• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kısa boylu anneler...

Queeny

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2010
212
0
46
İstanbul
merhaba hanımlar, ben 35. haftada hamileyim... ilk bebeğimi bekliyorum, minik bir kızımız olacak inşallah... :emir_bebek:

doktorum bana boyumun kısa olduğu için daha erken doğum yapabileceğimi, hazırlıklı olmam gerektiğini söyledi... ve bebek çok iri olursa sezeryan şart dedi. (gerçi kızım bayağı minik, 34. haftada 2.100 gr'dı)

normal doğum yapan kısa boylu anneler, kaçıncı haftada doğum yaptınız ve doğumunuz nasıl geçti?? deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim... :3:

benım boyum 1.52 sadece 12 gün erken doğum oldu.. sezeryan oldum açılma olmayınca saatlarce sancıdan sonra.. bebekte nasılsa anlamıyorum su doktorlrı taa 7.5 aylıkken 2500 demıstı doktor dogdugunda 2300 dü

merhaba hanımlar, ben 35. haftada hamileyim... ilk bebeğimi bekliyorum, minik bir kızımız olacak inşallah... :emir_bebek:

doktorum bana boyumun kısa olduğu için daha erken doğum yapabileceğimi, hazırlıklı olmam gerektiğini söyledi... ve bebek çok iri olursa sezeryan şart dedi. (gerçi kızım bayağı minik, 34. haftada 2.100 gr'dı)

normal doğum yapan kısa boylu anneler, kaçıncı haftada doğum yaptınız ve doğumunuz nasıl geçti?? deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim... :3:

arkadaşımın boyu 1.50 nin altındaydı
doktor sezaryen dedi
normal doğum gününden 10 gün önce ameliyat oldu
gayet sağlıklı 2400gr bir bebeği oldu

155 boyum.3.580 gr doğdu bebeğim.
40hafta 5 günlükken doğumun başlamaması üzerine bebeğin sağlığı riske girince sezeryana alındım.
boyla pek ilgisi yok bence.

Benim boyumda 1.50 sezeryan oldum.Ama kuzenlerimde aynı boyda olmasına rağmen normal yaptılar.Sadece bir ablamın doğumu kolay oldu kuzenlerimin normal doğumu zor olmuştu.Eğer çatı darlığı varsa riske edilmemesi gereken bir durum.Sağlıcakla kurtulursunuz inş.

kızlar ben bebek hemşiresiyim bu işin pek boyla değilde çatı genişliğiyle alakası var.. aslında tıpta şöyle bir orantı var ayak numaranız 38 ve üstüyse rahat rahat normal doğuma alınabilirsniz (tabiki baska komplikasyonlar yoksa, herşey seyrinde gidiyorsa) yani ayak numaralarmıza dikkat ;):64:

kızlar ben bebek hemşiresiyim bu işin pek boyla değilde çatı genişliğiyle alakası var.. aslında tıpta şöyle bir orantı var ayak numaranız 38 ve üstüyse rahat rahat normal doğuma alınabilirsniz (tabiki baska komplikasyonlar yoksa, herşey seyrinde gidiyorsa) yani ayak numaralarmıza dikkat ;):64:

way gerçekten güzel bilgi teşekkürler arkadaşım

benim ayakkabı numaram 36 :26::26:

ben normal doğum çok istiyorum arkadaşlar, bebişte küçük olduğu için çok ümitliyim aslında.. hayırlısı olsun bakalım... bi kaç hafta sonra çatı muayenem var, doktorum ne diyecek çok merak ediyorum ...

:49::49:

benim boyum da 1.55 ve normal doğum yaptım bebeğim 2740 doğdu
şimdi 5 aylık hamileyim inşallah yine normal olur

benim boyum 1.50 sezaryanla doğum yaptım 38.haftada.bebişim 3750 doğdu.çatı yüzünden sezaryan oldum.ama annemle aynı boydayız.4 kardeşiz.hepimizde kilolu doğmuşuz,hemde normal doğumla.yani şimdilerde doktorlar hep sezaryana yönlendiriyor...

benim doktorum normal doğum istediğimi söyleyince boyumu sordu hemen..1.55 boyundayım normal doğum yapamayacağım hissine kapıldım.umarım hepimiz istediğimiz gibi rahat rahat doğum yaparız..

Benim de boyum kısa herkes hatta annemde dahil sezeryan olursun sen dediler ama ben hep boyla deği çatıyla ilgili normal doğum diyorum. Ancak ayak numarası teorisine inanmıyorum benim annemin boyu 1.60 felan en fazla ayak numarası da 35 ama beni de kardeşimi de normal doğurmuş. Ben küçük bir bebek olmama rağmen çok zor doğmuşum bir de ilk olmanın etkisi sanırım ama kardeşimde rahat olmuş. Ben 1.50 nin de altındayım normal diyebilir dr ama ben sezeryan olacağım çünkü riske atmak istemem belki erken doğum bebek iri olursa anne taşıyamazsa olabilir ama Allah korusunn..

bende aynı şekilde,boyum 1.55 ve 34hafta 4 günlük iken bebek kilosu 3054 gr idi.doktorum da boyum ve bebek kilosundan dolayı endişeli aslında doğum eğitimi de almıştım.normal doğum istiyorum ve ilk defa buyüzden boyumun kısa olmasının dezavantajını yaşıyorum.ama tabiki sağlıklı doğması daha önemli... haftaya çatı muaynesi olucak ..ama hislerim bu gidişte sezeryanın ağır bastığını söylüyor .ayak numaram da 36 :-( tabiii birde şuan 37 .haftaya girdim ve çok kilo aldım.sanırım kilo da doğumda hem sezeryan hem normal doğum için pek istenilen bişey değilmiş.

Ben kısa boyluyum, erken doğum yaptım. Ayak numaram 38. Annem de kısa boylu 3 çocuğunu da normal doğumla tam zamanında doğurmuş. Ayak numarası 37.

Son düzenleme:
boyum 160..ayak no:36 :1: 39+1 de normal doğum yaptım..minyon olduğunuz için çatınızın dar olabileceğini düşünmüştür dr.unuz..muayne olmadan tahmin edilemez tabi

Back