Kirli Çıkılar )))

çok haklısınız kızlar,
her cümlene harfiyen katılıyorum..
Biz ortak birikim yapıyoruz belli bir amacımız var ama ben kendi harçlıklarımla evin pazar parasından artan paraylada ayrıca biriktiriyorum, bunun adı ne olursa olsun, bu birikim bana güven veriyor.. ayda 1 çeyrek alsam kardır..Birde aldığım çeyreği hiç aklıma getimeden sanki kaybolmuşcasına unutmak lazım. Eşiminde bu birikimden hiç haberi olmaz... Her kadının kıyıda köşede gizli bir meblası olmalı..Zaman ne getirir bilinmez, iyi gün olduğuı gibi kötü günlerde olabilir, ozamn bu unuttuğum altınlarımı çıkartırım.. Yada çocuklarımın gelecği için, daha iyi eğitim almaları için kullanabilirim.. Yani ben ev almak için eşimle ortak yaptığımız birikimden ziyade, kendi özel ihtiyaçlarımdan artırdığım, pazar parasından artırdığım param daha bi kıymetli.. Allah herkese bol ve hayırlı, helal , bereketli kazançlar versin..

aslında ben de sizin gibi olmak istiyorum yani kıyıda köşede 3-5 çeyrek yapıp yapıp koyayım diye ama korkuyorum. aklım onlarda kalıyor çünkü büyük şehirlerde hırsızlık olayı çok. hesap açtırsam zaten açtırdığım hesap benim adıma. % 90 ı da nerdeyse benim. mihrim ve ailem tarafının taktığı altınlarla birlikte. biliyorsunuz ki dinimizde kadının da erkeğin de ayrı mükellefiyetleri var mal konusunda da öyle. mesela eşim senin altınların var benim bişeyim yok kurban sana düşüyor demişti.
ama benim de çok şık kullanımı kolay 40 gr lık bileziğim var kolumda. bütün altınlarımı bankaya yatırırken ona kıyamadım ne olur ne olmaz o kolumda olsun istedim. ama bozukluklarla ben de mi bişey yapsam ki.. gerçi en son kenarda dursun dediğim çeyreklerim sünnete gitti benimkiler bankada dursa daha iyi:KK53:

bu ay 150 tl arttırmıştım ama bugün çizme aldım :KK9:

ihtiyacım vardı mecburi gider olarak görüyorum :KK53:

bu ay maalesef yerimde sayacağım ama canım sağolsun :KK51:

merhaba arkadaşlar...
altının gr ı 103 tl. ye dayandı....cuma günü 101.5 tl. den almadığıma pişman olsam mı acaba?:KK52:

merhabalar hanımlar aranızda bilenler vardır ben vanda yaşıyorum ve evsiziz şu anda.
evimin yıkım kararı alındı,zaten durumu çok kötü, birkaç parça eşyamızı kurtarmak adına vana gidiyorum.
tabii bunların hepsi masraf olacak, bir miktarcık gram altınım vardı,evi taşımak için onları satmam gerek.
bu hafta içi çarşambaya kadar hangi seviyeden satmak uygun olur???

merhabalar hanımlar aranızda bilenler vardır ben vanda yaşıyorum ve evsiziz şu anda.
evimin yıkım kararı alındı,zaten durumu çok kötü, birkaç parça eşyamızı kurtarmak adına vana gidiyorum.
tabii bunların hepsi masraf olacak, bir miktarcık gram altınım vardı,evi taşımak için onları satmam gerek.

valla canım uzmanları takip etmende fayda var şu an iyi yükselmiş durumda. ama daha yükselir mi düşer mi ben bilmiyorum.şu sayfadaki yorumlara bi bak istersen. çok büyük geçmiş olsun..
Altın borsası Günlük altın fiyatları altın Piyasası altın yorumları ve altın teknik yorum |

geçmiş olsun canım Allah hakkınızda hayırlısını versin

valla canım uzmanları takip etmende fayda var şu an iyi yükselmiş durumda. ama daha yükselir mi düşer mi ben bilmiyorum.şu sayfadaki yorumlara bi bak istersen. çok büyük geçmiş olsun..
Altın borsası Günlük altın fiyatları altın Piyasası altın yorumları ve altın teknik yorum |

teşekkür ederim verdiğin linki okuyayım. amacım kar etmek para kazanmak deil ama en azından zarar etmeyeyim diyorum.

burda maddi sıkışıklıktan şikayet eden çok kişinin yorumlarını okudum, zaman zaman ben de öyle sızlanırdım.

