- 25 Ağustos 2014
- 8.558
- 12.749
-
- Konu Sahibi QUEENofTURKEY
Evet tatlım, biz gayet iyi anlasiyoruz aslinda kulturel olarak ayniyiz, sadece maddi olarak onlar biraz daha cimriler mi denir bilmiyorum. Bir dE sözlüm mesela gerektiginde resti cekiyor, dinlemiyor mesela esya konusunda da dinlemedi aldi. Beyaz esyada da laf ettiler dinlemedi aldi. Ama bilmiyorum, benim ailem de coo seviyor sözlümü. Annesiyle de aram su siralar fena degil mesafe koydum, cagirdi musait degilim dedim. Ararsa aciyorum o kadar. Esya konusunda falan aradi begendim diye tesekkur ettim. Ayni mahalledeyiz, kulturel dusunceler yapılar ayni, farkli olan maddi dusuncelerdeki davranislar :-S mesela sozlum benim begendigim istedigim seylere ozen gosteriyor, tektas im vardi ama sevgililikten kalma, yine laf edeceklerini bile bile pirlanta aldi. Oysa onlar odemiyor ama yorumlari hep var. İkimiz oturup mantikli kararlar alabiliyoruz. Dusunuyoruz, ama cok yorum yapıyorlar, maddi olarak katkilari yok olmasin da bir sey demiyorum ama yorum yapma haklari, mudahale eetmeye calismalari canimi sıkıyor.
Ay öyle ucuzsa gelirim ya bak sözün olsunFiyatından biçin bahsediyo problem burda?
Söylemesin 1e aldım 10aaldım onlar ödemiycrk çok heves ediyosa göstersin kafi
Gelinliğe gelince ha kiralamışsın ha almışsın arada yarı fiyat bile oynamıyo .
2000 se satılık 100-200 aşağıya kiralıyosun değer mi ?
Buarada piyasa gerçekten kötü durumda hergün dışarı çıktığımda birkaç yerin daha kapandığını görüyorum 5e sattıkları şeyleri 1e 2ye verenler var pahalı almışssınız :)
Gelinlik için istanbula gel kadıköyde enpahalı gelinlikçilerde bile camlarda yazı var 500-1000-1500 gelinlik fiyatları 4 sene önce 2500tan 1 kuruş aşağı gelinlik olmayan yerde şimdi 1000
ben gezdiririm seni :)
Aynen canim ne güzel yorumlamissin insan iliskilerini, icimdeki dusunceleri almissin yazmissin sag ol. Sozlum iyi insaALLAH böyle devam eder. Onlar da artik biraz susmayi denerler umarim.Sözlünüz her şeyin farkındaysa bu iyi, gerektiğinde gereken cevabı verir. Bir arkadaşımın kayınvalidesi tek kuruş para harcamadığı gibi ev için alınan her şeye burnunu sokar, oğlumun parası derdi. Çok fena insanlar var. Bizim ülkenin genel sorunu bu laçkalaşmış insan ilişkileri. Samimiyet iyi niyet kelimelerinin içi çok boşaltılmış. Fikir sormadan fikir beyan edilmesi bile büyük terbiyesizlik bana göre, sanki bizim aklımız yok..
Fiyatina gelince cekirdek aileden türeyen insanlarFiyatından biçin bahsediyo problem burda?
Söylemesin 1e aldım 10aaldım onlar ödemiycrk çok heves ediyosa göstersin kafi
Gelinliğe gelince ha kiralamışsın ha almışsın arada yarı fiyat bile oynamıyo .
2000 se satılık 100-200 aşağıya kiralıyosun değer mi ?
Buarada piyasa gerçekten kötü durumda hergün dışarı çıktığımda birkaç yerin daha kapandığını görüyorum 5e sattıkları şeyleri 1e 2ye verenler var pahalı almışssınız :)
Gelinlik için istanbula gel kadıköyde enpahalı gelinlikçilerde bile camlarda yazı var 500-1000-1500 gelinlik fiyatları 4 sene önce 2500tan 1 kuruş aşağı gelinlik olmayan yerde şimdi 1000
ben gezdiririm seni :)
Ay öyle ucuzsa gelirim ya bak sözün olsunbizim burasi ticaret kendi herhalde ondan var ya benim begendigim esyalarin en kötüleri nerdeyse butun sehri gezdik, istedigim modelin en kötü gorunenleri bile 5.500 den agzini acti uyduruk yemek odasi takimina 3.500 cektiler. Bizim buraso öyle sanırım. Gelinlige gelince nerde 2500 fiyatlar vardi, kiralarsak 900 falan gunlugu. O kadar fark oynasa tabi ki alirim. Olmadi orda halam var oraya gidip baksam ya.
Telefondan ekleniyor mu yoksa pc ye geçeceğim ?Geldiğinde ikimizde uygun olursak tabiki sözüm olsun .
Fiyat konusu malesef böyle ayakta kalmaya çalışıyolar aynı caddede altlı üstlü sağlı sollu 60-70 mağaza vardır belki daha fazla bi kısmı kapattı kalanlarda bu fiyat .
Aldığın koltuğun resmini ekler misin merak ettim
Biraz bekleyin hemen yollayacağım pc den
Telden nasil oluyor ? Deniyorum ama beceremedim sanirimYoo telden de yükleniyo
Arkadaslar direk konuya girmek istiyorum.
