arkadaslar bu bahsettiğiniz düğünün sonuna doğru gelinin kardeşlerinin geline taktıgı kusaklardan birisimi yada gelin baba evinden cıkarken takılan kusakmı ?
baba evinden cikarken
dügünün sonunda bi kusak dahami takiliyo
onu ilk kez duydum
kırmızı kuşağın bu kadar oaly yaratacağını ummazdım. takmam diyenide ilk defa burda gördüm okudum. zaten kuşak bekaret için takılmaz sizler kendiniz üretiyorsunuz bunları. onun ismi gayret kuşağıdır yani güç kuvvet verip evliliği yürütebilmek içindir. ayrıca hiç kuşaksız gelin görmedim görüncede bakire değilmiş diye düşünmezdim. artık içinize işlemiş bekaret lafları sözleri. kırmızı kuşak değil bembeyaz gelinliktir bekaret sembolü asıl. ondandır ki ilk çıktığında kırık beyaz yada krem gelinlik Türkiyede çok zor alışılmış ve kabul görmüştür. evde yada düğün salonunda baba erkek kardeş dede kim varsa ailede ki erkeklerden birisi takar. hediye paketine benzemez hatta bence çok hoş durur.kuşak takmak değil kuşak kuşatmak denir bizde. kuşağımı dedem kuşatmıştı. 2kere dolar düğüm atıcakmış gibi atmaz boş geçer 3. seferde düğüm atılır. çok duygusal bir törendi titriyorduk ikimizde dedemle. büyütmeyin bu kadar.
canım çok güzel anlatmışsınkırmızı kuşağın bu kadar oaly yaratacağını ummazdım. takmam diyenide ilk defa burda gördüm okudum. zaten kuşak bekaret için takılmaz sizler kendiniz üretiyorsunuz bunları. onun ismi gayret kuşağıdır yani güç kuvvet verip evliliği yürütebilmek içindir. ayrıca hiç kuşaksız gelin görmedim görüncede bakire değilmiş diye düşünmezdim. artık içinize işlemiş bekaret lafları sözleri. kırmızı kuşak değil bembeyaz gelinliktir bekaret sembolü asıl. ondandır ki ilk çıktığında kırık beyaz yada krem gelinlik Türkiyede çok zor alışılmış ve kabul görmüştür. evde yada düğün salonunda baba erkek kardeş dede kim varsa ailede ki erkeklerden birisi takar. hediye paketine benzemez hatta bence çok hoş durur.kuşak takmak değil kuşak kuşatmak denir bizde. kuşağımı dedem kuşatmıştı. 2kere dolar düğüm atıcakmış gibi atmaz boş geçer 3. seferde düğüm atılır. çok duygusal bir törendi titriyorduk ikimizde dedemle. büyütmeyin bu kadar.
burda kerkes fikrini söylüyor sende fikrini belirmişsin ama bizleri eleştirmek senin haddine düşmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?