Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Estagfurullah abla senin tecrubenle benmki birmi cigden atiliyor olmasi cok daha hosuma gider 🤣🤣 2 3 posetlik yapaym yarn kirmizi biberim yok ama sade domates te yapabilirim sos olarakta kullanirim yemeklere de cok yerim kalmadi buzlugumda borekler filan vardi onlari yiyip bitirmeli yer acmali 😊😊

Cok tesekkur ederimmm sana iyi geceler dilerim
Ben domatesi böyle çiğden atıp, kışın domates çorbası yapıyorum, bulgur pilavına koyuyorum çok güzel oluyor

Evet ama nemli sıcak bir yerde yaşıyoruz mutfak güney cephesine bakıyor yaz kış sıcak oluyor. Serin oda sadece salonlar yatak odası ondan nerede saklayacağım şaşırdım. İlk defa kuruttum nasıl saklıcam bilmiyorum
İyi kurutabilmişsin yine mersindeyim ben burasıda fena nemli kurutamıyorum da. NEtten baktım 10 dakika patlıcanlar kaynatılır 5 dakika biber sonra buzluğa konur diyor.

Konserve Melemen, kayısı reçeli, erik reçeli, acur + kelek turşusu ve salamura asma yaprağı yaptım.
Buzluğa da bamya, doğranmış maydanoz(kurusunu sevmiyorum), yeşil ve kırmızı biber atım.
Dolmalık biber, patlıcan,,
Domates, kabak, capya biber ve nane kuruttum.
Sırada ; capya biber közleyip sarımsakla konserve yapacağım aynısini kuru domatese de uygulamayı düşünüyorum.
Patlıcan ezme yapıyorum dondurucuda saklıyorum.
Taze fasulye yi konserve yapıyorum her sene ama nedense bu sene buzluğa koymak istiyorum kararsızım..

Evet ama nemli sıcak bir yerde yaşıyoruz mutfak güney cephesine bakıyor yaz kış sıcak oluyor. Serin oda sadece salonlar yatak odası ondan nerede saklayacağım şaşırdım. İlk defa kuruttum nasıl saklıcam bilmiyorum
Ben eski bir yastık kılıfının içine koyuyorum kuruları. Balkonum kapalı orda duruyor

melemen, kızartma,tarhana hazirladim
yamula patlicani almistim onlari kozleyip buzluga attim
kurban bayraminda sucuk ici hszirlamistik
naneleri bugun aldim yarin iyice yikayip ayiklayip kurumaya birakacagim.
cilek ve kayisi receli yaptim 2 ser sise cok fazla yenmiyor misafir gelirse cesit olsun diye yapiyorum.
yarin erik alip onlarida temizleyip kurutmaya birakacagim.
tursu zamani geldimi acaba bayanlar?
ben pazara gittikce anlardim zamaninin geldigini ama koronadam dolayi pazara markete gidemiyorum esimde pazarda dikkat etmemis

Maşallah hamaratsınız afiyetle yiyin inş ellerinize sağlık ben bamya taze fasulye domates kurusu vişne yapabıldım sadece balkonumda kurutmalık yapamıyorum kuşlardan dolayı bırakmıyorlar didikliyorlar sonra da içim almıyor yemeyi 😞en iyisi yapmamak annemden tedarik ediyorum kuru bıber patlıcan kabak işini 😂

:KK3:❤Biraz mısır haşlayıp tanelerini koydum buzluğa benim cadı çok seviyor.
❤İki poşet kiraz koydum ananemlerin bahseceden😉.
❤Sarma sardım,yeşil biber doldurdum, kuru biberim ve patlıcanım vardı onuda doldurup sarma sarar gibi sardım koydum.Tekrar sarma sarıp koyacağım annemden yaprak getirdim.
❤Ve sağolsun canım annem karadut toplamış buzluğa benim için koymuş bayram dönüşü getirdim:KK36:.Karadut ve kiraz receli,vişne kompostosu da yapmıs onları henüz çekmedim.

IMG_20200817_010424.jpg

:KK36:💜Patlıcan ve kırmızı kapya biber közleyip kıydım ve karışık olarak paketleyip buzluğa koydum ve dahada koyacagim.
IMG_20200816_180545.jpg

:KK73:💚Patlıcanlarımı yıkayıp alacalı soyup küp küp dogradım ve kızgın yağda kızarttım, paketleyip buzluğa koydum. İstersem patates kızartmasının yanında kızarmış biber, patlıcan, kızarmış kabak karışık kızartma yapıyorum istersem yemeklerde kullanıyorum. Hatta karnı yarıklık ve oturtmalık olacak şekilde de kizartıp koyacağım herzamanki gibi😉
IMG_20200816_180705.jpg

:KK33:🍓Ve son olarak ilk defa kendim yaptığım çilek reçelim🥳.(Hep annemden getirirdim☺)
İlk olmasına rağmen bukadar mı nefis oluur.🍓🥳
IMG_20200816_182054.jpg

🍓🍓🍓🍓SeVgİLeR🍓🍓🍓🍓🍓

:KK3:❤Biraz mısır haşlayıp tanelerini koydum buzluğa benim cadı çok seviyor.
❤İki poşet kiraz koydum ananemlerin bahseceden😉.
❤Sarma sardım,yeşil biber doldurdum, kuru biberim ve patlıcanım vardı onuda doldurup sarma sarar gibi sardım koydum.Tekrar sarma sarıp koyacağım annemden yaprak getirdim.
❤Ve sağolsun canım annem karadut toplamış buzluğa benim için koymuş bayram dönüşü getirdim:KK36:.Karadut ve kiraz receli,vişne kompostosu da yapmıs onları henüz çekmedim.

Eki Görüntüle 2676459

:KK36:💜Patlıcan ve kırmızı kapya biber közleyip kıydım ve karışık olarak paketleyip buzluğa koydum ve dahada koyacagim. Eki Görüntüle 2676460

:KK73:💚Patlıcanlarımı yıkayıp alacalı soyup küp küp dogradım ve kızgın yağda kızarttım, paketleyip buzluğa koydum. İstersem patates kızartmasının yanında kızarmış biber, patlıcan, kızarmış kabak karışık kızartma yapıyorum istersem yemeklerde kullanıyorum. Hatta karnı yarıklık ve oturtmalık olacak şekilde de kizartıp koyacağım herzamanki gibi😉
Eki Görüntüle 2676463

:KK33:🍓Ve son olarak ilk defa kendim yaptığım çilek reçelim🥳.(Hep annemden getirirdim☺)
İlk olmasına rağmen bukadar mı nefis oluur.🍓🥳
Eki Görüntüle 2676464
🍓🍓🍓🍓SeVgİLeR🍓🍓🍓🍓🍓
Ellerine sağlık canım afiyet ile yersiniz inşaallah :KK60:

melemen, kızartma,tarhana hazirladim
yamula patlicani almistim onlari kozleyip buzluga attim
kurban bayraminda sucuk ici hszirlamistik
naneleri bugun aldim yarin iyice yikayip ayiklayip kurumaya birakacagim.
cilek ve kayisi receli yaptim 2 ser sise cok fazla yenmiyor misafir gelirse cesit olsun diye yapiyorum.
yarin erik alip onlarida temizleyip kurutmaya birakacagim.
tursu zamani geldimi acaba bayanlar?
ben pazara gittikce anlardim zamaninin geldigini ama koronadam dolayi pazara markete gidemiyorum esimde pazarda dikkat etmemis
Turşu için daha erken,hava sıcak:)Eylülde iyi olur:)Hatta ekimde bile olur:)

X