• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kısaca aile olamadık..

Krblk

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2014
704
174
323
34
Ağrı
Bana yorum yaparsanız sevinirim.. Yazdıklarınızı eşime okutmayı düşünüyorum
Hangi bir sorunumu anlatayım bilemiyorum.. Öncelikle eşim de ben de öğretmeniz.
Ben eşimle 6 yıl önce tanıştım.. Çok da sevdim.. Aramızda mezhep farkı vardı.. 4 yıl evlenemedik. Ailemi zor ikna ettim. Bu süre içinde ailemle çok sorunlar yaşadım. Çok yıprandım. Eşim ailemi ikna etmek için sözler verdi. "Ben ailemden dine dair bir şey görmedim ama krblk ile okurum öğrenirim Ben de sonuçta Allah'a inanıyorum " dedi. Bana da aynı şekilde sözler verdi..
Eşimin ailesi çok küçük bir yerde yaşıyor. Küçücük bir ilçe Doğru düzgün bir dükkanı bulunmadığı bir yer. Benden oraya tayin isteyip gitmezi istedi. Eğer ben seninle bir şeyler yapacaksam ailem de krblk oğlumuzu kendine çevirdi dememeleri için gidip benim memleketimde 1-2 yıl yaşayalım, mutlu olmazsan tayin isteriz dedi. Ben hiç o kadar küçük bir yerde yaşamamama rağmen o benim için fedakarlık yapacaksa ben de onun için yapmalıyım, hem mutsuz olursam gideceğiz diye söz veriyor diye kabul ettim.
Nişanımı, nikahımı ve kınamı ben kendi memleketimde yaptım. Masraflarını ailem karşıladı.Çok büyük çapta olmadı ama nişan ve kına için mekan kirası , yemek, evde misafirlerin ağırlanması gibi 3 sefer ayrı ayrı masraflar çıktı Harcanan miktarla rahatlıkla yemekli bir düğün yapılırdı. Toplanan takıları da ailem eşime borçlarınızı ödersiniz diye verdi.
Düğün eşimin memleketinde oldu. Masraflarını ailesi karşıladı. İçkili bir düğün yaptılar. Düğünde yakın akrabaların taktığı bilezik dışında bize hiçbir takıyı vermediler. Kaynanam düğünde altınları ve paraları kendi topladı. Bize miktarını bile söylemediler. Sadece eşime borçlara verdiklerini söylediler ancak aynı anda eşimin abisine toplu para gönderdiler.
Ev eşyalarına gelince eşimin babası 20 bin vermişti. Benim ailem de kız tarafına düşen eşyalar ve eşimin memleketinde bazı şeyleri bulamadığımız için kendi memleketimden aldığım eşyalar için 10 bin para harcadı. Bu miktarın içinde çeyiz masrafı yoktur. Onlar bekarken alınmıştı. Paramızın yetmediği şeyler içinse ailemin verdiği nişanda ve kınada takılan altınları bozdurup aldık. Ama bunlara rağmen masraflar neredeyse ailelere eşit düşmesine rağmen herşeyi onlar yapmış oldu ve kendilerinde düğündeki altın ve paralara el koyma hakkını görebildiler. En acı olan da eşimin de öyle düşünüyor olması.
Eşimle aynı maaşı alıyoruz. Defalarcaa paramızı ortak hesapta toplayalım, ikimizin birbirinden haberi olsun dememe rağmen kabul etmedi.. Köy gibi bir yerde yaşıyoruz.. Sosyal hayatımız sıfır.. temel ihtiyaçlar dışında bir şeye para vermiyoruz. Masraflarımızı en üst limitten hesapladığımda bile eşimin maaşından en az 1000- 1500 lira artması lazım ama ben o para nereye gidiyor hiç bilemedim. Benimle ekonomik olarak bir ortaklığa gitmedi. Evin kira- fatura- mutfak masrafını aldı ama gerisi ne oluyor açıklayamadı. Eşimin ailesi adına bana hiç söylemeden kredi çektiğini de öğrendim. Ama o kredi bittikten sonra bile pişman olmadı. Beni önemsemedi. Her kavgada içinde 100 lirası olmamasına rağmen benim maaşıma da göz dikti.
Buraya geldikten sonra çok sıkıntı yaşadım. Bambaşka yapıda insanlar ve küçük yer olduğu için insanlar kendini geliştirmemiş . Normalde bile ortamımı arkadaşlarımı seçerken seçici davranan ben yapayalnız kaldım. Eşimin ailesinden kaynaklı kendi ailemde hiç görmediğim baskılar oldu. Yok niye oraya gitmedin yok şuraya da gidin yok niye gelmiyorsun gibi.. Aramızda mezhep farkı var demiştim. Ne zaman eşimin ailesine gitsem İslamla ilgili cami,kuran,kuran kursu, ezan, ramazan davulu, başörtüsü gibi benim için kutsal olan değerler ailesi tarafından aşağılandı dalga geçildi. Eşim hiçbir şekilde önüne geçmedi ve geçmeye çalışmadı. Benim ailemse 4 yıl istememesine rağmen eşime yönelik en ufak bir dokundurma, dalga geçme, aşağılama gibi davranışta bulunmadı. Son derece saygılı davrandılar.
Eşim bana ve aileme ben seninle okurum öğrenirim, ben de Allah'a inanıyorum gibi sözler vermesine rağmen bu konuda hiç samimi davranmadı. Beraber benimle oruç tuttu sadece Ama ne söylemleriyle ne davranışlarıyla samimi oldu.
Eşim mutsuz olursan gideriz demesine rağmen tayin istemedi. Öğretmenlere tayin 3 yılda bir veriliyor. Benim de tayin hakkım olmadığı için isteyemedim.
Bir diğer sorun ise vajinamus.... Ben 6 yılda ruhen ve bedenen bittim. Eşim de hiçbir sözünü tutup bana samimi davranmadığı için doktora gitmedim
Hiçbir açıdan aile olamadık.....

