Hayır daha öncede uzun ilişkiler yaşadım ilk defa aşık olmuyorum ama daha öncekilerede hiç bu kadar bağlanmadım ama bunu aşamıyorumBen onları yazarken sinirli değildim. Sonuçta sizin hayatınız, cefasını da sefasını da siz çekecek veya süreceksiniz. Fakat yolun sonunun karanlık olduğunu bilen biri olarak uyarmak amaçlı belki küçük bir nebze faydası olur amaçlı yazıyorum. Sizin ilk ilişkiniz mi, ilk kez mi aşık oldunuz?
E sen sevgilini sevmeye devam et ne diyelim yani. Çok yakın bir arkadaşım anlattığınıza çok benzer bi adamla evlendş defalarca uyardım. Kötü kalpli, kıskanç, ara bozucu bile oldum. Aylarca konuşmadı benimle. Sonuç mu cehennem gibi bir evliliği var şuanda ama iş işten geçti. Tanımıyorum sizi ama bir hemcinsiniz olarak halinize üzüldüm. Son olarak hakkınızda hayırlısı olsun başka da bir şey diyemiyorumNe kadar kötü kalplisiniz... Sevgi sadece iyi insanlara mı hissediliyor? Yeri geliyor ailemizle çok kötü şeyler yaşıyoruz veya bi kötülüklerini görüyoruz içinizdeki sevgi yokmu oluyor sizin??
Çok teşekkür ederim inanın her şeyi araştırdım narsistlik okb othello sendromu onada her şeyi güzelce anlatıyorum fakat gerçekten farkında değil anlamıyor ve diğer türlü ben rahat edemiyorum diyor eğer sende yapamıyorsan ben senide üzmek evlenince mutsuz olmanı sorgulamanı istemiyorum diyor inanın sevdiğim için bırakmaya gönlüm razı gelmiyor hepsi normal değil evet farkındayım herkes biton şey söylüyor ama içinden nasıl çıkıcağımı bulamıyorum uzak kalmayıda denedim ve özlüyorum elimde değil her şeyi denedim bende ona saçma sapan kıskançlıklar kısıtlamalar koydum eğer sen böyle mutlu olacaksan ben yapmam sorun değil diyor ve hiç sözünü dahi etmiyor bense her seferinde ne var bunda diye sorguluyorum bu yüzdende Artık beynim yorulduHanımefendi benim size önerim bir süre uzak durup bir hayatınızı gözden geçirin ve ilişkinizi ilk günden itibaren düşünün. Ama bildiğiniz böyle oruca girin. Hiç konuşmayın görüşmeyin. Hayatınızda olmak istediğim yerde miyim sorusuna onun sesi karışmadan cevap arayın.
Neden derseniz bence bu şahıs size basbayağı psikolojide gaslighting diye adlandırılan suistimali yapıyor. Ve buna maruz kalanlar genelde o kişiden uzaklaşmadan bunu farketmiyor. Ortadaki bir gerçeği alıyor, sözde size başka bir açıdan gösterip gerek suçluluk duygusu kullanarak gerek uzun tartışmalarla kafanızı karıştırarak aslında manipülasyon uyguluyor. Ve bir bakıyorsunuz onun lafına gelmişsiniz. Ve bunu kademeli uyguluyor ki siz alıştıkça bir üst seviyeye çıkabilsin. Yavaş yavaş istediği konuma çekmeye çalışıyor. Bakın "bağrını başkası görmesin" deyip dekolteniz ile başlamış "seni başkası görmesin" deyip işinizden etmeye kadar getirmiş. Nerede duracak ne zaman tatmin olacak bilemezsiniz. Ya yukarıda dendiği gibi mesele üstünüzden kapı kilitlemeye gelirse. Anne-baba ile görüştürmemeye getiren insanlar var.
Okuduğumuz haberlerdeki insanlar bir günde o duruma gelmiyor. Size ilişkinizin ilk ayında işini bırak, kimseyle bensiz görüşme, saat başı beni ara deseydi ne yapardınız bir düşünün.
