- Konu Sahibi Meredith Grey
Ben de uyuyun uyuyabildiğiniz kadar demeye geldim. 8 aylık bir oğlum var ve aralıksız 2 saat bile uyuyamıyorum. O yüzden en önemli şey şuan uyku ve sağlık benim gözümde.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çocuk mu diye soracağım ama 3 sene 8 ay diyorsunuz. O kadar uzun sürmez herhalde çocuktan uykusuz kalma durumu. Yani lütfen sürmesin. 8 ayda ben zombiye döndüm bile+1.
3 sene 8 aydır, aralıksız 3 saat uyumadım.
önümüzdeki 2 senede uyumayacağım.
ve aralıksız uyuyabilecek olduğum o zaman geldiğinde ilk bir kaç hafta yataktan kazıyarak sökülmeyi düşlüyorum.
Uyuyan herkes gözümde aşırı lüks hayat yaşıyor. İstediği saatte gidip yatan, istediği saatte kalkanlar ne şanslı diyorum. Aralıksız 2 saat uyuyamıyorum. 8 ayda zombi yaptı oğlum beni.Yaaa,üzüldüm.
Bende yeni başlamıştım aralıksız uyumaya,sonra hamile kalınca tuvalete gitmek,sıcaklamak,nefes alamamak vb sebeplerle 9 ay deliksiz uyumadım,şu an 6 ayı geçtik bakalım minimum 2 sene daha böyle devam sanırım. Konu sahibine nasıl imrendim,hatta kıskandım anlatamam size. Resmen gözümün önüne yumuşacık yatak geldi,sıcacık yorgan hava zaten yağmurlu tam uyku havası,burnumun direği sızladı,öyle bir özlem duydum uyumaya.
şimdi bence sıkıntı kalktığınız saatten çok gününüzü verimli kullanamamak yani 10 da kalkarsam 10.30 da kahvaltımı da etmiş hazır olurum
ne yapıyorsunuz kendinize börek mi açıyorsunuz
4 yaş 9aydan bildiriyorum. Hala deliksiz uyabilmiş değilim. Mesela bu sabah uyandığımda oğlum omuzlarıma uzanmış uyuyorduÇocuk mu diye soracağım ama 3 sene 8 ay diyorsunuz. O kadar uzun sürmez herhalde çocuktan uykusuz kalma durumu. Yani lütfen sürmesin. 8 ayda ben zombiye döndüm bile
Yaaa dimi.Uyuyan herkes gözümde aşırı lüks hayat yaşıyor. İstediği saatte gidip yatan, istediği saatte kalkanlar ne şanslı diyorum. Aralıksız 2 saat uyuyamıyorum. 8 ayda zombi yaptı oğlum beni.
Ben öldüm de ağlayanım yok o zaman en azından 2 yaşında memeden kesince uyurum diyordum4 yaş 9aydan bildiriyorum. Hala deliksiz uyabilmiş değilim. Mesela bu sabah uyandığımda oğlum omuzlarıma uzanmış uyuyordu
4.30-5.30 mu?ben kendimi bildim bileli yazin 4.30 kisin 5.30da kalkarim. günün en güzel vakti.
tüm islerimi sabah ise gitmeden bitiririm- bazen yemegimi bile yaparim.
balkonda kahvemi/sigarami icerim.. kuslari dinlerim.
hafta sonu en gec 8de kalkarim.
bence sabah 8de baslayan bir kurs bulun kendinize erkenden kalkin- günün verimi olsun
bazilari metabolizma vs. demis- darvin amcanin kemikleri sizladi. insanoglunun zaten günes dogmadan kalkmasi gerek- günes dogduktan sonra kalksalardi neslimiz tükenmis olurdu- aslanlar kaplanlar vs. bizi horul horul uyurken löplöp yerdi :)
Evet hamilelikte o kilolar, mide yanması, bacak ağrıları kramplar uyutmadı. Şimdi de çocuk uyutmuyor. Bazen ağlayasım geliyor, eşim ben yatmaya gidiyorum diyince. Benim oğlum gazlı ve ne zaman uyuyacağı gazının rahatsız etmemesine bağlı. Uyusa bile gazdan geri uyanıyor falan. Eşime bazen diyorum, herkes uyumaya gidiyor benim ne olacağım belli değil, sinirlerim çok bozuluyor. Hele ki 6 7 saat deliksiz uyuyup da sabahları, çok uykum var uykumu alamadım demesi.Yaaa dimi.
