canım bende senın gıbıyım aynı hamıs oldm işten cıktım yemek kartımı 280 tl yuklenıordu ben yıyemedıgım ıcın hep onlarla ındıırmdeyken camasır deratrjanı seker cay wc kagıdı v.s gıbı bozulmıcak ıhtıyaclardan bolca gordum bebek bezıde al dedım kayınvalıdemde almadım (indirimde olmadıgı için ve hangısı daha ıyı bebek ıcın bılmedıgımden ) ama o sekilde bı ımkanın warsa al at kenarya hıc elıne yapısmaz esınede destek olmus olursun ben cok rahatım suan detarjandan sekerım bıttı ama daha calıssaydım yıyemedıım yemek fısını alırdım daha bu tarz seyler bırıkım yapmak ıstıorsan ılk maasnı alınca bırıktırcegın bı kısımı yokmus saymak bırde alısverıs yaptıgnda kalan bozukları kumbaraya atmakta cok yararlı bırkımın azı cogu olmaz dıe duşünüyorum
farmasıcıgım ne kadarda dogru soledın walla bu işleri cok ıyı bılıorsun benımde basıma bısıy geldı ama bu tarzda deıl bende alıcam onları gerı baska sekılde alıcam aam alıp yerıne koycam madem ole burda bunu okumamda cok ıyı oldu alıstırmamak gerkıor kayınvalıdem hep soler dedgın gıbı onemlı bı durumda cıkartmak en mantıklısı
1yılda ne borcu ödediniz düğün borcu filan mı yoksa sırf yeme içme gezme tozma giyim vs mi
yani şunun için soruyorum hesapsız gidiş bedeliyse bu yazık gerçekten demekki tutsanız parayı ev araba dükkan vs alabileceksiniz kısa zaman diliminde
eşlere pek öyle ödenmeyecek derecede olmayan masraflarda pat diye birikimleri çıkarmak bazen başa iş açabilir. bu kez de sürekli içlerinde'' hanımın kimbilir kıyısında köşesinde benden habersiz neleri var ''gibi bir hissiyat oluşur.
bunun bence olası sakıncaları şunlar olabilir nasılsa başım sıkışınca hanım imdada koşar o nedenle ben keyfimce alışverişimi yapayım bu sefer de biri dişinden tırnağından artırır. öteki savurur.
deyim yerindeyse biri istediğini alır satar öteki ömrünü bazı ihtiyaçlarını erteleyerek geçirir.
bence 2 altının muhtemelen cumhuriyetti sanırım ya da hatam varsa düzelt öyle ise etse etse 1300-1400 tl eder onu da kusura bakmasın ama karşıdaki ödesin yani.
ya da altınını sana yapıversin öyle değil mi?
ama bence altın isteme ama harçlıklarını biriktir haber verme bir kere gaf yapmışsın bir daha çok çok önemli bir şey olmadıktan sonra pat diye birikimlerini ortaya dökme
arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum musadeniz olursa tabi eşimin iş arkadaşları altın günü yapmışlar eşimide güne eklemişler çekilş te 1 sıra bize çıkmış şuan altınlar geldi evde şimdi bu altınlarla bilezikmi yapsam yoksa hiç bozdurmadan bu şekildemi saklasam ? bi akıl verin lütfen?
arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum musadeniz olursa tabi eşimin iş arkadaşları altın günü yapmışlar eşimide güne eklemişler çekilş te 1 sıra bize çıkmış şuan altınlar geldi evde şimdi bu altınlarla bilezikmi yapsam yoksa hiç bozdurmadan bu şekildemi saklasam ? bi akıl verin lütfen?
ben de onu yapamıyorum canım işte. yani eşimden gizli para hiç biriktirmedim şimdiye kadar. zaten evde tek kişi birikim yapıyor o da ben. gelip de bu ay ne kadar oldu ne oldu demez bakmaz bile ama baya biriktirdiğimi biliyor. bazen isyanı basıyor mesela bugün yanında 10 tl ile çıktı dışarıya. onu da benim cüzdandan aldı. bende de 20 tl var. canım benim 20 yi bana bırakmış.
ama bazen der paramız var parasız geziyoz ben yanımda para olsun istiyorum strese giriyorum bilmem ne...tabi ben baskın çıkıyorumdeğilse nasıl para biriktircez diye sonra bişey demiyor garibim ama aslında yine de bilmemesi daha iyi.
ay bu görüntü baya sert olmuş kociş görmesin
elbette her evin kendi gerçeği var herkesin bir tarzı var ve olmak zorundakesinlikle katılıyorum bende gizli birikim yapıyorum asla çok önemli bişey olmadıkça bak biriktirdim al diye çıkartmam.allah korusun neler geliyor insanın başına.
