evet laporoskopi ile yumurta rezervlerine zarar verme ihtimali var. benim dr.da bu yüzden hemen ameliyat yapmak istemedi 6 ay beklemek istedi. ameliyattan sonra gebe kalanlarıda okudum kalamayanlarıda yada direk tüp bebek yöntemine başvuranlarda var. zor bir karar açıkcası Allah hepimizin yardımcısı olsun
geçmiş olsun canım. peki lakoroskopi ile mi yumurta rezervin düşüyormuş
bende geçen hafta dayanılamaz bi mide ağrısıyla gittim hastaneye ultrasonla baktılar safrakesesinde taş var ayrıca rahimde kist var ameliyat olacaksın dedi doktor. genel cerraha kalsa dakkasında yatıracaktı ameliyat masasına. aynı gün tomo çektirdik 4.5X6.5 cm dermoid kist. kadın doğum doktoruna gittim çok ilgilendi korkacak bir şey yok dedi.hemen hemen tüm kadınlarda olan birşey dedi. bir seneden fazladır doğum kontrol hapı kullanıyordum onu kullanmamı yasakladı. adetin 3ncü günü gel muayene edeyim gerek görürsek alalım dedi. 3 tane ilacım var kullandığım halde kasıklarımdaki ağrıdan mahvoluyorum nefesim kesiliyor. ne olacak benim halimdaha bir yıllık evliyim
canmyaa Allah şifa versn safra kesendenmi kistinden dolayımı ağrın var.kistin ağrısını iyi bilirm kımıldatmaz insanı umarm iyi olursnama daha fazla acı çekme bence çok kötüysen ameliyat ol böyle hayat geçmez..
sağol bilgilerin içininşallah benim meleğimde gelir annesini bekletmez ameliyat olma taraftarı değilim bende doktor ne diyecek bakalım çalışmalara başladık inşallah olur bu ay offffffffffff zor gerçekten Allah yadımcımız olsun
evet.hem açık ameliyatla hemde laparoskopi ile yumurtalık rezervi düşebiliyormuş.ayrıca ameliyat sonrasında yapışıklıklara yol açabiliyormuş.ben ameliyat olmadım bu nedenlerden dolayı.birde kist kendini tekrarlayabilen bir yapıya sahip.doktorum ameliyattan sonra 6 ay içinde hamile kal dedi.ama benim eşimdede sorun vardı ve bu zaman alacaktı biraz.o yüzden beklemek istemedik.
evet nereye kadar beklenicek oda çok doğru :26:inşallah tez zamanda diye umalım bizbende beklemeye karar verdim işte çünkü normalde bir rahatsızlık vermiyor kist bana sancı,aşırı kanama v.s yok ...ama ultrason ekranını gördüğümde buda ne demişim portakal kadar birşey duruyordu şok oldum çünkü rutin kontroldü benimki birde mantar olduğu için gitmiştim bir şikayetim yoktu hayırlısı neyse o olsun hepimiz için boşuna amleiyat olmakta var geçiceğini bilsem tamamen yarın olurum ameliyat ama tekrarlayabiliyor sonuçta...doktor açık ameliyat olmalısın yumurtalık için daha iyi olur dedi offfffffffffffff bunaldım iyice:18:
evet nereye kadar beklenicek oda çok doğru :26:inşallah tez zamanda diye umalım bizbende beklemeye karar verdim işte çünkü normalde bir rahatsızlık vermiyor kist bana sancı,aşırı kanama v.s yok ...ama ultrason ekranını gördüğümde buda ne demişim portakal kadar birşey duruyordu şok oldum çünkü rutin kontroldü benimki birde mantar olduğu için gitmiştim bir şikayetim yoktu hayırlısı neyse o olsun hepimiz için boşuna amleiyat olmakta var geçiceğini bilsem tamamen yarın olurum ameliyat ama tekrarlayabiliyor sonuçta...doktor açık ameliyat olmalısın yumurtalık için daha iyi olur dedi offfffffffffffff bunaldım iyice:18:
Ben de konuyu başlatan arkadaşım gibi planlı programlı olayım, herşey kontrol altında olsun, sağlıklı olsun diyerek korunmayı bırakmadan önce doktor kontrolüne gittim. düzenli olarak zaten doktora giderim. bugüne kadar her şey yolundaydı. Sanırım hayatımın en kötü 10 dakikasını geçirdim. muayene, 2 tane 1 cmlik kistimin olduğunu öğrenmem, organların bu kistle biribine yapışabileceği, kanser riski, çocuk sahibi olmada ge.ciktirici faktörü ve elime tüp bebek kartı tututşturulması sadece 10 dk aldı. Resmen çok bilmişlik yaptım. Halbuki arkadaşım plansız programsız hamile kaldı, kontrolde 2 tane 4 cmlik çikolata kisti olduğunu öğrendi ve hamileliği süresince onlar yok oldu. Çok süper oldu bu kistleri öğrenmem. Sanki az stresli bir insanmışım gibi :) Kist falan değil bu bilmişlik yakacak bizi:) O doktora da ayrı bir sinir oldum. Bir sürü kan testi yapıldı. Ctesi başka doktora gidicem. Valla bakarım büyüme yoksa ne ilaç ne ameliyat olurum. 6 ay denerim doğal yolu. Baktım olmuyor bakarım çaresine. Allah bence aklımıbaşıma toplamam için yaşatıyor bunu. Demek ki neymiş
1- Hamilelik çok ertelenmeyecekmiş
2- Her bulduğun doktora gitmeyecekmişsin
3- Her şey benim planladığım gibi omuyormuş. (Ben de nisanda doğurmak istemiştim)
