Teşekkür ederim canım, sağolasınKıvam olarak gayet güzel görünüyor, ellerine sağlık canım benim. Afiyetle tüketin.
Çok geçmiş olsun canım Allah şifa versin tez zamanda iyileşsin inşallahÇok saolun kızlar.. boğazında enfeksiyon var.. buhara devam.. 3 iğne verdi doktor
Yok herhalde, kimseden ses çıkmıyorBugün başka tarif yok mu
Sen ne zaman yapacaksınYok herhalde, kimseden ses çıkmıyor
Ben saygı da kusur etmem, öncelik büyüklerinSen ne zaman yapacaksın
Kahvaltı sofrasında meyvelerin ne ili var ki ?? Biberlerin içindekiler salam mı neNihayet masamı hazırladım.Katılmak hiç aklımda yoktu.Sırf Nevreste'nin tatlı diline dayanamayıp katılmaya karar verdim.Merhaba arkadaşlarÖyle iddialı falan değilim açıkçası(diğer masaları gördükten sonra) .Amaç hoşça vakit geçirmek.Masam alınacak,sehpada hazırladım sunumu.Biraz tıkış tıkış oldu ama idare edin artık.Bazlaması,böreği boş.Allah ailelerimizle aramıza sevgi ,muhabbet versin.Ağız tadıyla olunca sadece kahvaltılık ta tatlı gelir.Huzur yoksa börek te yesen tadını alamazsın.Ağzımızın tadını bozmasın Rabbim.
İlk tarifim ev bazlaması.
Malzemeler
5 bardak un
2 bardak su(ılık olacak ,soğuk suyla mayalanma çok uzun sürüyor)
1 küçük paket veya 1 çorba kaşığı toz maya
Yarım çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı;
Yarım bardak suya şekeri ve toz mayayı ekleyin,5 dakika kabarmasını bekleyin.
Hamuru yoğurup,çabuk mayalanması için kalın bir örtüye sarın veya petek önüne yahut da fırını az ısıtıp ,fırının fişini çekip,fırının sıcağına sokun
Yaklaşık 1 saat sonra hamur 2 katına çıkacaktır.Hamuru bezelere ayırıp 10 dakika dinlenmesini bekleyin.Bu işlem hamurun daha kolay açılmasını sağlayacaktır.
İsterseniz açmak için merdane kullanabilirsiniz ama parmaklarla açılınca daha çok kabarıyor
Dilerseniz bu tarifle pişi de yapabilirsiniz.Ben bezenin 2 tanesini pişi yaptım.Yumuşacık,kabaran pişiler oldu.
Hamuru açtıktan sonra kızdırdığınız tavaya açtığınız hamuru koyun,kabarmaya başlayınca döndererek pişirin.Ben meyva bıçapı kullanarak 2 tanesine kalp şekli verdim.Kalıplarınız varsa kalıpla kesebilirsiniz de.Piştikten sonra isterseniz üzerine kahvaltılık sos,isterseniz nutella,tereyağı ,bal sürün .Hepsiyle çok iyi gidiyor.
Eki Görüntüle 1798492
Eki Görüntüle 1798493
Eki Görüntüle 1798494
2 tarifim.
Güveç kabında patates kızartması.
Malzemeler;
2 adet patates
1 adet krema (hepsi kullanılmayacak,üzerine biraz serpilecek)
Kızartmak için sıvıyağ
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı;
Küp küp doğradığınız(çubuk ta olabilir)patatesleri kızartıyoruz
Küçük güveç kabına (isterseniz ufak borcam olabilir)boşaltıyoruz
Üzerine kreme ve kaşar peyniri serpip fırına veriyoruz.
Fırın çalışmışken közlemek için benim gibi domates ,kapya biberde atabilirsiniz..
Diyette olanları da untmayalım.
3.tarif yeşil zeytin salatası.
Malzemeler;
1 kase yeşil zeytin(dilimlenecek)
İstenilen miktarda yeşil soğan,maydonoz(doğranacak)
Nar ekşisi
Bir avuç iri kıyılmış ceviz,az sıvıyağ
Yapılışı
Hepsi bir tarafa alınıp,arzuya göre baharat da atılabilir.Nar ekşili sos,az sıvıyağ gezdirilip,üzerine kıyılmış ceviz dökülecek.
