kısıtlamalara,başarısız diyetlere son !!

cranial

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2013
6.017
4.888
arkadaşlar diyet yapanlar bilir . kilolar binbir zorluklarla verilir ancak ne yazık ki korumak o kadar da kolay değildir. eski beslenme alışkanlıklarımıza dönmemiz an meselesidir. diyetteki kısıtlamalardan sıkılınca kendimizi daha çok yer halde buluruz. uzunca bir süre diyetsiz kalıcı zayıflama ozan Tuncer i araştırdım. aklıma çok yattı. diyetteyken aklımdan çıkmayan tatlılar çikolatalar aklıma zor geliyor artık.çünkü istediğim zaman yiyebilirim. diyette değilim kısıtlama yok!! sadece doymak acıkmak ve doyasıya yemek var!! bu topiği de birbirimize destek olmak amacıyla açtım. merak ettiklerinizi sorun beraber araştıralım bulalım ve hep beraber kalıcı zayıflayalım. ben de yolun başındayım. ve kendime mutluluğa zayıflığa ulaşmak isteyen yol arkadaşları arıyorum.

ZAYIFLAMA DİYETLERİ KADERİNİZ DEĞİL !

Zayıflama diyeti tuzağına düşmeden...
Enerji kısıtlamalarını sofranızın baş köşesine oturtmadan...
Ruhsal ve bedensel sağlığınızı açlık ve kıtlıklara kurban etmeden...

Ağırlık dengeleme yeteneğinizi yeniden ele geçirip, besinlerle barışarak... kilo sorunlarınıza çözüm bulmak, fazla kilolarınızdan kalıcı olarak kurtulmak mümkün. Diyetsiz Kalıcı Zayıflama'nın tüm inceliklerini kitaplarımızda, elden geldiğince açık bir dille anlattık. Eykitabımızın bundan sonraki satırlarında... Zayıflamak'tan alıntılarla, ilk adımları atma hevesini size vermeye çabalayacağız.

Acıkarak yemek yeme alışkanlığını kazanan, sofradan doymadan kalkmama kararlılığını gösterenler... tok olduklarında değil tıkınmak, yemek ihtiyacı bile duymuyorlar. Sevdikleri yemeklere masalarında yer açmayı becerenler, tatlı, çikolatalar peşinde nefeslerini kaybetme sıkıntısından kurtuluyorlar.

İhtiyaçlarının güle oynaya karşılandığını... yasakların, açlıkların bir daha geri gelmemek üzere sonlandığını fark eden insan organizması...
Bir yandan harcamalarını artırarak, öte yandan depolardaki yağları harcamalarda kullanarak... fazlalıklarını atıyor...

UYGULAMADA NELER YAPACAĞINIZI BAŞTAN BELİRLEYELİM:
“Zayıflamak”... sayfa 104

Acıkmayı tekrar öğreneceksiniz
Acıkmaya uymak için çaba göstereceksiniz
Doymanın farkına varmaya çalışacaksınız
Doymayı tekrar öğreneceksiniz

Doyduğunuz noktanın yakınlarında durmaya çalışacaksınız
Bunu yapabilmek için, doymayı aşmayı öğrenerek... bariyerleri ayağa kaldıracaksınız
Acıkarak başlanan ve doymayla sonlanan yemekleri sosyal yaşamınızın içine oturtmaya çalışacaksınız
Yemeğe ulaşabildiğiniz saatlerde karnınızın acıkmasını sağlamak için çaba göstereceksiniz, acıkma, doyma, tokluk sinyallerini kendi yaşamınızın ritmine oturtacaksınız

Tokken yemek yememeyi öğreneceksiniz
Tokken yemek yiyebilmeyi de öğreneceksiniz

ACIKMA DUYUMU EN BÜYÜK DOSTUM...
“Zayıflamak”... sayfa 105

... Acıkma sinyalini tekrar eksiksiz olarak öğrendiğimde, kilo sorunumun çözümünde en büyük adımı atmış olacağımı hissediyorum. Yemeğe acıkarak başlamak demek, bir önceki yemekte aldığım enerjinin tamamının organizmam tarafından tüketilmiş olduğu anlamına geliyor... öyleyse? Acıkıp yemeğe başladığımda, bir önceki yemekten bu yana enerji stoklamış, şişmanlamış olma ihtimalim yok... bunu bilmek beni rahatlatıyor... o zaman? Bundan bir sonraki yemeğe de acıkarak başlayabilirsem, aldıklarımı harcamış olduğum için, yine stok mtok artmayacak demektir...
Acıkarak yiyeceğiniz daha ilk yemekten başlayarak, besinlerin bu koşulla size nasıl keyif vereceğini, nasıl lezzetli geleceğini gözlemlemenizi öneririz. Doğa, enerji ihtiyaçlarının karşılanmasını hatırlatmak için, acıkarak yenilen yemeğin başlangıcına zevk ögesini koymayı unutmamıştır

ACIKMAYI ÖĞRENİRKEN NELERLE BESLENMELİYİM ?
“Zayıflamak”... sayfa 124

Yanıtımız hiç tereddüt etmeden sevdiğiniz besinlerle olacaktır.

Eğer ilk andan başlayarak “kıtlığa ve kıtlık ihtimaline” kalıcı darbeler vurmak istiyorsanız,... ağırlık dengeleme yeteneğinizin geri kazanılmasını kolaylaştırmak istiyorsanız... gözünüzü, nefsinizi... ruhunuzu ve tabii bu arada karnınızı doyuracak besinleri zaman yitirmeden yeniden sofranıza taşıyın... bakıp yalanmak için değil, oturup afiyetle, zevkle yemek... dostlarınızla paylaşmak için,... yediklerinizin ve hayatın tadını çıkarmak için.

