- 24 Aralık 2015
- 4.073
- 4.602
-
- Konu Sahibi senaysenay85
neden saçmalık ? psikolojimi anlatıyorum. yaşım 33 olmuş, etrafta sevgili arayan ağına düşürecek kız arayan evli erkekler var malesef hepimiz biliyoruz. İçimde kocaman bir duygusal boşluk var. Ben namusumla evlenmek istiyorum yıllarır istiyorum tümistememe rağmen olmuyor. Duygusal boşluk içindeki bir bekar kız kendisine ilgi gösteren bir erkeğe o erkek evli olsa da karşı koyması bir noktadan sonra zor ben de çok güçlü biri sayılmam
Kızlar anladığım kadarıyla konu sahibesinin üzerinde çoook ama çok yoğun ve irrite edici bir akraba çevre baskısı var . Doğal olarak da denize düşen yılana sarılıyor .
Yani fal olaylarına elbette inanmak istemezdi . Okumuş insan . Şu durumdan bile çaresiz hissettiğini anlayabiliriz .
Biraz empati kurarak cümlelerimizi özenle yazalım .
Bir şey yazmak istemiyorsak bile dalga geçeceğimize hayır duasında bulunalım . En tez vakitte hayırlısıyla evlenebilsin .
Psikoloji şakaya gelmez . Hani o ince çizgi vardır ya . Sebebi biz olmayalım
Buradan yazılanlar seni kurtarmaz. yapman gereken ise iyi bir psikolog önerisi
Ben katılmıyorum
Konu sahibesibden 2 yaş küçüğüm
Bu iş sadece kısmet meselesi, insanın ne kendisinin ne de ailesinin veya arkadaşkarının yardımcı olmak için yapabileceği bir şey yok
İnsanın elinden bir şey gelmemesi çaresizlik
Konu sahibesi de çaresiz, parasını verip çaresini bulmak istiyor
Bunda psikologluk bir durum göremyrm ben
Psikolog ne yapacak ki, konu sahibesi 1 saat iyi hissedecek evine döndüğünde yine yalnız yatacak
Kısa vadede değil de uzun vadede faydası olabilir. Durum çok vahim bence, özgüven, özsaygı yerlerde.
Çok şey farkeder uzun hikaye ama neyse. bakış açısı değişir özgüveni gelişir....Ben katılmıyorum
Konu sahibesibden 2 yaş küçüğüm
Bu iş sadece kısmet meselesi, insanın ne kendisinin ne de ailesinin veya arkadaşkarının yardımcı olmak için yapabileceği bir şey yok
İnsanın elinden bir şey gelmemesi çaresizlik
Konu sahibesi de çaresiz, parasını verip çaresini bulmak istiyor
Bunda psikologluk bir durum göremyrm ben
Psikolog ne yapacak ki, konu sahibesi 1 saat iyi hissedecek evine döndüğünde yine yalnız yatacak
Valla panpa ben konu sahibesini o şekilde göremedim
Yalnızlık başına vurmuş gibi geldi bana
Gönlüne göre birini bulsa bence mutlu bir insan olur
Çok şey farkeder uzun hikaye ama neyse. bakış açısı değişir özgüveni gelişir....
Az önce yazılan tüm yorumları okumamıştım da şimdi okudum. Biraz sinirlendim biraz güldüm. Yüksek lisans yapınca herşeye olağanüstü bilimsel bir mantıkla yaklaşabileceğimiz düşünülüyor galiba. Yok öyle bişey. İnsanız. Kadınız. Çaresizlik duygusu insanı yanlışa sürükleyebilir. Zaten konu sahibesinin aklı karışık, üzgün ve çaresiz. Yoksa niye bize sorsun. Tamam yol gösterin ama acımasızca eleştirmeyin. Biraz empati lütfen
Yalnız olmanın bu kadar kötü bişey olduğuneden düşünülür ki? Zaten bence duzgun bi iletişim olabilse biriyle insan yalnız olmaz. İlişki geliştirmek için çabalamalı ama oldugunuz/ oldugumuz seyi bunca kötülemek yanlış. Nasıl iyi ve kötü evlilik varsa( evlilik mutlak olarak iyi ve yalnızlığa çare bişey değil bana göre) iyi ve kötü yalnızlık da var. Yalnızlıgından bunca şikayet etmek yanlış tercihler yaptırabilir insanaYani astoria da aynı şeyi yazmış aslında
Psikologların bakış açısını değiştirme vaadinin bazı konularda çalışmadığını düşünüyorum
Bu da o konulardan biri
Konu sahibesi bakışaçısını değiştirse dahi (ve ben de) realite değişmiyor. Yine her gece yalnız yatıyorsun, yine hayatı paylaştığın kimse yok...sonuç aynıyken ve sonucu gözle görürken bakışaçısının ne olduğunun çok da önemi yok bence.