Kış uykusuna yatmış ayı gibiyim :(

Iyi günler hatunlar,

2-3 aydır aşırı derece de uyuyorum. 10'dan önce yataktan kalkamıyorum. Arada sırada bir zahmet 9'da kalkıyorum. Benim icin geç sayılıyor bu saatler.
Günün verimini kaybediyormuşum gibi geliyor. Çünkü yataktan kalk, giyin, kahvaltını falan et saat 12 oluyor. Yapılacak işlerimi, yapmaya dair motivasyonum düşüyor. Bu da fazlasıyla canımı sıkıyor.
Alarm kurmak beni kaldırmaya yetmiyor. Bu gece hiç uyumayıp yarın akşam 10-11 gibi uyumayı düşünüyorum. Belki o zaman erken kalkabilirim.
Aklıma başka çare gelmiyor. Sizin de önerileriniz varsa alırım :KK43:
Ben öleyim o zaman 11 de kalkıyorum:KK43:

kocam,işim, çocuğum yok sorumluluk yok herhangi bi amaç,hayal yok. boyuna yatmacalardayım

bende de sorun var ama ben full uyuyorum aksam erken yatıp ertesı gun kahvaltıyı edıp tekrar yatmıslgımda vardır.. Sanırım depresyondayım.. Baska bir acıklaması varmıdır sizce..

12 den sonra da işler gayet yapilir bence niye yapilmasin :KK53: akşama bir dünya zaman var.

Genelde zorlayici bir güç olmayinca (iş,çocuk,kurs,okul v.s.) pek erken kalkilamaz zaten.
Yani yemek ve temizlik yapacağim diye de niye sabahin köründe kalkayim diye düşünürüm ben :KK45:

her sabah 6 da kalkıp işe geldiğim için cumartesi pazar en erken 12 de kalkarım kahvaltı yapıp eğer bir planım yoksa ki kışın pek dışarı çıkmayı sevmem tekrar yatarım bazen uyurum bazen film izler kitap okurum sıcaksıcak :) çalışmıyorsan iş hayatına atılınca çok özlersin uyumayı :)

Uyuyun demeye geldim.
Ben 6 ay oldu deliksiz uyumuyorum da.
Ne güzel imkanınız var,kış günü girin yorganin altına sıcacık uyuyun ya.
Benim içinde uyuyun hatta biraz.
Beni bıraksalar 2 gün su icmeye bile kalkmadan uyuyabilirim o derece.
+1.
3 sene 8 aydır, aralıksız 3 saat uyumadım.
önümüzdeki 2 senede uyumayacağım.
ve aralıksız uyuyabilecek olduğum o zaman geldiğinde ilk bir kaç hafta yataktan kazıyarak sökülmeyi düşlüyorum.

Bende 2 çocuktan sonra 9.30 uyaninca çok.uyumuşum diyorum. Alarm kurup 8 gibi uyanıp yürüyüşe çıkıyorum. Yağmur yoksa.
Çalıstığım zaman 5.30 uyanirdim ondan uyumak istemiyorum ama uyumayıp napim diyorum

Yatis saatinizi bilmiyorum
Sabah bi mecburiyet yoksa bile 9 gec bence
Sabahin verimi bir baska
Erken kalkmak insani dinc tutuyor
Bence erken kalkmaya zorlayin kendinizi bir sure ogleden sonrada bir kisa uykuya yatin
Gunun geri kalani da enerjik gecer

Bende de bunun bi degisik versiyonu vardi 7 8 sene once
Her aksam 9 oldumu gozlerim acilmiyordu
Sabah 7 de kalkiyordum halbuki
Her sabah kalkinca bi pismanlik niye erken uyudum diye
Neyse ki gecti kendi kendine

Ben evde olsam kimse 11 den önce kaldıramaz beni
Her gün saat gece 12 de yatış sabah 6 kalkış mahvetti beni
Sabah altı ama hava gece 3 gibi metabolizma asla uyanmıyor

Yani fırsatını bulan uyusun iş güç ortaya çıkınca yarım saat daha uykuya muhtaç yaşıyorsun

ben kendimi bildim bileli yazin 4.30 kisin 5.30da kalkarim. günün en güzel vakti.
tüm islerimi sabah ise gitmeden bitiririm- bazen yemegimi bile yaparim.
balkonda kahvemi/sigarami icerim.. kuslari dinlerim.
hafta sonu en gec 8de kalkarim.

bence sabah 8de baslayan bir kurs bulun kendinize erkenden kalkin- günün verimi olsun

bazilari metabolizma vs. demis- darvin amcanin kemikleri sizladi. insanoglunun zaten günes dogmadan kalkmasi gerek- günes dogduktan sonra kalksalardi neslimiz tükenmis olurdu- aslanlar kaplanlar vs. bizi horul horul uyurken löplöp yerdi :)

ben kendimi bildim bileli yazin 4.30 kisin 5.30da kalkarim. günün en güzel vakti.
tüm islerimi sabah ise gitmeden bitiririm- bazen yemegimi bile yaparim.
balkonda kahvemi/sigarami icerim.. kuslari dinlerim.
hafta sonu en gec 8de kalkarim.

bence sabah 8de baslayan bir kurs bulun kendinize erkenden kalkin- günün verimi olsun

bazilari metabolizma vs. demis- darvin amcanin kemikleri sizladi. insanoglunun zaten günes dogmadan kalkmasi gerek- günes dogduktan sonra kalksalardi neslimiz tükenmis olurdu- aslanlar kaplanlar vs. bizi horul horul uyurken löplöp yerdi :)

Kacta uyuyorsunuz peki?

+1.
3 sene 8 aydır, aralıksız 3 saat uyumadım.
önümüzdeki 2 senede uyumayacağım.
ve aralıksız uyuyabilecek olduğum o zaman geldiğinde ilk bir kaç hafta yataktan kazıyarak sökülmeyi düşlüyorum.
Yaaa,üzüldüm.
Bende yeni başlamıştım aralıksız uyumaya,sonra hamile kalınca tuvalete gitmek,sıcaklamak,nefes alamamak vb sebeplerle 9 ay deliksiz uyumadım,şu an 6 ayı geçtik bakalım minimum 2 sene daha böyle devam sanırım. Konu sahibine nasıl imrendim,hatta kıskandım anlatamam size. Resmen gözümün önüne yumuşacık yatak geldi,sıcacık yorgan :KK66:hava zaten yağmurlu tam uyku havası,burnumun direği sızladı,öyle bir özlem duydum uyumaya.

Son düzenleme:
X