Ve ayrıca sempatinizi bir kenara bırakın. Onu değil kendinize öncelik verin. Bilmeden yapıyorsa ciddi psikolojik sorunu var ve normal sanıyor. Filmlerdeki gibi aşk bir halt düzeltmez. Kendinize yazık edersiniz. Birşeyler onun yüzünden kaybolsun ki dönüp kendine baksın. Depresyona girerse de girsin. Yardım aramaya iter onu. İyilik yapmış olursunuz.
Yok bilerek yapıyorsa bildiğiniz psikopattır. Çok ciddiyim kaçın gidin.
Destek alma imkanınız var mı? Eğer varsa mutlaka alın. Aşık olduğunuz için o ayrılığın acısından korkuyorsunuz. Gözünüze büyük bir acı geliyor, ondan ayrı durduğunuzdaki mutsuzluk yüreğinize fazla yük gibi geliyor. Aslında şuanda da mutsuzsunuz ama şuan peyderpey yaşıyorsunuz o mutsuzluğu. Yani o büyük mutsuzluğu her gün az az yaşayınca katlanması daha kolay geliyor. Fakat olaya mantıkla baksanız ayrılıkta evet acı çekeceksiniz ama hepsini kısa bir vakte ve tek başınıza(onsuz) yaşadıktan sonra kurtulup gideceksiniz bu girdaptan. Ama şimdi her gün az miktarda ama çok uzun sürecek bir acıyı çekiyorsunuz. Günün birinde dayanma gücünüz bitecek, belki evlendikten sonra o zaman pişman olursunuz. Kendinize bunları layık görmeyin. Biraz cesaretle o acıyı tek seferde çekmeyi göze alın. Zor geliyor olabilir ama inanın her gün bunları çekmekten daha az canınız acıyacak, sonrasında ne büyük bir felaketten kurtulmuşum diye düşüneceksiniz.Hayır daha öncede uzun ilişkiler yaşadım ilk defa aşık olmuyorum ama daha öncekilerede hiç bu kadar bağlanmadım ama bunu aşamıyorum
Malesef o bunları bir sorun olarak görmüyor ve bende böyle düşününce aklım karışıyor çünkü böyle şeylere hiç bişey demez, aynı evde bulunduk mesela şortla balkona çıktım hiç takılmaz dışarı Çıkma etmede demiyor ama işte kendince sorun gördüğü şeyler olunca hayır diyor ve önce bana bi söylemelisin diyor kendiside öyle çünkü he şuan evli değilsiniz diceksiniz ama evliliği zaten sadece resmi olarak görüyor ben senden eminim şuan elini tutuyosam evlenincede bişey değişmez sadece bi resmiyet diyor onu haklı çıkarmaya çalışmıyorum ama çelişiyor hareketleri ve bende sevdiğim için direk teşhis koyup bitirmek istemiyorumHemen evlenme sakın uzata bildiğin kadar uzat. Ve beraber terapiste gidin lütfenevlenince pencereden dışarı bile baktırmaz. Tecrübem yazıyor ben değil
OoooYok ps4 pro aldı kendine oyun düşkünü bayağı Call of Duty Modern Warfare oynuyor bir de orda sövüyor sinirleniyor adam vuramadığındaAma çok iyi oynar orası ayrı xD
Karşımdaki insan sizin karşısınıza geçse size öyle bi kendini anlatır ki hak verirsiniz çünkü her şeye bi mantıklı açıklaması var sizi sanki büyülüyor ve hak veriyorsunuz... Dışardan bakıldığında çok kötü görünüyor biliyorum ama yaşadığım onca güzel huyuda var ve içimde sevgi var malesef yoksa bi insan neden sabreder ki bu kadar zaman lütfen anlamaya çalışın yargılanmak için değil kendimce bi çözüm bulmak fikir almak ne biliyim bu kötü durumdan çıkmak istiyorum ama inanın öyle Ayrıl gitsin demek yazarken kolay oluyor
