Kısır mıyız.

Suan istemiyo olsan bile tedavi ol sorunu ogren en az 1yilinda boyle gececek cunku.ssk varsa devlete git bence
 
Adetlerin düzenli mi? Kaç günde bir adet görüyorsun? Yaşlarınız kaç ?

2 yıl uzun gibi görünüyor ama yumurta ile sperm karşılaşsa bile hamile kalma ihtimali %20. Haftada 2 kere yapıyorsunuz, e yumurtanın ömrü de 1 gün. Denk gelmemiş olabilir. Yumurtlama günlerini takip edip 6 ay gün aşırı yapın, olmazsa doktora gidin.
 
aslında bebek isteği olmasa da her kadın yılda en az 1 kez-tercihen 6 ayda 1 jinekologa görünmeli... smear testini de mutlaka yaptırmalı.. kaldı ki 27 yaş çok erken bir yaş da sayılmaz.tedavi olmanız gerekirse bazen süreç de uzun sürebiliyor.bir de umarım öyle değildir ama belki doktor hemen bebek sahibi olmalısınız diyip,hemen tedaviye de başlayabilir.örneklerini çok defa gördük,duyduk..en kısa sürede doktora gitmelisiniz.
 
İlla çocuk istiyosanız arkadaşıma dr tavsiyesi 1 er gün arayla bi deneyin .İki yıl çok uzun değil üzulme böylede düşünme.Hayırlısı canım.
 
2 yil korunmayi birakmssaniz ve olmuyorsa doktora gidin muhakkak bir sorun vardir 1 yila kadar hamile kalmamissan bir yildan sonra diktorlar senin degiminke kisirlik olarak goruyor
Senden ve esinden tahlil isteyeceklerdir
Bence maddiyati dusunme git doktora bazen bu surec yillarca ugrastirir.
Yasin ne kadar gencse tedaviye o kadar iyi cevap verirsin ins.ugrastirici sorununuz yoktur
 
Problem olabilir de olmayabilir de, 1 seneyi astiysa doktora gorunmek lazim. Illa ki sgk vardir gidin devlet hastanesine baktirin ne var ki
 
Eminmisiniz? tek bir geceden hamile kalmış 3 ten fazla tanıdığım var:)

Sizin bu bilgiye sahip olmaniz gerçekten igrenç birsey..

Ki her konuda daima böyle örnekler okuyorum "eeh falancanin kiz/oglu söyle böyle oldu diye". Mesela bende 30,40 yildir sigara içen fakat sapasaglam olan insanlar taniyorum, o zaman sigara zararsiz mi oluyor?

Neyse konuya geri dönersek, bu ne saçma sapan bir soru allasen? Doktorlar ne için vardir? Yani biz simdi sana "kiizz yüzde yüz kisirsin" desek kisir mi olmus oluyorsun?

Ki birak doktoru, internet var ayaginda, ilk arastirmanin öyle yapabilirsin. Yumurtlama gününu takip edip, ovülasyon testi yapabilirsin.
 
2 yıldır korunmuyorsunuz, cocuk sahibi de olamıyorsunuz, doktora da gitmek istemiyorsunuz peki biz ne yapabiliriz? Eve usg mi alalım, yumurta takibi mi yapalım, mutfaktaki fırında embriyo mu oluşturalım?!?

Evet veren de Allah alan da... Ama tedbir olmadan tevekkül olmaz yahu
 
Benimde 1 buçuk sene olmadı dr a gittim iltihab varmış hap verdi bu hata hemen sonra hamile kalırsın dikkat et istemiyorsan dedi bende 3 4 tane aldım hemen hamile kaldım bi dr git bide dr bana 2 güne bir ilişkiye gir demişti
 
Ben de bir elimde ultrason cihazım, diğer tarafta biyokimya laboratuarım karar vereceğim birazdan. Arkadaşım sorunun cevabını en iyi doktorlar bilir, onlar da uzun uzun muayene edip öyle Teşhis koyuyorlar, belki kendi kendinize stres yapıyorsunuzdur. Kendi kendinizi boşuna dinliyorsunuz, hemen bi doktora görünün.
 

kısırın ingilizcesi infertilite oluyor. aynı anlam yani..
 
2 yıldır korunmuyosun hiç doktora gitmedin ne kadar rahatsın, bi sorun olduğu kesin
biz 1.5 yıldır doktorla ilaçla uğraşıyoruz daha ne kadar beklicez Allah bilir
zamanını boşuna geçiriyosun
 
1 yılda gebelik gelişmemeişse doktorlar tedaviye başlıyor.
Şu an doktora gidicek duurmunuz yok ise eğer Yumurtlama günlerinizi takip edip ,o günlerde gün aşırı ilişkiye girin.
Dilerim en kısa zamanda dileğiniz gerçeklerişir.
 
Neden doktora gitmek istemiyorsun ya da ne zamana kadar öteleyebilirsin ki bu durumu?
Maddi durumun müsait değilse tabi şimdi hamile kalma ama bir sorun varsa onu hallet. Devlet hastanesine gidebilirsin mesela.
 
meraba angelprenses. 2011eylul gelinleri topiginden hatirladim seni. hata nisanlanirken tanismistik mayista. konunu gorunce yazmak istedim. biran once doktora gidin. yumurtlama tedavisi uygular belki. ovulasyon tarihini tutturmak kolay degil cunku.belki esinde bir problem vardir, ameliyat olmasi gerekir. durumumu yok diye erteleme bence. belki 2 sene bekleyecelsn bilemezsn. hadi diyelim hemen oldu,ilk etapta degil masrafi krese okula basladiktn sonra maaraf artiyor. o zmna kdrda vakir var.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…