Kirli Çıkılar )))

altın işi şu aralar biraz karışık canım....hem ineceği hem de çıkacağı yönünde beklenti ve söylentiler var...:KK52: gr şu an itibariyle 103 tl. civarı seyrediyor....tabi senin gr ı kaçtan aldığın da önemli...ama 100 tl. nin altında bile almış olsan, bugün bozsan,yarın daha da çıkınca üzüleceksin... bence şayet ihtiyacın da yoksa ki gr arttırıcam dediğine göre yok... biraz daha bekleyip,ne olacağını görüp,ona göre hareket etmekte fayda var.... ben de alım için beklemedeyim...düşmeden de almayı düşünmüyorum...baya bi beklemem gerekecek anlayacağın :KK3: ama dediğim gibi altın bu... şu dönemde ne zaman ne olacağı belli değil.... uzun vadede kesin kazandıracağı dışında....

bugün hep takip ettim düşüyo şuan.ama dediğin gibi 105 lere de çıkacak diyolar canım.5 ay önce 91,5 tan almıştık şimdi epey kardayız tabi.yinede acele etmemek te fayda var gerçekten ilk defa al-sat yapıcam bakalım.çok şükür ihtiyaçtan değil sadece gr artırmak için.teşekkür ediyorum yorumun için :13:

merhabalar hanımlar aranızda bilenler vardır ben vanda yaşıyorum ve evsiziz şu anda.
evimin yıkım kararı alındı,zaten durumu çok kötü, birkaç parça eşyamızı kurtarmak adına vana gidiyorum.
tabii bunların hepsi masraf olacak, bir miktarcık gram altınım vardı,evi taşımak için onları satmam gerek.
bu hafta içi çarşambaya kadar hangi seviyeden satmak uygun olur???

canım Rabbim sonsuz sabırlar versin, çok geçmiş olsun.
sen ve sevdiklerin sağlıklı bir şekilde hayatta olun da hayırlısıyla inşallah herşey düzelir inşallah.:KK19:

kızlar az önce yaşadığım şehirde bi kuyumcuyu arayıp altın fiyatını sordum,

çeyrek, 167 satış, 162 alış
gram 99 satış 92 alış dedi. aradaki uçuruma bakarmısınız ??? 99 a satıp 92 ye bozuyor ee yuhh yaniii.

ben geçen ay kumbarada biriken parayla gidip bi çeyrek altın almıştım 162 den. o gün bugündür altının fiyatıyla ilgili bi bilgim yoktu düşmüş olacağını ümit etmiştim ama demekki artmışş :KK43: şuan kumbarada 145 lira olmuş..yine tamamlanınca çeyrek almayı planlıyodum ama bu alım satım farkı beni caydırdı gibi.

Benim planım kumbarada biriken parayla artık neye yeterse ( gram veya çeyrek ) gidip kuyumcudan almak tı ama acaba bankada bi altın hesabımı açtırsam napsam bilemedim ki şimdi :44: :44:

kızlar az önce yaşadığım şehirde bi kuyumcuyu arayıp altın fiyatını sordum,

çeyrek, 167 satış, 162 alış
gram 99 satış 92 alış dedi. aradaki uçuruma bakarmısınız ??? 99 a satıp 92 ye bozuyor ee yuhh yaniii.

ben geçen ay kumbarada biriken parayla gidip bi çeyrek altın almıştım 162 den. o gün bugündür altının fiyatıyla ilgili bi bilgim yoktu düşmüş olacağını ümit etmiştim ama demekki artmışş :KK43: şuan kumbarada 145 lira olmuş..yine tamamlanınca çeyrek almayı planlıyodum ama bu alım satım farkı beni caydırdı gibi.

Benim planım kumbarada biriken parayla artık neye yeterse ( gram veya çeyrek ) gidip kuyumcudan almak tı ama acaba bankada bi altın hesabımı açtırsam napsam bilemedim ki şimdi :44: :44:

canım bu söylediğin 22 ayar gr olmasın çünkü 24 ayar 102.6 civarında şuan.alış-satış arasında da o kadar fark olmuyo.en güzeli bankada hesap açtırmak bencede :KK34:

