Kisti Olanlar

em4561

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
2.990
6
116
Trabzon
kızlar daha öncede konu açmıştım. son gelişmelerle beraber olayları anlatmak istedim. benim durumumda olanlar varsa hikayelerini paylaşsın.
yaklaşık 2-3 ay önce bebek düşündüğüm için doktora gittim. dedim bi muayene olayım. sol yumurtalığımda 6 civarında kist saptandı. basit kist dedi. doğum kontrol hapı verdi. 3 ay kullan dedi. ve bu sürede çocuk önermedi.
1 ay kullandım ve tekrar muayeneye gittim. şehir dışında olduğum için farklı bir doktora gittim. o da aynı şeyi söyledi. basit kist dedi
bu ay yine doktora gittim. ilk doktorum fazla ilgili olmadığı için farklı doktora gitmeyi tercih etti tavsiye üzerine. bu doktorda kistimin çikolata kisti olduğunu söyledi. ve alınması gerektiğini söyledi. ilaçla küçülmemiş dedi. basit kist olsa değişiklik olurdu bunda dedi. ilacı zaten kullanmayı düşünmüyordum. doktorda kullanma dedi. işe yaramamış dedi.
yani iyice kafamı karıştırdılar. şimdi diyorum keşke en başından gidip kendime baktırmasaydım. bilinçli bi iş yapalım dedik. ama daha beter stres oldum. halbuki hiç bir kist belirtisi yoktu bende. öğretmen olduğum için bebeğimin doğumunu bahar olarak planıyordum. şimdi zamanımda geçti. bu ay çocuk denemeyi düşünüyorum. ama olur mu bilmiyorum hemen. bakalım hayırlısı.
kimiisi bebeği ve hamileliği etkilemediğini söylüyor kimisi de bebeğin düşmesine neden olduğunu söylüyor. sanırım bünyeden bünyeye fark var. benim de adet düzensizliğim de hiç yok bu arada

ben varım cıkolata kıstım benımde vardı hemde 2 tane ancak benım kucuktular. 3,5 ve 2,5 cm dı.

1 sene sonra kendılıgınden gectı . ancak cıkolata kıstı kendı kendıne tekrarlayan bır kıst ve kısırlıkla bırlıkte dusuk tehlıkesınede neden olmaktadır ancak bazı kısılerde hemen hamıle kalan ve sorunsuz hamılelık surecı gecırende var. ogretmensen eylul ayı senın ıcın fırsat dogumun hazırana gelebılır.

ya işte benimkinimn çikolata kisti olduğu kesin değil. iki tanesi basit kist dedi bir tanesi çikolata kisti dedi. senin belirtin varmıydı çikolata kistinde. doğum yaza gelirse biz zaten tatilde olduğumuz için iznim yanar .

adet sancılı gecıyordu benım ama dayanamayacagım sancı degıldı. Bır gun ıdrar yolları ıltıhaplanması nedenıyle hastaneye kaldırıldım o zaman nur topu gıbı 2 kıstım oldugunu ogrendım. stres yapma. sogan kuru ve ıncır kurlerını aratır ıstersen .
alternatıf tıptan yararlan. ayrıca yaza gelır kısa gelır dıyede dusunme eger suankı durumun musaıtse ben calısmalara basla , sonra kotu bır suprızle karsılasma derım ben

benimde sol yumurtalığımda kist vardı.basit kistti herhalde. kızken hiçbir belirti vermedi hem adetim çok düzenliydi hemde kanamam ve sancım fazla yoktu. evlendim hamile kaldım doktor ultrasonda bebekle birlikte 8 cm kistide gördü. çok şaşırmıştım. doğum yaptım geçmedi doğum kontrol hapı 2 sene kullandım ama küçülmedi ikinci hamileliğimde 3 cm küçüldü ama doğumdan sonra tekrarladı. bende ameliyat olmak zorunda kaldım. boşuna ilaç kullanma geçmez. çaresi ameliyat. ben laparoskopiyle ameliyat oldum yani keserek değil bir göbeğimden ikide karnımın yanlarından. şimdi düzenli kontrole gidiyorum. İnşallah tekrarlamaz. sende bebek düşünüyorsan ve hamile kalıp sorunsuz bir hamilelik geçirirsen sezeryanla doğum yap hem bebeğine kavuşursun hemde kistlerini aldırırsın. şimdiden sana geçmiş olsun.

hamile kalmadan önce kesinlikle ağrım falan yoktu hamile kaldığımı öğrendim ve ertesi günü sancılar başladı gitmediğim doktor kalmamıştı gece gündüz acillik oluyordum ağrıdan meğerse kist varmış 5cm kadar.ya bebek kisti yenecek yada kist bebeği yenecek dediler pekde zararı olmaz dediler ama ilaç kullanamıyorsun çok sorun yaşadım 3ay boyunca.hatta bi hastahanede hemen ameliyathaneyi hazırlattıloar bebeğide kistide alacaklardı doktorla kavga ettim bebeğim daha değerli diye acıyı çekmeye razıydım çünkü...3ay sonra ağrılar tamamen bitti bende.sanada tavsiyem hamileliği düşünüyorsan ilk önce tedavini ol sonra benim gibi ağrılar çekme ve bu arada iiki bebeğimi aldırtmamışımm çok şükür 5aylık sapasağlam oğluşum varrr maşallahhhh..