Eki Görüntüle 1798495
Eki Görüntüle 1798496
Eki Görüntüle 1798497
Eki Görüntüle 1798498
Eki Görüntüle 1798499
Eki Görüntüle 1798500
Eki Görüntüle 1798501
Eki Görüntüle 1798503
Yani bilemedim tatlı kategorisinde o sarmalar ne alakaMerhaba kızlar.
Tadını çok sevdiğim ,ilk defa yaptığım bir tarifi yarışma bahanesiyle yapmaya karar verdim.Korktuğum kadar zor olmadıHer ihtimal belki beceremem,malzeme ziyan olmasın diye yarım ölçü yaptım.Ben beğendim,inşallah sizlerde beğenirsiniz.
Malzemeler;
Eki Görüntüle 1818746
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3 kaşık yoğurt
1 kabartma tozu
1 kaşık sirke(daha çıtır olması için)
3-4 bardak un
Buğday nişastası(açmak için)
bir fiske tuz
İç malzeme olarak fındık,ceviz,fıstık isteğinize kalmış
Şerbeti ben ağır şerbet sevmiyorum 4 bardak suya 3 bardaş şeker kullandım .
Yapılışı;
Önce sıvı malzemeler karıştırılır.Daha sonra un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edilir ,en az yarım saat dinlenmeye bırakılır.
Eki Görüntüle 1818747
Daha sonra hamur ceviz büyüklüğünde 40 bezeye ayrılır(ben yarım ölçü kullandığım için 20 beze çıktı )
Tatlı tabağı büyüklüğünde açılır,daha sonra 4 veya 5 beze üst üste konarak aralarına nişasta kullanılarak açılır.
Eki Görüntüle 1818748
Tek yufka açmaktan daha pratik.
Daha sonra açılan yufkalara fındık içi sepilip ,ortadan ikiye kesilip,oklavaya sarılır ve büzdürülür,yavaşça oklavadan çıkarılır,tepsiye dizilir.
Dizme işlemi bitince ben kendi yaptığıma paket yağın üçte birini+yarım bardak sıvıyağ döktüm.
Eki Görüntüle 1818749
Eki Görüntüle 1818820
Tatlı ve şerbet ılıkken dökülür.
Eki Görüntüle 1818753
Eki Görüntüle 1818754
Eki Görüntüle 1818755
Ye makarnaları erişteleri sonra şişko ol :))Selam hanımlar ,nihayet ben de hazırladım makarna yemeğimi.
Bu kategoride çok etiketlendim ,makarna yap da yap dediler ,ben de yaptım adım beceriksize çıkmasın diye
Bizim evde ev makarnası çok sevilir.Yapmışken el yapımı olsun dedim.Uzatmadan tarife geçeyim.
Eki Görüntüle 1901027
Hamuru için;
2 su bardağı un
1 yumurta
yarım su bardağından 1 parmak fazla süt
1 tatlı kaşığı tuz
Malzemeler biraz katı olacak şekilde yoğurulur.10 dk dinlendirilir.2 bezeye ayrılır.(ben sacda yaptım ,tavada pişirecekseniz hamuru 3 bezeye ayırın,tavaya sığmayabilir.)
Eki Görüntüle 1901029
Oklova yardımıyla böreklik yufkadan az kalın olacak şekilde açılır ve sacda arkalı önlü çiğ hali gidecek sürede soldurulur(Çok kalırsa kurur kesilmesi zorlanır.)
Eki Görüntüle 1901030
Eki Görüntüle 1901031
Eki Görüntüle 1901032
Daha sonra önce ikiye ,daha sonra dar kısımdan başlayarak ,rulo yapıp kesilir.
Kesilen erişte fırında veya tavada kızarması sağlanır.
Eki Görüntüle 1901033
Eki Görüntüle 1901034
Eki Görüntüle 1901035
Kıymalı sos malzemeleri;
Eki Görüntüle 1901028
Kıyma
2 adet sivri biber
1 küçük kapya biber
3 domates
1 soğan
1 tk salça
Ben öncelikle ısınmış tavaya suyu çekene kadar kıymayı pişirdim
Eki Görüntüle 1901036
Ardından ufak doğranılan soğan ve 1 diş sarmısağı eklenir,az pişince biberleri eklenir
Biberler yumuşayınca rende domates eklenir,1 tk salça ilave edip,pişince maydonozu ilave edip ocağın altını kapanır.
