• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısıtlı Düğün

Hangi şehirdesiniz ? Ucuz biyer bulup peşinat verilir kalanıda düğün günü toplanan paradan verilebilir.

Gelinlik nikah şekeri davetiyede siz halledersiniz.

Eşyalar neolucak peki ve sonrası?
ankara işte canım önce bir görüşelim.Ailelerle sonrası kolay eşim sabah geldi.Çocukda yanındaydı oda konuşmuş ben yapacağım düğünü diyor.Bakalım ucuz eşya satan tanidiklarimizda var almaya çalışırız ne istiyirlarsa

İkinci el gelinlikler çokta hoş olmuyor, kiralık alabilirsiniz güzel bi gelinlik sonuçta oda bi kere oluyo hatta belki burda gelinliğini kiralik vermek isteyen birileri bulunur
Düğünüm olmuş olsaydı ben verirdim

ankara işte canım önce bir görüşelim.Ailelerle sonrası kolay eşim sabah geldi.Çocukda yanındaydı oda konuşmuş ben yapacağım düğünü diyor.Bakalım ucuz eşya satan tanidiklarimizda var almaya çalışırız ne istiyirlarsa

Geçen gün biri Bursa İnegölden evinin tüm eşyalarını 5900 TL'ye almış sizde bakın derim ben oda internetten beğenip sipariş vermiş ve gördüğünden güzel gelmiş

düğün yapcak, gelinlik alacak para yok, ayrı eve çıkacak eşya alacak para yok. e evlenmesinler. burda biri evlencem beraber yaşıycaz dese salak mısın demiyor muyuz? şimdi bu saçma işe kim yardım etsin ki?
öyle olacak diye evlenmesin mi kimse.Kendini toparlayinca ayrılır.Ayrıca bende evlendiğimde eşim çalışmıyordu kayinbabamla aynı evdevde oturdum.2 ay içindede evimi ayırıp herseyimi aldım.İnsanın içinde olacak.Bu çocukda öyle bir insan ama imkanı yok.Napsin yani imkanı yok diye evlenmesin mi.Ayrıca çalışkan bir çocuk sadece toparlanmak için vakit istiyor.Onlar ısrar ediyor.Düğün yapmam demiyor.Dürüst çalışkan bir çocuk arkasında ailesi var ama imkanları yok.Bu kadar da vicdansiz düşünmeyin ya kendi yakınınız olsa ne yapardınız.Nasıl ağladı ama yinede herşey nasip ediyip sustu.Çok sevilen birisi etrafida çok ama derdini bilen yok kimseye muhtaç olmak istemiyor.Dünde gelinliği bile söyledim nasıl mahcup oldu.Yenge kendini yorma diye.O kadar ki muhtaç olmayı sevmeyen kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan birisi.

öyle olacak diye evlenmesin mi kimse.Kendini toparlayinca ayrılır.Ayrıca bende evlendiğimde eşim çalışmıyordu kayinbabamla aynı evdevde oturdum.2 ay içindede evimi ayırıp herseyimi aldım.İnsanın içinde olacak.Bu çocukda öyle bir insan ama imkanı yok.Napsin yani imkanı yok diye evlenmesin mi.Ayrıca çalışkan bir çocuk sadece toparlanmak için vakit istiyor.Onlar ısrar ediyor.Düğün yapmam demiyor.Dürüst çalışkan bir çocuk arkasında ailesi var ama imkanları yok.Bu kadar da vicdansiz düşünmeyin ya kendi yakınınız olsa ne yapardınız.Nasıl ağladı ama yinede herşey nasip ediyip sustu.Çok sevilen birisi etrafida çok ama derdini bilen yok kimseye muhtaç olmak istemiyor.Dünde gelinliği bile söyledim nasıl mahcup oldu.Yenge kendini yorma diye.O kadar ki muhtaç olmayı sevmeyen kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan birisi.

bi sene sonra evlensin kaçıyolar mı? hiç kk okumuyosunuz heralde. beraber yaşayıp da sonradan aevini ayrıabilen ya da mutlu olabilen yok denecek kadar az.

eğer yakınım olsaydı, bekleyin 2 sene sonra evlenin derdim,
sizin yerinizde de olsam 2 ay sonra evlenirdim, ki zaten evlenmeye karar verip 1 sene boyunca para biriktirmiş öyle evlenmiştik, evlenmezse ölecek hastalığına yakalanmadığımız için de sorun çıkmadı :)
ama ille evleneceklerse kendileri yaşayıp öğrensinler...

Düğün salonu iyilik olarak yeterli. Kermesten gelinlik almak gelin hanımı rahatsız edebilir.