mesela mayıs ayında ev kredi borcumuzun bitmesine 2 ay kala araba yenilemek istedi bizimki.ilk defa sıfır alıcaktık o kadar da hevesliki ,ama ev kredisi borcunun kapanması gerekiyordu araba için kredi çekicekti tekrar.bende birikiimden 1 750 tl verdim borcu kapatması için amaaaaaaaaaaaa sonuçta bu keyfi bir durumdu ve arkadaşın dediği gibi dişimden tırnağımdan arttırmıştım.bende babamdan aldığımı söyledim elimiz bollaştıkça öderiz sorun değil dedim.şimdi arada param tıkır tıkır bana geri ödeniyorbirikimim o anda yine ikimizin cebine yaradı tabii ama biriktirdiğimi söylesem o para bana bidaha geri dönmeyecekti.şimdi ise geleni tekrar yatırımıma ekliyorum herkese bol bol paracıklar diliyorummmmm
canım kumbaram var evde eşimin cebinde ne kadar bozuk bulursam alıyorum yada para üstü falan getiriyo masaya koyuyo hemn kumbaraya öyle 1 aydır bu uygulamayı yapıyorum 100tl olmuş bile
canım ben hemen çıkarıp vermedim annemden borç aldım dedim hani ona aldırıp yerine koyucaktım ama annem sağ olsun pot kırdı bende açıklamak zorunda kaldımçok utandım ama napiiim
ay karanfilce çok güldüm,
aynen bende senin gibi yapıyorum maaşı getiriyor önce hesap yapıyoruz, faturaları felan parasını ayırıyoruz, kalan paradan ona sigara parası ve harçlık veriyorum kalanı alıyorum.. Birde tembih ediyorum ay sonuna kadar idare ediceksin, kalan parayı unut diyorumBazen benimkide söyleniyor, para olunca daha güvenli oluyorum yürüyüşüm bile değişiyor diye, ama bu şekilde olmayınca, para cepte fazla olunca harcanıp gidiyor.. bende ay başında 20 tl alıyorum tam bir ay o parayı cüzdanımda gezdirriyorum, harcamıyorum
[[/B][/B]
canım ben olsam altınları evde saklardım.
bilezik düşünüyorsam da onun için ayrıca birikim yapardım.
ve de gün sıranız geldiğinde çeyrekleri bence unutun o ayki kazancınızdan altın borcunuzu ödemeye bakın ki birikim yapmış olasınız .
kızlar altın hesabı açtırırken bankaya , evde biriktirdiğimiz altın varsa onları götürsek o şekilde de alırlar mı yoksa illaki para olarak mı götürmek gerek ?:26:
kesinlikle katılıyorum bende gizli birikim yapıyorum asla çok önemli bişey olmadıkça bak biriktirdim al diye çıkartmam.allah korusun neler geliyor insanın başına.
mesela mayıs ayında ev kredi borcumuzun bitmesine 2 ay kala araba yenilemek istedi bizimki.ilk defa sıfır alıcaktık o kadar da hevesliki ,ama ev kredisi borcunun kapanması gerekiyordu araba için kredi çekicekti tekrar.bende birikiimden 1 750 tl verdim borcu kapatması için amaaaaaaaaaaaa sonuçta bu keyfi bir durumdu ve arkadaşın dediği gibi dişimden tırnağımdan arttırmıştım.bende babamdan aldığımı söyledim elimiz bollaştıkça öderiz sorun değil dedim.şimdi arada param tıkır tıkır bana geri ödeniyorbirikimim o anda yine ikimizin cebine yaradı tabii ama biriktirdiğimi söylesem o para bana bidaha geri dönmeyecekti.şimdi ise geleni tekrar yatırımıma ekliyorum herkese bol bol paracıklar diliyorummmmm
1yılda ne borcu ödediniz düğün borcu filan mı yoksa sırf yeme içme gezme tozma giyim vs mi
yani şunun için soruyorum hesapsız gidiş bedeliyse bu yazık gerçekten demekki tutsanız parayı ev araba dükkan vs alabileceksiniz kısa zaman diliminde
eşlere pek öyle ödenmeyecek derecede olmayan masraflarda pat diye birikimleri çıkarmak bazen başa iş açabilir. bu kez de sürekli içlerinde'' hanımın kimbilir kıyısında köşesinde benden habersiz neleri var ''gibi bir hissiyat oluşur.
bunun bence olası sakıncaları şunlar olabilir nasılsa başım sıkışınca hanım imdada koşar o nedenle ben keyfimce alışverişimi yapayım bu sefer de biri dişinden tırnağından artırır. öteki savurur.
deyim yerindeyse biri istediğini alır satar öteki ömrünü bazı ihtiyaçlarını erteleyerek geçirir.
bence 2 altının muhtemelen cumhuriyetti sanırım ya da hatam varsa düzelt öyle ise etse etse 1300-1400 tl eder onu da kusura bakmasın ama karşıdaki ödesin yani.
ya da altınını sana yapıversin öyle değil mi?
ama bence altın isteme ama harçlıklarını biriktir haber verme bir kere gaf yapmışsın bir daha çok çok önemli bir şey olmadıktan sonra pat diye birikimlerini ortaya dökme
canım altın hesabı açarken illaki birşey yatırmama gerek kalmadan açtırdım.
yani altınlarını mı götürüp açtırdın demek istediğim oydu ?
hayır hiçbirşey yatırmadan boş hesap açtırdım canım ilk önce o kadar.
sonra ilerleyen dönemde altın almaya satmaya başladım.