Hayirlisi o zamanHayır daha öncede uzun ilişkiler yaşadım ilk defa aşık olmuyorum ama daha öncekilerede hiç bu kadar bağlanmadım ama bunu aşamıyorum
Çok teşekkür ederim inanın her şeyi araştırdım narsistlik okb othello sendromu onada her şeyi güzelce anlatıyorum fakat gerçekten farkında değil anlamıyor ve diğer türlü ben rahat edemiyorum diyor eğer sende yapamıyorsan ben senide üzmek evlenince mutsuz olmanı sorgulamanı istemiyorum diyor inanın sevdiğim için bırakmaya gönlüm razı gelmiyor hepsi normal değil evet farkındayım herkes biton şey söylüyor ama içinden nasıl çıkıcağımı bulamıyorum uzak kalmayıda denedim ve özlüyorum elimde değil her şeyi denedim bende ona saçma sapan kıskançlıklar kısıtlamalar koydum eğer sen böyle mutlu olacaksan ben yapmam sorun değil diyor ve hiç sözünü dahi etmiyor bense her seferinde ne var bunda diye sorguluyorum bu yüzdende Artık beynim yoruldu
Dediğiniz gibi onun normali buysa eğer o zaman bir rahatsızlığı var maalesef. Ve sizin aşırıya kaçan kısıtlamalarınıza tamam demesi de destekliyor. Ayrılmak istemiyorsanız eğer üzgünüm ama iş burada size düşüyor. Sen yardım alıp ilerleme göstermeden ben seninle evlenmem derdim ben olsam. Ve ciddi bir direnme ve irade gerekir buna.
Evlenirseniz çocuklarınızı bu ortamda yetiştirmek ister misiniz? Bu tür kontrolcü yönü hastalık boyutunda olan kişiler kesinlikle çocuklarına da yapıyorlar aynı şeyleri. Bir de Allah korusun sizde de onca sene yüzünden sorunlar baş gösterirse yazık olur ailenize. Bunları düşünün ve iradenizi sürekli tazeleyerek karşı koyun. Gerektiğinde tatlı dille gerektiğinde sertlikle.
Ve onun etrafını inceleyin. Mesela onun ailesi nasıl? Sorunun kaynağı onlarsa uzaklaşsın. Kendisiyle ilgili eksiklik görüyor da o yüzden mi yapıyor? Bununla ilgili yardım alsın. Kendine vakit ayırıp kendini geliştirsin. Sorun buysa ve kendiyle barışık olursa sizin üstünüze gereksiz düşmez.
Ben hâlâ yaptıklarının tamamen bilinçsiz olduğuna inanmıyorum. Çünkü bildiğiniz komplo kurduğu zamanlar olmuş iş yerinizde. Cinayeti planlayan adamın bir anda oldu demesi ne kadar inandırıcı olursa o kadar inandırıcı... Ama sizi tamamen tavsiyesiz bırakmak istemedim.
Ve bu süreçte siz de yardım alın bence. Bunalmışsınız. Biraz içgörü iyi gelebilir.
Kıskançlık da değil karakter de değil hastalık ama tedavisi sizde değil.
Yaşınız mı küçük ilk sevgiliniz mi dünyada başka erkek mi görmediniz bilmiyorum çünkü böyle bi ilişki yaşamanın başka bi açıklaması olamaz.
Bir erkek için iş bırakmak mı? Siz kendinize dönüp baktınız mı benim karakterim benim seçimlerime ne oldu dediniz mi?
Aileyle dışarı çıkarken izin almak falan hangi dünyada hangi kafada yaşıyosunuz?
siz onu seviyosunuz ama kendinizi sevmiyosunuz. Umarım gözünüz açılır da o hak vermeleri bırakırsınız geçmiş olsun ne diyelim.