Ben de konuyu başlatan arkadaşım gibi planlı programlı olayım, herşey kontrol altında olsun, sağlıklı olsun diyerek korunmayı bırakmadan önce doktor kontrolüne gittim. düzenli olarak zaten doktora giderim. bugüne kadar her şey yolundaydı. Sanırım hayatımın en kötü 10 dakikasını geçirdim. muayene, 2 tane 1 cmlik kistimin olduğunu öğrenmem, organların bu kistle biribine yapışabileceği, kanser riski, çocuk sahibi olmada ge.ciktirici faktörü ve elime tüp bebek kartı tututşturulması sadece 10 dk aldı. Resmen çok bilmişlik yaptım. Halbuki arkadaşım plansız programsız hamile kaldı, kontrolde 2 tane 4 cmlik çikolata kisti olduğunu öğrendi ve hamileliği süresince onlar yok oldu. Çok süper oldu bu kistleri öğrenmem. Sanki az stresli bir insanmışım gibi :) Kist falan değil bu bilmişlik yakacak bizi:) O doktora da ayrı bir sinir oldum. Bir sürü kan testi yapıldı. Ctesi başka doktora gidicem. Valla bakarım büyüme yoksa ne ilaç ne ameliyat olurum. 6 ay denerim doğal yolu. Baktım olmuyor bakarım çaresine. Allah bence aklımıbaşıma toplamam için yaşatıyor bunu. Demek ki neymiş
1- Hamilelik çok ertelenmeyecekmiş
2- Her bulduğun doktora gitmeyecekmişsin
3- Her şey benim planladığım gibi omuyormuş. (Ben de nisanda doğurmak istemiştim)
merhabalar kızlar
geçen sene adet düzensizliğim oldu üç aya yakın adet olamadım.doktora gittim tahlil falan yaptı stresten dedi. doğum kontrol hapı veriyorum bunu bir ay kullan bırak dedi kullandım bıraktım düzeldi. düğünden önce tekrar gittim doktora. ultrason tahlil yapıldı.herşey tertemiz. yasmin verdi geçen aya kadar kullandım. kasıklarımda ağrılarım oluyodu ama umursamıyordum pek doktora gitmeyi sevmem de
neyse ramazanın ikinci günü dayanamadığıım bi mide ağrısıyla kendimi hastanede buldum.
ultrason yapıldı safra kesesinde taş, rahimde kitle
tomo yapıldı aynı gün. 4.5X6.5 cm sağ alt batında dermoid kist.:18:
kadın doğumcuya gittim ca larıma bakıldı temiz çıktı.ultrasonla baktı sol da gördü kisti :44: sonra alttan muayene yaptı canım çok yandı kiste bastırıncadoğum kontrol hapını hemen kesiyorsun dedi. enfeksiyonun var şu ilaçları kullan adetin 3.günü gel gerek görürsek laparoskopiyle alayım dedi:44:
bende netten araştırdım konu hakkında bilgi topladım
başka bi doktora gittim. o da alttan ultrasonla baktı sağda gördü kisti.kistin küçülmüş dedi 4X3 cm olarak görüyorum dedi.hemen doğum kontrol hapına başlıyoruz iki ay kullanıyorsun sonrasında ameliyat mı yoksa başka bir yöntem mi bakarız dedi :44:
hala iyi bir hekim arıyorum gerekirse şehir dışında olsun ama bana adam akıllı bir tedavi söylesin.
geçen gün aile hekimimize gidip rutin kan tahlili verdim. o doktor da ilk gittiğim kadın doğumcudan şaşmamamı işinde çok iyi olduğunu söyledi kafam iyice karışık:44:
arkadaşlar merhaba
düzensiz adet nedeniyle doktora gittim. 4-5cmlik bir kist saptandı. kan tahlilleri istedi yaptırdım fakat doktor uzak olduğu için başka doktora gösterdim sonuçlarımı. yasmin doğum kontrol hapını verdi 6 ay kullan küçülmezse ameliyat olcaksın dedi. adetimin ilk günü başladım fakat mide bulantısı yapıyor hem de aşırı şekilde. kahvaltıdan sonra içiyorum ama bütün günüm zehir oluyor resmen. bazen diyorum ameliyat oliyim en fazla 1 hafta sürer bazen yok dayan diyorum ama gerçekten aşırı rahatsız bi durum :/
ayyy çook geçmiş olsun canım yaaa... Üstüste ne bu yaaa..Allah yardımcımız olsun.. İyi bir hekim bulursan bana da haber ver.. bu arada hangi şehirdesin? çok fazla doktor gezme derim ben kafan karışır iyice ümitsizliğe düşüyor insan ben 2 doktor değiştirdim biri özel muanehane prof idi.. Diğeride araştırma hastanesi rutbesini hatırlayamadım şimdi... ikiside aynı görüşteydi hemen çocuk yap...:78::78::78:
Merhaba Benimde sol overde 2 cm kistim var 1 ay dkh ile 1,5 cm oldu çocuk istediğim için kullanmak istemedim.
Bu arada 2 yıldır korunmaısz evliliğim var ve eşimdede hareket e morfoloji sorunu var yok yok anlayacağınız.
Eşim yeni varikosel ameliyatı oldu bundan sonrasında benim kist engel teşkil edermi k0orkular içimdeyim.
Laparoskopi yaptıramam zaten yumurta rezevrlerimde azalma var.
Mayıs ayında tekrar dkh kullandım sonraki ay kist yoktu ama odaklanmalar mevcuttu sanırım iki aydır kist büyümeye başladı ağrım ve adet öncesi lekelenme yaşıyorum.1-2 damla kahve renkli.Sizdede bu oluyormu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?