şu anda en dipteyim,yaşadığımız zararı toparlamak 2-3 yılımızı alır, her zaman halinize şükredin

teşekkür ederim verdiğin linki okuyayım. amacım kar etmek para kazanmak deil ama en azından zarar etmeyeyim diyorum.

burda maddi sıkışıklıktan şikayet eden çok kişinin yorumlarını okudum, zaman zaman ben de öyle sızlanırdım.

şu anda en dipteyim,yaşadığımız zararı toparlamak 2-3 yılımızı alır, her zaman halinize şükredin

öncelikle çok çok geçmiş olsun canım,Rabbim bir daha yaşatmasın....
çok haklısın her zaman halimize şükretmeliyiz....evet yaşanılan olaylar,durumunuz hiç de kolay şeyler değil....ama bence sen de hayatta ve sağlıklı olduğun için şükretmelisin...evet zor belki ama mal bir şekilde yerine gelir...sağlıklıysak,sevdiklerimizleysek yeniden başlamak ne kadar zor olsa da bir o kadar da kıymetli....

öncelikle çok çok geçmiş olsun canım,Rabbim bir daha yaşatmasın....
çok haklısın her zaman halimize şükretmeliyiz....evet yaşanılan olaylar,durumunuz hiç de kolay şeyler değil....ama bence sen de hayatta ve sağlıklı olduğun için şükretmelisin...evet zor belki ama mal bir şekilde yerine gelir...sağlıklıysak,sevdiklerimizleysek yeniden başlamak ne kadar zor olsa da bir o kadar da kıymetli....

kesinlikle Allah canımızı bağışladı, yakınlarımdan kimseyi kaybetmedim. ama çok karışık bir psikoloji, depremden sonra okulum da yok artık, yaşadığım şehir,komşularım,öğrencilerim hepsi gitti, özellikle insanın memleketinin yok oluşunu izlemesi çok zormuş.
medya ancak bunun %10 unu yansıtıyr gerisini siz düşünün.

Allah kimseye yaşatmasın:KK43:

kesinlikle Allah canımızı bağışladı, yakınlarımdan kimseyi kaybetmedim. ama çok karışık bir psikoloji, depremden sonra okulum da yok artık, yaşadığım şehir,komşularım,öğrencilerim hepsi gitti, özellikle insanın memleketinin yok oluşunu izlemesi çok zormuş.
medya ancak bunun %10 unu yansıtıyr gerisini siz düşünün.

Allah kimseye yaşatmasın:KK43:

ne kadar zor olduğunu senin kadar iyi anlamayız, bir zamanlar sen de biz gibi izledin 19 ağustosu üzüldün belki ama yaşamak eminim o kadar zordur ki... Allah memeleketimizi daha büyük felaketlerden korusun. Allah da sizlerin yar ve yardımcısı olsun. Allah tan ki maaşın var devlet memurusun arkadaşın dediği gibi var olanlara şükret iyi ki sağ salim çıktın düşünsene ya burda şu an orchidea yazmasaydı....:KK5: Rabbim seni sevdiklerine, sevdiklerini de sana bağışlasın.
bizler de halimize binlerce şükredelim..

ne kadar zor olduğunu senin kadar iyi anlamayız, bir zamanlar sen de biz gibi izledin 19 ağustosu üzüldün belki ama yaşamak eminim o kadar zordur ki... Allah memeleketimizi daha büyük felaketlerden korusun. Allah da sizlerin yar ve yardımcısı olsun. Allah tan ki maaşın var devlet memurusun arkadaşın dediği gibi var olanlara şükret iyi ki sağ salim çıktın düşünsene ya burda şu an orchidea yazmasaydı....:KK5: Rabbim seni sevdiklerine, sevdiklerini de sana bağışlasın.
bizler de halimize binlerce şükredelim..

