Merhabalar; ben istanbulda değilim canım. Yaşadığım şehirde özel bi hastaneye gidiyorum. Doktorumdan memnunum, normal doğum yanlısı ama doğal doğumdan çokda haberli değil. Ama yinede kimi doktor gibi yok kafası büyük, yok kordon boynunda diye sezaryen teşhisi koymuyor. Şu an ikiside bizimkinde mevcut ama bugün yine demedi yani. Hatta kordonu sordu eşim, onu kontrol etmeye gerek yok, ben hastalarımda onu kontrol etseydim hiçbirini normal doğurtamazdım dedi.
Benim korkum şimdi doğum sürecini bilmiyorum ya o durumda panik olup hastaneye gidersem, daha açıklık falan yokken. O zamanda beni yatırırlar bebekte aşağıya inmezde sezaryen olmak durumunda kalırsam. Yoksa sıkıntı olmazda, çevremdekiler panik olmazda beni rahatlatırlarsa çok rahat doğurabileceğimi düşünüyorum, Allahın izniyle. Dediğin gibi inşallah düşündüğümüz gibi kolay bir doğum olur bizimkiler
Buarada doktora gittim geldim. Kilomuz 2365 boyumuz 42cmden fazla imiş. 10 hazirandan sonra beklicekmişim artık. Rabbim hayırlısını versin
Amin canım herşeyin hayırlısı.. Bir arkadaşım sancıların başladığında mümkün olduğu kadar süreyi evde geçir diye uyardı beni.. Zaten en ağır REGL ağrısı gibi oluyormuş.. Ki ben hastanelik olmuş insanım artık her türlüsü gelse korkutamaz beni :))
günaydın millet
evet zaten en önemlisi o süreyi atlatabilmek, çünkü hastaneye gittiğin zaman kısıtlanıyorsun, ve bu sana stres ve sıkıntı veriyor bu durumdada bebeğin gelmesi zorlaşıyor ve gecikiyor.
Ağrıya dayanamiyacağımı düşünmüyorum, ağrı eşiğim yüksektir, çok sancılı regl ağrılarımda olmaz ama beni korkutan şey ne olacağını ve o durumda ne yapacağımı bilmemek.
Birde ben rahat bi insanım çok stres yapmam ama eşim ve k.validem tam tersim. Çok panik ve stres insanlar. Beni korkutan şey aslında bu.
O panikle beni ya sinir edip çileden çıkarırlar yada bende onlar gibi korkudan panik olurum. Yoksa doğuramam yapamam diye bi korkum yok Allaha şükür.
Dua ederken hep o zamanda yanımda beni ferahlatacak insanlar olmasını diliyorum Rabbimden. Ona ihtiyacım olacağını biliyorum çünkü. Birde eşimin biraz daha sakin kalabilmesini.
Sancıları takip etmek gerekiyormuş. Sancılar 5 dkya inince hastaneye gitmek lazımmış. Tabi bu hastanenin uzaklığına göre değişir ama. Bizimki yakın olduğu için 5dkda 1 gelmeye başlayınca gitmeyi planlıyorum ben aksi bi durum olmadıkça.
Doktorum 10 hazirandan sonra hazırlıklı ol dedi. İnşallah hazırlıksız bi anda denk gelmeyiz
o süreyi evimde geçirmek istiyorum.
Birde doğum yaklaştığı zaman annede enerji patlaması olurmuş, onuda aklımda tutmaya çalışıyorum. O durumda enerjiyi boş yere harcamamalıymışız çünkü doğumda o enerji ihtiyacımız olacakmış.
Birde mümkün mertebe ayakta ve hareketli geçirmek lazımmış sancılarda. Duş almak, sıcak su, bele ve kuyruk sokumu bölgesine yapılan masajlar çok iyi gelirmiş
Canım dr una guveniyorsan seni sezaryana almaz, sen sezaryan istesen bile o anda seni sezaryana almaz tecrubeyle sabit:) etrafındakilerin paniğini gormuceksin zaten bebegini dusunuuyıor olacaksın. benim suyum gelmişti acil gittim ne olur ne olmaz acıklıgı falan gormedi gozum zaten 1cm idi acıklık acılmasını bekledik o esnada dr lar zaten cok sık gelmiyorlar endişen olmasın saat bası gelip acıklıgına bakıyolar ve tahmini sure veriyolar incelmeye baglı olarak
regl agrısına da benziyor bel agrısı cok oluyor, kabızlıgı da benziyor :)
enerji patlaması derken o gun benim agrılarım olmamıstı cunku son zamanda artık otururken yatarken bile grı oluyor onlar gecmişti haliyle agrılar gecince kendini rahatlamıs enerji dolu hissediyorsun ben o gun bendeki farklılıgı fark etiştim:9 sezaryandan bu kadar korkma inş rabbim normal nasip edr, bizim hastane agrıların baslayınca gel demişti oyle 5 dk falan dememişti, o esnada sırta bele yapılan msajlar cokkk rahatlatıyor ben doguma kadar hastanedki odamda esim ve annemleydim dogumhanneye son anda gectik. yurumek ve masajlar beni rahatlatıyordu. ama sonradan dayanamadım epiduralli normal dogum yaptım cok iyiydi imkanın varsa tavsiye ederim
Canım çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. 5 dk gelme olayınıda bana doktorum söylemedi. Ben doğum kursuna gidiyorum ya ordaki eğitmen söyledi. Hastanede yatırdıkları için bebeğin aşağıya inmesi zor oluyormuş ama suyun falan gelirse beklemeden gitmelisin dediler. Hastane odasında harekete izin verdiklerini yada görmedikleri sürece yapabildiğini tahmin ediyorum ama işte bilinmezliğin korkusu var bende. İnşallah şuanki rahatlığım ozamanda devam eder ve çatır çatır doğururum
Sancı nasıl bişi? Yalancı doğum sancıların başlayabilir diyorlar ama nasıl bilicemki ben onun sancı olduğunu?
