Kısırlık :(

Ben sadece çocuk için ayrılmazdım açıkçası. Aynı durumda sen de olabilird(s)in. Örneğin biz 1,5 yıldır denememize rağmen hala bir çocuk sahibi olamadık ve nedeni benim PKO'lu olmam. Tamam çocuk evliliklerde çok önemli, evin neşe kaynağı vs. ama her şey de o değil. Seviyorsanız birlikte her zorluğun üstesinden gelebilirsiniz.

doğru

Doğru 18 yaşındayım iliskimiz ciddi ailelerimiz biliyor kafam çok karışım

Ya sen daha 18 yasindasin. Bu yasta dersleri, arkadaslar ile gezmeye düsünmen gerekirken, erkek arkadasin spermini mi düsünüyorsun?

Ben surda evliyim ve ne sperm testi yaptik ne baska birsey. Yemin ile, nerden akliniza geliyor böyle seyler?

Bu fikirleri aklinizdan çikarin, evlenmek için daha yasiniz çok küçük. Üniversiteye gitmezsen bile açikögretim yap, diplomani bir sekilde al. Kendi ayaklarin üzerine dur, bir ise gir, kendi maasini istedigin sekilde kullan. Ancak ondan sonra bir evlilik düsünebilirsin.

o yaşta kimsenin aklına gelmez tabi sperm testi yapmak, ama erkeği rahatsız etmiş ve tedavi edilmesi gerekiyo. onunki ciddimiş demek evlenmeden anlaşılmış, biz çocuk isteyene kadar eşimin böle bişeyden haberi yoktu mesela. herkeste değişiyo

Nasil rahatsiz etmis? Sperm'de bir sorun var ise bunun semtomlari yokki. Hani hisedilen bir hastalik degil ki. Adam fol yok, yumurta yok, öylesine sperm testi yapiyor. Ki konu sahibi 18 yasinda ise, büyük ihtimal ile sevgiliside 18-20 yas aralarinda.

Ikiside daha hayatin basindalari, yani evlenmek için hiç ama hiç olgun degiller daha. Bu çoçuk telasi neden ve niye? Hadi diyelim sperm'in kalitesi az. Niye tedavi olsun? Daha ortada evlilik, birsey yok. Yani hoppa bebek deniyecekleri hali yok ya?

Bilemedim, sahsen benim görüsümde çok gereksiz, ve yaslarindan büyük bir ise giriyorlar. Dedigim gibi, o yaslarda aklinda sadece ders, arkadas, gezmek gibi seyler olmali.

yumurtalıklarında kist var ameliyat olcak demiş ilk mesajında, ağrı sızı yapıyodu büyük ihtimal, yani şu an çocukla bi ilgisi yok kendi sağlığı için ameliyat olması lazım, tabi evlenincede çocuk için sorun olcak
ama tabi bu yaşta çocuk derdine düşmeleri doğru değil tabi haklısın

geçmiş olsunn ama tevadide olucam demiş e bence sıkıntı yok yani. tıp zaten çok gelişti . ya hiç olmadı çocuk evlat edinirsinizz

Süreç zor; bu soruyu sormak da duymak da zor.

Biz evli iken çocuğumuz olmayınca eşime hiç spermin yok dediler. yıkıldı; ne yapacağımızı bilemedik. Oturdu araştırdı; ben uzun tedavilere gelemem; Kıbrıs'tan sperm alırız dedi.

Neyse gittik tüp bebek uzmanına; bir test daha yaptı; ameliyat ile sperm ararız dedi. Ama ameliyata gerek kalmadan örnekte sperm buldular; çok kaliteli olmasa da bir kaç embriyomuz oldu ve oğlum doğdu.

Teknoloji her geçen gün gelişiyor; hatta eşim bu genetik ise embriyoları ayıklayıp kız yapın oğlum olursa bu derdi çekmesin dedi. Doktor da o zamana teknoloji daha da gelişir dedi.

Sıkmayın canınızı moral önemli; ameliyat vs zor süreçlerdir; destek şart.

Sadece çocuğunun olmama ihtimaline karşı sevdiğiniz kişiyi yarı yolda bırakmayın. İlerde bizim de başımıza neler geleceğini bilemeyiz. Arkadaşlar da söylemiş. Artık tıp çok ilerledi. Şöyle düşünün sağlıklı gibi görünen fakat sonradan başka bir rahatsızlığından dolayı çocuğu olamayan başka birine de denk gelebilirsiniz.

Tamam, kist'ten dolayi semtomlar olmustur konu sahibinde fakat erkek arkadasinda öyle degil ki. Yani nerden aklina geliyor sperm testi? Ki o testi evli ve çoçuk isteyen çifterde bile ancak 6ay-1sene çoçuk yapma denedikten sonra yapiliyor.

Bilemiyorum, benim kizim olsa, elbette 18 yasinda erkek arkadasi olabilir fakat kafasinda evlenme fikrinin olmasini istemezdim. Dersine, arkadaslarina odaklanmasini isterdim.

Ortada net bi şeu yok ayrıca spermlerini dondurabilir şimdiden sizin yumurtanız nr durumda siz de bilemrzsiniz ki bu işler nasip kısmet olmaz denenin oluyo bana sanki sevginizi denemiş gibi zarg atıyo gibi geldi

konu sahibinde değil, erkeğin yumurtalıklarında yani testislerinde kist varmış ameliyat olması gerekiyo, o yüzden sperm testi gerekir

varikoseldir o... askerde çok yapılan bir ameliyatmış... ameliyat olmazsa kısırlık olabilir ama ameliyat olduktan sonra sıkıntı kalmaz.

Öncelikle kısır bulgurla yapılan bir yemek çeşitidir. Bence daha kesinleşmemiş bir ihtimal üzerinde bu kadar durup da canını sıkma. Şayet böyle bir durum söz konusuysa da ben olsam sevgimin önüne geçmesine izin vermezdim. Teknoloji gelişti artık herşeyin çaresi var. Olmadı bir evlat sahiplenirsiniz, yuvalarda bir aile bekleyen sürüyle çocuk var çocuk sahibi olmak için illa doğurmak gerekmez. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Ben ayrılmazdim. Yarının benim için ne getireceğini kimse bilemez. Kimse istemez sakat eksik olmayı. Herşey nasip.

Çok şaşırdım ve sevindim adınıza. Embriyonun kalitesiz olması çocuğunuzda olumsuz bir etki yaptı mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…