Kıskançlık olarak yorumlayarak kendi sinirimi önlemeye çalışıyorum.

QUEENofTURKEY

Garson masa iyi, manzarayı değiştir.
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2017
3.816
7.459
32
Arkadaslar direk konuya girmek istiyorum.
Biz sözlümle eşya aldik bana göre erkendi ama yine de o almak istedi. İstediğim esyalar oldu çok şükür cok sevdim beğendim. Alırken bulundugum sehirden bakıldı ilk bana resim atti sonra birlikte gidecektik ama istedigim modeller resimde bile tiksindirdi beni o kadar berbatti fiyatlar da o kadar fazla. Neyse hafif bir surtusmeden sonra baska sehirden aldik, begendik ön odeme yapildi bakilmaya gidilecek. İnternet uzerinden ggüvenilir bir inegol mobilya sitesinden begendik. Her neyse hersey iyi hos biz surekli plan kuruyoruz esyalara bakiyoruz. Hayaller, hayaller. Benim begendigim yemek odasi takimina bir iki ekleme yapildi, koltuk takimina bir iki ekleme, orta sehpa hediye 11 milyar tuttu. Oturma oodasini onun istegiyle yine oturma grubu aldik o secti. 3 milyar kadar da oturma grubu tuttu. Onu bulunduğumuz sehirden aldik. 6 milyar da beyaz esyalar (tv, buzdolabi, mikrodalga, derin dondurucu). Sozlum kendisi ödüyor. Sürekli yorumlarimi istiyor, mutlulugunu paylas diyor, gece gündüz bu konular ben de mutluyum şükür. Ama abisi cikip ben evi koca evi 9 milyara dizdim diyor, baskasi cikip cok pahali diyor, yok ben hersey dahil 10 milyar verdim diyor. Diyorlar da diyorlar. Bir cenelerini kesemediler. Derdine düştüler. Bizimki de heyecandan pat gosteriyor aldik diye herkese. Sonra üzülerek canim sıkıldı diyor. Ya hu ! Neye ssıkıldı diyorum, biz de istesek ucuz bir düğün paketiyle evi dizerdik ama esya var esya var biz almak icin almadik ki diyorum. Hosumuze gitti begendik, kiskaniyorlar diyorum. Haklisin ama sanki enayiyim gb konusuyorlar diyor. Ucuza kacmak mesele olsaydi biz de kacardik, sanki biz salagiz onlar akilli diyor. Ben de ayni sekilde diyorum ama benim de canimi sıkıyorlar. Sürekli bir elestiri, yorum, yok bizi enayi gb akil vermeler. Bu akil veren insanlar düğün salonuna bir kac saat icin o kadar para yigip esyadan kismak zorunda kalan şimdi çok sıkıntıda olan birisi. Teki desen cimri zaten, esinin fikrini bile almadi hicbir konuda. Bilmis bilmis, güzel ya da kötü yorum yapacaklarina yok cok para vermissin, yok valla sana helal olsun bu kadar para vermissin sinir oldum artik kimse de bir güzel yorum yapmaz mi esyalariniz cok kaliteli cok guzel diye. Benim cevremden herkes bayildi, hatta biz de alsak diyenler oldu. Cok bilmisler konusuyorlar, sözlüm de sürekli bu konularla ic ice anlatamam o kadar hevesli olacagini beklemiyordum beni de geçti. Sonra yorumlar böyle olunca da ister istemez kafaya takiyor. Benim de canim cok sıkılıyor, kendimi zor tutuyorum terslememek kötü bir sey dememk icin. Kime neyse ya parasindan, sanki kendileri veriyor. La havle......

Ucuzluğundan ziyade kalitesine bakıyoruz deyin geçin, insanların ağzı torba değil büzesiniz herkesi kafaya takarsanız işiniz çok. İnsanlar konuşur yani ucuz alsanız da "Bu kalitesizdir ya fiyatı çok ucuz" derlerdi. Takmayın bu kadar, polemiğe de girmeyin.

Bi şey soracağım aldığınız eşyalar nerde duracak evlenene kadar? Eskimez mi? Yıpranmaz mı?
Bana göre de çok olmuş çünkü eski konunuzdan indirimde olduğu için almak istediğinizi hatırlıyorum. Yani bu düşünceye göre çok vermişsiniz.

