Kısırlık :(

İkiniz de çıcuksunyz daha belli ki. Ne o olgunlaşmış ne sen. Olgun bir adam tedavi sürecini karşısındaki kadına endekslemez, olgun bir kadın bu soru karşısında kendinden emin bir şekilde ne cevap vereceğini bilir, buraya konu açmaz. En az 5 sene beklemelisiniz evlilik için.

Kızlar 4 yıllık bir ilişkin var sevgilim askerde 5 ayı kaldı kist var yumurtalıkların da ameliyat olucak eğer sperm testi düşük çıkarsa ve dün bana kısır olursam benimle evlenirmisin dedi. Çok seviyorum her kadın çocuk ister sevdiğinden bu da benim hakkım ona kalkıp senin çocuğun olmuyosa ayrilalim demek çok kotu o bu sorunu omur boyu yasicak daha tedavisi sürüyor ama bana bu soruyu sordu ve iz hiçbirşey belli degilken ne yapmalıyım allah aşkına akil verin beynim durdu
eger o senin kaderinse zaten evlenirsin. ve senin kaderinde çocugun olmayacak yaziyosa zaten olmaz. bi baskasiylada olmaz yani. bol bol dua et Allahim sana bıraktim tüm işlerimide hayirliysa olsun hayirli degilse olmasin de . 3 bucukta kalk teheccut kıl dua et dua kapilari açık oluyo o saatte. hakkinda hayrlisi olsun.

aynı sorun bizdede var, biz evlendikten sonra öğrendik 2 yıldır tedavilerle uğraşıyoruz. eşim bana çocuk vermiyo diye boşanalımmı. çocuk önemli tabi ama bizim aşkımız sevgimizde önemli..
senin kafan karışmış ayrılmak istiyosun sanırım, başkasıyla evlenince aynı şeyleri yaşamıcanın garantisi varmı, hiç bir sorunu olmayanlarda uğraşıyo yıllarca. yaşında 18miş bu yaşta bu kadar detaylı düşünemezsin her şey kolaymış gibi gelir sende haklısın

bu seninde başına gelebilirdi..yada evlendin diyelim sonradan çıktı bu problem bu seferde boşanman mı gerekiyor..

ayrılığa sebep deil bence..

Senin cevabına gore tedavi olucam dedi
Ya olur mu öyle şey, illa o da çocuk ister sizle ayrılsa ileride karısı ister. Öyle bir sorumluluğa girmeyin ya başka şeyden ayrılırsanız ya da ayrılmak ister söyleyemezseniz. Hiç sorumluluğu almayın derim, Allah şifasını versin

Kızlar 4 yıllık bir ilişkin var sevgilim askerde 5 ayı kaldı kist var yumurtalıkların da ameliyat olucak eğer sperm testi düşük çıkarsa ve dün bana kısır olursam benimle evlenirmisin dedi. Çok seviyorum her kadın çocuk ister sevdiğinden bu da benim hakkım ona kalkıp senin çocuğun olmuyosa ayrilalim demek çok kotu o bu sorunu omur boyu yasicak daha tedavisi sürüyor ama bana bu soruyu sordu ve iz hiçbirşey belli degilken ne yapmalıyım allah aşkına akil verin beynim durdu
günümüzde tedavi çeşitleri çok ama hiç bir tedavi yöntemi olmasa bile yine evlenirdim eşimle evet çocuk önemli olabilir ama ben mutluysam huzurluysam olmasda olur eşimi hiç bir şeye değişmem.onca yuvalarda sahipsizler bebekler çocuklar var hiç olmadı ordan alırım yinede bırakmam sevdiğim adamı.

Hiç sorun görünmeyen insanların bile hamile kalamama ihtimali varken varsayımlarla yaşamak çok mantıklı gelmiyor maalesef kader kısmet bazı şeyler Hoppa Ya siz aynı durumda olsaydınız ve o sizi bu yüzden bırakmak isteseydi ne hissederdiniz çocuk çok güzel bir şey herkes tatmalı tabi ki Rabbim herkese nasip etsin ama dünyanın sonu değil sevgi aşk diye bir duyguda tadılmalı ve bırakılmamalı Rabbim büyük yarının ne göstereceği bilinmezHoppa

artık sperm bile üretilebiliyor.arkadaşların dediği gibi tıp çok gelişti.üstelik daha durumu bile belli değil.o yüzden tabii ki ayrılma,yani bu şekilde yarı yolda bırakılmaz insan.çok acı verir.