Ben iki tarafi da suçlu buldum.eşini ailesine para vermesi konusunda gizli kredi ve ortak hesap acmamainiz açısından ve tahminim ailesinin baskısına karşı sizi korumak azindan dolayı .sizi de ailesinin memleketine gitmesine ikna olmanızdan zorla kendine ait olmayan mezhebin ibadetini yaptırmaktan suçlu b uldum.tabi eşiniz daha ağır basıyor ama sizde fazla duygulariniza yönelik yasamizsiniz.evlenmeden önce farklı kültürel yapıda olduğunuzu biliyordunuz birde ailesinin yanına gitmeyi kabul etmişsiniz.Umarım düzelir sorunlarınız ama ben pekduzelecegini sanmıyorum .bir an önce tayin isteyip gideceksiniz yada yollar ayrılacak.

Ben iki tarafi da suçlu buldum.eşini ailesine para vermesi konusunda gizli kredi ve ortak hesap acmamainiz açısından ve tahminim ailesinin baskısına karşı sizi korumak azindan dolayı .sizi de ailesinin memleketine gitmesine ikna olmanızdan zorla kendine ait olmayan mezhebin ibadetini yaptırmaktan suçlu b uldum.tabi eşiniz daha ağır basıyor ama sizde fazla duygulariniza yönelik yasamizsiniz.evlenmeden önce farklı kültürel yapıda olduğunuzu biliyordunuz birde ailesinin yanına gitmeyi kabul etmişsiniz.Umarım düzelir sorunlarınız ama ben pekduzelecegini sanmıyorum .bir an önce tayin isteyip gideceksiniz yada yollar ayrılacak.
yorumunuz için teşekkür ederim.. Yalnız şunu söylemek istiyorum Ben onu ibadetler açısından zorlamadım Hatta evlenmeden önce defalarca sordum Bunu gerçekten istiyor musun diye? O hep bana olumlu cevap verdi. Kendi gidip aileme sözler verdi. Ben yanında bile yoktum Kendi aileme mesaj attı.. Bunların hiçbirinden haberim olmadı

Maalesef olmamışsınız. Baştan tutulmayacak sözler verilmiş. İki tarafta birbirini en hassas noktalarda değiştirmeye çalışmış. Evlilik bir olmaktır, olamamışsanız ne yazık ki. Çabalamak yersiz diye düşünüyorum ben. Hatanın neresinden dönerseniz kar.