Eki Görüntüle 1901037
Eki Görüntüle 1901038
Tavaya 1 kaşık tereyağı eklenir.Yağ kızınca 2 su bardağı sıcak su eklenir ve kestiğimiz hamurun yarısı ilave edilir,karıştırılıp altı kısığa alınır.Ağzı örtük şekilde dinlenen erişte tabağa alınıp,sosla buluşturulur.
Eki Görüntüle 1901039
Ve sunum;
Eki Görüntüle 1901040
Eki Görüntüle 1901041
Eki Görüntüle 1901042
Eki Görüntüle 1901044
Eki Görüntüle 1901045
Limon sıkacağında içli köfte mi olurmuşMerhaba hanımlar ,içimdeki sesi susturamayıp ben de geldim.İlk defa yaptığım bir tarifle katılıyorum .İçli köfte yapması çoğumuzun gözüne zor geldiği gibi benim de gözüme zor geliyordu hep,şekil vermekte zorlanırım gibi geliyordu.Limon sıkacağıyla yapılmış içli köfteyi görünce yarım ölçüden bari yapayım dedim.Çok kolay oldu ,tavsiye ederim.
İÇLİ KÖFTE
Eki Görüntüle 1914004
Dış harcı için;
-3 su bardağı köftelik bulgur
-3 orta boy haşlanmış patates
-2 yemek kaşığı irmik
-1 su bardağı un
-1 yemek kaşığı salça
-1 yemek kaşığı tuz
-1,5 su bardağı kadar su(azar azar eklenecek)
İç harcı için;
Eki Görüntüle 1914005
-400 gr orta yağlı kıyma
-3-4 orta boy soğan
-1 tatlı kaşığı salça
-Yarım su bardağı zeytinyağı
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Tuz,karabiber ,pul biber
YAPILIŞI;
Önce kıymamızı tavaya alıp,rengi dönüp suyu bitince , yağı ve soğanları da ekliyoruz .
Eki Görüntüle 1914010
Biraz kavrulunca içine baharat tuz ,tereyağı ekleyip kavuruyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Eki Görüntüle 1914011
Bulguru ve irmiği 1 su bardağı ılık su ile ıslatıyoruz..
Bulgur şişince salça ve baharatlarla iyice yoğuruyoruz..
Sonra iyice ezilmiş patatesleri ilave edip tekrar yoğuruyoruz
En son unu ekleyip yoğuruyoruz patatesler biraz yumusatıyor hamuru un ile kıvamı tam oluyor..Hamuru iyice yoğurmak gerekiyor yoksa köftelerimiz dağılır..
Eki Görüntüle 1914007
Limon sıkacağının ters tarafına streç film geçirilip,iri ceviz büyüklüğünde parçalar alıp,limon sıkacağının içine yerleştiriyoruz.Parmağımızla şekil verip,içine kıymalı harcımızdan koyup,üzerini kapatıyoruz.Streç filmle çekerek sıkacaktan alıp tabağa koyuyoruz.İster haşlayarak,ister bol kızgın yağda kızartarak servis yapıyoruz.Ben kızartmadan yana kullandım tercihimi.
Eki Görüntüle 1914008
Eki Görüntüle 1914009
ACILI EZME ;
Eki Görüntüle 1914012
4 domates
Yarım demet maydonoz
1 adet kapya biber
1 adet soğan
3 diş sarmısak(ben 1 tane kullandım)
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığıkarabiber,pulbiber
İsteğe göre nar ekşisi
Yapılışı;
Ayıklanmışsoğanı ,sarmısağı,domatesi,kırmızı biberi,maydonozu mutfak robotunda çekin,çukur bir kaba alıp,üzerine tuzu,salçayı,naneyi ekleyin ve karıştırın,fazla suyunu alması için ortasına çukur açın.Biraz beklettikten sonra ortaya biriken suyu kaşık yardımıyla alın ve servis tabağına alın ezmenizi.
Eki Görüntüle 1914013
Şimdiden afiyet olsun beğenip ,deneyenlere
Eki Görüntüle 1914014
Eki Görüntüle 1914015
Eki Görüntüle 1914016
Eki Görüntüle 1914017
Eki Görüntüle 1914018
Eki Görüntüle 1914019
Dolmalar güzel olmuş bişi bulamadımMerhaba hanımlar ,size karışık sebze dolması yaptım .Hemen tarife geçelim.
