Kırmadan nasıl ihtiyaç duymadığını söyleyebilirim?

Bir şekilde istemediğini belirt çocuk doğduktan sonra da sizde kalıcaklar gibi geldi bana

kv yi dinlemeyip yardımcı kadın çağıracaksınız. bu konuda söz hakkı olmamalıymış baştan beri. kadının dağınıklığı malum çünkü.

Siz nasıl kendi annenizle ne güzel bir düzen tutturmuşsunuz mutlu mesutsanız. Eşinizinde hakkı bu .
Bence temizlikçiyi kesinlikle çağırın. Olmuyor böyle deyin.
Anneannesi oğlunuzun öğretmeni değil eminimki oda kuduruk oyunlar oynuyordur.
Kv ve kp bahane üretmeyin. Evet doğru olmasada bütün ebeveynlerimiz maalesef çocuklarımızı şımartıyor.

ayrıca ikiz çocuklarınız olduğunda evinizde zaten bir düzen kolay kolay kalmayacak.
Kendinizi doldurmayın olayları akışına bırakın.

Bana da öyle geldi ama şu durumda bahane üretmesi sana zarar veriri ve dolayısı ile size ...
Bence ısrarcı ol

Hamilesin gözüne batması çok normal önce sakin ol sonra su kandil günü (maşallah)güzel kocanın hatrina sık dişini elinde sonunda gidecekler kalp kırmadan giderler..en fazla ne kadar kalabilirler ki hem krizi fırsata cevir diğer çocuğunun odevleriyle sen ilgilen geriye kalan zamanda uzan,uyu,kitap oku örgü or baksana kadın iş yapmaktan kendince yoksunmuyor sende sağlıklı bir gebelik geçirmiş olursun tek bebekte daha kolayda ikiz gebelikse dinlenmeye daha çok ihtiyacın vardır..ve tekrar sıkma canını giderler tekrar yönetimi ele geçirirsin

Ben rahat bir insanimdir ev duzeni konusunda ama ona ragmen ev halki disinda biri oldugunda duzen olmazsa geriliyorum. Sizi anliyorum akisina birakmak mumkun olamiyordur bu durumda o yuzden yardimcinizi yeniden cagirmalisiniz. Kayinvalideniz yoruluyor diye de is yapmayin onceliginiz karninizdaki bebekler. Siz yoruldugunuzda erken dogma ihtimalleri olabilir ve keske kirli kalsaydi demek o saatten sonra cozum olmaz. Yapabiliyorsaniz yuruyus yapin depresif dusuncelerin gitmesini sagliyor bence, bazen bir donguye girip kendi cehennemimizi kendi icimizde oluşturuyoruz malesef. Cocuk icin de akademik anlamda hic endiselenmeyin. Zaten 1. sinif siir ezberlese ne olur ezberlemese ne olur su bi kac ayda.

Ah ah aklıma anılar düştü. Aynı durumu yaşamıstım. Öyle çok bunalmıstım ki. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben o zaman kayınvalideme rahatsız oldugumu istemeden hissettirdim. Çünki doğmuyor diye aşırı bunaltmıstı beni. Doğumda sonra aramızda laf söz olmasada karsılıklı aramızda bi soğukluk oluştu halada var. Pişman oluyorum arada sabredemeğim o günler için. Biraz sabredin inşallah lohusalıgı kolay atlatırsınz.

Doğumdan önce gideceklerini sanmıyorum. Ki doğumdan sonra da ikizleriniz olacağı için yardıma ihtiyacınız olacak diye gitmeyeceklerdir büyük ihtimalle. Keşke doğumdan sonra gelin o zaman yardıma ihtiyacım olabilir deseydiniz başta. Ama geçmiş artık. Herşeyden önce anneniz dışında hemen her yatılı misafir evin düzenini bozuyor bence. Ama geçici bir durum olduğunu düşünüp kendinizi yıpratmayın. Hayat boyu kalacak değiller ya! İlk olarak eşinizle konuşun, ağız birliği yapın çünkü yardımcınız olan kadını geri getirmelisiniz acilen. Ve Kv nizi kırmadan kısaca ev düzeninizi korumak istediğinizi, bu konuda bir büyüğü olarak kendisine şöyle yapma böyle yap diyemeyeceğinizi ama çalışan kadına istediğiniz gibi talimat vereceğinizi, düzeninizin bozulmamasının bebekler gelince sizin için önemli olduğunu, o yüzden kadının tekrar geleceğini söyleyin. Kv nizden yemekleri yapması için ricada bulunun, diğer işleri kadın yapacak, o da alışsın şimdiden yeni ve kalabalık düzenime istiyorum falan filan deyin. Özetle kadın vasıtası ile düzeninizi koruyun, Kv yemekle ve erkeklerle uğraşsın. Oğlunuzla oyunlarını filan da hoş görün çünkü küçük bey de yakında ikiz kardeşler gelince tuhaflaşıp ilgi isteyecek malum. En azından onlarla arası iyi olsun ki o konuda yardımcı olabilsinler doğumdan sonra. Siz birine iş söylediğinizde koşup yapmaları filan inanın kraliçe edasıyla baş köşede oturup hizmet bekleyen Kv olmasından çok iyidir. Hatta kadın geri gelip Kv mutfaktan sorumlu olunca ay anne böyle çok iyi oldu bak vs diye memnuniyet te belirtin aralarda ki böyle istediğinizi anlasın. Kolaylıkla kucağınıza alın bebişlerinizi. Onlar gelince yardımı olacak Kv nizin eminim. Kendinizi yıpratmadan şimdiden düzeni kurarsanız bir sorununuz yok aslında