bugün öğle saatlerinde oldukça yüksekti şimdi 50 kuruş daha aşağıda benim elimde çok az bir miktar var bu nedenle 50 kuruşluk fark beni etkilemez bikaç gramla :KK1: ama elinde yüksek gramlar olanlar bugün biraz satıp beklemeye geçebilirlerdi.
örnek:bankanın bizden alışı 102.32 idi 12.30 da şimdi 101.81 ve satışı 102.71 düşerek gidiyor böyle giderse kapanmadan 102.32'nin altında (hani bu fiyata satmış olsaydık) tekrar alım fırsatı doğacak aynı gün içinde bile bu kadar dalgalanması da dikkat çekici:KK53:
bu hafta satış için bu tip imkanlar olacağı yönünde yorumlar okudum
bence elinizde güzel miktarlar varsa ve aldığınız fiyatın üstüne çıktığını görünce -yani zarar etme durumunuz zaten yoksa- kademeli olarak satabilirsiniz bugün gün içindeki gibi yüksek kurlar yakalandığında tabi.

bugün öğle saatlerinde oldukça yüksekti şimdi 50 kuruş daha aşağıda benim elimde çok az bir miktar var bu nedenle 50 kuruşluk fark beni etkilemez bikaç gramla :KK1: ama elinde yüksek gramlar olanlar bugün biraz satıp beklemeye geçebilirlerdi.
örnek:bankanın bizden alışı 102.32 idi 12.30 da şimdi 101.81 ve satışı 102.71 düşerek gidiyor böyle giderse kapanmadan 102.32'nin altında (hani bu fiyata satmış olsaydık) tekrar alım fırsatı doğacak aynı gün içinde bile bu kadar dalgalanması da dikkat çekici:KK53:
bu hafta satış için bu tip imkanlar olacağı yönünde yorumlar okudum
bence elinizde güzel miktarlar varsa ve aldığınız fiyatın üstüne çıktığını görünce -yani zarar etme durumunuz zaten yoksa- kademeli olarak satabilirsiniz bugün gün içindeki gibi yüksek kurlar yakalandığında tabi.

cidden 50 krş civarı bir düşüş oldu bugün.bende al-sat yapıcam bakalım daha 105 leri görür diyolar takip edip fırsatları değerlendirmek lazım

bekara karı boşamak kolay derler ya benim de şu anda elimde olmadığı için bana da takip kolay bakıyorum sadece ne olmuş diye :KK37:
zaten elindeki TL nin hepsiyle altın al ya da birden al veya hepsini sat gibi şeyleri tavsiye etmiyorlar.hep kademeli davranmak tavsiye ediliyor. inişte kademeli al çıkışta kademeli sat deniyor
sen de risk alabileceğin belli bir miktarı al-sat için ayırabilirsin ki 91.5 dan almışssın. :nazar: 105 olmasa bile zaten kardasın.
benim de merak ettiğim 103 den satıp 102 den alsan bile bunu günlük yapmak aslında karlı eğer sürekli takip ediliyorsa da bu kadar takip edip uğraşmaya-vakit olarak vs- değmeli diyorum bazen.
bazen de eski usul al -unut politikası mı izlense diyorum.
daha karar veremedim :KK37:

canım bu söylediğin 22 ayar gr olmasın çünkü 24 ayar 102.6 civarında şuan.alış-satış arasında da o kadar fark olmuyo.en güzeli bankada hesap açtırmak bencede :KK34:

:44: ayarını hiç sormadım tatlım dediğin gibi olabilir, ben pek anlamıyorum da bu işlerden altının gramı ne kadar dedim öle sölediler :):)

bu işten pek anlamam bende ama burdan arkadaşlardan takip ettiğim kadarıyla seninde dediğin gibi belli bir miktarı al-sat için ayırmakta fayda görüyorum.kademeli yapmakta en uygunu sanırım.5 aydır alıp unuttuk birazda böyle deneyeyim diyorum bakalım.dediğin gibi gr başına 1 tl bile farketse kar yapılabilir.

:44: ayarını hiç sormadım tatlım dediğin gibi olabilir, ben pek anlamıyorum da bu işlerden altının gramı ne kadar dedim öle sölediler :):)

anladım canım bankalarda 24 ayar altın oluyor ve al-sat arası 80 krş-1 tl gibi oynuyor.

102,2 tl. den az bir miktar altın aldım... alım için yüksek bir rakam ama çok sabırsız olduğum için daha bekleyemedim...:KK4:

günaydın arkadaşlar...
farmasi canım ben hala 100 mesajı dolduramadığım için özelden mesaj atamıyorum sana önümüzdeki ay inşaAllah....:KK54:
ben bu ay birikime sadece demir bozuklukları kattım...ve 1 gr altın aldım... :) bilgine.... :nazar:

X