• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kist için emar ve ca testlerini nerede yaptırabilirim

Hadi gozun aydin canim bence ameliyat olma belki hamileyken kistin yok olur hatta hic girme ameliyat riskine senin adina cok sevindim canim tekrar cok gecmis olsun

çok sağol cnm, dermoid kistler yok olmazmış hamilelikte bile ama en azından tek ameliyatla kurtulabileceğim umuyorum:)

teşekkür ederim:)

bu arada ileride bu konuyu okuyacaklar için bilgi; international hospitaldaki profesörde aynı şeyi söyledi...derimoid kistin tek çaresi ameliyattır ama hamile kalmak istiyorsan sezaryanda alınır, patlama vs...riskleri çok düşüktür, hamileliğe engel değildir. Hamilelikten önce ameliyat olma, yumurtalığına zarar verebilirler dedi...hatta ben yumurtalığına zarar vermeden alamam dedi...Yalnız aşırı kasık ağrın falan olursa o zaman bekleme, ameliyat ol dedi...

yani dermoid kistiniz varsa, ağrınız sızınız yoksa ama doktor hemen acil ameliyat diyorsa lütfen biraz daha araştırın, sonuçta yumurtalığınıza zarar verebilirler ya da yapışıklık olabilir.

bu arada ileride bu konuyu okuyacaklar için bilgi; international hospitaldaki profesörde aynı şeyi söyledi...derimoid kistin tek çaresi ameliyattır ama hamile kalmak istiyorsan sezaryanda alınır, patlama vs...riskleri çok düşüktür, hamileliğe engel değildir. Hamilelikten önce ameliyat olma, yumurtalığına zarar verebilirler dedi...hatta ben yumurtalığına zarar vermeden alamam dedi...Yalnız aşırı kasık ağrın falan olursa o zaman bekleme, ameliyat ol dedi...

yani dermoid kistiniz varsa, ağrınız sızınız yoksa ama doktor hemen acil ameliyat diyorsa lütfen biraz daha araştırın, sonuçta yumurtalığınıza zarar verebilirler ya da yapışıklık olabilir.

dermoidkist ile çikolata kisti arasındaki fark nedir?bilgilendirebilir misinz?

dermoidkist ile çikolata kisti arasındaki fark nedir?bilgilendirebilir misinz?

dermoid kist içinde yağ dokusu saç ve hatta diş bulunan bir kisttir. ameliyatla alınsa bile tekrar eder. çikolata kisti ise her ay olan kanamanın karın içine sızarak karın içinde rahim duvarında, yumurtalıklarda veya ileri aşamada bağırsaklara dahi yerleşen ve yapışıklığa sebep olan kistleşen kısırlığın bir sebebi olmadığı söylense de büyükçe bir sebebini oluşturan kisttir. dermoid gibi sürekli tekrar eden bir kisttir. yaklaşık 3 yıldır çikolata kistiyle mücadele vermekteyim 1.5 yıllık evliyim bebek istiyorum ama bu ismi güzel kendi kötü hastalık yüzünden olmuyor... umarım açıklayıcı olmuştur...

selam kızlar.uzun zamandır yazmıyorum.çikolata kisti olup ne yapcam ben diyenlere yazıyorum bunu.9.5 aylık evliyim adet sancısı ağrılı ilişki ile başlayan bir süreç oldu benimki.doktora gittim çikolata kisti dediler.doğum kontrol hapı verdiler fakat bünyem kabul etmedi bu hapı ve bıraktm.bitkisel yolları denedim.aylarca soğan suyu kürünü denedim ayarca çörekotu bal karışımını denedim aylarca polen denedim aylarca karışımlı bitki çayları denedim ama maalesef sonuçsuz kaldı hepsi...benim çikolata kistimin boyutu sol yumurtalıkta 6 cm.ve evlendiğimden beri korunmuyoruz.çocuğumuzda olmadı.ankara başkent hastanesi maltepe kadın doğum prof dr esra kuşçu'ya muayene oluyorum.bu çarşamba laparoskopi ile kistimi almaya çalışacaklar.inşallah açık ameliyata dönüşmez diye dua ediyorum..ilaç ve bitkisel yollar çözüm bulamadı inşallah ameliyat iyi gelecek.çünkü ağrılara artık dayanamıyorum..ameliyat masrafı 1.250 tutacakmış.sormak konuşmak isteyenler mesaj atabilrler.ameliyattan sonra cevaplarım.canınızı sıkmayın sakın.umudunuzuda kaybetmeyin.ama uyduruk doktorlara gitmeyin sakın..dualarınızı bekliyorum aeo.

