitler düşünün.
Bahsettiğiniz semtte kitabevi açmak, hele ki sermayeyi bankadan kredi çekerek sağlamak tam bir delilik.

Sonra pişman olmayın canım.
Bende etüt merkezi düşündüm önce. Hazır dersaneler de kapatılıyor falan. Ama ona da öğrenci kitlesi lazım hocalar vs. olmaz dedik zaten başında durmayacak. Dediğim gibi senelerdir kafa yoruyor inşallah kafasına göre tutacak bişey olduğunda icraata geçecek.

türkiye ...kitap ........çok zor
keşke olsa ama

o semtte tutmaz diye düşünüyorum
ama çook tatlı bir düşünce <3
biz de düşünüyoruz kahve içilen bir yer, 3-4 kitaplığı olacak, insanlar kitap da okuyabilecek falan...
ama tam yerini bulmak lazım...
Ben sahiplendim hemen zaten sen çalış işinde ben okul bitince başında dururum diye :) Ama sanırım hayal kalacak :/ Bakalım başka semtlerde düşünürse ona göre şekillenecek düşüncemiz.

bizim millet yemeye bayılır
yiyecekle ilgili bişi açın bence

Bende etüt merkezi düşündüm önce. Hazır dersaneler de kapatılıyor falan. Ama ona da öğrenci kitlesi lazım hocalar vs. olmaz dedik zaten başında durmayacak. Dediğim gibi senelerdir kafa yoruyor inşallah kafasına göre tutacak bişey olduğunda icraata geçecek.

Kitabevi açmak benim çocukluk hayalim..

Bir gün çok zengin olursam yapıcam bunu. Zarar etsem de kilit vurmıcam kapısına. Maksat okumak isteyen gelsin okusun. :)

Yıllık 120 civarı kitap okuyan biriyim nette kitap satışı çıktı çıkalı kitapçıdan almam alanı da görmedim, kitabevi sahibi kira vs verdiğinden çok indirimli satmıyor sürekli okuyucuların oradan alacağını sanmıyorum. Netten indirimli alıyorum dışarıdan almaya kalksam oldukça maliyetli oluyor atıyorum kitapçıda 20 tl ise nette 15-16 ya alabiliyorum. Bence yalnızca kafe açsa daha çok kazanır.

Yıllık 120 civarı kitap okuyan biriyim nette kitap satışı çıktı çıkalı kitapçıdan almam alanı da görmedim, kitabevi sahibi kira vs verdiğinden çok indirimli satmıyor sürekli okuyucuların oradan alacağını sanmıyorum. Netten indirimli alıyorum dışarıdan almaya kalksam oldukça maliyetli oluyor atıyorum kitapçıda 20 tl ise nette 15-16 ya alabiliyorum. Bence yalnızca kafe açsa daha çok kazanır.
Aynen, bu konuda çok haklısın bak.

Bende devamlı internetten alırım kitaplarımı. Toplu alınca kargo bedava oluyor zaten.

Aynen, bu konuda çok haklısın bak.

Bende devamlı internetten alırım kitaplarımı. Toplu alınca kargo bedava oluyor zaten.

Birde o var dimi o_Oo_O

Back
X