Burda çok merakta kalan arkadaşım olmuştu:)

biz 99 depremini de maalesef tam ortasından yaşamıştık,o zamanlar izmitte yaşıyorduk ama çektiğimiz çile bu kadar büyük değildi.
yine evsizdik ama soğuktan da donmuyorduk:KK43:

olsun Allah daha büyük felaket vermesin, elbet bu günler de bitecek...

biz 99 depremini de maalesef tam ortasından yaşamıştık,o zamanlar izmitte yaşıyorduk ama çektiğimiz çile bu kadar büyük değildi.

olsun Allah daha büyük felaket vermesin, elbet bu günler de bitecek...

ayy inanmıyorum onu da mı yaşadın :KK5:
evet o zaman yaza denk gelmişti. ki zaten vanın soğuğu bi başkadır.bizim burda 5 küsürlük bi deprem olmuştu 2 yıl önce de millet parklarda geçirmişti ramazanı
Allah yar ve yardımcınız olsun. bizler de böyle izliyoruz üzülüyoruz ama şunu da bilmeliyiz ki bir gün aynısını belki de daha fazlasını bizler de yaşayabiliriz...

ayy inanmıyorum onu da mı yaşadın :KK5:
evet o zaman yaza denk gelmişti. ki zaten vanın soğuğu bi başkadır.bizim burda 5 küsürlük bi deprem olmuştu 2 yıl önce de millet parklarda geçirmişti ramazanı
Allah yar ve yardımcınız olsun. bizler de böyle izliyoruz üzülüyoruz ama şunu da bilmeliyiz ki bir gün aynısını belki de daha fazlasını bizler de yaşayabiliriz...

kesinlikle hepimizin başına gelebilir.

biz izmitten geldiğimizde vanda sorardı insanlar deprem nasıldı, şartlar nasıldı,nasıl barındınız diye.
şimdi aynılarını onlar yaşıyorlr,kimse bu kadar yakın olduğunu tahmin edemezdi.

olsun Allah daha büyük felaket vermesin, elbet bu günler de bitecek...[/QUOT

deprem seni mi takip ediyor? şu an istanbul da mısın yoksa? :)tövbe ya Rabbim... inşaAllah bu son yaşadığın depremdir canım... Allah daha büyük felaketlerden korusun cümlemizi....

olsun Allah daha büyük felaket vermesin, elbet bu günler de bitecek...[/QUOT

deprem seni mi takip ediyor? şu an istanbul da mısın yoksa? :)tövbe ya Rabbim... inşaAllah bu son yaşadığın depremdir canım... Allah daha büyük felaketlerden korusun cümlemizi....

hakkımızda böyle deprem dedikoduları şakaları var evet:KK1:

hatta istanbuldayız:)

durumu bilenler sakın buraya gelmeyin derler şakayla

kirli cikilar merhaba,hemen hergun gelip bakiyorum buraya,kimler ne yapmis,hangi taktigi kullananrak para biriktimeyi basarabilmis diye:KK6:.Ben su anlik altin almiyorum,sadece para olarak biriktiriyorum.kismetse ileride bir ev almayi cok istiyoruz.gecen ay,her alisverise ciktigimda butun bozukluklari bir keneara atmistim,bir de ,is yerinden aldigim bahsislerim vardi.hepsi birikince 160 gibi bir rakam cikinca ,ben de sasirdim.maasima dokunmamak icin 40 alip mutfak masrafina harcadim..geri kalanininda esim buldu maalesef.ama ben zaten bisey sakliyamiyorum ondan,en gec bir ay sonunda haberi oluyor.zaten bilmeside iyi sanirim,hem gizli sakli yapmayip,onunda o birikim sorumlulugunu bilmesini istiyorum.cocu arkadsin dedigi gibi,isyan etme sinirlarinda dolastigi icin,ben de biriktirdigim bozukluklardan ihtiyaci oldukca kullanmasini istdedim...bir ay yetti ona.hatta mutfak alisverside yapmisti bir kismiyla:KK16:.zaten sagolsun,oda anladi artik birikim yapmamizin sart oldugunu,o yuzden herseyi bir bir hesaplayip,bana verir.ben de kendi maasimla mutfak masrafini halaetmeye calisiyorum.aslinda mutfak icin cok harciyoruz.bir de iki kisiyiz.o ndanda artirsam cok mu.cimrilik yapmis olurum:KK1:siz neler yapiyorsunuz,mutak masraflarini, birazda olsa dizginlemek icin...bir de ,defter tuyorum,ona ragmen pek bir degisim olmadi,su gecen ayki 160 liralik bozukluklari saymazsak...