Kendinizi suçlu hissetmeyin kendimi gördüm sizde ...eşimde kv de sizinkiler gibidir çok iyidirler..ama kv elinden gelmez ...yardıma gelince ben daha çok yorulurum .. bu yüzden anliyorum sizi.. ama nasıl kalp kırılmadan gönderilir bilemedim ...ama ben olsam eşime bu görevi verirdim o yapardı ..zaten hamileyim birde bana bu stresi yaşatma derdim hallet bir an önce

Kvniz çok iyi niyetliymiş anlattığınıza göre ne güzel. Hormonlarında etkisi var tabi canınızı sıkmayın bence. Anneniz de kalmak için bir bahane bulsanız babamdan dolayı yalnız kaldı biraz yanında kalayım falan mı deseniz onlarda mecbur kalıp giderler .Daha doğumada varmış zaten.

Lohusalıgi huzurlu atlatmak istiyorsaniz sabretmeyin ortamı güzelleştirin kv göndermek gibi yoksa sabır sabır sütünüz azalır

Ayy bilemedim ya ilk zamanlar bende kv kp evde hep gözüme batardi üstelik yakın otururduk ama oğullarının evinde kalmak ayrı bı tatlı geliyor heralde derdim rahat edemez kızardım ama smdi çok başka düşünüyorum ya ne bilim onlarda oğullarının evi diyip belki vakit geçirmek braz kalmak istiyorlar üstelik sizinkiler de uzakmis yanlış anlaşılmasın oğlumda yok yani empatiden değil söylediklerim

Cook uzaktan gelseler de hadi gelmişken kalalım deseler neyse ama arabayla üç saat, (korona olmasa hızlı trenle 1 buçuk saat) yani yine gelirlerdi. Beni yoran ucu açık tarih

Dün akşam dediler ki c.tesi ya da p.tesi gideceğiz. Eşim de bı durun filan dedi. Eşime de aslında kızdım da henüz birşey demedim. Bu aksami bekliyorum. Çünkü gerçekten dün gidecekler imajı çizdiler.

Bugün kayınvalidem ev süpürüyordu yapma anne p.tesi abla gelecek dedim. Boş gün bir daha bulamam, ablayı da kaybetmek istemiyorum dedim. Kayınvalidem de o gün o gelince cam silsin, ben de ev temizlerim.

Çok yoruldum

Bence yardımcı gelmesi konusunda ısrarcı olun. Anne sen yoruluyorsun olmaz öyle icime sinmiyor de. Kendinizi de sıkmayın iş yapmak için bırakın dağınık kalsın. Evde o kadar kişi biri görür toplar nasılsa.

benim kayinvalidem de yardimcimi istememisti bizde kaldigi donem, ne dusundu bilmiyorum cidden.

ama ben sizin yaptiginizi yapmadim,
eskiden yaptigim kadar bile is yapmadim, esimle kayinvalideme attim, madem istemiyorsunuz yardimci buyurun yapin dedim,
kayinvalidem supurge de mi tutmucan diye basladi soylenmeye, hayir tutmayacagim dedim.

neyse bir sonraki hafta yardimci geri geldi

Kv kendisine ihtiyaç olmayacak diye sanirim yardimciyi istemiyor. Misyon gelistiriyor evde, kalmasina gerekçe olarak.

Iyi niyetli belki bilemem ama ben ayni ev icinde cok kalabalık yaşamayi sevmiyorum. Kalbini kirmamaya özen gosteririm ama ona ihtiyacım olmadığıni gösteren detaylara girerim.

Kötü niyetli değiller bence idare edilebilir. Benim annem de çok düzen, iş falan bilmez. Geldikçe yardım etmeye çalışır. Allah razı olsun der çekilirim. İnsan kıramıyor maalesef. Kv de çok iyi niyetli geldi. Yazık kadın kimden ne isteseniz koşup yapıyormuş.

Yardım etmek istiyorsa siz yol gösterseniz. Anne şunların yeri şurası, bunları böyle yapar mısın falan diye.

fazla ön yargılı davranıyorsunuz, 30 haftalık hamile birinin hormonları ne durumda haberiniz varmı?

işte farkında olmamış yaptıklarının
olmuyor ya bir evde iki aile
gitmişler neyse ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…