Malzemeler;Eki Görüntüle 1946972
Arzu ettiğiniz miktarda 1 tencere olacak şekilde
Dolma biber
Kapya biber
Patlıcan
Patates
Soğan
Kabak
Domates(benim ki biraz parçalandı,sunuma koymadım)
3 su bardağı pirinç
3 adet soğan
1 kase tavuk kıyması(isteğe bağlı)
2 kaşık domates salçası1
1 çay bardağı sıvı yağ
Sevdiğiniz baharatlar( pul biber,karabiber,sumak,isot,nane,reyhan kullandım ben)
Arzuya göre maydonoz ,dereotu
Tuz damak zevkinize göre
Biberlerin içleri temizlenir, patlıcanlar ve kabaklar ikiye bölünür ortaları kaşık yardımıyla oyulur.Lahana ve çizik atılan soğan yaklaşık 5 dk haşlanır.
Eki Görüntüle 1946971
İç harcı için:
Pirinç iyice yıkanır, soğanlar yemeklik doğranır. Yağ, diğer harç malzemeleriyle beraber, bir kabın içinde iyice yoğrulur.
Eki Görüntüle 1946973
Biberlerin, patlıcanların, kabakların içine biraz boşluk kalacak şekilde doldurulur.Soğan sarma sarar gibi katları açılarak sarılır. Fazla doldurursanız, pirinçler pişerken şişince dışarı taşabilir. Domateslerden ufak ufak parçalar kesilir dolmaların üzerine kapak yapılır. Tencereye dizilir, haşlanan lahana ve yapraklar muska şeklinde sarılır,tencerenizin yarısına kadar su doldurulur. Dolmaların üzerine biraz sıvı yağ gezdirilir.
Eki Görüntüle 1946974
Eki Görüntüle 1946975
Su kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra, kısık ateşte pirinçler pişene kadar takribi 30 dakika pişirilir(ben güveçte kısık ateşte yaklaşık 1 saatte pişirdim).
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Eki Görüntüle 1955307
Eki Görüntüle 1946976
Eki Görüntüle 1946977
Eki Görüntüle 1946978
Tiramisu kedi diliyle olurMerhaba hanımlar.Dünya mutfağı tiramisu olmadan eksik kalır diye ben de katılayım dedim.Başka birinin yapmasını çok bekledim ama yapan olmadı,iş bana düştü.İlk defa yaptığım bir tarif.Ama hakiki tiramisu değil yaptığım.Hakiki olan çiğ yumurta ile yapıldığı için tercih etmedim. Ama bu şekilde de çok güzel oldu ve de kolay .Ben pasta keki ile olanı tercih ettim.Dilerseniz hazır pandispanya veya kedi dili ile yapabilirsiniz.
GEREKLİ MALZEMELER;
Eki Görüntüle 1971187
Kek için malzemeler
3 yumurta+1 yumurtanın beyazı(sarısı krema içinde kullanılacak)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
Krema için malzemeler
1 litre süt
1 yumurta sarısı
1 bucuk su bardağı un
200 gr içim labne peynir
1 su bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Keki ıslatmak için
1 yemek kaşığı nescafe
1 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı su
Üzeri için
Kakao
Kek Hazırlanışı
Çırpma kabında yumurtaları ve şekeri yaklaşık 3-4 dakika kadar çırpıyoruz
Diğer malzemeleri de ekleyip 1 dakika kadar daha karıştırıyoruz
Yağladığımız fırın kabına döküp 175 dk yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz.(Ben davul fırında yaptım 10 dakika ancak sürdü pişmesi.)
Eki Görüntüle 1971189
Kremanın Yapılışı
Kek pişerken ocağa aldığımız tencerede labne hariç diğer tüm krema malzemelerini topaklanmaması için devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Kıvam alıp kaynamaya başlayınca altını kısıp 3-4 dakika kadar daha karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Ocaktan aldıktan sonra ilk sıcaklığı geçince labne peynirini ekleyip karıştırıyoruz ve pürüzsüz bir krema elde ediyoruz.
Eki Görüntüle 1971188
Islatma suyunun hazırlanışı
Tüm malzemeleri şeker eriyene kadar karıstırıyoruz.
Keki 2 kat olacak şekilde kesiyoruz. İlk katı ıslatıyoruz ve üzerine kremamızın yarısını sürüyoruz.
Daha sonra 2.katı da ıslatarak ilk katın üzerine koyuyoruz ve kalan kremayı uzerine yayıyoruz.