Birde hamilelikte uyuyamıyor insan,üstüne bebekle uyunmuyor,cidden çok yorucu.
Birde kızım var benim,ikisiyle aşırı yoruluyorum,uyumaya gidince yorgunluktan uyuyamıyorum,ben uyuyorum tam oğlum uyanıyor tam bir kısırdöngü.
Eşimde dahil ,kafasına göre fosur fosur uyuyabilen herkesi kıskanıyorum bu ara
Ne önemli ne tatlı şeymiş deliksiz uyku,ikinci kez anladım ve bugunler bitsin bol bol uyuyacağim bu da kendime tesellim olarak dursun burda.
Kızım hayatımıza dahil olduğundan beri ki 6 yaşında her gün en geç 7de ayaktayım (bebekken gece uyumazdı sağolsun,kalkar otururdu yatakta ,hala da gece beline kadar dağınık saçları ile samara gibi tepemde dikildiği benimde ensemde nefesini hissederek irkilerek uyandığım günler oluyor)şimdi oğlum 6 aylık oda gece uyutmuyor oda en geç 7de uyanıyor yani 9da uyanmak bile lüks bana kac senedir.Her gün 10da kalksan, üstüne bir tembellik çöker. Ben de öyleyim de oradan biliyorum
Daha doğrusu 10da da kalkmıyorum, genelde 8 en geç 9da kalkıyorum. Çocuğu kahvaltı ettir, hazırla, okula bırakıp gel derken 1 saat geçiyor.
Sonra da internete biraz bakayım, tvye azıcık bakayım derken 12de kahvaltı yapmaya başladım. Kahvaltıdan sonra da sofrayı toplayasım gelmiyor. 1.30 gibi topladım mesela bugün.
Yarım saat de ortalığı biraz topladım. Yoruldum yine biraz ara verdim. Saat 3 gibi tekrar kalktım, ocağa yemek koydum.
4te çocuğu okuldan almaya gittim. Aha da gün bitti
Gece kaçta yatıyorsunuz?ben kendimi bildim bileli yazin 4.30 kisin 5.30da kalkarim. günün en güzel vakti.
tüm islerimi sabah ise gitmeden bitiririm- bazen yemegimi bile yaparim.
balkonda kahvemi/sigarami icerim.. kuslari dinlerim.
hafta sonu en gec 8de kalkarim.
bence sabah 8de baslayan bir kurs bulun kendinize erkenden kalkin- günün verimi olsun
bazilari metabolizma vs. demis- darvin amcanin kemikleri sizladi. insanoglunun zaten günes dogmadan kalkmasi gerek- günes dogduktan sonra kalksalardi neslimiz tükenmis olurdu- aslanlar kaplanlar vs. bizi horul horul uyurken löplöp yerdi :)
Ben öldüm de ağlayanım yok o zaman en azından 2 yaşında memeden kesince uyurum diyordum
Kızım hayatımıza dahil olduğundan beri ki 6 yaşında her gün en geç 7de ayaktayım (bebekken gece uyumazdı sağolsun,kalkar otururdu yatakta ,hala da gece beline kadar dağınık saçları ile samara gibi tepemde dikildiği benimde ensemde nefesini hissederek irkilerek uyandığım günler oluyor)şimdi oğlum 6 aylık oda gece uyutmuyor oda en geç 7de uyanıyor yani 9da uyanmak bile lüks bana kac senedir.