Biz sözlümle eşya aldik bana göre erkendi ama yine de o almak istedi. İstediğim esyalar oldu çok şükür cok sevdim beğendim. Alırken bulundugum sehirden bakıldı ilk bana resim atti sonra birlikte gidecektik ama istedigim modeller resimde bile tiksindirdi beni o kadar berbatti fiyatlar da o kadar fazla. Neyse hafif bir surtusmeden sonra baska sehirden aldik, begendik ön odeme yapildi bakilmaya gidilecek. İnternet uzerinden ggüvenilir bir inegol mobilya sitesinden begendik. Her neyse hersey iyi hos biz surekli plan kuruyoruz esyalara bakiyoruz. Hayaller, hayaller. Benim begendigim yemek odasi takimina bir iki ekleme yapildi, koltuk takimina bir iki ekleme, orta sehpa hediye 11 milyar tuttu. Oturma oodasini onun istegiyle yine oturma grubu aldik o secti. 3 milyar kadar da oturma grubu tuttu. Onu bulunduğumuz sehirden aldik. 6 milyar da beyaz esyalar (tv, buzdolabi, mikrodalga, derin dondurucu). Sozlum kendisi ödüyor. Sürekli yorumlarimi istiyor, mutlulugunu paylas diyor, gece gündüz bu konular ben de mutluyum şükür. Ama abisi cikip ben evi koca evi 9 milyara dizdim diyor, baskasi cikip cok pahali diyor, yok ben hersey dahil 10 milyar verdim diyor. Diyorlar da diyorlar. Bir cenelerini kesemediler. Derdine düştüler. Bizimki de heyecandan pat gosteriyor aldik diye herkese. Sonra üzülerek canim sıkıldı diyor. Ya hu ! Neye ssıkıldı diyorum, biz de istesek ucuz bir düğün paketiyle evi dizerdik ama esya var esya var biz almak icin almadik ki diyorum. Hosumuze gitti begendik, kiskaniyorlar diyorum. Haklisin ama sanki enayiyim gb konusuyorlar diyor. Ucuza kacmak mesele olsaydi biz de kacardik, sanki biz salagiz onlar akilli diyor. Ben de ayni sekilde diyorum ama benim de canimi sıkıyorlar. Sürekli bir elestiri, yorum, yok bizi enayi gb akil vermeler. Bu akil veren insanlar düğün salonuna bir kac saat icin o kadar para yigip esyadan kismak zorunda kalan şimdi çok sıkıntıda olan birisi. Teki desen cimri zaten, esinin fikrini bile almadi hicbir konuda. Bilmis bilmis, güzel ya da kötü yorum yapacaklarina yok cok para vermissin, yok valla sana helal olsun bu kadar para vermissin sinir oldum artik kimse de bir güzel yorum yapmaz mi esyalariniz cok kaliteli cok guzel diye. Benim cevremden herkes bayildi, hatta biz de alsak diyenler oldu. Cok bilmisler konusuyorlar, sözlüm de sürekli bu konularla ic ice anlatamam o kadar hevesli olacagini beklemiyordum beni de geçti. Sonra yorumlar böyle olunca da ister istemez kafaya takiyor. Benim de canim cok sıkılıyor, kendimi zor tutuyorum terslememek kötü bir sey dememk icin. Kime neyse ya parasindan, sanki kendileri veriyor. La havle......
kıyamam sana ya. aynen canım çok şükrediyorum hevesine de kendisine de. inşallah böyle devam eder işte etkilenir diye de çekiniyorum sürekli bu laflardanAh be canım... Bu dönemde illa olur böyle konuşanlar. Ne güzel sözlünle anlaşıyorsunuz en azından. İkiniz de heveslisiniz. Dökülen parayı problem edip anlaşmazlık çıkarmıyor. Bizde mırın kırın etmişti kocam bazı şeylere. Beyaz eşyayı inox istedim mırın kırın etti. Ankastre istedim mırın kırın etti. İnoxla beyaz boyalı olan buzdolabının arasında 1000 liraya yakın fark vardı eşim çok laf etti ne farkı var beyaz olsun dedi. Yine de en iyisi olsun istedim. Yaptı şükür her şey içime sindiği gibi oldu ama benim kocam seninki kadar hevesli değildi. Bazen hala laf çarpıyor daha hesaplı hareket etseydik o parayla şunu şunu yapardık diyor. Kimsenin lafına bakma. Siz kendinize bakın denilen laflara da he deyip geçin. Ya benimki gibi mırın kırın edip canını sıksaydı??? Şükret bence
Sol üst tarafta :)Telden nasil oluyor ? Deniyorum ama beceremedim sanirim
Tatlim salon, yemek odasi ben sectim, oturma odasini sozlum secti. O kadar sevdik ki simdiden ev tutup getirsem diyor bos yere kira verme gerek yok depoda dursunlar diyorum. Ara sira kayseriden aldigina gidip bakiyor falan. Benim icin de esya önemli. Erkek aarkadasimin durumu orta kendi maasiyla ödüyor. Cok zzengin degiller, yardim eden de yok. Ama biz esya iyi olsun ama mesela dugun salonuna az para verelim diye düşündük. Gelinliği satin almak yerine kiralamak gb seylerden kismayi dusunduk
Etkilenmemesini sağlamak senin elinde canım. Biri moralini bozduğunda konuşup sankinleştirirsen birbirinizin yanında olursanız bence problem olmaz ya. Ah şu paranın gözü kör olsun. Ne vardı havadan yağsaydı hiç dert etmeseydik savursaydık.kıyamam sana ya. aynen canım çok şükrediyorum hevesine de kendisine de. inşallah böyle devam eder işte etkilenir diye de çekiniyorum sürekli bu laflardan
Etkilenmemesini sağlamak senin elinde canım. Biri moralini bozduğunda konuşup sankinleştirirsen birbirinizin yanında olursanız bence problem olmaz ya. Ah şu paranın gözü kör olsun. Ne vardı havadan yağsaydı hiç dert etmeseydik savursaydık.