Yani sonuçta ağzı olmayanlar memleketi diye bi yer yok. Herkes herşeye yorum yapıyor yapma hakkını kendinde görüyor. Kimsenin dediğine Takılmamayı öğrenin bence en kısa yoldan.

Ucuzluğundan ziyade kalitesine bakıyoruz deyin geçin, insanların ağzı torba değil büzesiniz herkesi kafaya takarsanız işiniz çok. İnsanlar konuşur yani ucuz alsanız da "Bu kalitesizdir ya fiyatı çok ucuz" derlerdi. Takmayın bu kadar, polemiğe de girmeyin.
Ay girmek istemiyorum canım da sözlümun en yakinlari ccekirdek ailesinden basliyor bu yorumlar bir katkilari da yok. O da o kadar hevesli herseyi düşünüyor ediyor. Onun da cani sıkılıp etkilenir diye de cekiniyorum. Cok hevesli cok heyecanli, sonra morali bozuluyor. Ben ze toparliyorum, oysa o kadar sevdik ki esyalarimizi. Begendim ya da begenmedim de gec sana ne pparasindan degil mi ya?

Bi şey soracağım aldığınız eşyalar nerde duracak evlenene kadar? Eskimez mi? Yıpranmaz mı?
Bana göre de çok olmuş çünkü eski konunuzdan indirimde olduğu için almak istediğinizi hatırlıyorum. Yani bu düşünceye göre çok vermişsiniz.
Tatlim hepsi magazalarin deposunda bekleyecek evlenene kadar.

valla eğer imkanlar dahilindeyse! eşya önemli bence
kalitesinden öte aldığın eşyayı sevmek çok önemli
eğer eşyalarını seviyorsan hiç üzülme, millete de takılma
insan evinden içeri girince "oh" demeli
ben mesela yanlış eşya seçimi kurbanı olmuştum (kendim seçtim bi de)
çok rahatsız ediciydi
ne zaman değiştirdim, rahatladım

Tatlim hepsi magazalarin deposunda bekleyecek evlenene kadar.
Evet canim babasi indirimde diye tutturmustu ama sözlüm de benim gb düşündü cok begendi sonra bu sekilde aldik, esyalar bulundugumuz sehirde hem kalitesizdi hem de cok pahaliydi. İstedigim modeller. O yuzden bursa dan aldik.

Ay girmek istemiyorum canım da sözlümun en yakinlari ccekirdek ailesinden basliyor bu yorumlar bir katkilari da yok. O da o kadar hevesli herseyi düşünüyor ediyor. Onun da cani sıkılıp etkilenir diye de cekiniyorum. Cok hevesli cok heyecanli, sonra morali bozuluyor. Ben ze toparliyorum, oysa o kadar sevdik ki esyalarimizi. Begendim ya da begenmedim de gec sana ne pparasindan degil mi ya?

Adamlara bir şey söylemeyin zaten. Sözlünüzü rahatlatın takmaması gerektiği konusunda. Kulp bulmak isteyen her şeye kulp bulur, herkesi memnun edebilmek mümkün değil.

valla eğer imkanlar dahilindeyse! eşya önemli bence
kalitesinden öte aldığın eşyayı sevmek çok önemli
eğer eşyalarını seviyorsan hiç üzülme, millete de takılma
insan evinden içeri girince "oh" demeli
ben mesela yanlış eşya seçimi kurbanı olmuştum (kendim seçtim bi de)
çok rahatsız ediciydi
ne zaman değiştirdim, rahatladım
Tatlim salon, yemek odasi ben sectim, oturma odasini sozlum secti. O kadar sevdik ki simdiden ev tutup getirsem diyor bos yere kira verme gerek yok depoda dursunlar diyorum. Ara sira kayseriden aldigina gidip bakiyor falan. Benim icin de esya önemli. Erkek aarkadasimin durumu orta kendi maasiyla ödüyor. Cok zzengin degiller, yardim eden de yok. Ama biz esya iyi olsun ama mesela dugun salonuna az para verelim diye düşündük. Gelinliği satin almak yerine kiralamak gb seylerden kismayi dusunduk

Adamlara bir şey söylemeyin zaten. Sözlünüzü rahatlatın takmaması gerektiği konusunda. Kulp bulmak isteyen her şeye kulp bulur, herkesi memnun edebilmek mümkün değil.
Aynen o hemen unutup devam ediyor garibim heyecanina, nasil guzel degil mi diye surekli plan ev bakmalar falan ama nereye kadar iste. Sinirlerim bozuluyor ister istemez

Yani sonuçta ağzı olmayanlar memleketi diye bi yer yok. Herkes herşeye yorum yapıyor yapma hakkını kendinde görüyor. Kimsenin dediğine Takılmamayı öğrenin bence en kısa yoldan.
İster istemez suratim düşüyor bir de sözlüme üzülüyorum enayi gb yorum yapiyorlar dedi zoruma gitti. Herkese açıp gosteriyor esyalarin resmini heyecanla direk.