Erken uyanınca da gün bitmiyor yahu
Benim eşimde çocuk bağırıyor fosur fosur uyuyorsun diye takılıyordu sabah. Gel bu gece de sen yat oğlunla,sen ağlatma diyorum ses kesiliyor,sonrada cennet senin ayağının altında anne olan sensin diyor pişkin pişkin gülerek. Ağlama dediği de aranma yani,acıkmış ona mıkırdanıyor yada pışpışlamak gerekiyor vb seyler,öyle zırıl zırıl aglayan bir bebek değil/değildi bu hafta dişten dolayi biraz daha mızmız ve uykusuz.Evet hamilelikte o kilolar, mide yanması, bacak ağrıları kramplar uyutmadı. Şimdi de çocuk uyutmuyor. Bazen ağlayasım geliyor, eşim ben yatmaya gidiyorum diyince. Benim oğlum gazlı ve ne zaman uyuyacağı gazının rahatsız etmemesine bağlı. Uyusa bile gazdan geri uyanıyor falan. Eşime bazen diyorum, herkes uyumaya gidiyor benim ne olacağım belli değil, sinirlerim çok bozuluyor. Hele ki 6 7 saat deliksiz uyuyup da sabahları, çok uykum var uykumu alamadım demesi.
Onun derdi belli :) sizinle yatmak istiyor :) gerçi o yaşlar kabus görme yaşıydı sanırım. Gerçekten de kabus görüyor olabilir. Onunla ilgili daha bilgili kişiler vardı burada da ama adlarını hatırlayamadım şuan. Neyse en azından derdini anlatma yaşına gelince derdine çare bulmaya çalışırız. Şimdi sancıdan ağlıyor, çözüm de bulamıyorum. Bazen oturup ben de ağlıyorum oğlumla.Her çocuk bir olmayabilir ama benimki böyle çıktı maalesef. Keyfiye uyanıyor defalarca. Yanına gidince de ne söyleyeceğini bilemiyor, susadım, tuvaletim geldi diyor. Eğer biraz önce de bunun için kalkmıştın dersek, o zaman kötü rüya gördüm diyor.
Artık bünye öyle alışmış ki, duymuyorum çoğunlukla. Ama öyle olunca da eşim kalkıyor, bizim yatağa getirip yatırıyor.
O zaman hiç uyanmıyor ama döne döne tekmeleye tekmeleye uyuyor, sırtıma çıkıp yatıyor
Haha ya. Benim zombi kızımda bir kez salıncakta uyuyakalmıştıBen lisedeyken bile erkenden yatıp sabaha kadar uyanmadan uyuyordum, bu çocuklar niye böyle yaa
Oğlum o kadar çok kalkıyor ki, çoğu gece bize seslenemeden oturduğu yerde uyuyakalıyor. Hacıyatmaz gibi bir öne bir arkaya bir sağa bir sola gidip gelerek uyuyor öyle oturduğu yerde. Tesadüfen farkettiğimiz çok oldu
Iyi günler hatunlar,
2-3 aydır aşırı derece de uyuyorum. 10'dan önce yataktan kalkamıyorum. Arada sırada bir zahmet 9'da kalkıyorum. Benim icin geç sayılıyor bu saatler.
Günün verimini kaybediyormuşum gibi geliyor. Çünkü yataktan kalk, giyin, kahvaltını falan et saat 12 oluyor. Yapılacak işlerimi, yapmaya dair motivasyonum düşüyor. Bu da fazlasıyla canımı sıkıyor.
Alarm kurmak beni kaldırmaya yetmiyor. Bu gece hiç uyumayıp yarın akşam 10-11 gibi uyumayı düşünüyorum. Belki o zaman erken kalkabilirim.
Aklıma başka çare gelmiyor. Sizin de önerileriniz varsa alırım