• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısır mıyız.

doktor bize 1 sene icinde hamile kalmazsan ozaman biraz endiselenebilirsin demisti,bence gidin bi doktora kontrollerinizi yaptirin.

Ovülasyon zamanını kaçırıyor olabilirsin.
1 sene olmazsa dr a görünülmesi gerekiyor. 2 sene uzun bir zaman.

Arkadasla yanlıs anlasıldı sanırım benım allaha sukur doktora gıdıcek param var kurumsal bır sırkette calısıyorum sıgortamda var:) ancak kastettıgım sey maddı olarak daha raht ettıgım bır surecte bebgımın olmasını ıstedıgımdı...o yuzden doktora henuz kontrol icin gıtmedım.2 senedır korunmamamızın sebebı yıne allah sukur bebegımızde olsa gecınırız ama hedeflerımız var onları yapmakta yavaslarız ama allah verırsede olsun dıye korunmadıkbız...yalnız surec boyle ılerledıkce benım ıcımdede dusnceler dolasmaya basladı acaba bır sorun mu var dıye? Adetım duzenlı..ama artık bıze doktor yolu gorunuyor sanırım.tabı kı bende doktora gımeyıp burdakı bılgılerle yetıncek degılım ama sız tecrubelı bayanların deneyımlerını ve bılgılrrını almak ıstedım coktesekkurler allah razı olsun....

Bizimde 4yıldır olmuyor ve ne yalan söyliyim
işimize geliyor korunmasız ilişki
açıkçası çocuk da istemiyoruz...
ana düşünmüyor da değilim sorun kim de acaba...bi baktırmakta fayda var....bende artık tedavisi ne ise yapayım istiyorum

arkadaslar son zamanlarda kafama cok takıyorum.o yüzden sizinle paylasmak istedim.biz 3,5 yıllık evliyiz ve en az 2 yıldır korunmuyoruz.ama hıc hamıle kalmıyorum..daha yasım 27 eşiminde 31... Doktoroda gıtmek ıstemıyorum suan maddı olarak ılla olsun dedıgım bır donem degıl...kendı halıne bıraktık ama sızce bu bır sorun oldugunun belırtısı midir.."?
Bence sorun var gibi. Doktora gidin derim

kısırın ingilizcesi infertilite oluyor. aynı anlam yani..

Bazen bir dilde kırıcı olan bir kelime farklı dillerde daha normal olabiliyor. Anlatmak istediğim odur. İşin İngilizcesi ya da Fransızcası değil. Kısır bana göre itici bir kelime belki ben de o statüye girdiğim için böyle hissediyorumdur.
Sevgiler...

arkadaslar son zamanlarda kafama cok takıyorum.o yüzden sizinle paylasmak istedim.biz 3,5 yıllık evliyiz ve en az 2 yıldır korunmuyoruz.ama hıc hamıle kalmıyorum..daha yasım 27 eşiminde 31... Doktoroda gıtmek ıstemıyorum suan maddı olarak ılla olsun dedıgım bır donem degıl...kendı halıne bıraktık ama sızce bu bır sorun oldugunun belırtısı midir.."?
canım benim arkadasima doktoru hamile kalmak sanıldığı kadar kolay degil demişti. 1 ay icinde en yüksek hamilelik gunleri 2-3gunmus onu yakalamakta zor tabi..
kac gunde bi adet oluyorsaniz ondan 14u cikarip yumurtlama gununu bulabilirsiniz ornegin 28-14=14 yani adetin ilk gununden itibaren 14gun say gun aşırı ilişki deneyebilirsiniz

Uzun bir süre doktora görünmenizde fayda var,Belki ufak bir problemdir en azından problemi bilirsin.

ben 8 ay korunmadım hamile kalamamıştım doktora gittim normalde dışa çatlaması gereken yumurtalık içe çatlıyormuş. tedavi ettiler çok şükür rabbim herkese nasip etsin oğlum 2,5 yaşında.

bizde ilk çocuk demememizde bikaç ay hamile kalamadım. bigün eşime dedim ki şakayla karışık sen çiğköftemisin. jeton sonradan düştü çok gülmüştük.

kısır =infertilite.
bazi arkadaslara cok dert olmus :) :) :)

Bu kadar basit mi yani? Burada 15 yil cocugu olmayanlar var. Benim de olmuyor. Biri kalksa sen kisirsin dese uzulmez miyiz saniyorsunuz?
Ama infertilite dendiginde uzulmuyoruz çünkü kısır kelimesiyle aynı hissi uyandirmiyor.
Kısır bazen de assagilamak için kullanilir.
Kelimeler de dillere göre farklilik gosterir..
Sevgiler..

bizimde olmuyor. doktora gittik hic bişeyin yok dediler. smear cektirdik. haftaya sonucu alıcam.
not: 2 aylık evliyiz.

Bu kadar basit mi yani? Burada 15 yil cocugu olmayanlar var. Benim de olmuyor. Biri kalksa sen kisirsin dese uzulmez miyiz saniyorsunuz?
Ama infertilite dendiginde uzulmuyoruz çünkü kısır kelimesiyle aynı hissi uyandirmiyor.
Sevgiler..
bi basit kelime dert olmamali.burda tartisilan sey cok farkli

Sevgiler..
Geçmiş olsun bilgece kurtulmuşsun mapıstan...

Bu konuda kimse kimseye kısır dememiş ki kuzum. Yani bir aşağılama, hakaretvari bir şey yok. Kendi kendine kısır mıyım acaba demiş konu sahibi. Hassasiyetini anlıyorum ama insanın kendi için kullandığı kelimelerden alınmaya da gerek yok.
Bir kuzenim var (o kadar çok kuzenim var ki her konuya bir örnek var kuzenler arasında) 20 yıldır çocuğu olmuyor. Çok şen şakrak, deliye vurmuş bir tiptir. O da " ben kısırım, çok kısırım" diye şarkı yazmıştı kendine, çocuk şarkısı gibi bişey. Kendinle dalga geçersen kimse seninle dalga geçemez derdi...

bi de bu kelimenin ingilizcesi sanırım herkes bilmeyebilir. kasıt yok yani.
fazla alıngan olmuşsunuz.
umarım en kısa sürede size de nasip olur.

Geçmiş olsun bilgece kurtulmuşsun mapıstan...

Bu konuda kimse kimseye kısır dememiş ki kuzum. Yani bir aşağılama, hakaretvari bir şey yok. Kendi kendine kısır mıyım acaba demiş konu sahibi. Hassasiyetini anlıyorum ama insanın kendi için kullandığı kelimelerden alınmaya da gerek yok.
Bir kuzenim var (o kadar çok kuzenim var ki her konuya bir örnek var kuzenler arasında) 20 yıldır çocuğu olmuyor. Çok şen şakrak, deliye vurmuş bir tiptir. O da " ben kısırım, çok kısırım" diye şarkı yazmıştı kendine, çocuk şarkısı gibi bişey. Kendinle dalga geçersen kimse seninle dalga geçemez derdi...

Sagol canim evet mapistan yeni çıktım ama karsilamaya gelmemiştin cok kırıldım :KK53::KK53:

Ya konu sahibi degil. Bir arkadaş yazmis ya kisirsin iste kısır, kisirin tanimini yapmis.
Bu cok incitici. Kuzenin de şen sakrakmis masallah. Ama bazi insanlar kısır kelimesini sirf cani acitmak için, kusur olarak kullaniyor.
Ve inan gerçekten bu kelime beni üzüyor.. Belki ülkemizde hakaretvari kullanildigi içindir..
Yani böyle işte.:KK66:

Back