Kısmetsizim Evlenemedim çare arıyorum:(

Güzel güzel yazmıştım ama bu okuduklarıma çok kızdım. Duygusal boşluk oluversin. İradeli olacaksın. Annesi, babası olmayan minicik çocuklar var onlar ne yapsın? Onların ki duygusal boşluk değil mi? Bu mantıkla düşünürsen bir gün senin kocanı da duygusal boşluktayım diyen biri kapı verir.

o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de yurtdışında okudum. yüksek lisans yaptım. 2 dil biliyorum. İşimde başarılıyım vs. Ama o gözü çıkacası toplum baskısı yok mu! İnsanların burda bile insafsızca eleştirisi ve alayı! Zaten hali hazırda binbir kaygı var bir de bunlar ağır geliyor. Neyse o kısmet açma işini unut. Allah'ın verdiğinde de vermediğinde de vardır bir hayır. Kısmetinse seni bir günde bulur denir ya o doğruymuş, kendimde gördüm. Eşim normal bir kursta tanıştığım hiç aklımda olmayan bir insandı. İlk buluşmamızdan bir hafta sonra nişanlandık. Yaklaşık bir yıl sonra evlendik. Bu kısmet açma işi dinen doğruysa bile, ki bilmiyorum doğru mu değil mi diye, bunu sevabına dindar biri yapar. 500 tl isteyen sahtekardır. Madem 500 lira veresin var git fakire hastaya ne bileyim çora çocuğa yardım et dua ederek. Ha olmazsa yine de şükret Allah'ın vermediğinde de vardır bir hayır.

+1

Maddi şeyler bir yere kadar tatmin eder, yoğunluğunuzu da anlıyorum. Ama hata yapmamak için bir şeyler yapmanız lazım, kafanızı farklı şeylerle meşgul edin ya da destek alın. Çünkü bu şekilde doğru insan gelmez, ne zaman olacaksa o zaman gelir, sabırdan başka çare yok.
İmkanınız varsa bir süre çevrenizden uzakta tatil falan yapın inzivaya çekilin isterseniz? Eğer çevrenizin baskısı yoğunsa, sizin konuyu unutmanızı engelliyorsa bu iyi gelebilir.

Bak arkadaşım. Okumuşsun. Yok kaç yaşındasın falan gibi cümleler kurmayacagım. Bunları sen zaten biliyorsun. Buna çaresizlik diyorsun. Hissettiğin buysa anlıyorum ki seni 500tl lik falcılara da iter başka şeylere de. Vevf dediğini duymadım. Ama bu tipler sahtekardan baska birşey değil. Seni çok iyi anlıyorum. İnşallah tez zamanda karşına hayırlı bir insan çıkar.

Buradan yazılanlar seni kurtarmaz. yapman gereken ise iyi bir psikolog önerisi

Ben katılmıyorum
Konu sahibesinden 2 yaş küçüğüm
Bu iş sadece kısmet meselesi, insanın ne kendisinin ne de ailesinin veya arkadaşlarının yardımcı olmak için yapabileceği bir şey yok
İnsanın elinden bir şey gelmemesi çaresizlik
Konu sahibesi de çaresiz, parasını verip çaresini bulmak istiyor
Bunda psikologluk bir durum göremyrm ben
Psikolog ne yapacak ki, konu sahibesi 1 saat iyi hissedecek evine döndüğünde yine yalnız yatacak

Kısa vadede değil de uzun vadede faydası olabilir. Durum çok vahim bence, özgüven, özsaygı yerlerde.

Çok şey farkeder uzun hikaye ama neyse. bakış açısı değişir özgüveni gelişir....