Bende evlendim 6 ay sonra ağrılarım başladı nedenini bilmiyoduk özel dahiliye uzmanına gittim okadar tahlıller okadar ılaç kullandım iğneler cabası bir sorum bulamıyorum sende dedi bana iğneyı vurduruyorum 8 saat ağrım yok etkısı geçınce ağrılarım başlıyodu bu şekılde 1ay geçti ama ağrılarım hiç geçmedi annem dedi bırde kadın doğum uzmanına git gittim ne söylesin 2 tane kıst var sende nasıl görmezler bunu dıye 3ay doğum kontrol hapı verdi ve bütün ağrılarım gitti bunları yaşayalı 2.5 yıl oldu şuana kadar daha kıst falan olmadı çok şükür Allah kımseye yaşatmasın çok ağrılı bır dönemdi.ALLAH herkeze şifa versin.

10 aylık evliyim ilk ay adet gecikmesi nedeniyle doktora gittim kistim olduğunu söyledi bir sürü doktor gezdim ama malesef çaresi yoktu ve büyüyordu sonunda soğan kürü diye bitkisel birşey duydum denedim şimdi 12 haftalık hamileyim ve kistim yok bir deneyin derim birşey kaybetmezsiniz geçmiş olsun

öncelikle geçmiş olsun,umarım çikolata kisti değildir ve doktor yanılmıştır.çünkü bu kist diğer kistlere göre tedavisi zor ve kendini tekrarlayan bir yapıya sahip.ayrıca kadın infertilitesinde çok büyük bir etken.bende 3 yıl önce öğrendim çikolata kistimin olduğunu.ama öyle basit bir muayeneyle değil.uzun ve ayrıntılı bir muayene sonucu endometriosis hastası olduğum ve bu nedenle çocuğumun olmadığı belirlendi.kistim sol overde 4 cm çapındaydı.ameliyat olmadım ve kist yeniden ortaya çıksa yine olmam.normal yolla çocuğum olması uzun zaman alacağı ve kist her adet oluşumda büyümeye devam ettiği için tüp bebek tedavisi ile anne oldum.sana tavsiyem daha kapsamlı bir muayeneden geç.bu hastalık öyle basite alınacak ve geçer diye beklenilecek bir hastalık değil.belkide kistin gerçekten basit kist,emin olamayız bence.bu arada keşke ne zaman istesek o zaman hamile kalabisek çok güzel olurdu ama olmuyor işte:)bende öğretmenim ve doğum iznim yaza denk geldi maalesef.

kızlar hepinize geçmiş olsun. inşallah basit kissttir benimki. farklı bi doktora daha gidicem. acaba adet dönemi dışında gitsem görünür mü adet dönemimi bekleyeyim

benimde sol overde 4 cm.lik bir çikolata kisti var.rutin kontrolde öğrendim.hiç belirti vermedi. 7 aydır korunmuyorum ama bebek henüz olmadı. birsürü dr.a göründüm bi kısmı bir an önce laporoskopi ile aldır derken bir kısmıda doğal yoldan gebelik oluşması için bekle diyor. 6 ay daha beklemeye karar verdik. bu 6 ayın sonunda ameliyatmı olurum yoksa direk tüp bebeğemi geçerim bilemiyorum. benim allahtan ağrım sızım yok ve bekleyebiliyorum ama çok sıkıldım gerçekten ne zaman gelecek bu bebek bilemiyorum

Ooooff okudukça korkuyorumm çook uzun zaman olmuştu halbuki düşünmeyi bırakalı...
Bende de 2 yıldır var sağ ve solda cm hatırlamıyorum... Tahlil kağıtlarınada bakmak istemiyorum..
Önceleri Yazz verdi doktorum.. 6 aydır da Ginera kullanıyorum..
Gerisi boş.....
Allah isteyen herkese bebiş versin...

seninle aynı durumdayız daha önce sağ yumurtalığımda 6 tane kist vardı doğum kontrol hapıyla geçti ..........kontrollerde temiz çıktı ...
geçen ay mantar rahatsızlığım oldu hayatımda ilke defa bu yüzden doktora gittim hemde genel bir muayene olayım dedim ....birde öğrendimki 4.2 cm çapında bir çikolata kistim varmış.......tedavisi ameliyat dedi doktor çocuk olmasıda zor tabi araştırmalarıma göre dünyam başıma yıkıldıhiç çocuğum yok benim ...ne yapıcamı şaşırdım hastane ve doktor araştırmasındayım bebek durumu için kafam çok karışık ...İZMİR de bana önerebileceğiniz iyi bir doktor varmı ?geçen seferki doktorum çok soğuktu ilgi tıp merkezine gitmiştimburaya yeni taşındık biryer bildiğim yok
ayrıca bizim durumda olan arkadaşlarımız nasıllar,neler yaptılar tedavi olmadan bebek sahibi olan var mı? hepimize çok geçmiş olsun
ayrıca benim kist rahimle sınır komşusuymuş...böyle olması iyi değil dedi doktor ama gerisini getirmedi sinir oldum zaten suratsız offff budahamı kötü durum acaba? internetten baktım birşeyde bulamadım bu durum hakkında napıcamı şaşırdım ........herkese tez zamanda bebiş versin inşaşşalh Allahım

