• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısır mıyız.

Sagol canim evet mapistan yeni çıktım ama karsilamaya gelmemiştin cok kırıldım :KK53::KK53:

Ya konu sahibi degil. Bir arkadaş yazmis ya kisirsin iste kısır, kisirin tanimini yapmis.
Bu cok incitici. Kuzenin de şen sakrakmis masallah. Ama bazi insanlar kısır kelimesini sirf cani acitmak için, kusur olarak kullaniyor.
Ve inan gerçekten bu kelime beni üzüyor.. Belki ülkemizde hakaretvari kullanildigi içindir..
Yani böyle işte.:KK66:
Aradaki yorumları okumadım. Kim yazdıysa onu eşeklik etmiş... Takma kafana. Böyle insanlar çevremizde hep olacak. Zaaflarımızı kullanarak bizi üzmeye kırmaya çalışacaklar. Bu durumlarda ne kadar dik durur, üzüldüğümüzü belli etmezsek o kadar uzak duruyorlar. Tecrübe ile sabit ;) kıyamam, üzme kendini...

bizimde çocuğumuz olmuyor 4 yıldır ama hiç kendime kısır demedim. bende aşağılayıcı olarak görüyorum.
en kötü ihtimalle infertilite diyebiliriz belki. ama yinede bizim olmuyor kısırız yada falanca kişinin çocuğu olmuyor onlar kısır demek pek doğru değil bence.
bu salatalık veya badem demek yerine hıyar demeye benziyor.
esas soruna gelirsek 2 senedir olmuyorsa sorun olabilir.
bazen 1 hap bile bu sorunu ortadan kaldırırken bazen çok uzun tedaviler sonuç vermiyor onun için en azında maddi olarak zora girmemek için sigorta hastanesine gidip tahlillerini yaptırmanı tavsiye ederim.

evlendiği andan itibaren hiç korunmayan ve gebe kalmayan biri olarak 5. ay dra gittim devlet hastanesine... dr manyağı 1 yıldan önce hiç bi şey yapılmayacağını söyleyip folik asit verip gönderdi... kullan 1 ay sonra gebe kalırsın dedi... 1 ay sonra özele gittim tüm tetkiklerimi yaptırmak için... erken menopoz riskim varmış. 2 tüp bebek tedavisi gördüm, bi de yarım kalan tedavim var arada bi miyom çıktı ameliyat olup onu aldırdım... sonuç hala hiç gebelik yaşamadım. kısır kelimesine çok takılmadım ama bilgeceyi de anlıyorum. takılmadım çünkü anlatan kendisi için kullanmış ama biri benim için kullansa hoş olmazdı.... kesinlikle çocuğum olmayacaksa kısır çok incitmeyebilir belki,bilemem; ama en azından ihtimalimiz ve çok şükür ki imkanımız da varsa infertilite bizler için "tedavi olunan bi hastalık" gibi geliyor... bu kadar takılmayın tarzı şeyler yazan arkadaşlarım kızmasınlar.... yaraya tuz basmak oluyo bazı kelimeler; bazı şeyler yaşanmadan anlaşılamıyor, inşallah hiç anlamazsınız ne demek istediğimi....

konu sahibesine gelince.... bence zaman kaybetmeyin,2 yılı aşkın süredir evliyim... otlar ilaçlar iğneler dualar.... daha bi sürü şey... yaşınız da küçük değil, hayallerinizi gerçekleştirmek istemek elbette en doğal hakkınız ancak bir an evvel durumu öğrenin bence... inşallah bir sorun yoktur.... inşallah hayallerinizi çocuk olsun diye ötelemek zorunda kalmazsınız....

telefonlara indirilen 'adet takvimim' gibi uygulamalar var, ayrıca ovulasyon kitleri de işe yarar ama 2 yıl gerçekten uzun bir sure. birisi 3 güne bir ilişkiye girmezsen 10 yıl da beklesen çocuğun olmaz demiş. çok güldüm çook :KK53:

Aradaki yorumları okumadım. Kim yazdıysa onu eşeklik etmiş... Takma kafana. Böyle insanlar çevremizde hep olacak. Zaaflarımızı kullanarak bizi üzmeye kırmaya çalışacaklar. Bu durumlarda ne kadar dik durur, üzüldüğümüzü belli etmezsek o kadar uzak duruyorlar. Tecrübe ile sabit :KK66: kıyamam, üzme kendini...

