• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kışın Deepfreezde, Derin Dondurucuda Saklanan Gıdalar, Kışa Hazırlık

[[B]QUOTE=fffiliz;25631797]bende kırmızı biberi közleyip koyuyorum ama daha erkenmi[/QUOTE][/B]

fiyat açısından erken canım

daha ucuzlar :34:

Arkadaşlar bu usülü bilen varmı?

eskiden bizim bahçemiz vardı. annem kışa yakın yeşil domatesleri toplar, gazete kağıdına tek tek sarar, bir kasa içinde mesela yatağın altında (güneş görmeyecek bir yer olmalı) orada bekletirdi. Bir süre sonra bozulmadan kızarmaya başlıyor. Kışın domates oluyor elinde.

Biz çok yapardık eskiden, şimdi evimiz apartman olduğu için uzun zamandır denemedik..

bezelye, yeşil fasulye, közlenmiş patlıcan koydum , bamya koydum 1-2 poşet dahada koyucam
kırmızı bibe rközleyip atıcamm

mrb kızlar benim bi sorum olcak ben dün 5 kilo biber aldım dondurucuya atmak için yarısını rondodan geçirip poşetleyip attım dondurucuya ve çok fazla geldi bana öbür kalan biberleri doğramadan tüm olarak difrize atarsam bi sorun olurmu:26:

mrb kızlar benim bi sorum olcak ben dün 5 kilo biber aldım dondurucuya atmak için yarısını rondodan geçirip poşetleyip attım dondurucuya ve çok fazla geldi bana öbür kalan biberleri doğramadan tüm olarak difrize atarsam bi sorun olurmu:26:

biz dolmalık biberi temizleyip poşetler halinde dolaba atıyoruz bişey olmuyor, bazen evde biber olmadıgından buzluktan dolmalık biber çıkarıp onu koyuyorum yemeğe

sizde saplarını ve çekirdeğini temizleyip koyarsanız bozulmaz

bu arada ben taze fasulye atacam dondurucuya internetten tariflere baktım

sadece rendelenmiş domatesle sararıncaya kadar pişirin yazıyor

yağ koyulmuyor mu?

hic birsey olmaz canim, ister cig atarsin istersen kizartip atarsin.

biz dolmalık biberi temizleyip poşetler halinde dolaba atıyoruz bişey olmuyor, bazen evde biber olmadıgından buzluktan dolmalık biber çıkarıp onu koyuyorum yemeğe

yağ koyulmuyor mu?

canim ister koy ister koyma...ama buzluga atacaksan illaki domatesle pisirmene gerek yok bile. sade bir sekilde kendi suyundada haslayabilirsin. o sekilde atarsin. bende fasulye konservesi yapicam insaAllah birde domates konservesi..

fasulye konservesine domates rendesi koymayi dusunuyorum.

yağ koyulmuyor mu?

benim yaptığıma ben yağ koymöuyorum...
rendelenmiş domatesle sarartman yeterli..yada kaynar suya at fasülyeleri 5-10 dk kaynat..çıkarıp soğuk suya at...sonra süzüp poşetle dondurucuya koy...

benim yaptığıma ben yağ koymöuyorum...
rendelenmiş domatesle sarartman yeterli..yada kaynar suya at fasülyeleri 5-10 dk kaynat..çıkarıp soğuk suya at...sonra süzüp poşetle dondurucuya koy...

ozaman somatesle falan hiç uğraşmam
kaynar suda haşlayıp yaparım çok teşekkür ederim
5 dk kaynatsam yeter heralde dimi?

taze kabak ve fasulyeyı cıgden dograyıp buzluga atabılır mıyız kıslık ıcın ?

canım çiğ olmuyor ....
kabağıda fasülyeyide 5 dk kaynar suda haşlayıp koysan çok daha iyi sonuç alırsın:34:

ozaman somatesle falan hiç uğraşmam
kaynar suda haşlayıp yaparım çok teşekkür ederim
5 dk kaynatsam yeter heralde dimi?

yeter canım 5-10 dk arası yeterli oluyor.....:56:afiyet olsun

yağ koyulmuyor mu?

saol cnm cevabın için yarın bende o zaman kızartır atarım dondurucuya:16:

arkadaşlar 1 kilo sivri biber aldım, çok olmuş. bunun bir kısmını kışa saklamak istiyorum.
nasıl saklarım? yani kızartmadan nasıl saklarım? dondurucuya direk atınca çıkartıp eritmek gerekiyormu? eritince herhangi bir bozulma yada sulanma oluyormu?

ben fasülye ve domatesi az yağda kavurdum, soğuyunca poşete koyup dondurucuya attım. Annem hep böyle yaparmış. annem söyledi.

Son düzenleme:
arkadaşlar 1 kilo sivri biber aldım, çok olmuş. bunun bir kısmını kışa saklamak istiyorum.
nasıl saklarım? yani kızartmadan nasıl saklarım? dondurucuya direk atınca çıkartıp eritmek gerekiyormu? eritince herhangi bir bozulma yada sulanma oluyormu?

buzluyken kullanman gerek canım ben buzluğa dilimletüyip attım buzlu olarak kullanıyorum

Back
X