Serbest(!) yani şişmanlatmadığına ya da zayıflattığına inanılan besinleri yiyerek, yemeye çalışarak verilen kiloların... koşa koşa ve fazlasıyla geri geldiğini artık biliyorsunuz. Yasak besin- serbest besin şemasını kurmanın hem yasağından, hem de serbestinden fazla (yani ihtiyacınızın ötesinde) yemekle sonuçlanacağını bildiğiniz gibi...

Sevdiğiniz besinlerle karnınızı doyurmanız, diyetsiz kalıcı zayıflamanızın sağlam temellerini oluşturabilmenin vazgeçilmez koşuludur.

Hiçbir besin grubunu dışlamadan, diyetçilerin “sağlıklı eşittir zayıflatan gıda” tuzaklarına düşmeden... kendi ekonomik koşullarınızın elverdiği, mümkün olan en keyifli mutfağı, mümkün olan en kısa sürede tekrar oluşturmanız sizi gerçekten ve kalıcı olarak zayıflatacaktır.

Bedeninizin yeniden ağırlığı dengeleme ve gereksiz fazlalıkları “eritme” görevini üstlenmesini ancak sevdiğiniz besinlerle beslenerek sağlayabilirsiniz

KARNIMI ŞİŞİRMEDEN DE, DOYDUĞUMU FARK EDİYORUM
“Zayıflamak”... sayfa 153-155

... Doymak benim için karnımın iyice bir şişmesi, gerilmesi demekti. Kendimi ramazan davulu gibi hissetmeden, “eh, şükür, bu sefer de doydum” diyemiyordum. Yarış arabası hızıyla yemeğe başlıyor, jet tayyaresi gibi devam ediyor... sonunda da duvara çarpmadan duramıyordum. Sonra da gelsin “ahh’lar, uff’lar”... sağıma yattım olmadı... soluma yattım soluyamadım... bir daha mı böyle yemek, tövbe, deyip ertesi gün aynı terane... yenecekler bitmeden... tumba şişmeden ne dur ne de durak!
Acıkarak yemeye başladığımdan bu yana, bana bir haller oldu... dün ailecek restorandayız, ben tabii alışkanlıkla bir buçuk iskenderi çekmişim önüme... karnım da acıkmış, afiyetle başlamışım yemeye... sonra laf lafı açtı, kızın üniversite imtihanı, oğlanın araba sevdası... derken garson sırtımda bitiverdi, beğenmediniz mi der gibi bir edayla “ısıttırıp getirmemi ister misiniz?”... İskender’ciğimin yarıdan fazlası, tabakta soğumuş bana bakıyordu... “Teşekkür ederim, doydum” demişim. Dün gece rahat uyudum.

... “Kafanızdaki kısıtlamaları bitirdiğiniz, kıtlığı ihtimali ile birlikte sildiğiniz andan itibaren... acıkarak başladığınız her yemekte, doyma sinyali burnunun ucunu gösterecek, sizi enerji ihtiyacınız doğrultusunda durdurmaya başlayacaktır”.

“Doymak” karnını şişirmek değildir... Yenecekler bittiği için durmak da değildir...

Doyduğunuza “diğerleri durduğuna göre, benim de durmam gerekir herhalde” diyerek karar veremezsiniz...
Sizin doyduğunuza “yaşına, boyuna, vücut tipine, kan grubuna...burcuna... göre hesapladık, bu kadarla doyman gerekir” gerekir diyenler hiç karar veremez...

Dün yeten miktarlar, bugün sizi doyurmayabilir... yarın fazla gelebilir...
Doyduğunuzu size söyleyebilecek yeterlilikte tek merci bedeninizdir.

“Ağırlık kontrolü mekanizmaları” hiç durmadan çalışmakta, alınan ve harcanan her bir kalorinin hesabını hiç yanılmadan yapmaktadır. Bedeniniz enerji stoklarının durumunu yaşamınızın her bir anında kalorisi kalorisine bilmekte ve bu stokları ustalıkla idare etmektedir.

Size düşen sadece, bu muhteşem kalori-sayar’ın size haber vermesine olanak sağlamak, ve dediklerini “dinlemek”tir.
Kendinizi ve bedeninizi kandırma ya da açlığa mahkûm etme sevdalarına kapılmaz, yapılamazı yapmaya kalkışmazsanız... bedeninizin “normal programı” doğanın sizin için öngörüp, genetiğinize yazdığı “doğal ağırlığınıza” sizi döndürmek için gereken her şeyi yapacaktır.

Doyma sinyali bu programın “durdurma ögesi”dir. Enerji ihtiyaçlarının “bir süre için karşılandığını” gören organizmanın, “şimdilik yeter” deyip, bunu size haber vermesidir.

Acıkmayla yemeğe başlamayı, beslenme davranışlarınızın temel direği haline getirip, basit ve “kendiliğinden” bir alışkanlığa dönüştürmeye başladığınız bu adımda... doymayla ilgili hedefiniz, sadece varlığının farkına varmak, “bariyerlerin” sizin için de mevcut olduğunu kavramak.

ilgilenenler olursa eğer alıntılara ve bildiklerimi uyguladıklarımı anlatmaya devam edeceğim.. bu yönteme bir şans verin hep beraber başaralım

Takipteyim canim...yazmAya devam et sen...çok mantikli bunlar...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

diyet yapmanın en önemli kuralı bana kalırsa karbonhidrat ve proteinleri birbirine karıştırmamak ve üç öğün yemek .Altı öğün filan hikaye

X