:KK68::KK68::KK68::KK68:

ha bu arada... ovulasyon testini vücut ısını ölçerek de yapabilirsin. her sabah yataktan çıkmadan (regl sonrasında) ateşini ölç derece ile ve bunları not al... düzenli adet görüyorsan reglden sonraki yaklaşık bir hafta çinde yarım derece birden arttığı muhtemel bir şekilde senin yumurtlama yani ovulasyon günün... şöyleki ; 35,2 - 35,5 - 35,3 - 35,7 - 35,2 - diye devam ederken ertesi gün 36,2 -36,7 falan olduğunu gördüyosan muhtemel o gün ovu günün, boş geçme :)

Bu kadar basit mi yani? Burada 15 yil cocugu olmayanlar var. Benim de olmuyor. Biri kalksa sen kisirsin dese uzulmez miyiz saniyorsunuz?
Ama infertilite dendiginde uzulmuyoruz çünkü kısır kelimesiyle aynı hissi uyandirmiyor.
Kısır bazen de assagilamak için kullanilir.
Kelimeler de dillere göre farklilik gosterir..
Sevgiler..

çok haklısın arkadaşım. yaşamayana söylemesi çok kolay geliyor. evet bazılarımıza dokunuyor.

@Bilgece işyerince bir arkadaşım vardı, cocugu olmuyordu herkese diyordu,gülüyordu falan. o yüzden kimse onun arkasından konuşmuyordu (birkaç densiz hariç) ha neden konuşturdun dersen bana 'hadi denemelere başla, bak aysenin cocugu olmuyor senelerdir' vs gibi konuşanlar vardı yani. sen de dik dur arkadaşım, o tüp yaptırdı, hemen arkadan 2 numara kendiliğinden geldi :)

kısır ne ya?
hiç hoş bir tabir değil yahu. aşağılar gibi.
2 senedir korunmuyorsanız zaten bir sorun olması yüksek bir ihtimal

infertilite deseydi havali olurdu di mi?:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Nesi asagilayici anlamadim, kisirlik diye bir hastalik var? :KK14::KK14::KK14::KK14:

Pardon da siz hangi kelimeyi kullaniyosunuz bu durum icin ? :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

@Bilgece işyerince bir arkadaşım vardı, cocugu olmuyordu herkese diyordu,gülüyordu falan. o yüzden kimse onun arkasından konuşmuyordu (birkaç densiz hariç) ha neden konuşturdun dersen bana 'hadi denemelere başla, bak aysenin cocugu olmuyor senelerdir' vs gibi konuşanlar vardı yani. sen de dik dur arkadaşım, o tüp yaptırdı, hemen arkadan 2 numara kendiliğinden geldi :)
mevzu sadece konuşulması değil ki, acıyan gözler bile yaralıyo bazen... bende o arkadaşınız gibiyim herkes bilir benim tedavi gördüğümü. ama mesela geçen gün canım pasta istedi kocaman aldım iş yerınde dağıttım, biri sağol inşallah çocuğun olur dedi böyle cidden acıyarak... sağol şekerim nasip kısmet dedim çıktım ama dokundu be.... soylemelere cevabın oluyo da o gözleri napcaz ki....