Tatlim salon, yemek odasi ben sectim, oturma odasini sozlum secti. O kadar sevdik ki simdiden ev tutup getirsem diyor bos yere kira verme gerek yok depoda dursunlar diyorum. Ara sira kayseriden aldigina gidip bakiyor falan. Benim icin de esya önemli. Erkek aarkadasimin durumu orta kendi maasiyla ödüyor. Cok zzengin degiller, yardim eden de yok. Ama biz esya iyi olsun ama mesela dugun salonuna az para verelim diye düşündük. Gelinliği satin almak yerine kiralamak gb seylerden kismayi dusunduk

bence en doğrusunu yapmışsınız
düğün de önemli belki bazı aileler için ama bence eşya çok daha önemli
gelinlik desen evet önce bir heves oluyor, kendi gelinliğim olsun diyorsun, sonra unutulup gidiyor
nazar değmesin, inşallah eşya evin içine girince de seversiniz

Ucuz alacak kadar zengin değiliz deyin. Ya da var ki alıyoruz allah size de nasip etsin deyin.

Nişanlının sokma akıllı biri değilse bunları duyu kurulup sana sarmıyorsa bi sıkıntı yok. Yani kimi bi tatile 1000 lira verir kimi 5000 verir, kimi kötü eve bi ton para bayılır bunlar çok değişebilen şeyler.

Nişanlına söyle herkese söylemesin fiyatı şunu bunu. Herkese anlatmak zorunda değilsiniz ki.

bence en doğrusunu yapmışsınız
düğün de önemli belki bazı aileler için ama bence eşya çok daha önemli
gelinlik desen evet önce bir heves oluyor, kendi gelinliğim olsun diyorsun, sonra unutulup gidiyor
nazar değmesin, inşallah eşya evin içine girince de seversiniz
İnsaALLAH canim ya. Aynen kendi gelinligim olsun istiyordum ama vazgectim mesela. Düşündüm dugun salonuna o kadar para verecegime normal bir dugun salonuna gidip, esyama veririm diye dusundum. İkimize de mantıklı geldi.

Ucuz alacak kadar zengin değiliz deyin. Ya da var ki alıyoruz allah size de nasip etsin deyin.

Nişanlının sokma akıllı biri değilse bunları duyu kurulup sana sarmıyorsa bi sıkıntı yok. Yani kimi bi tatile 1000 lira verir kimi 5000 verir, kimi kötü eve bi ton para bayılır bunlar çok değişebilen şeyler.

Nişanlına söyle herkese söylemesin fiyatı şunu bunu. Herkese anlatmak zorunda değilsiniz ki.
Haklisin canim. O ilk yazdigin sözü cok severim ben. Ama malesef bizimki herkese gosteriyor hevesle benim eerkek kardesime selam verdi sonra direk acti bak esyalarimza dedi gosterdi. Erkek kardesim fiyatini bile sormadi. Bunun soranlar da en yakinlari cekirdek aileden yani. Yorum yapanlar. Ucuz olsun baska dertleri yok. Sanki onu soruyoz. Ama bana sarmiyor şükür biraz takiliyor kafasina sonra ustunde durmuyor ayni heves heyecan devam. Ama etkilenir diye de korkuyorum, birine aldirmaz, ikisine, ucune hadi aldirirsa diye. İnsaALLAH iyice moralimizi bozmazlar.