Eki Görüntüle 1971192
Eki Görüntüle 1971191
Üzerinin kabuk bağlamaması için bir kat kakao serpip dolabımıza kaldırıyoruz.
Dolaptan çıkardıktan sonra üzerine tekrar elek veya süzgeçle kakao serpiyoruz. en az 2 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra servis edebiliriz.Eğer ertesi güne kalırsa daha lezzetli oluyor.
Veee sunum;
Eki Görüntüle 1971502
Eki Görüntüle 1971501
Eki Görüntüle 1971193
Eki Görüntüle 1971194
Eki Görüntüle 1971195
Eki Görüntüle 1971196
Eki Görüntüle 1971197
Eki Görüntüle 1971198
Eki Görüntüle 1971199
Eki Görüntüle 1971200
Eki Görüntüle 1971201
Eki Görüntüle 1971202
Eki Görüntüle 1971203
Bu benim birinci olduğum yarışma değil mi :))Merhaba hanımlar ,hepimizin özellikle çocukların çok sevdiği bir tarifle karşınızdayım.Madem klasikler tercih ediliyor ,klasik bir tarif tercih edeyim dedim.
Eki Görüntüle 1990858
Malzemeler;
-Dilediğiniz kadar tavuk eti
-2 su bardağı pirinç
-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
-1 yemek kaşığı tereyağı
-3 su bardağı sıcak tavuk suyu
-1/2 çay kaşığı tuz
-1 adet kesme şeker ve 4 damla limon suyu(tane tane ve beyaz olması için)
Yapılışı;
-Öncelikle tavuğumuzu derin bir tencereye koyup,üzerine çıkacak kadar su ekleyip haşlıyoruz(dilerseniz haşlama suyuna havuç,kabak vs sebze de koyabilirsiniz)
Eki Görüntüle 1990859
-Tavuk etimiz pişince tavuğumuzu başka kaba alıp ,suyunu süzüyoruz.
-Pilav yapacağımız tencereye yağımızı koyuyoruz ,eriyince en az yarım saat suda bekletip,süzdüğümüz pirincimizi ilave edip,en az 2 dk kavuruyoruz ve suyunu koyuyoruz(Baldo pirinçle yapacaksanız 1 bardağa 1,5 ölçü,Osmancık pirincinden yapacaksanız suyunu daha az koyun)
Eki Görüntüle 1990860
Eki Görüntüle 1990861
-Suyunu çekince altını kapatıp ,dilerseniz sofra bezine sarabilirsiniz ,ben kağıt havlu kapatıp dinlendiriyorum.
Eki Görüntüle 1990862
Ve sunum;
Eki Görüntüle 1990863
Eki Görüntüle 1990864
Eki Görüntüle 1990866
Eki Görüntüle 1990867
Eki Görüntüle 1990868
Eki Görüntüle 1990870
Eki Görüntüle 1990877
Eki Görüntüle 1990878
Eki Görüntüle 1990879
Eki Görüntüle 1990865
Tantunine laf yok.. garantili tarifMerhaba etsever hanımlarYapması basit bir o kadar da lezzetli olan bir tarifle karşınızdayım.
Hazır lavaş ekmeğiyle ,normal ekmekle de yapılır ama lavaşını da evde yapmak istedim.
Önce lavaşımızı yapalım
Malzemeler
-6 su bardağı un
-1 paket toz maya(tek kullanımlık)
-1 yemek kaşığı tuz
-Aldığı kadar su
Yapılışı
*Un,tuz,maya bir kaba konup karıştırılır.
*Üzerine su yavaş yavaş eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir..
*Yapılan hamurun üzeri kapatılarak en az yarım saat mayalanmaya bırakılır...
*Mayalanan hamurdan küçük bezeler alınarak oklava yardımıyla açılır..
*Açılan yufkalar teflon tavada pişirilir..Ocağın altı çok kısılırsa kuru olur fazla açılırsa yanar o nedenle orta derecede pişirilir...
*Pişen lavaşlar kurumaması için bir tepside üstü kapalı olarak bekletilir.
Eki Görüntüle 2048272 Eki Görüntüle 2048273 Eki Görüntüle 2048274 Eki Görüntüle 2048279
Şimdi tantunimizi yapalım.