peki sen ona tam tersi durumda olsaydım sen ne yapardın diye sordun mu?

eşimde de benzer bir sorun vardı tabii biz evlendikten sonra öğrendik ama onu terk etmeyi heiç düşünmedim.sonra bana da testler yapıldı ve bende de sorun olduğu görüldü.yani yarının ne getireceği belli değil.o yüzden erken karar verme derim.

yok bebegım nerede sperm üretiyorlar?
daha spermatidten bebek bile yapamadılar :KK70:

neyse benim eski eşiminde böyle bir sorunu vardı benden saklayarak bunu evlendik ve öğrendiğimde muthiş öfke duydum cok kızdım
en azından bılseydım buna hazırlıklı olurdum dıye dusundum hatta evlenmeden once soyleseydı ayrılırdım galıba dıye dusunuyordum.
yalnız bızde kı sorun sperm testı fılan degıl dırek testısler cok gec kalınarak ergenlıkte amelıyatla asagı ındırılmıs ve bu gercekler sonlenmıs aıleye ama soylemeye deger bulmadılar meseleyı daha sonra ben bu sorunu bu sekılde ogrenene kadar kayınvalıdem senın yuzunden oglum kısır oldu senın yuzunden dıye dıye benı co k aglattı
fakat sonradan tamamen tesaduf kı bız bu sorunun nasıl olustguunu belgelerle bulduk ve ona gore doktora flan gıttık

neyse sana tavsıyem bu kararı vermek ıcın henuz kucuksun dıye dusunuyorum
allahtan hayırlısı herseyı goze almalısın ve ıyı dusunerek karar vermelısın

şuan senin bebeğinin olma olasılığı nedir acaba hiç merak ettin mi? sağlıklı bir kadın olmak, çocuk doğurmaya müsait olmak, çocuk sahibi olacağın anlamına gelmiyor. bence şuan konuşulması çok yanlış bu gibi şeylerin

neyse benim eski eşiminde böyle bir sorunu vardı benden saklayarak bunu evlendik ve öğrendiğimde muthiş öfke duydum cok kızdım
en azından bılseydım buna hazırlıklı olurdum dıye dusundum hatta evlenmeden once soyleseydı ayrılırdım galıba dıye dusunuyordum.
yalnız bızde kı sorun sperm testı fılan degıl dırek testısler cok gec kalınarak ergenlıkte amelıyatla asagı ındırılmıs ve bu gercekler sonlenmıs aıleye ama soylemeye deger bulmadılar meseleyı daha sonra ben bu sorunu bu sekılde ogrenene kadar kayınvalıdem senın yuzunden oglum kısır oldu senın yuzunden dıye dıye benı co k aglattı
fakat sonradan tamamen tesaduf kı bız bu sorunun nasıl olustguunu belgelerle bulduk ve ona gore doktora flan gıttık

senin eskisi ne saçma sapan bi insanmış, böyle ciddi bişeyi saklıyo tedavilerle zorla sahip olduğu oğlunu arayıp sormuyo babalık yapmıyo, kaynana iftiralar atıyo. iyi kurtulmuşsun

Ben böyle bir durumda benimle evlenmek için tereddüt edip sıkıntıya düşecek insanla ASLA evlenmek istemezdim şahsen.
Evlenmek için tek kriterimiz üremek değil malum.

senin eskisi ne saçma sapan bi insanmış, böyle ciddi bişeyi saklıyo tedavilerle zorla sahip olduğu oğlunu arayıp sormuyo babalık yapmıyo, kaynana iftiralar atıyo. iyi kurtulmuşsun
cocugu bana yaptı herhalde
yanı saka yapmıyorumda hepsı cocugumuz olsun ıstememıs ben anlamamısım herhalde

haklısınız çok kötü bi durum

eger o senin kaderinse zaten evlenirsin. ve senin kaderinde çocugun olmayacak yaziyosa zaten olmaz. bi baskasiylada olmaz yani. bol bol dua et Allahim sana bıraktim tüm işlerimide hayirliysa olsun hayirli degilse olmasin de . 3 bucukta kalk teheccut kıl dua et dua kapilari açık oluyo o saatte. hakkinda hayrlisi olsun.
allah razı olsun desteğiniz için

bunda tereddüt etmen bile ileride çok sorun yaşacağının garantisi,benım erkek arkadaşım gelip böle bişey dese kızardım nasıl böle bişey sorarsın dıye,asla düşünmeden kabul ederdim,doğmamış çocuk için değil senınle evlenıyoum derim

X