Son düzenleme:

çok geçmiş olsun canım..zorlukla sınanan insanlardan birisin ..şer gibi gördüklerimizde hayır vardır sen mükafatını fazlasıyla alırsın inş..bir yuvayı kurmak emek harcamak inanılmaz zor elbet ama ben inanıyorum Rabbim hayırlı kapılar açacak önünüze inş..
zorluklardan snra kolayca feraha erersiniz inş arkadaşım..

kirli cikilar merhaba,hemen hergun gelip bakiyorum buraya,kimler ne yapmis,hangi taktigi kullananrak para biriktimeyi basarabilmis diye:KK6:.Ben su anlik altin almiyorum,sadece para olarak biriktiriyorum.kismetse ileride bir ev almayi cok istiyoruz.gecen ay,her alisverise ciktigimda butun bozukluklari bir keneara atmistim,bir de ,is yerinden aldigim bahsislerim vardi.hepsi birikince 160 gibi bir rakam cikinca ,ben de sasirdim.maasima dokunmamak icin 40 alip mutfak masrafina harcadim..geri kalanininda esim buldu maalesef.ama ben zaten bisey sakliyamiyorum ondan,en gec bir ay sonunda haberi oluyor.zaten bilmeside iyi sanirim,hem gizli sakli yapmayip,onunda o birikim sorumlulugunu bilmesini istiyorum.cocu arkadsin dedigi gibi,isyan etme sinirlarinda dolastigi icin,ben de biriktirdigim bozukluklardan ihtiyaci oldukca kullanmasini istdedim...bir ay yetti ona.hatta mutfak alisverside yapmisti bir kismiyla:KK16:.zaten sagolsun,oda anladi artik birikim yapmamizin sart oldugunu,o yuzden herseyi bir bir hesaplayip,bana verir.ben de kendi maasimla mutfak masrafini halaetmeye calisiyorum.aslinda mutfak icin cok harciyoruz.bir de iki kisiyiz.o ndanda artirsam cok mu.cimrilik yapmis olurum:KK1:siz neler yapiyorsunuz,mutak masraflarini, birazda olsa dizginlemek icin...bir de ,defter tuyorum,ona ragmen pek bir degisim olmadi,su gecen ayki 160 liralik bozukluklari saymazsak...

merhaba canım..
zaten kendin hatanı görmüş ve demişsin mutfağa çok harcıyoruz:)demek ki kısacak birşeyler mutlaka bulunur..
benden tavsiye ihtiyaç dışı market türü yerlere girme bir giriş en az 20-50 civarı bir tutara patlıyor cüzdanımıza..hem de gereksiz olan şeylere..ben kendi adıma aylık alışverişe çıkmayı iptal ettim ..yağ mı bitti ,bulaşık deterjanı mı bittikçe alıyorum fuzulu alışveriş yapmıyorum.

altın ne olur arkadaşlar altın hesabından gr satıp düşünce almak gr artırmak istiyorum.sizce bugün uygunmudur satış için?

altın ne olur arkadaşlar altın hesabından gr satıp düşünce almak gr artırmak istiyorum.sizce bugün uygunmudur satış için?

altın işi şu aralar biraz karışık canım....hem ineceği hem de çıkacağı yönünde beklenti ve söylentiler var...:KK52: gr şu an itibariyle 103 tl. civarı seyrediyor....tabi senin gr ı kaçtan aldığın da önemli...ama 100 tl. nin altında bile almış olsan, bugün bozsan,yarın daha da çıkınca üzüleceksin... bence şayet ihtiyacın da yoksa ki gr arttırıcam dediğine göre yok... biraz daha bekleyip,ne olacağını görüp,ona göre hareket etmekte fayda var.... ben de alım için beklemedeyim...düşmeden de almayı düşünmüyorum...baya bi beklemem gerekecek anlayacağın :KK3: ama dediğim gibi altın bu... şu dönemde ne zaman ne olacağı belli değil.... uzun vadede kesin kazandıracağı dışında....

X