Kıskananlar Çatlasın Topiği :)

ben bılmıyorum tutcaz mı kı oruc?
ben tutmayı duşunuyorum Allahın izniyle birşey olmaz. hem annelerimiz oruc da tutmuşlar hamileyken bize birşey olmamış, yine de doktora sorarım tutmamda bi sakınca olmaz inşallah:26:
Ramazanda özellikle çok dikkat edin kendinize. Çok zorlamayın, mide bulantılarınız çok olursa illada tutucam demeyin bence. Yinede tabii durumunuza görede kendiniz karar verirsiniz.
mide bulantısı olursa tutulmaz galiba canım. benim bulantım falan yok ama o zmana ne olur bilmiyorum.:26:

ben degıl bacım sıderolıtes tahmın eden:1::1: ben burdakı herkesın uzun sure beklemeden gebe kalacagına ınanıyorum..hep ıcımden bu gectı bu gune kadar..hatta en sona kendımın kalacagını dusunuyordum..ama lıste sastı herhade..ben hıssedıyorum 1-2 aya gebe kalmayan kalmıcak sankı burda:49:
ahanda inşallahhhhhh:6: ben eksınlara başlım bari :)))

Ramazanda özellikle çok dikkat edin kendinize. Çok zorlamayın, mide bulantılarınız çok olursa illada tutucam demeyin bence. Yinede tabii durumunuza görede kendiniz karar verirsiniz.

o degılde bebegın susuz kalması korkutur benı..dırek ölduruyormus bu durum bebegı

o degılde bebegın susuz kalması korkutur benı..dırek ölduruyormus bu durum bebegı
Allah korusn bacım düşünme bunları sen. kendini iyi hissedersen tut. yoksa zorlama 2 canlısın sen neticede. doğana kadar yavrun ona göre hareket edeceksin bence:49::emir_bebek:

İşte o tür durumlara dikkat etmek lazım. Hani kış aylarında olsaydı bir sakınca olmazdı ama yazın bilmiyorum zararı olurmu. Hergün tutmayında 2 günde bir araverin. Zaten normaldede adet olunca bihafta-10 gün (kendi adıma konuşim) gidiyor zaten. Ama tavsiyem herkesin her dediğine kulak asmayın bilgisine güvendiğiniz birilerine, doktorunuz olabilir, ailedeki tecrübeliler olun sorun. Sadece ramazan ve oruç için demiyor herşey için.

Mesela benim kayınvalidemler çok batıl inançlı. Geçende karpuzun çekirdekleriyle yenirse gaz yapmadıını ve bağısakları çalıştırdığını öğrendim. Eşime söyledim ama çekirdekleri kurt yapar derler dedi. Bana çok saçma geldi, muhtemelen küçükken çocuklara yutupda boğazlarında kalmasın diye söylemişler, hepside inanmış. Hiç duymamıştım böle bişiyi. Kayınvalidemin yanında söledi eşim, k.validemde hemen kurt yapar ama dedi. Hani bilmiyorum belkide yapıyordur, sanmıyorum ama. Ben hep yerim, hatta karpuz çekirdeklerini kurutup yemiyolarmı. Yanlış mı biliyorum?

Demem o ki. Her söylenene inanıp acaba böle olurmu acaba şöle olurmu diye canınızı sıkmayın.

İşte o tür durumlara dikkat etmek lazım. Hani kış aylarında olsaydı bir sakınca olmazdı ama yazın bilmiyorum zararı olurmu. Hergün tutmayında 2 günde bir araverin. Zaten normaldede adet olunca bihafta-10 gün (kendi adıma konuşim) gidiyor zaten. Ama tavsiyem herkesin her dediğine kulak asmayın bilgisine güvendiğiniz birilerine, doktorunuz olabilir, ailedeki tecrübeliler olun sorun. Sadece ramazan ve oruç için demiyor herşey için.

