- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
çok haklısınız kızlar,
her cümlene harfiyen katılıyorum..
Biz ortak birikim yapıyoruz belli bir amacımız var ama ben kendi harçlıklarımla evin pazar parasından artan paraylada ayrıca biriktiriyorum, bunun adı ne olursa olsun, bu birikim bana güven veriyor.. ayda 1 çeyrek alsam kardır..Birde aldığım çeyreği hiç aklıma getimeden sanki kaybolmuşcasına unutmak lazım. Eşiminde bu birikimden hiç haberi olmaz... Her kadının kıyıda köşede gizli bir meblası olmalı..Zaman ne getirir bilinmez, iyi gün olduğuı gibi kötü günlerde olabilir, ozamn bu unuttuğum altınlarımı çıkartırım.. Yada çocuklarımın gelecği için, daha iyi eğitim almaları için kullanabilirim.. Yani ben ev almak için eşimle ortak yaptığımız birikimden ziyade, kendi özel ihtiyaçlarımdan artırdığım, pazar parasından artırdığım param daha bi kıymetli.. Allah herkese bol ve hayırlı, helal , bereketli kazançlar versin..
aslında ben de sizin gibi olmak istiyorum yani kıyıda köşede 3-5 çeyrek yapıp yapıp koyayım diye ama korkuyorum. aklım onlarda kalıyor çünkü büyük şehirlerde hırsızlık olayı çok. hesap açtırsam zaten açtırdığım hesap benim adıma. % 90 ı da nerdeyse benim. mihrim ve ailem tarafının taktığı altınlarla birlikte. biliyorsunuz ki dinimizde kadının da erkeğin de ayrı mükellefiyetleri var mal konusunda da öyle. mesela eşim senin altınların var benim bişeyim yok kurban sana düşüyor demişti.
ama benim de çok şık kullanımı kolay 40 gr lık bileziğim var kolumda. bütün altınlarımı bankaya yatırırken ona kıyamadım ne olur ne olmaz o kolumda olsun istedim. ama bozukluklarla ben de mi bişey yapsam ki.. gerçi en son kenarda dursun dediğim çeyreklerim sünnete gitti benimkiler bankada dursa daha iyi