Eki Görüntüle 2048271
-500 gr az yağlı dana eti(isteğe bağlı kuzu eti kullanılabilir)
-1 çay bardağına yakın sıvı yağ(ben kuyruk yağı da eklediğimden yarım çay bardağı koydum)
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı pul biber
-1 tatlı kaşığı salça
-İsteğe bağlı kekik
Yapılışı
Eki Görüntüle 2048275 Eki Görüntüle 2048276 Eki Görüntüle 2048278
*Etleri küp küp zar büyüklüğünde doğruyoruz(isteğe bağlı ince uzun olarak doğrayabilirsiniz).
*Etleri tencereye veya düdüklü tencereye koyup üzerine 1 su bardağı su ekliyoruz..Ben 2 tane de küçük soğan ekledim.
*Etler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz..
*Pişen etleri teflon tavaya alıp üzerine yağı ekleyip kavuruyoruz.Daha sonra servise yakın tuz,pul biber,karabiber ve salçayı ekleyip iyice kavuruyoruz..
Tantunimize eşlik etmek için ,tadına tat katmak için ;
-Halka halka doğramış 3 adet soğan-sumak ve tuz harmanlanır..
-3 adet domates küp küp doğranır..
-Turşu ve yeşillikler
Daha sonra lavaşımızi veya ekmeğimizi tavaya etimizin üzerine bastırıp ,lavaşımızın yumuşamasını ,sosun ekmeğe bulaşmasınız sağlıyoruz,garnitürümüz,turşumuzu buluşturup,yanına da bol köpüklü ayran yapıp içiyoruz
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...
Eki Görüntüle 2048280
Eki Görüntüle 2048284
Eki Görüntüle 2048286
Baklavalık yufka ne demekMerhaba,lezzetli ,süslü bir o kadar da pratik bir tarifle geldim .Burma baklava deyince çoğumuzun aklına bayram tatlısı gelir,çoğumuz ince yufka açmayı bilmeyiz,böyle durumlar için hazır yufkası yapmışlar,çok ta iyi yapmışlar.Hamur açmayı bilen biri bile bu lezzetden faydalansın derim ben.Misafir geldiğinde ,ziyafet sofralarında kurtarıcı bir tarif.Şimdi tarifimize geçelim.Benim kulandığım 28 cm lik kare borcam ölçüsü.
Malzemeler;
Eki Görüntüle 2123925
Baklavası için
18 tane hazır baklavalık yufka
200 gr tereyağ veya margarin (ben 150 gr margarin +5 kaşık sıvıyağ kullandım ,sıvıyağı yağı inceltmek yufkaya daha kolay sürme amaçlı kullandım)
1 kase ince dövülmüş fındık (kalın dövülürse yufkayı sararken yufkayı parçalayabilir)
Şerbeti için;
2 çay bardağı su
2 çay bardağı süt
3.5 çay bardağı şeker
Kullandığım çay bardağı küçük boy değil de aida denilen çay bardağı ölçüsü.
Yapılışı;
Önce 18 tane yufkamızı alıp ,gerisini tekrar poşetine koyalım ,baklava yufkası çabuk kurur,o yüzden aldığımız yufkaları temiz bir bez arasına koyup,yaptıkça yeni yufkayı alalım.
2 yufkayı üstüste koyup,yumurta fırçasıyla yufkanın her yerine eşit olarak sürelim.
Daha sonra aynı şekilde fındığımızı serpelim .
2-3 parmak genişliğinde katlayıp,tercihen ince oklovamızı yufkanın üzerine koyup ,sıkıca dolayarak sıkı rulo yapalım.
Rulo hale gelmiş yufkayı yanlardan ortaya doğru iterek büzdürelim ve yağlanmış borcama dizelim.
Yufkamız bitene kadar aynı işleme devam edelim.
Yufkamız bittiğinde,kalan yağımızı borcamdaki yufkaların üzerine gezdirelim ve fırına atalım.
Üzeri kızarana kadar pişirdiğimiz tatlımızı soğumaya bırakalım ,soğuyunca istediğimiz ölçüde dilimleyelim.
Soğuyan tatlımıza ılık şerbeti ağır ağır dökelim.