Şu pahalı yorumları kadar gıcık olduğum birşey yok. Ben bilmiyorum sanki ne kadar verdiğimi. Ayrıca ucuza eşya dizmek marifet değil bende dizerdim ama evim beğenmediğim eşyalarla döşenmiş olurdu hepsi bu. Enayilik olduğunu düşünmüyorum tabıkı aynı ürün farklı bıyerde daha uyguna bulabildiysem onları alırım. :) Birde zırt pırt modası geçti, sıkıldım dıyerek esya değiştircek bir tip değilim. Uzun süre kullanılacak eşyalar benim gözümde ve pahalıda olabilir. Can sıkacak aşırı bir durum yok

Bu konu hakkında düşüncem, elalemin ağzının torba olmadığı, her konuda fikir beyan etmeye devam edecekleridir. Bu konu dışında bir de şunu sormak istiyorum size. Çok konu açtınız, sözlünüz annesi kardeşi çevresi hakkında hep bir serzenişte bulunuyorsunuz. Bellli ki kültürel vs. birçok açıdan farklısınız. O çevreden tek iyi olan şey sözlünüz. Ama evlenince gerçekten ailede devreye giriyor. Ben girmez sanıyordum, ama giriyor. Bunlara da hazır olmalısınız. Bunları da düşünmelisiniz. Ortak bir paydada buluşamıyor ve tahammül gösteremiyorsanız, ilerisi için çok tehlikeli. Sözlünüz eşiniz olduğunda ve bu aile çevre bağları ile görüşülmeye devam edildiğinde her ne kadar sizin gibi düşünen bir eşe sahip olsanız da denge sağlamak çok zor ve yıpratıcı.

Şu pahalı yorumları kadar gıcık olduğum birşey yok. Ben bilmiyorum sanki ne kadar verdiğimi. Ayrıca ucuza eşya dizmek marifet değil bende dizerdim ama evim beğenmediğim eşyalarla döşenmiş olurdu hepsi bu. Enayilik olduğunu düşünmüyorum tabıkı aynı ürün farklı bıyerde daha uyguna bulabildiysem onları alırım. :) Birde zırt pırt modası geçti, sıkıldım dıyerek esya değiştircek bir tip değilim. Uzun süre kullanılacak eşyalar benim gözümde ve pahalıda olabilir. Can sıkacak aşırı bir durum yok
Ben de böyle dusunuyorum canim begendigim modellere göre fiyati gayet uygundu ama işte. Ucuza dizmeyi marifet saniyorlar. Ne buldun ucuza getir evine. Mantik bu.

Bu konu hakkında düşüncem, elalemin ağzının torba olmadığı, her konuda fikir beyan etmeye devam edecekleridir. Bu konu dışında bir de şunu sormak istiyorum size. Çok konu açtınız, sözlünüz annesi kardeşi çevresi hakkında hep bir serzenişte bulunuyorsunuz. Bellli ki kültürel vs. birçok açıdan farklısınız. O çevreden tek iyi olan şey sözlünüz. Ama evlenince gerçekten ailede devreye giriyor. Ben girmez sanıyordum, ama giriyor. Bunlara da hazır olmalısınız. Bunları da düşünmelisiniz. Ortak bir paydada buluşamıyor ve tahammül gösteremiyorsanız, ilerisi için çok tehlikeli. Sözlünüz eşiniz olduğunda ve bu aile çevre bağları ile görüşülmeye devam edildiğinde her ne kadar sizin gibi düşünen bir eşe sahip olsanız da denge sağlamak çok zor ve yıpratıcı.
Evet tatlım, biz gayet iyi anlasiyoruz aslinda kulturel olarak ayniyiz, sadece maddi olarak onlar biraz daha cimriler mi denir bilmiyorum. Bir dE sözlüm mesela gerektiginde resti cekiyor, dinlemiyor mesela esya konusunda da dinlemedi aldi. Beyaz esyada da laf ettiler dinlemedi aldi. Ama bilmiyorum, benim ailem de coo seviyor sözlümü. Annesiyle de aram su siralar fena degil mesafe koydum, cagirdi musait degilim dedim. Ararsa aciyorum o kadar. Esya konusunda falan aradi begendim diye tesekkur ettim. Ayni mahalledeyiz, kulturel dusunceler yapılar ayni, farkli olan maddi dusuncelerdeki davranislar :-S mesela sozlum benim begendigim istedigim seylere ozen gosteriyor, tektas im vardi ama sevgililikten kalma, yine laf edeceklerini bile bile pirlanta aldi. Oysa onlar odemiyor ama yorumlari hep var. İkimiz oturup mantikli kararlar alabiliyoruz. Dusunuyoruz, ama cok yorum yapıyorlar, maddi olarak katkilari yok olmasin da bir sey demiyorum ama yorum yapma haklari, mudahale eetmeye calismalari canimi sıkıyor.

X