Kişisel temizlik

Ablalar eldivenle biter mi o ya?
Ergenliğe girdiğim zaman anneannem yaz sıcağında elime tutuşturmuştu günah günah temizlen diyerek eldiveni, hem ağlamış hem gülmüştüm halime. Tek tek tek. Koparıp atasım geldi alt kısmı komple. Ne cabbar kadınlarsınız tü maşşalaahh

Bunun birşeye yaramadığını duydum kullananlardan. Gerçekten işe yarıyormu
Ben kullanıyorum uzun zamandır ve gerçekten işe yarıyor. Ama düzenli kullanmak lazım. İki yıldır yaz ayları hariç kullanıyorum ve yüzde 60 yok oldu. Yalnız koltu altı daha kısa zamanda dökülürken, bacaklar daha uzun süre de yok oluyor. Genital bölge ise bacaktan daha fazla zaman istiyor. Gözlemlerim bu yönde. Genital bölge üst taraf daha fazla dökülürken alt taraflar yarısı kadar dökülüyor. Zaten dışarıda yaptırsanız da bu şekilde. Orası nemli olduğu için bitmesi zor oluyormuş. Ev de yapmanın avantajlarından birisi de dışarı da yaptırırsanız jiletle almak zorundasınız, eğer ev de yaparsanız ağda ile alabilirsiniz.

Lazer ya da epilatör en güzeli bence. Epilatöre başlayacaksanız direk dalmayın canınız fena yanar hatta kanar zaten. Bir süre vakit ayırıp tek tek cımbızla alın ki tüyler alışsın ve incelsin, sonra epilatöre geçin. Ama lazer en kökten çözüm sanırım.

Lazere giden cogu kisi memnun. Ben de emzirme dönemim bitsin dusunuyorum. Şu dönemde kuaföre gidemezsiniz ama iki üç kere kuaforde aldirmaniz. Tuyler çabuk alisir bu duruma. Sonra evde kendiniz yaparsiniz. Azaliyor zamanla da

Lazer hariç en etkili ve kalıcı yöntem ağdadır. Epilatör ağda kadar uzun süre etkili değil ve tüyü ağda kadar azaltmıyor. Ayrıca acılı ve uzun süren bir uygulama. O yüzden ağdayı öğren rahat edersin

Daha önce ağda yapmadığın için ilk sefer hem kanar hem acır hem de el yatkınlığın olmadığı için zorlar. Ama öğreniyorsun merak etme.

Öncelikle gidip bir market ya da kozmetik ürün satan bir yerden tabak ağda ve spatula al ama markası agis olmasın çünkü o çok kötü bir ağda .

sonra eve gel metal bir kap içinde ocakta ağdayı erit (temiz eski konserve kutusu bile olur. İlla ağda ısıtıcı almana gerek yok )

Ağda ısınınca kabı ocaktan al sonra spatula ile kıvamına bak sıcak olduğu için çok akışkandır biraz bekle o yüzden arada kontrol et. Spatuladan yavaş yavaş akmaya başlıyorsa tamamdır.

Şimdi gelelim uygulamaya spatula ile biraz ağda al ama akışkan olduğu için akacaktır bunun önüne geçmek için ağdayı spatulaya alır almaz çubuğu yavaş yavaş döndür ki akmasın. Önce bacağına çok kalın olmayan bir tabaka sür 10-25 snye beklet aşağıdan en ucundan biraz kaldır hızlı şekilde elinle çek. Böylelikle ağdayı kullanmayı öğrendin

Sıra geldi bikini bölgemde kullanmaya. Bikini bölgesinde ağdayı önce en üst kısımlarda çok büyük olmayacak şekilde sür yine aşağıdan yukarı çek ama bu sefer bir elinle de o bölgeyi ger ki hem acımasın hem çekmesi kolay olsun. Böyle böyle tüm bölgeyi temizle

4 yöntem var tüy dökücü yad ajilet çabuk ve hızlı çıkartan yöntemler. ağda uzun vadeli temizlik sağlar ve zamanla azaltır tüyleri. lazer eğerki tüylerin kalın ise kesin çözüm ama zaman alır tamamen bitmesi ve ilerde gebelik vs durumlarında yeniden çıkabilir tüyler.
jilet aslında bir günde çıkarmıyor bende %80 jilet uyguluyorum o bölgeye ama kadınlara özel içinde jel olanlardan alıyorum. 3 başlıklı tercihim genelde yada gillette erkek için olanını alın pürüzsüz tertemiz yapar ve öyle bir günde çıkarmaz. ya da tertemiz olsun en az 2-3 hafta ellemeyim derseniz ağda yaptırın tüm kuaförler yapıyor 2 dk da tertemiz çıkarsınız.