Son düzenleme:
ayrıca benim kist rahimle sınır komşusuymuş...böyle olması iyi değil dedi doktor ama gerisini getirmedi sinir oldum zaten suratsız offff budahamı kötü durum acaba? internetten baktım birşeyde bulamadım bu durum hakkında napıcamı şaşırdım ........herkese tez zamanda bebiş versin inşaşşalh Allahım

Büyük bir hastanede gerekli tetkiklerini yaptır.Kist veya miyomlar ultrasyonda belli oluyorlar.İçin rahat etsin.Geçmiş olsun.

hepinize geçmiş olsun arkadaşlar...bu kistten muzdarip bu kadar çok kişinin olduğunu görmek çok üzücü..bu konuda deneyimli biri olarak,ilk sayfada yazdım gerçi,bildiklerimi aktarmak istiyorum.belki işinize yara şeyler çıkarabilirsiniz.

1-ben kistim olduğunu adet dönemi dışında yaşadığım ve iki saate yakın süren,bir türlü geçmek bilmeyen ağrılarım sonucu öğrendim.bu ağrılara mide bulantısı da eşlik ediyordu ve ancak hiç kıpırdamadan durursam geçiyordu.onun dışında adet düzensizliği falan hiç yaşamadım.

2-kistim olduğunu iyi bir kadın doğum uzmanının uzun bir muayenesi onucu öğrendim.hem vajinal baktı hemde bir kaç şekilde daha kontrol etti.o şekilde emin olduk.kist sol overde 4 cm çapındaydı.

3-laparoskopi önerdiler ama ben olmak istemedim.bir prof.a gittim ve ameliyatı önermedi.bir yıl lucrin depod adlı bir iğne kullandım ayda birkez ve geçici menopoza giridm kisti baskılamak için.sonrada bebek istediğimiz için yumurta geliştirici ilaçlara başladık ama kist yeniden büyümeye başladı.her adet döneminde büyümeye devam etti.

4-doktorumuz aşılama önerdi.1 kez yaptırdık ama tutmadı.(aslında bu kisti olanlara aşılama yapılmaması lazımmış.)

5-eşimdede sorun olduğu için tüp bebek yaptırmaya karar verdik.tüp bebek uzmanı doktorumuz iyiki ameliyat olmamışsın,yoksa yumurtalık rezervin azalırdı dedi.en çok yumurtam kistimin olduğu sol overden toplandı.şaka gibiydi:)doktorlar bile şok oldu.hiç yumurta oluşmaz derlerken tam 18 yumurtam oluşmuştu.ilk denmemizde pozitif sonuç aldık.kist hamileliğim boyunca küçüldü ve kayboldu.

6-hamileliğimde kistimle ilgili bir sorun yaşamadım.ağrı falan yapmadı.

7-bu hamileliğimden önce kendiliğinden doğal yolla olan bir hamilelik daha geçirdim ama gelişmediği için alındı maalesef.

kızlar doktorum hep şunu der:endometriosis(çikolata kisti) sadece bir kist değil bir hastalıktır.bunu bilip ona göre tedavi edilmesi gerekir.ayrıca kızlar bu sitede kisti olupda doğal şekilde hamile kalan,bebeğini kucağına alan çok arkadaşımız var.benim gibi tüp bebekle bebeğine kavuşmuşda çok arkadaşımız var.eğer bilinçli bir şekilde tedavinizi olursanız hiç sorun olmaz emin olun.

her küçülmeyen kist çikolaya kisti diye birşey yok
kist büyük olduğu zaman hapların etkisi azalıyormuş
benim de kistim basit kistmiş yaklaşık 1 yıl hap kullandım küçülmedi doktorum iğne ile içindeki sıvıyı çekti
yaklaşık 8 cm di şimdi ise 4 cm
bana bi zararı olmadığından ilerde doğumunda alınır ameliyata gerek yok dedi
ama her doktor böyle olmuyor hemen ameliyat diyorlar
bu benim 4. doktorumdu:)

geçmiş olsun canım. peki lakoroskopi ile mi yumurta rezervin düşüyormuş

evet laporoskopi ile yumurta rezervlerine zarar verme ihtimali var. benim dr.da bu yüzden hemen ameliyat yapmak istemedi 6 ay beklemek istedi. ameliyattan sonra gebe kalanlarıda okudum kalamayanlarıda yada direk tüp bebek yöntemine başvuranlarda var. zor bir karar açıkcası Allah hepimizin yardımcısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…