Mesela benim kayınvalidemler çok batıl inançlı. Geçende karpuzun çekirdekleriyle yenirse gaz yapmadıını ve bağısakları çalıştırdığını öğrendim. Eşime söyledim ama çekirdekleri kurt yapar derler dedi. Bana çok saçma geldi, muhtemelen küçükken çocuklara yutupda boğazlarında kalmasın diye söylemişler, hepside inanmış. Hiç duymamıştım böle bişiyi. Kayınvalidemin yanında söledi eşim, k.validemde hemen kurt yapar ama dedi. Hani bilmiyorum belkide yapıyordur, sanmıyorum ama. Ben hep yerim, hatta karpuz çekirdeklerini kurutup yemiyolarmı. Yanlış mı biliyorum?

Demem o ki. Her söylenene inanıp acaba böle olurmu acaba şöle olurmu diye canınızı sıkmayın.
aynen tatlım bende kurutup yerdim :))

ne kurtu yaa,ben hayatımda bılmem karpuzun cekırdegını ayıkladıgımı..can mı dayanır ona,zaman kaybedemem o kadar..zaten cok severım slaaap slaaap yerım hemen cekırdeklı mekırdeklı..içim kurttan gecılmezdı ozaman benım..hatta zayıf olmam gerekırdı kurtlu olsaydım:1:

Kizlar az önce biraz okudum tam okumadim ama basak burcu icin kk da yaziyor ki uranüs beni seytana uydurabilirmis bazen,,,,vayyyy üranüs vay:40: cik git uleeeeeeeeeeeeeeeeeen hayatimdan:1:

ayyyyy durun ben gidip devam okuyayim cünkü ilk yazanlar tam bana uyuyor!!

diyor yilin basinda evden ayrilip uzaklara gidip hayatiniza yeni yön verebilirisiniz ve bir deyisim, kendinizi kesf etme sizi bekliyor,

anammmm dogru ocakta ailemden 50 km uzaga tasindik....okuyuyp gelcem:27:

Kizlar az önce biraz okudum tam okumadim ama basak burcu icin kk da yaziyor ki uranüs beni seytana uydurabilirmis bazen,,,,vayyyy üranüs vay:40: cik git uleeeeeeeeeeeeeeeeeen hayatimdan:1:

ayyyyy durun ben gidip devam okuyayim cünkü ilk yazanlar tam bana uyuyor!!

diyor yilin basinda evden ayrilip uzaklara gidip hayatiniza yeni yön verebilirisiniz ve bir deyisim, kendinizi kesf etme sizi bekliyor,

anammmm dogru ocakta ailemden 50 km uzaga tasindik....okuyuyp gelcem:27:

kız ıyıkı hatırlattın aklıma geldı..ecem burda olsaydı keske..bana mayıs ayının ortalarında falanken..bundan sonra ıkızler burcunun sansı dönuyormus demıstı öyle okumus oda..kız harbı sansım döndu yaa..:52::52:

ayyy klar bende bu konuyu dusunuyom dunden beri kocamda tehlikeli seninki tutman zor olur dio ne yapmali ki ben ilk gunler deniyim tutabilirsem tutarim diyom ama ramazanlarda bekarken bile ben ne iftarda yiyebiliyodum nede sahurda o yuzden zayiflarim hep uzun sure yemiynce tikaniyom doktorm kesin tutma dicekelin gavuru tut demez ya bnde buyuklere flan sorcam :3::3::3:

haftaya gideceğim inşallah beyazlım hem umreye gitmeden önce bi doktor kontrolunden geçsem iyi olacak. Bi de uçağa binmeyi falan yasaklarsa mahvolurum ben:43:

canım uçağa binmeni yasaklamaz merak etme bizim arkadaşın düşük tehlikesi vardı doktor yola çıkamazsın dedi dinlemedi burdan kahramanmaraşa gitti tıngırı mıngırı allaha şükür birşeycikler olmadı içini ferah tut.