Tükeneceksin.. Kendin bilirsin herkes nasıl istiyor ise öyle yaşar. Kendi seçimin ozaman hayırlısı neyse o olsun diyelimMalesef o bunları bir sorun olarak görmüyor ve bende böyle düşününce aklım karışıyor çünkü böyle şeylere hiç bişey demez, aynı evde bulunduk mesela şortla balkona çıktım hiç takılmaz dışarı Çıkma etmede demiyor ama işte kendince sorun gördüğü şeyler olunca hayır diyor ve önce bana bi söylemelisin diyor kendiside öyle çünkü he şuan evli değilsiniz diceksiniz ama evliliği zaten sadece resmi olarak görüyor ben senden eminim şuan elini tutuyosam evlenincede bişey değişmez sadece bi resmiyet diyor onu haklı çıkarmaya çalışmıyorum ama çelişiyor hareketleri ve bende sevdiğim için direk teşhis koyup bitirmek istemiyorum
Muhafazakar birimi?Malesef ikna edemiyorum çünkü benim karakterim böyle eşim olucak insan böyle giyinsin istiyorum diyor kapalı giyinerekte güzel olabilirsin illa açık saçık giyinmen gerekmiyor özel günlerde Yemeğe giderken falan zaten giyinirsin evdede zaten sana karışcak halim yok diyor ve öyle bi anlatıyor ki Hak veriyorum ve her geçen gün kafam daha çok karışıyor
dekolte giyme dedi tamam dedim erkek arkadaşları sil dedi tamam dedim
bu kişiyle tanıştığımda her şey çok hızlı gelişti sürekli benim gözümün içine bakıyor aşırı ilgileniyordu
gömlek bile yasak bol pantolon bol tşört gidip geliyorum en son baskılarıyla Resmen zorla işten ayrıldım
birini takip edicekken bile önce ona söylüyorum yoksa kavga kıyamet engelliyor
Ayrıca kendisi son zamanlarda aniden sinirlenmeye başladı bide çok takıntılı
Şöyle ki asla çalışamazsın demiyor ama kadın ağırlıklı biyer olsun illa istiyorsan diyor yani aslında beni alıkoymuyor ama kendi içi rahat edeceği gibi istiyor ve ben senin eşin olucam tabiki senin isteklerin benim için benim isteklerim senin için önemli olmalı diyor yani bi enteresan kendi işini kurmayı düşünüyor o zaman gelirsin yanıma diyor yada sana küçük biyer açarız öyle şeylerle ilgilenirsin ama yaşıtlarımın olduğu erkeklerle çok muhatap olacağım bi iş istemiyor zaten bende bu yüzden ikilemde kalıyorum şimdi çoğu insan bahane bulmaya çalışıyorsun falan dicek ama bu insan gerçektende ne tamamen kısıtlıyor ne özgür bırakıyor hem onun hem benim istediğim ortası olsun istiyor dediğim gibi her hareketi her yaptığını buraya sığdıramadığım için sadece sorun olanları yazabildim ayrıntılı açıklayamadım hepsiniBir insanın size ara ara iyi davranması, sizin artık konuştuğunuz tek kişi olması, hayatınızda yaşattığı ve yaşatmayı planladığı zorlukları düşündüğünüzde; sizi mutlu edeceği veya sizin ideal eşiniz olacağı anlamına gelmez. Ne yazık ki planlanmış bir oyundasınız ve hala farkında değilsiniz.
Karşıdaki kişi sizi ele geçire kadar dünyanın en iyisi ve ilgili sevgilisini oynamış ve sizi garanti gözüyle görünce gerçek yüzünü göstermiş. Sizi tüm arkadaşlarınızdan, iş hayatınızdan ve çevrenizden uzaklaştırmış. Huzursuz etmiş ve sürekli olarak ona vazife olmaması gereken her şeyde söz sahibi olmaya çalışmış. Bu olayların sonucunda sizi düşünen ve seven biri olsa sizi zorlamazdı ve bu yaşattıklarından dolayı sıkıntı olduğunu görürdü, üzülürdü ve alternatif çözüm bulmaya çalışırdı. Başka işe sokma gibi. Kıyafet meselesine, taksi olayına girmiyorum bile. Sadistçe. Bu yaşanan şeylerin tek bir sonucu var karşınızdaki sizi kontrol etmekten bu durum sizi tüketse bile vazgeçmiyor, vicdanen sorumlu olduğunu düşünmüyor çünkü bencil ve siz onun için üzerinde oyun oynadığı birisiniz.