Bence karsılıklı olarak gidişatı degerlendırerek
Beklentılerınızı konusun
Sonra ortak noktalar bulmaya calısın
Ve uygulayın
Baska turlu cozumu yokkı
Konusmalısınız ama sakınce

Beklentılerınızı konusun
Ve uygulayın
Baska turlu cozumu yokkı
konuşmayı çok denedim.. O da olmadı mesajla çok kere anlattım ama yok anlamıyor. Anlamak istemiyor.

Beklentılerınızı konusun
Ve uygulayın
Baska turlu cozumu yokkı
konuşmayı çok denedim.. O da olmadı mesajla çok kere anlattım ama yok anlamıyor. Anlamak istemiyor.

Baska turlu bunlar nasıl cozume ulasabılır kı
ben ailen şunları yapıyor dediğimde beni ailesine hakaret etmekle suçluyor. Oysaki ben sadece yapılanı burda anlattığım gibi anlatıyorum.. Beni suçluyor, saygısız oluyorum.. Sağlıklı konuşma olmuyor.

ben ailen şunları yapıyor dediğimde beni ailesine hakaret etmekle suçluyor. Oysaki ben sadece yapılanı burda anlattığım gibi anlatıyorum.. Beni suçluyor, saygısız oluyorum.. Sağlıklı konuşma olmuyor.
Aılesınden zıyade burda anlattıgın gıbı, verdıgınız sozlerı, maddı durumları yonetme sıkıntınızı, bu konuda beklentılerını falan konusmayı denesenız
Hanı oda okuyacak ya
Ben konusun dıyrm
Boyle de gtmez, konusmadan da gıtmez
Baksana ne kadar mutsuz olmussun
Bır ınsan mutsuz olmak ıcın evlenmez kı
Duzelmesı lazım
Hemen ayrıl demek de kolay degıl

- Bence maddiyat çok büyük bir problem, normalde iki tarafında harcamalardan haberdar olması lazım, bu konuda haklısınız.

- Sizden gizli kredi çekmesi büyük bir olay, bu konuda haklısınız.

- Eşinizin memleketine gitmeyecektiniz, normal durumlarda gidilebilir ama sırf bahsettiğiniz söylemlerden dolayı tayin alıp mahrumiyet bölgesine gidilmez. Bu konuda haksızsınız.

- Mezhep farklılığı bence sorun değil, ama belli ki sizde bu saygı çerçevesine oturamamış. Bu konuda da siz haklısınız.

Aile Terapisti ne gidin yakın çevrede yoksa büyükşehirde gidin .

Çok temel sorunlarınız var. Çözülmeli mutlaka
Siz terapisti bulun eşinize gidelim randevu aldım deyin.

Gelmeyi kabul etmezse direkt boşanın bir nefesimiz bile çok değerli. Boşa beklemenin anlamı yok.

Sizin ciddi bir iletişim probleminiz var..Sanırım ayrılmak en doğrusu kendinizi bu kadar harap etmenin bir anlamı yok sonuçta.Vajinusmus diyorsunuz 6 senedir hiç birlikte olamadınız mı?

Baska turlu bunlar nasıl cozume ulasabılır kı
dikkat
Aılesınden zıyade burda anlattıgın gıbı, verdıgınız sozlerı, maddı durumları yonetme sıkıntınızı, bu konuda beklentılerını falan konusmayı denesenız
Hanı oda okuyacak ya
Ben konusun dıyrm
Boyle de gtmez, konusmadan da gıtmez
Baksana ne kadar mutsuz olmussun
Bır ınsan mutsuz olmak ıcın evlenmez kı
Duzelmesı lazım
Hemen ayrıl demek de kolay degıl
dikkat ettiyseniz gerek maddi gerek manevi konularda ailesi nedeniyle bu durumdayız Konuşurken de durumu anlatmam için mecburen aileyi katmak zorunda kalıyorum.. Benim eşim arkadaşken ben evlenince kartımı sana veririm Harçlık alırım diyen bir insandı. Daha 6 yıl önce ilk görüşmeye başladığımızda ben namaz kılmayı bilmiyorum ama seni tanıdığım için bildiğim kadarıyla namaz kıldım bugün şükrettim diyen biriydi. Ama hiç bir açıdan rahat vermediler ki bize Ben karşılarına geçip saygısızlık olmasın diye tek kelime etmedim. Ama olan bir şeyi de eşime anlatamayacaksam kime anlatabilirim Ben senin baban bizim kutsal değerlerimizi küçümseyen şeyler söylüyor dediğimde(çoğunda kendi de duyuyor) bana saygısız diyor.. Oysaki saygısızlığı yapan onlar.. ben sorunumu bile anlatamıyorum