Bundan sonra epilasyon veya ağda yapacaksanız muhakkak dışarıda ağdaya gidin komple ilk sefer için. İyi bir epilasyon aleti alın. Bende philipsin ıslak ve kuru epilasyon seti var oldukça memnunum. Tercih etmemin sebebi hem duşta kullanıyor olabilmek hem de başlıklarının fazla olmasıydı, traş başlığı da var. Pahalı gelirse öyle bir cihaz temizleme öncesi duş alın. Acı eşiği düşük olan insanlar özellikle epilasyon veya ağda öncesi muhakkak sıcak duş almalı tüyler o zaman daha rahat geliyor, acı da azalmış oluyor.
Bu arada philips lumea öneririm ama ben düzenli kullanmadım. Kullandığım zamanlarda oldukça az ve geç çıkartıyor.

Lazer gibi güzellik varken başka yöntem düşünmüyorum bile.
Ağdada da aynı ölçüde sürekli tekrar çıkıyor, ağda ile uğraşması zor, kendim yapsam çekemem, başkasına da yaptırsan neticede vücudun yine ağdadan tahriş olabiliyor.
Eldiven bana işkence gibi geliyor.
Jileti saymıyorum bile, o kalınlaştırması başka yerlere de yayılması, kıl köklerini karartması vs.

Lazer bence nimet. Her seansta daha da azalıyor, jiletle kararttığım kıl kökleri tamamen bembeyaz hale geldi, kökler iyice zayıfladı tek tük incecik çıkıyor. Mis gibi rahatlık bence, şu saatten sonra 2-3 ayda bir ağdaya gider gibi çok daha faydasını gördüğüm lazer epilasyondan başka bir yöntem düşünmem bile.

O bölgeyi kimseye açamıyorum utançtan
Bi kere açtın mı alışıyorsun lazer en iyisi başka bir başlık vardı orda da yazmıştm hatta
Biraz acıyor ama olsun fazlasıyla değiyor diğer yöntemler gibi aldığın çıkmıyor da fazla fazla azalmaya başlıyor ve evlenince nişanlanınca kafa çok rahat oluyor bi kaç ay hiç almsan lazere gidemezsen bile çıkan o az tüyleri jiletle o bile seni 1 2 hafta idare ediyor

Tüylerin çok kısayken aldıysan ya da hazır ağda bezi kullandıysan ondan iyi almamıştır. Ya da ağda iyi değildir. Eldivenle temizleyebilirsin banyo yaptıktan bir gün sonra alırsan o kadar da acımaz üstelik. Ama ilk kez alacağın için belki acıyabilir o konuda bir şey diyemem
Birde bu günlerde yani ayın küçülme evresinde alırsan daha ince ve seyrek çıkarlar

Kendimo bildim bileli epilasyonla aldim. Simdi cok rahatim. Tuy muy kalmadi desem yeridir. Cok ama cok azaltiyor

Acıdan ölürüz gibime geliyor benimde eldıvenle. Msj atamiyorum sana worshipcim

Acıdan ölürüz gibime geliyor benimde eldıvenle. Msj atamiyorum sana worshipcim
Yok aslında ağda daha çok acitiyor. Tek tek cektigin için bende çok tırsmıştım ama ağda daha kötü .
Ben şu an kombine ediyorum biraz eldiven biraz ağda. Çünkü eldivene cook vakit gerekiyor eğer öncesinde tras makinesi kullandıysaniz. Ama zaten azsa eldiven de yeter.
Bacak için deniyim dedim ağdayı çekemedim öyle acıdı sonra ağda bölgede kalınca elimle temizlemeye çalışırken baktim kıllar geliyor elime tek tek aldığım için de acimiyor. Yakın zamanda bu yöntemi denemeyi düşünüyorum bikini icinde. Üstüne ağda sürüp eldivenle tek tek deneyeceğim.

On seneden fazladır agda yapıyorum ve nerdeyse cıkanlar tuy gıbı asırı seyreldıler de.
Ama kas aldırırken tek tek cekınce acıyor ya, eldıvenle o hassas bolgeyı alırken cok acır diye dusunuyorum yazarken bile bir canım acıyor agdaya eldıvenle mı dokunacaksınız?
Yapısmaz mi eldıvene.
Kucuk Kucuk sursen Kucuk bezler kullanıp ceksen aslında, ne canın acır ne morarır.
Ben oyle yapa yapa alıstım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…