selamun aleykum canlarrr
biz doktora gittik bebis iyi cok sukur keyfi yerinde idrarimda bakteri cikmis doktor cok degil artmasin diye antiboyotik verdi 6 gun sabah aksam kullancam ama alyansimdan buyuk sabah ictim kahvaltiyla beraber hepsini cikardimbirde tsh yani guatrim yukselmis yine onun icinde bugun gitcem doktora ilacin dozunu attiracak birde doktor bi ilac daha verdi dedi antibiyotikten en az 1 saat sonra kullan vitamin gibi bisi galiba emin degilim bilgisi olanlar bu konularda aydinlatin beni iste bu kadar sizden nabersizzzz...
canım çok geçmiş olsun . dikkat et guatra düşer inşallah hemen.
bu arada kızlar benim yasinler kaldı. artık temizlenince devam ederim kaldığım yerden.
Canım nasılsın bebiş nasıl? Fotoları gördüm maşallah kızçene
Doktor banada 10 hazirandan sonra hazırlıklı ol dedi. Ben normalde 25inden sonra doğuracakmışım gibi hissediyordum ama bu 2 haftadır erken doğuracakmışım gibi bi his var.
Bu hislerin gerçekle alakası varmı acaba?
İçine doğan gerçek oluyormu?
Sen hiç erken doğum yapabileceğini düşünüyormuydun?
Belki saçma ama ne bilim belirsizliği biraz aşmak istiyorum sanırım :44::44:
ooo sizi gidi kacaklar geldiniz nihayetttslm kızlarrrr nasılsınız?? gelemiorum bnm zilli yüzünden kök söktürüo bana daha şimdiden yanından ayrılamıorum neler yapıorsunuz varmı gelişmeler?
ayyyy nihayet kayiplardan biri bulundu de hadi tez gel artikkk bide eylul hamilemi diyo nerdeyse dogurcazz yoksunuz ortada diger kayip eslemde geleydi iyiydiiKızlar noooluyo yaaaaa
eylul hamile misiiiiiiiiiiin
hemde ikiz falan mı yaaaaa in
İnanmıyorum aaaaaaâ
telden girilmemesi eve net bağlansın dönmem geri buraya
cok merak ediyorum ne alamazsınız
bız iyiyiz
cok özledim hepinizi(((
Kızlar noooluyo yaaaaa
eylul hamile misiiiiiiiiiiin
hemde ikiz falan mı yaaaaa in
İnanmıyorum aaaaaaâ
telden girilmemesi eve net bağlansın dönmem geri buraya
cok merak ediyorum ne alamazsınız
bız iyiyiz
cok özledim hepinizi(((
ohh ellerine sağlık canım hakediyor bazılarımerhabalar kızlar..
benim adet 18. gün de devam edince doktora gittim.başka bir doktora gittim...progestana anlam veremedi.ondan uzamış kanaman dedi..östrojen verdi..21 gün kullanıcam..bi tane daha adet gör sonra korunmayı bırak dedi..bu ay fısss yani bizden:))
bu arada hastaneyi birbirine kattım..benim 15.50 de randevum var doktor çıkmış acil bi toplantı varmış..ben 15.40 ta gittim kayıt yaptrcam..kadın demesinmi doktor çıktı diye..neden randevu verdiniz o zaman dedim..acildi falan diye zırvaladı..bi de kimliğimi almış başka doktora kayıt yapacak,çektim elinden..ben bilmiyormuyum başka doktora kayıt yapmayı dedim..aşağıya hasta haklarına indim,söyledim olanları..doktora ulaşmaya çalıştılar yok tabii..bunlara da haber vermemiş doktor..sekreteri çağırdılar.fırça attılar buna madem doktor çıktı neden randevulaı arayıp iptal ettirmedin diye...ben de dedimki "ben bu hastanede 2. defa hasta haklarına başvuruyorum.ilk başvurduğumda doktorunuz uyarı cezası aldı..bence hastaneniz de disiplin sorunu var.." sonra acilden doktor buldular ..peki dedim" ben vaktinde yerinde olmayan doktorunuzu 184 sağlık bakanlığı şikayet hattına şikayet ettim zaten...her kamu kurumnda her memur yarım saat erken çıksa kim işini halledebilir..." sonra da muayene oldum...
