• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kist için emar ve ca testlerini nerede yaptırabilirim

patbir

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2011
438
4
118
merhabalar, benim kistim vardı, bugün acıbademde muayene oldum, doktor emar ve ca testleri istedi bir sürü, özel sağlık sigortamı kullanmak istemiyorum bu işlemleri sigortadan yaptırırsam hastalığı kapsam dışı bırakıyorlar bir sonraki poliçe yenilemesinde...

sizler nerede, kaça yaptırdınız bu testleri? benim bağkurum var ama devlet hastanesi aylar sonraya emar günü veriyor dendi, doğru mudur bilmiyorum. Tanı merkezleri var ama internette pelvit emar 1400 tl yazıyordu:( bugün muayeneye 330 tl verdim zaten, testlere o kadar çok para vermek istemiyorum.

yardımcı olursanız sevinirim....istanbuldayım bu arada

istanbul demissin ama istanbulun neresi mesela ben zeynep kamilde muayene oldugumda ultrasonda kisti gordugu zaman zaten ca testini istemisti doktor ama mr ozel bi hastanenin yonlendirmesiyle cektirmistik bir goruntuleme merkezinde

ataşehirde oturuyorum ama international yeşilköyde muayene oldum...yol problem değil yani:) peki çok mu pahalıydı mr? 1400 tl gibi bir rakam gördüm internette...onun için aslında soruyorum sizler nerede, kaça oldunuz? bağkur var, ordan indirimli yaptırabileceğim biryer arıyorum

canim ben uskudardaki yunusemre hast gittim ordan istek yapildi kosuyolundaki bi goruntuleme merkezindede 82 tl ye falan yaptirmistim uskudarada muayene ucreti 26 tl mi ne odemistim ca testide cok basit bi test istesen zeynep kamilde para vermeden yaptirirsin ayrica umraniye hospitalium dada mr da kampanya vardi hala varsa ara bir sor istersen bedavada yaptirabilirsib eger hala geciyosa oranin kadin doguma gidersin orda yaparlar

canim ben uskudardaki yunusemre hast gittim ordan istek yapildi kosuyolundaki bi goruntuleme merkezindede 82 tl ye falan yaptirmistim uskudarada muayene ucreti 26 tl mi ne odemistim ca testide cok basit bi test istesen zeynep kamilde para vermeden yaptirirsin ayrica umraniye hospitalium dada mr da kampanya vardi hala varsa ara bir sor istersen bedavada yaptirabilirsib eger hala geciyosa oranin kadin doguma gidersin orda yaparlar

çok teşekkürler, ben hem zeynep kamile hem hospitalium a bakayım:)

canim ne yaptin tetkiklerini yaptirdinmi

hospitaliumu aradım orada muayene olursam mr ücretsizmiş:) ama yoğunluktan daha gidemedim:( çarşamba planlıyorum bakalım, umarım sonuçları hemen verirler çünkü international acıbademe götürmem gerekiyor sonuçları kontrol sürem dolmadan:26:

çok teşekkürler yardımların için bu arada

canim keske carsambaya birakmasaydin ozaman suren ne zaman dolar bilmiyorum ama mr sonucunu uc gunde veriyorlar bilmiyorum acil dersen bi faydasini gorurmusun ama ca testini nerde yaptircaksin bu arada kistinmi var senin

haftaya cuma doluyor, yarına randevu aldım doktordan, mr ı yarın ya da cuma çekseler yetişirim de bugünlerde de gazetelerde boy boy mr ile ilgili haberler var, heryer doğru düzgün çekemiyor dikkatli olun diye...iyi de biz nerden bileceğiz nasıl çektiklerini:(((

haftaya cuma doluyor, yarına randevu aldım doktordan, mr ı yarın ya da cuma çekseler yetişirim de bugünlerde de gazetelerde boy boy mr ile ilgili haberler var, heryer doğru düzgün çekemiyor dikkatli olun diye...iyi de biz nerden bileceğiz nasıl çektiklerini:(((

kistim var bu arada:( 6 cm

Evet bastada soylemissin canim bende uc ay once ameliyat oldum mr imi kosuyolunda cektirdim kist cikti ameliyat sonucumdada patoloji sonucuda kistti canim yani ortada 6cm lik bir kitle var onun uzerine cekilcegi icin korkmana gerek yok diye dusunuyorum cunki onlar genelde olan kitleleri farketmiyorlar diye soyleniyor olabilir seninkini gorup icerigine bakarlar ama en dogru sonuc patolojiden cikar

Ayni islemleri yaptirmis biri olarak ozelden yapilan her islem icin sadece 10% odedigini soyleyebilirim, hatta bu oran daha bile dusuk olabilir. Mr ve Ca kan degerlerini olcturdum bana MR icin 85'e Ca icin 18 liraya mal oldu..

Bu arada cok gecmis olsun, gozunu korkutma sakin, agrin sizin yoksa ve kan degerlerin iyi cikarsa zaten cikolata yada dermoid kist oluyor.. oda basit bir islemle aliniyor.. ben 2,5 hafta oldu ameliyat olali ayaklandim, agrim sizim da kalmadi =)

çok teşekkürler arkadaşlar...dün hospitalıuma gittim ama mr için çok uzun sıra varmış, çıktım hemen, çakmak erdem hastanesine gittim CA testleri 85 tl, pelvik mr 150 tlye çektiler, 50 tl de doktor...çok değilmiş yani:) sadece mr 1400 tl denince korkmuştum...bakalım bugün verecekler yetişebilirsem iş çıkışı alacağım, haftaya da international a götüreceğim sonuçları.

benimki çikolata kisti değil onu biliyoruz, ama yumurtalıkta da değil yani yapışık değil, sağ yumurtalığa komşuymuş ortada biryerde öyle düzgün küre gibi duruyor...hatta birçok doktor göremedi, ben yerini tarif ediyorum öyle görüyorlar. Benim ağrım yok, genel muayenede ortaya çıkmıştı ve yıllardır ne büyüdü ne küçüldü. Artık çocuk düşündüğümüz için ihmal etmeden ne olduğunu anlamak istedik doktorumla...Sonuçları haber veririm, umarım ciddi birşey değildir:(

Insallah degildir canim zaten bukadar surede belli olurdu kotu bisey olsaydi gecmis olsun :)

dün mr sonuçlarımı aldım, international a götürmeden erdem hastanesinde de yorumlattım.

Zaten mr sonucunda da yazıyor dermoid kistim varmış. Kötü haber tek yolu ameliyatmış, ilaçla falan tedavisi yokmuş. İyi haber hamile kalmaya sorun teşkil etmiyor ve sezaryanda aldırabilirmişim. Hamileyken riskleri, kistin patlaması ya da torsiyonuymuş (kendi etrafında dönme), o zaman acil riskli ameliyat olunurmuş ama bu apandist patlaması kadar bir olasılıkmış. Hamile değilken de bu riskler hali hazırda var dedi. Doktor bu durumlara (patlaması ya da torsiyona) şahit olmadım ama olmaz diye birşey yok dedi.Önce ameliyat sonra hamile kalayım istersem de, ameliyat sonrası iç organlarda yapışıklık kalıp hamile kalmam güçleşebilirmiş.

onun için hamile kalıp sezaryanda kisti aldırmaya karar verdim. O süreçte de sıkı bir doktor takibi tabii...İnşallah sezaryana kadar kistim olduğu yerinde sakince durur

Hadi gozun aydin canim bence ameliyat olma belki hamileyken kistin yok olur hatta hic girme ameliyat riskine senin adina cok sevindim canim tekrar cok gecmis olsun

Back