Merhabalar; ben istanbulda değilim canım. Yaşadığım şehirde özel bi hastaneye gidiyorum. Doktorumdan memnunum, normal doğum yanlısı ama doğal doğumdan çokda haberli değil. Ama yinede kimi doktor gibi yok kafası büyük, yok kordon boynunda diye sezaryen teşhisi koymuyor. Şu an ikiside bizimkinde mevcut ama bugün yine demedi yani. Hatta kordonu sordu eşim, onu kontrol etmeye gerek yok, ben hastalarımda onu kontrol etseydim hiçbirini normal doğurtamazdım dedi.
Benim korkum şimdi doğum sürecini bilmiyorum ya o durumda panik olup hastaneye gidersem, daha açıklık falan yokken. O zamanda beni yatırırlar bebekte aşağıya inmezde sezaryen olmak durumunda kalırsam. Yoksa sıkıntı olmazda, çevremdekiler panik olmazda beni rahatlatırlarsa çok rahat doğurabileceğimi düşünüyorum, Allahın izniyle. Dediğin gibi inşallah düşündüğümüz gibi kolay bir doğum olur bizimkiler
Buarada doktora gittim geldim. Kilomuz 2365 boyumuz 42cmden fazla imiş. 10 hazirandan sonra beklicekmişim artık. Rabbim hayırlısını versin
Canım dr una guveniyorsan seni sezaryana almaz, sen sezaryan istesen bile o anda seni sezaryana almaz tecrubeyle sabit:) etrafındakilerin paniğini gormuceksin zaten bebegini dusunuuyıor olacaksın. benim suyum gelmişti acil gittim ne olur ne olmaz acıklıgı falan gormedi gozum zaten 1cm idi acıklık acılmasını bekledik o esnada dr lar zaten cok sık gelmiyorlar endişen olmasın saat bası gelip acıklıgına bakıyolar ve tahmini sure veriyolar incelmeye baglı olarak
Amin canım herşeyin hayırlısı.. Bir arkadaşım sancıların başladığında mümkün olduğu kadar süreyi evde geçir diye uyardı beni.. Zaten en ağır REGL ağrısı gibi oluyormuş.. Ki ben hastanelik olmuş insanım artık her türlüsü gelse korkutamaz beni :))
regl agrısına da benziyor bel agrısı cok oluyor, kabızlıgı da benziyor :)
günaydın millet
evet zaten en önemlisi o süreyi atlatabilmek, çünkü hastaneye gittiğin zaman kısıtlanıyorsun, ve bu sana stres ve sıkıntı veriyor bu durumdada bebeğin gelmesi zorlaşıyor ve gecikiyor.
Ağrıya dayanamiyacağımı düşünmüyorum, ağrı eşiğim yüksektir, çok sancılı regl ağrılarımda olmaz ama beni korkutan şey ne olacağını ve o durumda ne yapacağımı bilmemek.
Birde ben rahat bi insanım çok stres yapmam ama eşim ve k.validem tam tersim. Çok panik ve stres insanlar. Beni korkutan şey aslında bu.
O panikle beni ya sinir edip çileden çıkarırlar yada bende onlar gibi korkudan panik olurum. Yoksa doğuramam yapamam diye bi korkum yok Allaha şükür.
Dua ederken hep o zamanda yanımda beni ferahlatacak insanlar olmasını diliyorum Rabbimden. Ona ihtiyacım olacağını biliyorum çünkü. Birde eşimin biraz daha sakin kalabilmesini.
Sancıları takip etmek gerekiyormuş. Sancılar 5 dkya inince hastaneye gitmek lazımmış. Tabi bu hastanenin uzaklığına göre değişir ama. Bizimki yakın olduğu için 5dkda 1 gelmeye başlayınca gitmeyi planlıyorum ben aksi bi durum olmadıkça.
Doktorum 10 hazirandan sonra hazırlıklı ol dedi. İnşallah hazırlıksız bi anda denk gelmeyiz
o süreyi evimde geçirmek istiyorum.
Birde doğum yaklaştığı zaman annede enerji patlaması olurmuş, onuda aklımda tutmaya çalışıyorum. O durumda enerjiyi boş yere harcamamalıymışız çünkü doğumda o enerji ihtiyacımız olacakmış.
Birde mümkün mertebe ayakta ve hareketli geçirmek lazımmış sancılarda. Duş almak, sıcak su, bele ve kuyruk sokumu bölgesine yapılan masajlar çok iyi gelirmiş
enerji patlaması derken o gun benim agrılarım olmamıstı cunku son zamanda artık otururken yatarken bile grı oluyor onlar gecmişti haliyle agrılar gecince kendini rahatlamıs enerji dolu hissediyorsun ben o gun bendeki farklılıgı fark etiştim:9 sezaryandan bu kadar korkma inş rabbim normal nasip edr, bizim hastane agrıların baslayınca gel demişti oyle 5 dk falan dememişti, o esnada sırta bele yapılan msajlar cokkk rahatlatıyor ben doguma kadar hastanedki odamda esim ve annemleydim dogumhanneye son anda gectik. yurumek ve masajlar beni rahatlatıyordu. ama sonradan dayanamadım epiduralli normal dogum yaptım cok iyiydi imkanın varsa tavsiye ederim