sizinde aklınızda bulunsun,hastenede bağran sebepsiz yere ukala hareketlerde bulunanlar olursa 184 ü arayın yada başhekimliğe yazılı başvurun..bıktım bu doktorların megoloman tavırlarından..
ohh ellerine sağlık canım hakediyor bazıları
bizde ömeri iki defa aynı dr a randevu aldık
gittik adam yerinde yok ikisinde de, yok işi varmış acele çıkmışmış hikaye yani
eşimde bende sağlıkcıyız
sekretere diyoruz ki madem dr yok randevulu hastaya niye arayıp gelme demiyorsunuz
ben bilmiyorum o öyle mi oluyormuş diyor
tahlil sonucu gösterecez ona göre ilaç yazılacak çocuğa
dr efendi ortada yok
bi de ukala sekreter bizim sonuçları almış eline sonuçlar normal diyor
ihtisasını nerde yaptın dedim bu sefer de gitmiş başka dr a gösteriyor sonuçları
güya iyilik yapıyo bize,
ben bilmyormuyum başka dr a götürmeyi dedim
bimerden şikyet ediyoruz biz
hemen işlem başlatıyorlar 15 gün yasal süre içinde cevap göndermek zorundalar
tedavin sonucunda da yavrunu kucağına alacaksın inş
az kaldı biraz daha sabret canım
valla haklisin canim bende cok sabirliyim ama tepem attimi vay o hata yada haksizlik yapanlarin haline ki ben turkiyedeyken haftanin 2-3 gunu hastanelerdeydim annemle beraber...cileden ciktigim cok olmustur ezik gordulermi eziyolar ama cesur gordulermi ancak iyi yapiyolar islerini...buraya gelince daha iyi anladim yani bu avrupa standartlarini burda doktora gidiyoruz sanki biz degilde onlar hasta oyle mutevazi samimi efendi hic dakka gecirmiyolar randevudan acil bi durum olursada binbir ozur diliyolar islerini sevip ciddiye alip disiplinle calismalarinin sonucu iste...günaydııınnnn kızzllaarr...
evet canım ya bu son ilac olsun bıktım artık..işin kötüsü kime güveneceğimi şaşırdım..bu ilacım bitsin,hamile kalana dek ilaç istemiyorum artık...bu arada ferrplex fol diye bir ilaç kullanmıştım kansızlığımı baya düzeltmiş..tavsiye ederim kızlar doktorunuza soraraktan:))
merys şikayet etmezsen önünü alamıyosun..
geçenlerde kardeşime de pıhtı testi yaptıralım dedik düşük olmadan bilelim diye..
kardeşim dediki abla sen anlat daha iyi biliyosun,hem de altten muayene sırasında yanımda olurmusun..ilk defa vajinal muayene olacak yeni evli zaten..birde kardeşimin tansiyonu düşünce pat diye bayılıyor...
doktor muayene yapalım dedi ben de yanındayım...sekreter oradan diyoki siz neden yanında duruyosunuz ..tam ağzımı açacaktım doktor dediki kardeşi bişey olmaz..neyse dedim kardeşim de tedirgin zaten karışmasın ortalık..
hasta haklarındaki kadına da dedim zaten sizin sekreterleriniz daha doktor,daha hemşire...
birde ben yoğun bakımda yattım 1 gün..reglimde ağrı kesici içtim oda midemi kötüleştirmiş..midemi yıkadılar yoğun bakıma aldılar.doktor yok..saat 03.00 te gelecek dediler yok..sabah 6 da gelecek dediler yok..burnumda hortum bekliyorum..doktor arıyo hemşireyi beni görmeden şu ilaçları kullan diyor..tepem attı..hemşireye dedim ki çıkar şu kolumdakileri ben çıkıyorum..uzaktan tedavimi olur...durumum önemli yoğun bakımda yatıyosam doktorunuz nerede,,durumum önemli değilse neden yoğun bakımda yatıyorum...şikayet ettim...bikaç gün sonra başhekim yrd.sı ifade için çağırdı..sonra sonuç kağıdı geldi..doktor uyarı cezası almış..
bunları söylüyorum çünkü eğer böyle bir durumunuz olursa şikayet etmezseniz tepenize çıkıyolar..bi sürü sgk parası ödüyoruz,babalarının hayrınamı bakıyolar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?