- 18 Ağustos 2013
- 3.254
- 2.931
- 138
- Konu Sahibi catterflym
-
Bence sorun var gibi. Doktora gidin derimarkadaslar son zamanlarda kafama cok takıyorum.o yüzden sizinle paylasmak istedim.biz 3,5 yıllık evliyiz ve en az 2 yıldır korunmuyoruz.ama hıc hamıle kalmıyorum..daha yasım 27 eşiminde 31... Doktoroda gıtmek ıstemıyorum suan maddı olarak ılla olsun dedıgım bır donem degıl...kendı halıne bıraktık ama sızce bu bır sorun oldugunun belırtısı midir.."?
kısırın ingilizcesi infertilite oluyor. aynı anlam yani..
canım benim arkadasima doktoru hamile kalmak sanıldığı kadar kolay degil demişti. 1 ay icinde en yüksek hamilelik gunleri 2-3gunmus onu yakalamakta zor tabi..arkadaslar son zamanlarda kafama cok takıyorum.o yüzden sizinle paylasmak istedim.biz 3,5 yıllık evliyiz ve en az 2 yıldır korunmuyoruz.ama hıc hamıle kalmıyorum..daha yasım 27 eşiminde 31... Doktoroda gıtmek ıstemıyorum suan maddı olarak ılla olsun dedıgım bır donem degıl...kendı halıne bıraktık ama sızce bu bır sorun oldugunun belırtısı midir.."?
kısır =infertilite.
bazi arkadaslara cok dert olmus :) :) :)
bi basit kelime dert olmamali.burda tartisilan sey cok farkliBu kadar basit mi yani? Burada 15 yil cocugu olmayanlar var. Benim de olmuyor. Biri kalksa sen kisirsin dese uzulmez miyiz saniyorsunuz?
Ama infertilite dendiginde uzulmuyoruz çünkü kısır kelimesiyle aynı hissi uyandirmiyor.
Kısır bazen de assagilamak için kullanilir.
Kelimeler de dillere göre farklilik gosterir..
Sevgiler..
Geçmiş olsun bilgece kurtulmuşsun mapıstan...Bu kadar basit mi yani? Burada 15 yil cocugu olmayanlar var. Benim de olmuyor. Biri kalksa sen kisirsin dese uzulmez miyiz saniyorsunuz?
Ama infertilite dendiginde uzulmuyoruz çünkü kısır kelimesiyle aynı hissi uyandirmiyor.
Kısır bazen de assagilamak için kullanilir.
Kelimeler de dillere göre farklilik gosterir..
Sevgiler..
çiğ köfte ne demek?bizde ilk çocuk demememizde bikaç ay hamile kalamadım. bigün eşime dedim ki şakayla karışık sen çiğköftemisin. jeton sonradan düştü çok gülmüştük.
Geçmiş olsun bilgece kurtulmuşsun mapıstan...
Bu konuda kimse kimseye kısır dememiş ki kuzum. Yani bir aşağılama, hakaretvari bir şey yok. Kendi kendine kısır mıyım acaba demiş konu sahibi. Hassasiyetini anlıyorum ama insanın kendi için kullandığı kelimelerden alınmaya da gerek yok.
Bir kuzenim var (o kadar çok kuzenim var ki her konuya bir örnek var kuzenler arasında) 20 yıldır çocuğu olmuyor. Çok şen şakrak, deliye vurmuş bir tiptir. O da " ben kısırım, çok kısırım" diye şarkı yazmıştı kendine, çocuk şarkısı gibi bişey. Kendinle dalga geçersen kimse seninle dalga geçemez derdi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?