Eğer daha çıtır seviyorsanız şerbeti döktükten 5 dakika sonra tatlınızı başka bir kaba alabilirsiniz,ama yoğun şerbetli seviyorsanız bırakı
Eki Görüntüle 2123926 Eki Görüntüle 2123927 Eki Görüntüle 2123928 Eki Görüntüle 2123929 Eki Görüntüle 2123930 Eki Görüntüle 2123931 Eki Görüntüle 2123932
Şerbetin yapılışı;
2 bardak suya 3.5 bardak şekeri koyup ,kaynadıktan sonra yaklaşık 10 dk kaynatalım.Sonrasında altını kapatıp oda sıcaklığındaki 2 bardak sütü ilave edelim,birden soğuk süt katarsanız kesilebilir.Ben şerbetten 3 kaşık süt dolu kaba koyup, ılıştırıptekrardan şerbete kattım,şerbete katılan süt iyice karıştırılır,ılıyınca tatlıya katılır.
Herkesin damak tadına göre şerbet ölçüsü vardır ,ben genelde yoğun şerbetli sevmediğimden 4 bardağa 3.5 bardak kulanırım ,normalde nasıl şerbet yapıyorsanız yarı yarıya süt-su oranına dikkat ederek yapabilirsiniz şerbeti.
Eki Görüntüle 2123933 Eki Görüntüle 2123934
Eki Görüntüle 2123935
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Eki Görüntüle 2123936 Eki Görüntüle 2123937 Eki Görüntüle 2123938 Eki Görüntüle 2123939 Eki Görüntüle 2123940 Eki Görüntüle 2123941 Eki Görüntüle 2123942 Eki Görüntüle 2123943 Eki Görüntüle 2123949
karpuz varken kekini kim napsın :))Merhabalar
Bir kategoride yine birlikteyim sizlerle.Bugün sizlere karpuz görünümlü kek yapacağım.Hem göze,hem mideye hitap eden bir tarif.Ispanak sevmeseniz bile ıspanak tadı almıyorsunuz, 2 paket vanilya konulduğundan sanırımLafı uzatmadan tarifimize geçelim.
KEKİN YAPIMI
Eki Görüntüle 2180244
Malzemeler;
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ıspanak püresi
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2 su bardağı un
Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki yumurtalarımız şeker ilavesiyle köpük köpük olana kadar çırpılır.
Eki Görüntüle 2180245
Daha sonra sıvı malzemeler yağ ve ıspanak püresi ,daha sonra un kabartma tozu ve vanilya eklenir.
Eki Görüntüle 2180246
Tart kalıbı yağlanıp kek harcı dökülür.
Kalıp telin üzerine değil de fırın tepsisinin üzerine konulur ki kekin rengi yeşil olsun.(Benim ıspanak miktarı az geldiği ve de pişirme süresini uzun tuttuğumdan dolayı dışı hafif kızardı ama içi yeşildi)
170 derecede yaklaşık 15 dk pişirilir,pişip pişmediğini kürdan yardımıyla anlayabilirsiniz.
Eki Görüntüle 2180247
Kürdanı keke batırdığınızda kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.
Pişen kekimiz soğutulur.
KREMANIN YAPIMI
Malzemeler;
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kasığı un
1 yemek kasığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapımı;
Bütün malzemeler tencereye alınıp kaynayana kadar pişirilir krema haline gelene kadar ve de soğutulur.
Eki Görüntüle 2180248
Eki Görüntüle 2180250
Sos için hazır orman meyvalı sos kullandım ,paketin arkasındaki tarife göre pişirdim.
Karpuz çekirdeği görünümü vermek için damla çikolata kullandım.
Ve sunum
Eki Görüntüle 2180249 Eki Görüntüle 2180251 Eki Görüntüle 2180252 Eki Görüntüle 2180253
Eki Görüntüle 2180310 Eki Görüntüle 2180311 Eki Görüntüle 2180312 Eki Görüntüle 2180313 Eki Görüntüle 2180314 Eki Görüntüle 2180315 Eki Görüntüle 2180316 Eki Görüntüle 2180317 Eki Görüntüle 2180318 Eki Görüntüle 2180319
Kahvaltı sofrasında meyvelerin ne ili var ki ?? Biberlerin içindekiler salam mı ne
Yani bilemedim tatlı kategorisinde o sarmalar ne alakaben çok güzel sarma sarıyorum tatlıma güvenmiyorum mu demek istedin
Ye makarnaları erişteleri sonra şişko ol :))
Limon sıkacağında içli köfte mi olurmuşbide içli köfteye neden çikolata şelalesi muamelesi yaptın ki
Dolmalar güzel olmuş bişi bulamadım
Tiramisu kedi diliyle olurbu olsa olsa yalancı tiramisu olur.. üstelik orjinalinde labne kullanılmaz ki
Bu benim birinci olduğum yarışma değil mi :))
Tantunine laf yok.. garantili tarif
Baklavalık yufka ne demekkendin açamadın mı?? Sütsüz nuriye yoj muydu
karpuz varken kekini kim napsın :))
Benim patlıcan kebabıma masa kıran dediTatlı sert atışma mı var aranızda
Tarifler arası
Benim patlıcan kebabıma masa kıran dedietlerime yanık dedi daha neler neler...