dermoid kist içinde yağ dokusu saç ve hatta diş bulunan bir kisttir. ameliyatla alınsa bile tekrar eder. çikolata kisti ise her ay olan kanamanın karın içine sızarak karın içinde rahim duvarında, yumurtalıklarda veya ileri aşamada bağırsaklara dahi yerleşen ve yapışıklığa sebep olan kistleşen kısırlığın bir sebebi olmadığı söylense de büyükçe bir sebebini oluşturan kisttir. dermoid gibi sürekli tekrar eden bir kisttir. yaklaşık 3 yıldır çikolata kistiyle mücadele vermekteyim 1.5 yıllık evliyim bebek istiyorum ama bu ismi güzel kendi kötü hastalık yüzünden olmuyor... umarım açıklayıcı olmuştur...

merhaba, dermoid kist sürekli tekrar etmiyormuş. Görüştüğüm doktorlar ve internette de okuduğum kadarıyla tekrar etme olasılığı çok düşükmüş. Gern hücresinden içinde yağ dokusu, saç vs...bulunuyor doğru ve bu kist yani hücre temizlendiğinde pek tekrarlamazmış, tekrarlama olasılığı %2ymiş. Hatta doğuştan olduğu söyleniyor. Çikolata kisti ise sürekli tekrarlayan vücudun ürettiği bir kistmiş. Dermoid kist hamileliğe engel değil, çikolata kisti maalesef zorlayabiliyormuş.

selam kızlar.uzun zamandır yazmıyorum.çikolata kisti olup ne yapcam ben diyenlere yazıyorum bunu.9.5 aylık evliyim adet sancısı ağrılı ilişki ile başlayan bir süreç oldu benimki.doktora gittim çikolata kisti dediler.doğum kontrol hapı verdiler fakat bünyem kabul etmedi bu hapı ve bıraktm.bitkisel yolları denedim.aylarca soğan suyu kürünü denedim ayarca çörekotu bal karışımını denedim aylarca polen denedim aylarca karışımlı bitki çayları denedim ama maalesef sonuçsuz kaldı hepsi...benim çikolata kistimin boyutu sol yumurtalıkta 6 cm.ve evlendiğimden beri korunmuyoruz.çocuğumuzda olmadı.ankara başkent hastanesi maltepe kadın doğum prof dr esra kuşçu'ya muayene oluyorum.bu çarşamba laparoskopi ile kistimi almaya çalışacaklar.inşallah açık ameliyata dönüşmez diye dua ediyorum..ilaç ve bitkisel yollar çözüm bulamadı inşallah ameliyat iyi gelecek.çünkü ağrılara artık dayanamıyorum..ameliyat masrafı 1.250 tutacakmış.sormak konuşmak isteyenler mesaj atabilrler.ameliyattan sonra cevaplarım.canınızı sıkmayın sakın.umudunuzuda kaybetmeyin.ama uyduruk doktorlara gitmeyin sakın..dualarınızı bekliyorum aeo.

geçmiş olsun, umarım ameliyat istediğiniz gibi olur ama 6 cm de açığa döneceklerini sanmam, kapalı alınır gibi...amerikan hastanesinde bir doktor arkadaşıma biz kapalı ameliyatla artık rahim bile alıyoruz korkmayın demişti. Siz de endişelenmeyin. Sonrasında güzel haberlerinizi bekliyoruz.

bu arada biraz zorlayıcı süreçmiş çikolata kisti ama eninde sonunda bebiş oluyormuş, en kısa sürede umarım bebişinize kavuşursunuz

bu arada biraz zorlayıcı süreçmiş çikolata kisti ama eninde sonunda bebiş oluyormuş, en kısa sürede umarım bebişinize kavuşursunuz

doktorum bendeki kisti önce dermoid sanmıştı ama maalesef çikolata kistiymiş ve ben buna hiç sevinmedim. bunun üzerine uzun araştırmalar yapmıştım yabancı kaynaklı makaleler okudum dermoid kistin tekrarladığını öğrendim.doğrudur küçük ihtimaller insandan insana değişir. şuan aşılama yaptırdım bekliyorum umarım tutmuştur da bu hastalığı yenmiş biri olarak tekrardan yazarım çok teşekkür ediyorum...

international'da hangi doktora gittiğini öğrenebilir miyim?

benim 7cm lik dermoid olduğu tahmin edilen kistim var. hsonu İstanbul'a geleceğim doktora görünmek için, amerikan hastanesinden cem ayhan'a randevu aldım. bir de bu laparoskopik ameliyat için tavsiye edilen prof. yücel karaman'ın kliniğinden... ama hemen ameliyat tavsiye etmeyen doktor görüşlerine daha çok ihtiyacım var.

aslında ameliyat olmayı hiiiiç istemiyorum ve aynen doktorun sana dediği gibi hamile olmayı istediğimde sezeryanla alınsın istiyorum. henüz bekarım ama ve ne zaman evlenirim onu bile bilmiyorum :) burada gittiğim doktor çok uzun süre için plan yapıyorsun, riskli, aldır ve kurtul rahat et dedi ama ben bir ihtimal yüzünden ağrım sızım yokken ameliyat olmak istemiyorum.