Neden bu kadar karamsarsiniz? Sizin yaşlarınizda ve sizden daha büyük bissürü kuzen/ arkadaşım var henüz evlenmemis. Evlilik işi gerçekten kısmet işi. Bence tanistiginiz insanlara ilk etapta evlenme gözüyle bakmayın. Biraz güzel vakit geçirmeye tanımaya çalışın. Ayrıca Çevrenizde evlen diye baskı yapan bir grup varsa aldirmayin. Onlar her zaman varlar; evlenince çocuk ne zaman diye sorarlar, sonra ikinci ne zaman... umarım karşınıza çok mutlu olacağınız biri çıkar

Valla panpa ben konu sahibesini o şekilde göremedim
Yalnızlık başına vurmuş gibi geldi bana
Gönlüne göre birini bulsa bence mutlu bir insan olur

Hayatını sırf buna göre yönlendirmek de pek sağlıklı değil ama. Yani nasıl desem, işsiz olduğun için kendini değersiz görmek gibi bir durum. Bu şekilde suistimal edilebilir, istismar edilebilir. Daha sağlıklı bir bakış açısı kazanırsa sağlıklı ilişkileri de olur. Şu an düşünce yapısı çok sağlıksız.

Çok şey farkeder uzun hikaye ama neyse. bakış açısı değişir özgüveni gelişir....

Yani astoria da aynı şeyi yazmış aslında
Psikologların bakış açısını değiştirme vaadinin bazı konularda çalışmadığını düşünüyorum
Bu da o konulardan biri
Konu sahibesi bakışaçısını değiştirse dahi (ve ben de) realite değişmiyor. Yine her gece yalnız yatıyorsun, yine hayatı paylaştığın kimse yok...sonuç aynıyken ve sonucu gözle görürken bakışaçısının ne olduğunun çok da önemi yok bence.

Az önce yazılan tüm yorumları okumamıştım da şimdi okudum. Biraz sinirlendim biraz güldüm. Yüksek lisans yapınca herşeye olağanüstü bilimsel bir mantıkla yaklaşabileceğimiz düşünülüyor galiba. Yok öyle bişey. İnsanız. Kadınız. Çaresizlik duygusu insanı yanlışa sürükleyebilir. Zaten konu sahibesinin aklı karışık, üzgün ve çaresiz. Yoksa niye bize sorsun. Tamam yol gösterin ama acımasızca eleştirmeyin. Biraz empati lütfen

500tl kendinizde farkettiğimiz kırgınlık ve guvensizliklerinizi aşmak adına bir terapist için kullanmanızı oneririm; çok faydası olacaktır

+++
İnsanız çare diye çare olmadığını bildiğimiz yerlerden de medet umuyoruz bazen.

niye bu kadar üstüne gidilmiş kızcağızın ya?
sizn de zaman zaman çok istediğiniz bir şeye hiç ulaşamayacak gb hissedip saçma düşünceler içine girdiğiniz olmadı mı. olmadıysa baya mükemmel varlıklarsınız bnce.
her insanın strese cevabı farklı. konu sahibinin anksiyetesi de yalnızlık.
o dediğiniz vefk? neymiş diye baktım. duaların yazılışı falan. diyanet sayfasında açıklaması var yalnız yanlış kullanım ve istismara açık bi konuymus. neyse bnce boşverin onu.. ama dua edin tabi ki özellikle yeniayda dualar daha bi kabul oluyor gibi geliyor bana
onun dışında motive edecek hedefler lazım. bn çok sıkılınca yurtdışında doktora yaptığımı hayal ediyorum. bak siz onu da yapmışsınız ne güzel. kendinizi sevin. tamam kimse yalnız kalmak istemez ama siz bu coğrafyada okuyabilmiş hayatını yönlendirebilmiş akıllı kadınlarından birisisniz ne olur ona uygun davranın :)

Yalnız olmanın bu kadar kötü bişey olduğuneden düşünülür ki? Zaten bence duzgun bi iletişim olabilse biriyle insan yalnız olmaz. İlişki geliştirmek için çabalamalı ama oldugunuz/ oldugumuz seyi bunca kötülemek yanlış. Nasıl iyi ve kötü evlilik varsa( evlilik mutlak olarak iyi ve yalnızlığa çare bişey değil bana göre) iyi ve kötü yalnızlık da var. Yalnızlıgından bunca şikayet etmek yanlış tercihler yaptırabilir insana
V

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…