ayyy klar bende bu konuyu dusunuyom dunden beri kocamda tehlikeli seninki tutman zor olur dio ne yapmali ki ben ilk gunler deniyim tutabilirsem tutarim diyom ama ramazanlarda bekarken bile ben ne iftarda yiyebiliyodum nede sahurda o yuzden zayiflarim hep uzun sure yemiynce tikaniyom doktorm kesin tutma dicekelin gavuru tut demez ya bnde buyuklere flan sorcam :3::3::3:

bende sahurda hıc yemem..iftar vaktıde zaten mıdem kılıtlenırdı sankı 1 corbanın ardından..ben bulantı durumuna göre bakacam artık tutup tutamıyacagıma..ama kocam kesınlıkle ızın vermez tutmama..ondan gızlı tutarım tutarsam:1:

kızlar su cocuklarda leke yapan yıyecekler neler bılıyormusunuz..
Dün cigeri ve cilegi ögrendım..bunları yerken vucudunun bı yerıne elını sureresen bebegın orasında leke olusurmus..
Baska ne var böyle yıyecekler..
Sanırım ne yesem elımı hemen yıkamak zorunda kalcam:s

canım güle dokunma sakın oda leke yapıyor.

Benim teyzem ciğer mevzusuna inanmadı kuzenime hamileyken ciğeri elleyip karnına sürdü kuzenim tam da orasında büyük bir beni var allahtan görünmeyen yerde:)

canım güle dokunma sakın oda leke yapıyor.

Benim teyzem ciğer mevzusuna inanmadı kuzenime hamileyken ciğeri elleyip karnına sürdü kuzenim tam da orasında büyük bir beni var allahtan görünmeyen yerde:)

evet gülüde ıkı gun once kuzenımden duymustum..ooof daha bılmedıgımız neler var acaba:s

uzmanlar karpuzu çekirdeğiyle yiyin diyor kaç gündür tv de. neyi kurt yapacak Allah aşkına. bend küçükken güneşte kurutur yerdim çekirdeklerini :56:

sor canım baktık tutamıyoruz bebikler geldikten sonra beraber tutarız kazaya kalan oruçlarımızı:44:

ya ben bu gülü elleyip çocuğunda leke çıkanları falan hiç mantıklı bulmuyorum. etrafımda da hiç öyle lekeli kimse yokki sorayım.hurafe geliyor bana.:44:

canım uçağa binmeni yasaklamaz merak etme bizim arkadaşın düşük tehlikesi vardı doktor yola çıkamazsın dedi dinlemedi burdan kahramanmaraşa gitti tıngırı mıngırı allaha şükür birşeycikler olmadı içini ferah tut.

inşallah demez canım ya. bi doktor bulayım da önce:44:

uzmanlar karpuzu çekirdeğiyle yiyin diyor kaç gündür tv de. neyi kurt yapacak Allah aşkına. bend küçükken güneşte kurutur yerdim çekirdeklerini :56:

sor canım baktık tutamıyoruz bebikler geldikten sonra beraber tutarız kazaya kalan oruçlarımızı:44:

ya ben bu gülü elleyip çocuğunda leke çıkanları falan hiç mantıklı bulmuyorum. etrafımda da hiç öyle lekeli kimse yokki sorayım.hurafe geliyor bana.:44:

yok tatlım gerçek ben bire bir yaşadım teyzem oglunda denedi arkadaşımın da annesi gülü koklamış hamileyken arkadaşımın çenesinin altında leke var gül şeklinde

kız lılyumun varmıs ya gul lekesı..ama öyle kapkara bıldıgın ben gıbı olmuyor..yaz gelınce pembelesıyor,normalde silik duruyor..bı yakınımızda gule tuttuktan sonra elını gözune surmus bılmeden,cocugununda göz kapagında gul lekesı var sımdı..

Back
X