Kısırmı :KK57:Üslup yanlış ,kısır bulgurdan yapılan 3,5bayanın biraraya gelmesiyle akla gelip yapılan ,yanına büyük ihtimal dedikodunun eşlik ettiği bir pilavvv:)
Doktora görünmemizde fayda var :KK66:şahsen bnm 3yıldır olmuyor :KK66:Rabbim hayırlı zamanda hayırlısıyla versin ..şimdi bu durumda bende kısırımmmmm :KK57::rolleyes:
Tıp dünyasi bu kelimeyi kullaniyo, kk begenmiyosa kusura bakmasin :KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

bence arkadaşın mevzusunu kısırlık mı infertilite mi ye çevirmeyelim.... az önce de söyledim ya doğrusunun ne olduğu önemli değil bu hastalığı yaşayanların hisseleri için sadece kullanmayıverseniz nolcak yani...

kısırlık bizler için "kesinlikle olması mümkün değil", infertilite ise "tedavi olunabilen bi hastalık" anlamı taşıyor... hepsi bu yüzden....

mevzu sadece konuşulması değil ki, acıyan gözler bile yaralıyo bazen... bende o arkadaşınız gibiyim herkes bilir benim tedavi gördüğümü. ama mesela geçen gün canım pasta istedi kocaman aldım iş yerınde dağıttım, biri sağol inşallah çocuğun olur dedi böyle cidden acıyarak... sağol şekerim nasip kısmet dedim çıktım ama dokundu be.... soylemelere cevabın oluyo da o gözleri napcaz ki....
:( size öyle gelmiştir, acımamıştır. içinden geçirmiştir, kaç yıl oldu?

Bazen bir dilde kırıcı olan bir kelime farklı dillerde daha normal olabiliyor. Anlatmak istediğim odur. İşin İngilizcesi ya da Fransızcası değil. Kısır bana göre itici bir kelime belki ben de o statüye girdiğim için böyle hissediyorumdur.
Sevgiler...

Bana da grip olmussun dediklerinde canim sıkılıyo, cok asagilayici bir kelime.:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
Hastalik ismine kırılmak da yeni duydugum bise :KK14::KK14::KK14::KK14:
Milletin derdi yok valla, kelimeye tavır alıyolar :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

infertilite deseydi havali olurdu di mi?:KK14::KK14::KK14::KK14::KK14::KK14:

Nesi asagilayici anlamadim, kisirlik diye bir hastalik var? :KK14::KK14::KK14::KK14:

Pardon da siz hangi kelimeyi kullaniyosunuz bu durum icin ? :KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

Bu cevap yazdiginiz kişinin doktor olduğunu biliyorum. Kendisi de bir doktoe olarak bunu diyorsa demekki infertilite tabirini kullaniyor ve uygun olanin bu olduğunu düşünüyor. Bana da yorum yapmissiniz. Pardon da bu kadar zorunuza giden nedir?
Cekmeyen bilmezmis. Inşallah kimsenin size KISIR diyeceği gunleriniz olmaz.
Selametle..

çok haklısın arkadaşım. yaşamayana söylemesi çok kolay geliyor. evet bazılarımıza dokunuyor.

Aynen, yaşamayan bilmiyor. Sanki ben bilmiyor muyum arkamdan ay bu kısır mi dediklerini? Ne acitici..

Nasip arkadasim. Veren de vermeyen de Allah. Her sey nasip kismet. Allahim hayirlisini sagliklisini versin gerisi boş.
Ayrica insanlarin agzi torba değil maalesef

Bana da grip olmussun dediklerinde canim sıkılıyo, cok asagilayici bir kelime.:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
Hastalik ismine kırılmak da yeni duydugum bise :KK14::KK14::KK14::KK14:
Milletin derdi yok valla, kelimeye tavır alıyolar :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

ne kadar komik değil mi gülmekten bayılmak üzeresiniz dikkat.

5 yıl çocuğum olmadı benim de. evet kısırlık ya da infertelite aynı anlamı taşısa da bazen kısır kelimesi yaralayıcı olabilyor.o anlamda uyarmış bazı arkadaşlar.

hani yaşlı teyzeler olur aa yazık kısırmış bu derler mesela bu kelime baya dokunur o zaman bunu da yaşayanlar bilir.yoksa kısırlıkmış,infertileteymiş bilmem neymiş hepsi aynı kapıya çıkar.

Back