mezhep durumunuz,ekonomik şeyler bunların üstesinden gelinebilir....tabii aranızdaki sevgi ve saygı kuvvetli olsaydı....bence bu evlilik baştan yanlış olmuş...

Yanlis bir karar olmus evlilik. Birbirinize denk degilsiniz,kaldi ki denk insanlar bile orta yolu cok zor buluyor evliliklerde. Sizin icin durum cok daha zor. Aileleriniz ve siz arasinda ucurum var belli.

Bence tayin isteyip hayata yeniden tutunmaya çalışın emek vermişsiniz yıpranmışsınız meyvelerini toplayın inşallah
İki ayrı şehirden insanın evliliğinde bile bir sürü problem çıkarken mezhep farkı bence büyük sıkıntı... madem baş koydunuz bu yola mutluluk için uğraşın
Evlilikte hala oluyor öyle altın para mevzuları onları geçin giden gitti tayin isteyip Yeni bir hayata başlamak için adım atın böylelikle vajinismus tedavisini de halledebilirsiniz zamanla gerisi çorap söküğü gibi gelir
Eşiniz okuyacaksa şunu da söyleyim benim eşim ailesine paraları yedirdi yedirdi yedirdi sonunda kendine lazım olduğunda zorunlu olarak hediye ettiği evin parasını avro olarak borç alabileceğimiz söylendi,yani sizinki de kazık yiyene kadar beklemesin.paranız var yaşınız genç evlenmek için çok emek verdiniz eeee ozaman Kendinize yatırım yapın, paranızı eğitime geziye harcayın tabiki aileleri zor durumda bırakmayın ama maaşları da hibe etmeyin derim sonra yine biz üzülüyoruz kocalarımız üzüldüğü için

Açıkçası ben sizi haksiz buldum konu sahibi.

Siz ailenize sırt çevirmişsiniz.

1. Ailenizin istemediği bir evlilik yapmanıza rağmen eşinizin memleketine yerleşmişsiniz.

2. Biraz öngörülü davranıp öyle bir coğrafyada yapamayacağınızı anlamanız lazımdı. Bunun için illa yaşamanız gerekmiyor. Sonuçta ev kızı değilsiniz . Sosyallik ve hayat standartlari benim için çok önemlidir. Geçici de olsa kabul etmezdim ben.

3. Bu süreçte ailenizle ilişkileriniz nasildi ? İsrarla ailenizin aşağılandığını söylemişsiniz buna nasıl tepki verdiniz ?

4. Ekonomik olarak ortaklık kuramamışsınız, düğün zamanı zaten bu kendini belli etmiş. Biz de eşimle evlendigimizde bütün takıları eşimin ailesine verdim ama kendi aileme de 5 kuruşluk masraf yatırmadım.

5. Vajinismus sorununu çözmek için mücadele etmeliydiniz. Çünkü aile olmak için bu da önemli bir konu.

6. Verilen sözler tutulmaz çünkü siz her şeye boyun eğmişsiniz eşinizin sizi yıpratmasına izin vermişsiniz.

7. Dini konuda samimi değildi diyorsunuz bunun karar mercii siz değilsiniz .

8. Eşinize zaten söylenecek laf yok. Değer vermediği bir kadının kendisini mutlu etmesini istemek saçmalık olur.

Sizin yerinizde olsam ilk tayinde ailemin yanına tayin isterim ve benimse gelir gelmezse hic benim olmamistir derim.

Back