Gelinlik için ayırdığınız bütçe ile evin bir eşyasını alırsınız olur biter. Evlenmek zaten sadece düğün organizasyonunun yapılması değil sonuçta. Yeni bir ev kurulacak ise asıl masraf orada

Çok iyisiniz o konuda şüphe yok ama şimdi gelinlik alamayan ,salon tutamayan insanlar evlenir birde çocuk yapar . sizde burda bebek kıyafeti ararsınız.ikiside çalışsın kazansın alsınlar. Siz şimdi iyi olursunuz sonra kötü.ilerde pişman olmayında

Ankaradamısınız
Kına kıyafetimi gelinliğimi eşimin damatlığını falan hep verdim ama aynı şehirdeysek belki bir yardımım dokunur

eğer yakınım olsaydı, bekleyin 2 sene sonra evlenin derdim,
sizin yerinizde de olsam 2 ay sonra evlenirdim, ki zaten evlenmeye karar verip 1 sene boyunca para biriktirmiş öyle evlenmiştik, evlenmezse ölecek hastalığına yakalanmadığımız için de sorun çıkmadı :)
ama ille evleneceklerse kendileri yaşayıp öğrensinler...
Çocukda öyle diyor ama ailesi beklemiyor ucunda ölüm yok ama sevgi var

Kızlar eşimin yanında çalışan kardeşim gibi sevdiğim bir çocuk var.Kardeşı bırak evladım gibi seviyorum yaşımız yakın ama annelik duygusundan olacak heralde.Neyse bu çocuk bu sene düğün yapacaktı bir takım maddi problemler yüzünden yapamıyormuş.Biraz önce konuştum.Canım sıkkın yenge bundan dolayı dedi sesi öyle kötü geliyoduki içim parçalandı.Sanki evladimin düğününü yapamıyorum gibi geldi. Eşimi aradım xin düğünü sıkıntıliymis dedim.Evet dedi.Bende tanıdığın düğün salonlarindan biriyle anlaşta düğünü biz yapalım dedim.Eşimde tamam dedi ama bizim de maddi durumumuz bu zamanda biraz dar zaten yaza ayarlarızda inşallah o zamana kadar düzeltiriz bizde durumumuzu diye dua ediyorum.Şimdi oturdum ağlıyorum çocuğa.Ama yapmaya kesin kararlıyım.Kızlar ikinci el gelinlik şu kermeste satılanlardan alsam olur mu diye düşünüyorum sizce nasıl olur.Çünkü baktım gelinlikler ateş pahası resmen.

Ne kadar guzrl bi yüregınız var Allah sizdende esinizden razi olsun dar zamanlarinizda hep feraha cikarsin insallah

param yok ama hem evleneyim hem düğünüm yapılsın. biz bu masalarda boşuna dirsek çürütüyoruz valla.
Sizde heralde yazıları okumadınız heralde.Çocuk yapmam demiyor bekleyin diyor.Etrafınızda öyle asalak insanlar var heraldeki onlarla karıştırdınız veya masada dirsek çürütecem diye kalbin kararmış.Çocuk zaten küçüklügünden beri çalışıyor ama ailesiyle ancak geçiniyor babası emekli durumu yok.Herkes paralı olacak diye birşey yok.Yokluk hiç mi görmediniz ya böyle konuşanlara hayret ediyorum.Taşı sıksa suyunu çıkarir.Ama yetmiyor yetmeyince yetmiyor.

Çok iyisiniz o konuda şüphe yok ama şimdi gelinlik alamayan ,salon tutamayan insanlar evlenir birde çocuk yapar . sizde burda bebek kıyafeti ararsınız.ikiside çalışsın kazansın alsınlar. Siz şimdi iyi olursunuz sonra kötü.ilerde pişman olmayında
ya evi gecindiremeyecek kadar da kötü değil
Ama düğün bu yani canım.Ev masrafı nerde,düğün masrafı nerde yani.Ben bile sünnet düğünü yaptığım halde ufakti bide fazla kişi cagirmadim 10 bin lira harcadim. Düşün

All
bi sene sonra evlensin kaçıyolar mı? hiç kk okumuyosunuz heralde. beraber yaşayıp da sonradan aevini ayrıabilen ya da mutlu olabilen yok denecek kadar az.
Allahim ben başka birşey mi diyorum
Çocuk bir sene bekleyin dedi ama kızın ailesi hayır diyor.

ya evi gecindiremeyecek kadar da kötü değil
Ama düğün bu yani canım.Ev masrafı nerde,düğün masrafı nerde yani.Ben bile sünnet düğünü yaptığım halde ufakti bide fazla kişi cagirmadim 10 bin lira harcadim. Düşün
Kızın ailesi neden baskı yapıyor ? Aceleleri neymiş?

Back
X