Yaptığı şeyleri sizi kısıtlamasına, üzmesine, sizi strese sokmasına, rezil etmesine ve depresif hale getirmesine yani ona bağımlı hale getirmesi için yapmış.
Sağlıklı biri değil ve aslında en büyük kabusunuz olmak için gün sayıyor. Yaptıkları size olan aşkından değil. Sizi sevmiyor sadece sizi kendine uygun buluyor ve niteliklerinizi beğeniyor. Kontrol etmek ve sizin tüm dünyayla bağlantınızı kesmek, her şeyde onun sözünü dinlenmenizi ve hiç bir şeyde bir fikir üretmenizi istemiyor.
Bencil, otoriter, takıntılı, manipülatif biri. Tehlikeli. Size bir iyi bir kötü davranıp her durumda sorun çıkarıp, nasıl olduğunu anlamadan kriz çıkarıp sizi suçlar ki siz artık hiç bir şey yapmaya cesaret edemeyesiniz.
Karşınızdaki dürüst değil. Size ne derse desin, aslında sadece onun kurbanısınız. Sevgi aşk gibi değerleri bununla karşılaştırmayın. Sakın beraberliğe devam etmeyin. Hayatınızdaki hiç bir şeyde onun söz hakkının olmadığını söyleyin ve ayrılın.
Manyak gibi ısrarcı, bir anda baştaki gibi mükemmeli oynayıp, ağlayıp yalvarıp kendini size acındırma gibi taktiklere inanmayın. Şöyle düşünün mutlaka sürekli devam eden bir patern - döngü vardır. Sürekli o haklıdır, sürekli bir nedenden ötürü siz suçlu ve mutsuz hissedersiniz.
Siz istemediğinizde ve ayrılmak istediğinizde bir şey yok gibi davranacaktır, kabul etmezseniz olay çıkaracaktır vs ama tehdit edin, böyle bir ilişkiyi istemediğinizi söyleyip, uyandığınızı, kendisine başka köle bulmasını söylemeniz lazım. Sizden eğer ilgi olumlu veya olumsuz göremezse ve hemen açıklama yapmazsanız, konuşma isteğini kabul etmezseniz kurtulursunuz. Unutmayın bunlarla tartışmaya girilmez.
İnternette manipülatif insanlar mücadele diye bakın. Bencil ve manipülatif insanlar diye yazarsanız mutlaka ç
Şöyle ki asla çalışamazsın demiyor ama kadın ağırlıklı biyer olsun illa istiyorsan diyor yani aslında beni alıkoymuyor ama kendi içi rahat edeceği gibi istiyor ve ben senin eşin olucam tabiki senin isteklerin benim için benim isteklerim senin için önemli olmalı diyor yani bi enteresan kendi işini kurmayı düşünüyor o zaman gelirsin yanıma diyor yada sana küçük biyer açarız öyle şeylerle ilgilenirsin ama yaşıtlarımın olduğu erkeklerle çok muhatap olacağım bi iş istemiyor zaten bende bu yüzden ikilemde kalıyorum şimdi çoğu insan bahane bulmaya çalışıyorsun falan dicek ama bu insan gerçektende ne tamamen kısıtlıyor ne özgür bırakıyor hem onun hem benim istediğim ortası olsun istiyor dediğim gibi her hareketi her yaptığını buraya sığdıramadığım için sadece sorun olanları yazabildim ayrıntılı açıklayamadım hepsini