benim 7cm lik dermoid olduğu tahmin edilen kistim var. hsonu İstanbul'a geleceğim doktora görünmek için, amerikan hastanesinden cem ayhan'a randevu aldım. bir de bu laparoskopik ameliyat için tavsiye edilen prof. yücel karaman'ın kliniğinden... ama hemen ameliyat tavsiye etmeyen doktor görüşlerine daha çok ihtiyacım var.

aslında ameliyat olmayı hiiiiç istemiyorum ve aynen doktorun sana dediği gibi hamile olmayı istediğimde sezeryanla alınsın istiyorum. henüz bekarım ama ve ne zaman evlenirim onu bile bilmiyorum :) burada gittiğim doktor çok uzun süre için plan yapıyorsun, riskli, aldır ve kurtul rahat et dedi ama ben bir ihtimal yüzünden ağrım sızım yokken ameliyat olmak istemiyorum.

geç gördüm msj ını kusura bakma...Moşe bey e gittim. Doktorların çoğu aldır kurtul diyecektir bana da öyle dediler ama risk apandist patlaması ile aynıymış eğer ağrı vs...yoksa

ben adana başkentte oldum bendeki 10cm görünüyordu ama bir tane değil birden fazlaymış kitleleşmişler..amelyiat olmak daha mantıklı bence çünkü dermodi kistler büyümeye devam ediyor yumurtalıkları sarabiliyor ilerde daha zorlaşabilir aldırmak daha mantıklı tekrar da etmiyor çünkü

ben adana başkentte oldum bendeki 10cm görünüyordu ama bir tane değil birden fazlaymış kitleleşmişler..amelyiat olmak daha mantıklı bence çünkü dermodi kistler büyümeye devam ediyor yumurtalıkları sarabiliyor ilerde daha zorlaşabilir aldırmak daha mantıklı tekrar da etmiyor çünkü

tabii büyüyorsa aldırmak mantıklı, benimkini senelerce takip ettik hiç büyümedi onun için gerek görmedi doktor, ameliyatta yumurtalığı zedeleme hatta komple yumurtalığı alma durumu söz konusu olabiliyormuş ve rahimde yapışıklık riski oluyor hamile kalmak zorlaşabiliyor diye almak istemedi. Umuyorum sezeryanda alınacak.

merhabalar, benim kistim vardı, bugün acıbademde muayene oldum, doktor emar ve ca testleri istedi bir sürü, özel sağlık sigortamı kullanmak istemiyorum bu işlemleri sigortadan yaptırırsam hastalığı kapsam dışı bırakıyorlar bir sonraki poliçe yenilemesinde...

sizler nerede, kaça yaptırdınız bu testleri? benim bağkurum var ama devlet hastanesi aylar sonraya emar günü veriyor dendi, doğru mudur bilmiyorum. Tanı merkezleri var ama internette pelvit emar 1400 tl yazıyordu:( bugün muayeneye 330 tl verdim zaten, testlere o kadar çok para vermek istemiyorum.

yardımcı olursanız sevinirim....istanbuldayım bu arada
devlet hastaneleri yapıyor canım biz kayınvalideme kartal yavuz selim devlet hastanesinde yaptırmıştık

seneler sonra sonucu paylaşayım dedim. Evet dermoid kistimi sezaryen da aldırdım ama büyük ihtimalle kistten kaynaklı zor bir hamilelik yaşadım ve 7 aylık erken doğu yaptım. Çok şükür bebeğim gayet iyi 1 yaşına geldi:) Kist hamilelik boyunca iki kere torsiyon yapmış yani etrafında dönmüş ve kangrene doğru giderken apar topar sezaryen oldum, tabii bu durum ancak ameliyat sonrası anlaşıldı. Yani o binde bir ihtimal beni buldu:(

seneler sonra sonucu paylaşayım dedim. Evet dermoid kistimi sezaryen da aldırdım ama büyük ihtimalle kistten kaynaklı zor bir hamilelik yaşadım ve 7 aylık erken doğu yaptım. Çok şükür bebeğim gayet iyi 1 yaşına geldi:) Kist hamilelik boyunca iki kere torsiyon yapmış yani etrafında dönmüş ve kangrene doğru giderken apar topar sezaryen oldum, tabii bu durum ancak ameliyat sonrası anlaşıldı. Yani o binde bir ihtimal beni buldu:KK43:
Peki yumirtaliginiz bi zarar gordumu kaç cm di kız kardeşim de dermoid ameliyatı olacak 6.5 cm doktor araştırıyoruz en iyisi olsun yumurtalığın zarar gelmesin diye ve bekar daha yani yeni sözlü

Peki yumirtaliginiz bi zarar gordumu kaç cm di kız kardeşim de dermoid ameliyatı olacak 6.5 cm doktor araştırıyoruz en iyisi olsun yumurtalığın zarar gelmesin diye ve bekar daha yani yeni sözlü
doktorum zarar görmediğini söyledi ama net bilemem tabii ki. SSK geçmeyen bir hastanede oldum.

Back