Kış uykusuna yatmış ayı gibiyim :(

1 sabah çok Zorlansanızda erken kalkın 8 gibi. Gece uykunuz da erken gelir. Düzene biner uykunuz.

Iyi günler hatunlar,

2-3 aydır aşırı derece de uyuyorum. 10'dan önce yataktan kalkamıyorum. Arada sırada bir zahmet 9'da kalkıyorum. Benim icin geç sayılıyor bu saatler.
Günün verimini kaybediyormuşum gibi geliyor. Çünkü yataktan kalk, giyin, kahvaltını falan et saat 12 oluyor. Yapılacak işlerimi, yapmaya dair motivasyonum düşüyor. Bu da fazlasıyla canımı sıkıyor.
Alarm kurmak beni kaldırmaya yetmiyor. Bu gece hiç uyumayıp yarın akşam 10-11 gibi uyumayı düşünüyorum. Belki o zaman erken kalkabilirim.
Aklıma başka çare gelmiyor. Sizin de önerileriniz varsa alırım :KK43:
İşin gücün yoksa uyu gitsin
15 senedir uykuya hasretim iş hayatından dolayı
şimdi cocuk da olacak komple uykusuz kalacağım

bekarken boş boş uyudugum gunlerı oyle ozledım ki

Motivasyon icin ben bazen temizlik ve spor videolari izliyorum. Su an spor yapmiyorum ama temizlik rutinim videolari ise yariyor bence. Uyaninca onlardan izleyin. Sonra kendinize is plani yapin ve bir anda yataktan kalkin. Kulakliginizi takip yuruyuse cikin, eve gelince dus alip evdeki islerinizi yavas yavas yapin. Size ornek olacak insanlari bulabilirsiniz youtube uzerinde.

Uyumaya imkanınız var ve uyuduğunuz için kendinize kızıyorsunuz öyle mi? Peki :)
Dün gece oğlum gece üç buçukta uyandı. Beş buçuğa kadar uyumadı. Sonra da sabah sekizde uyandı. Ve biri bana oğlanı birkaç gün alıyoruz doyasıya uyu dese, yataktan asla çıkmam. Uyuyun efenim, uyuyun lütfen.

Iyi günler hatunlar,

2-3 aydır aşırı derece de uyuyorum. 10'dan önce yataktan kalkamıyorum. Arada sırada bir zahmet 9'da kalkıyorum. Benim icin geç sayılıyor bu saatler.
Günün verimini kaybediyormuşum gibi geliyor. Çünkü yataktan kalk, giyin, kahvaltını falan et saat 12 oluyor. Yapılacak işlerimi, yapmaya dair motivasyonum düşüyor. Bu da fazlasıyla canımı sıkıyor.
Alarm kurmak beni kaldırmaya yetmiyor. Bu gece hiç uyumayıp yarın akşam 10-11 gibi uyumayı düşünüyorum. Belki o zaman erken kalkabilirim.
Aklıma başka çare gelmiyor. Sizin de önerileriniz varsa alırım :KK43:
Sabah 7de uyudum, uyumak denirse ona da en az 50 kere uyanıp çocukla uğraşıp kontrol etmişimdir. Öğlen de 1 olmadan uyandım. Üstüne hastayım uyumam dinlenmem lazım ama fırsat yok. 2 saat deliksiz uyuyabilsem keşke dünyalar benim olur. İlerde çok ararsınız bu uykuları, fırsat varken uyuyun daha ne istiyorsunuz. Benim yerime de uyuyun.

12:00 da acikmis oluyorum, 12:30 daki ogle yemegine zor sabrediyorum :KK70:

3-5 gun tembellik yapip uyumak iyidir de aliskanlik olarak erken kalkmanin faydasi coktur gercekten.

Kis aylarinda ama; bu kis uykusu ruh halinde oluyor insan, metabolizmanizi hizlandirmanizi tavsiye ederim, diyetle veya sporla.

keşke ben de uyuyabilsem, yok uyku denilen şey bende zerre kadar yok. yaşadığım yerde hava müthiş ötesi, saat 04.27 şu an ve ben içeri yeni girdim bu saate kadar terasta öküz gibi yemek yiyerek biraz ders çalıştım, oyun oynadım, burda takıldım ama katiyyen uyumadım. saat 9 da sınavım var bu arada. nasıl uyunuyor öyle keşke uyuyabilsem.

Eliniz yavas belli ki
9 da kalksam 9.30da kahvaltim bitmis giyinmis olurum. Mutfagi da temizledim desek oldu saat 10. Biraz hizlanmaya bakin bence uyku duzeniniz normal

Eliniz yavas belli ki
9 da kalksam 9.30da kahvaltim bitmis giyinmis olurum. Mutfagi da temizledim desek oldu saat 10. Biraz hizlanmaya bakin bence uyku duzeniniz normal
Elim yavaş değil :)
Gastronomi okudum, mutfakta 10 dakikada lezzetli şeyler hazırlayabilirim, etrafı, bulaşığı halledebilirim.
Uyansam da yataktan çıkmam saatlerimi alıyor.

Eliniz yavas belli ki

yok oyle olmuyor ya,
insan gec kalkinca daha bir mahmur oluyor,
normalde her sabah 6.30 da kalkarim, 8de evden cikariz ailecek, kahvaltisi giyinmesi dusu musu bunun icinde olur bazen.
ama haftasonu ola ki gec kalksam, kahvaltimi edene kadar ayikamam.

yok oyle olmuyor ya,
insan gec kalkinca daha bir mahmur oluyor,
normalde her sabah 6.30 da kalkarim, 8de evden cikariz ailecek, kahvaltisi giyinmesi dusu musu bunun icinde olur bazen.
ama haftasonu ola ki gec kalksam, kahvaltimi edene kadar ayikamam.
Her gun olmuyorsa sorun yok bence de.
İnsanin bazen tembellik etmeye de ihtiyaci oluyor valla

Elim yavaş değil :)
Gastronomi okudum, mutfakta 10 dakikada lezzetli şeyler hazırlayabilirim, etrafı, bulaşığı halledebilirim.
Uyansam da yataktan çıkmam saatlerimi alıyor.
E siz 10da kalkiyorum kahvalti ve giyinmek derken saat 12 oluyor demissiniz ondan dedim. O 2 saatte insan neler neler yapar. Sizin normal rutininiz buysa tabii sakincasi yok, ben o saatlere kadar ac bekleyemem mesela :KK66:

Yani genelde erken kalkmayi seven biri iseniz ve bu aralar isteseniz de yapamiyorsaniz biraz havaların etkisi biraz da vitamin degerlerinize kaniniza baktirmanizi tavsiye ederim d vitamini b12 eksikligi kansizlik halsizlik ve uyku surekli yorgunluk hali yapıyor bildigim kadarıyla

işsizliktendir. Ben de öyleydim gece 3-5 KK nöbetindeydim resmen:))
Ama şimdi 12de yatağa geçip bir saat Netflix'te takılıyorum zaten gözüm kapanıyor. Sabah da istersen uyumak iste, 8.50 de çıkmış oluyorum evden.
Boşver, vaktin varken uyu iste, ne güzel.
Yarin bir gün iş hayatına yeniden başlayınca ya da çoluk çocuğa karışınca uyuyamayacaksin zaten gönlünce

X