Evet evet, o yapsın.
Diğer yarışmacılar da koymuştu,ben koymasam olmazdıKahvaltı sofrasında meyvelerin ne ili var ki ?? Biberlerin içindekiler salam mı ne
Kahvaltılardan sonra tatlı tek başına gözüme cıbıldak göründüYani bilemedim tatlı kategorisinde o sarmalar ne alakaben çok güzel sarma sarıyorum tatlıma güvenmiyorum mu demek istedin
Makarna da açabiliyorum ,kesebiliyorum ,çok becerikliyim değil mi?Ye makarnaları erişteleri sonra şişko ol :))
Heee oluyor,elmalı kurabiye bile oluyor.Ayıptır söylemesi Kazen o kategorde bana oy vermişti.Limon sıkacağında içli köfte mi olurmuşbide içli köfteye neden çikolata şelalesi muamelesi yaptın ki
Dolmalar güzel olmuş bişi bulamadım
Kedi diliyle görüntüsü hoşuma gitmedi benim ,bu tarif daha önce katılmış,görüntü daha hoşuma gittiği için kekli yaptımTiramisu kedi diliyle olurbu olsa olsa yalancı tiramisu olur.. üstelik orjinalinde labne kullanılmaz ki
Bu benim birinci olduğum yarışma değil mi :))
Tantunine laf yok.. garantili tarif
Kendi açtığım da var yaBaklavalık yufka ne demekkendin açamadın mı?? Sütsüz nuriye yoj muydu
Ama 2.oldu,süslü olmuş ne güzel.Keki de yeşil olsaymış tam karpuz olacaktıkarpuz varken kekini kim napsın :))
Her lafa da bi cevabı varDiğer yarışmacılar da koymuştu,ben koymasam olmazdı
Sonra cimrilik etmiş meyva almamış derlerdi
Heee salamlı biberli gül,güzel olmuş değil mi?
Kahvaltılardan sonra tatlı tek başına gözüme cıbıldak göründü
Makarna da açabiliyorum ,kesebiliyorum ,çok becerikliyim değil mi?
Heee oluyor,elmalı kurabiye bile oluyor.Ayıptır söylemesi Kazen o kategorde bana oy vermişti.
Belki görmeden inanmam içinde kıyma yok derdiniz belki,ispat ettim fena mı,hem kalın olmuş derdiniz ,inceliği ispat oldu
Kedi diliyle görüntüsü hoşuma gitmedi benim ,bu tarif daha önce katılmış,görüntü daha hoşuma gittiği için kekli yaptımOna bakarsak orjinal tiramisu da içki kullanmayan için içecek te var katsa mıydım
Yoooook ne alakası var
O tarifi yapanın nickine ,profiline bak bakalım ,hiç sana benziyor mu?
Kendi açtığım da var ya
Ben açamayanları düşündüğümden yaptım
2 BAYRAMDIR TELEFONDA ÇOK ARAYAN OLDU TARİFİ İÇİN ,YİYEN HERKES ÇOK BEĞENDİ
aMA SÜTSÜZ,NORMAL ŞERBETLE YAPTIM.
Caps açık kalmış
Ama 2.oldu,süslü olmuş ne güzel.Keki de yeşil olsaymış tam karpuz olacaktı
Küsmedim de üzüldüm acaba şaka yollu da olsa seni kızdırdım ,üzdüm mü diye
Yok cnm niye üzülim kızim.. seni biliyorumKüsmedim de üzüldüm acaba şaka yollu da olsa seni kızdırdım ,üzdüm mü diye
Geçmişe götürdün beni,her yarışmanın hatıraları var,aklıma geldi ,hüzünlendim
Niye sütyen sallıyorsunHer lafa da bi cevabı var
Niye sütyen sallıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?